Диета до около 1000 kcal

17.03.06
17:31

Висок съм 177 и бях 96кг ... сега съм около 93 ... от около 10-12 дни съм на диетка.Та гледам в тия 1000kcal да влизат храни богати на белтъчини ... и отделно от това приемам около 80-100гр протеин на Нутрим.Приемам го на части през около 3 часа ... сутрин веднага след ставане и вечер преди да си легна.Въпроса ми е свързан с приема на белтъците ... как да го разпределя в деня.Добре ли е така както го правя през 3 часа на равни части ... като при по-голямо натоварване повечко?Добре ли е да си навивам часовника да се будя и да пия протеин за да не горя мускулна маса .. понеже по 9-10 часа спане без да се приема нищо.... лошо е ми се струва. :D Колко протеин ми е нужен на ден без да се натоварвам(прекарвам повечето си време пред ПЦто) за да не горя мускулна маса?От известно време съм спрял фитнеса ... мисля да го продължа след диетата.Искам обаче да не ми паднат много постиженията ... преди да започна диетата правих на лежанка серия с по 8 вдигания на 110кг ... и искам да си запазя тези постижения.
  Иначе с до 1000kcal преди години бях свалил около 20кг за 2 месеца и малко... ,но тогава не пиех протеини .. даже и храната ми не беше богата мнооо на протеин .. бях на 16-17 тогава и леко тъп!!! :D

17.03.06
19:00

Според мен ще умреш на 5-тия ден....аз съм 72 кг и приемам 1900 , направи си сметка... :wink:

17.03.06
19:24

ти с тея мижави 100калории както каза ванката след 6дни си пътник към един по-добър свят :lol: сметни си нужните калории и махни 500калории и си направи свястно НВД

17.03.06
19:58

Не са 100калроии ,а 1000 ... отделно от 100 грама протеин има още едни около 300-350 калории дневно.Няма как да умра  :D .. проста въглехидратите са ми в липса.Това с махането на 500калории е глупост ... както и смятането на нужните ти дневни нужди .... Първо всеки ден ти е различен ,2ро съм попадал на какви ли не формоли за изчисляване на дневните нужди ... 3то организма като влезе в по-мудния режим ,няма да има ефект с тия -500 калории ... и последно .... 3500 взети калории от организма се равняват на около 0.5кг свалено тегло ... което ще рече ,че с -500 ще сваляме по 1/2 килограм на седмица ... а за мен това е страшно бавно!!!

17.03.06
20:28

Можеш да бъдеш сигорен че 110 лег няма да вдигнеш в близският месец не виждам защо спираш тренировките 1000ккл са малко за твоите 96кг нека са около 2000 и приемая 3-4гр протеин эа всеки кг тегло половината от добавки другото от храна.

17.03.06
20:35

Да бе, вярно е пълна глупост това с калориите. Чудя се, защо ли са си правили някои хора труда да ги идвеждат тези формули, като никаква работа не вършат? 1300 калории са ти перфектно, ако си жена, тежиш 50 кг и по - цял ден лежиш пред телевизора ;)

А сега сериозно - глупост е режима ти, не формулите. Ето ти една елементарна формула, дето не изисква много смятане. Умножаваш теглото си по 26, и това е минимума ти, под който не трябва да падаш (не и докато сваляш стабилно). Ако паднеш под тези калории, тялото ти минава в режим на икономия, и не само че няма да сваляш по - бързо, ами изобщо ще спреш да сваляш. Тоест, минимума, под който не е желателно да падаш в твоят случай са около 2400 ккал.
То това сам ще го разбереш де, особено след като си върнеш повечето кила, като почнеш по - нормално ядене ;) Бързо свалените кила се връщат бързо. А това, за 110 от лег с този режим го забрави. Аз с не толкова ограничаващ режим губя доста сила, при теб ще е направо трагично.
Че метаболизма ще се забави, също е вярно - колкото повече ограничаваш калориите, толкова по - бързо и повече ще се забави.  Това е една основателна причина да не ги намаляваш прекалено много. Хубаво, половин - един килограм на седмица ти е малко. С твоят режим ще сваляш по 2 - 3 да речем. За месец най - много, преди тялото ти да мине в режим на оцеляване. И ще имаш свалени примерно 8 - 10 кила (и то повечето ще са мускули). От тях ще си върнеш половината, като почнеш да ядеш повече.
При вторият случай, с минималното намаляване на калориите, ще може да сваляш стабилно в продължение на дълго време - 3 месеца и повече. И накрая ще имаш повече свалени кила и мазнини, с минимална загуба на мускулна маса и сила.
И последно - Нутрим са боклуци, виж темата с изследванията на Про - голд. Съдържа наполовина на обявените белтъчини, другото са прости въглехидрати и ти провалят диетата.
Предлагам ти да не ползваш протеин, или да ползваш някоя качествена марка.

17.03.06
21:17

Ето погледнете тук:

http://healthyfood.info.bg/Calculators/Content_CalcCalories.html

На мен ми се получава че трябва да ям около 1900 калории дневно при средно темпо на натовареност през деня.
ЗНачи 1900 калории за да поддържам това тегло.Висок съм 1.72 и тежа 73 кг.Аз ям около 1300 калории дневно.Ся не мога да разбера проблем ли е или не е.Обаче 1000 калории си е живо мъчение за оргнизма ти!

Ако това което казах е вярно то следва че думите на петко не са.Щото по неговата формула ми се казва че не трявба да падам под 1800 калории дневно, а в сайта пише че трябва да ям 1900 калории.Тотално се обърках!

17.03.06
21:30

На този калкулатор не бих вярвал, не е правен за трениращи или за хора с повечко мускулна маса от нормалното ;). Мен също ме изкарва там някъде, а аз под 2000 калории ще умра от глад.
Казах ти най - простата формула, теглото ти по 26, ако искаш да отслабваш. На сайта има по - подробна, но и тя изкарва подобни резултати.

Ето например - “РП = 66 + (13.7 X кг) + (5 X височина в см) - (6.8 X години)”. РП е разход в покой. Него го умножаваш по коефициента ти на активност, от 1.2 до 1.9, в зависимост от това до колко ти е натоварено ежедневието. И получаваш калориите за подържане на теглото. Мен в момента ме изкарва към 2400 - 2500, което е доста точно.
Тези формули са ориентировъчни и трябва да ги нагодиш към себе. Но са сравнително точни, поне по опита, който аз имам с тях ;)
Най - добре изходи от това,колко калории си приемал досега, преди да почнеш да сваляш.
Аз например преди ядях между 2700 и 3200 калории и подържах стабилно тегло. Изходих от това, а не колко показваше формулата (макар че тя показваше сходни резултати, с малко от горе).
Изхождайки от това, вече почваш да намаляваш постепенно (но не прекалено), и ако нес валяш, намаляваш още малко и така, докато стигнеш едно стабилно ниво.

Отчитай също така и факта, че има значение от какво са тези калории. 1000 калории от захар не са равни на 1000 калории от пилешко месо ;)

17.03.06
21:44

Проблемът е че аз не съм забелязал колко калории приемах преди.Обаче ти направо ме стрсира с това че като спра с диетата ще си върна същите кила, щото аз за месец отслабнах с 8 кг, при положение че ходих 3 пъти в залата и 3 пъти бягане седмично + диета с около 1300 калории на ден. :cry: Ако ги кача същите килограми като почна да се храня повече и направо умирам

17.03.06
22:03

[quote author=“Pablo”]Висок съм 1.72 и тежа 73 кг.Аз ям около 1300 калории дневно.Ся не мога да разбера проблем ли е или не е.Обаче 1000 калории си е живо мъчение за оргнизма ти!

Не разбра ли ,че и аз съм около 1300-1400 ... 1000 ми е храната и 300-400 от протеин!!!

[quote author=“Pablo”]Ако това което казах е вярно то следва че думите на петко не са.Щото по неговата формула ми се казва че не трявба да падам под 1800 калории дневно, а в сайта пише че трябва да ям 1900 калории.Тотално се обърках!

Ами аз като ви казвам ,че това са глупости... :lol:

17.03.06
22:07

[quote author=”Петко К”]
Отчитай също така и факта, че има значение от какво са тези калории. 1000 калории от захар не са равни на 1000 калории от пилешко месо ;)

Каква е сега тази глупост?Пишеш глупости!!! И не е само това .... може да си ял и 5000 калории преди и да си подържал тегло ... това не значи ,че като паднеш на 4500 ще сваляш ...... просто организма ще изхвърля по-малко ненужно количество!!! Много са ти бедни познанията и си чел малко от мен да знаеш!!! Чел съм медицинското издание хигиена на храненето и разни други неща и това което ти пишеш на хората е невероятна глупост!!!

17.03.06
22:13

ОК, господин Умния. Щом знаеш повече от мен, прави каквото искаш. Аз с хора от твоят калибър не мога да споря ;)

17.03.06
22:14

[quote author=”Петко К”] Хубаво, половин - един килограм на седмица ти е малко. С твоят режим ще сваляш по 2 - 3 да речем. За месец най - много, преди тялото ти да мине в режим на оцеляване. И ще имаш свалени примерно 8 - 10 кила (и то повечето ще са мускули). От тях ще си върнеш половината, като почнеш да ядеш повече.

Ти какъв опит имаш от диети?Свалял съм със същата дието 20кг и ги подържах точно 3 години .... после ги качих от ходене на фитнес ... качих мускулна маса и прочие.Достатачно е след като ги свалиш ... примерно решаваш да си 80кг ... спираш на 80 и гледаш да ги подържаш ... пак с режим .... не трябва да се почва яко хранене след като стигнеш 80!!!Задържиш ли ги тези килограми за около 3 до 6 месеца ..... при всеки е различно ... та задържиш ли ги ,след това нямаш грижи да ги подържаш!Организма започва да пази тези килограми ... дори да ядеш по повече в дадени моменти .... ти ще изхвърляш ненужното през анала... :D Мен лично не ми се чака смотания резултат от 1/2кг на седмица .... 15кг - 30 седмици ... ще слабея аз повече от 6 месеца ... аре мерси. :D И ти казах ,че не може да се изчисли дневната нужда и всеки ден не ти е еднакъв!

17.03.06
22:19

Никога не съм имал 20 - 30 излишни кила, че да свалям толкова много ;)

П.П. Ти кила ли искаш да сваляш, или мазнини? Щото има голяма разлика ;)

17.03.06
23:16

MaXo Поуспокой топката ако обичаш, и смекчи тона малко !!!
DJGorgio-Astor

18.03.06
11:37

[quote author=“MaXo”][quote author=”Петко К”] Хубаво, половин - един килограм на седмица ти е малко. С твоят режим ще сваляш по 2 - 3 да речем. За месец най - много, преди тялото ти да мине в режим на оцеляване. И ще имаш свалени примерно 8 - 10 кила (и то повечето ще са мускули). От тях ще си върнеш половината, като почнеш да ядеш повече.

Ти какъв опит имаш от диети?Свалял съм със същата дието 20кг и ги подържах точно 3 години .... после ги качих от ходене на фитнес ... качих мускулна маса и прочие.Достатачно е след като ги свалиш ... примерно решаваш да си 80кг ... спираш на 80 и гледаш да ги подържаш ... пак с режим .... не трябва да се почва яко хранене след като стигнеш 80!!!Задържиш ли ги тези килограми за около 3 до 6 месеца ..... при всеки е различно ... та задържиш ли ги ,след това нямаш грижи да ги подържаш!Организма започва да пази тези килограми ... дори да ядеш по повече в дадени моменти .... ти ще изхвърляш ненужното през анала... :D Мен лично не ми се чака смотания резултат от 1/2кг на седмица .... 15кг - 30 седмици ... ще слабея аз повече от 6 месеца ... аре мерси. :D И ти казах ,че не може да се изчисли дневната нужда и всеки ден не ти е еднакъв!

След като си решил да правиш тази диета защо въобще ни питаш , направия я  :!:  :!:  :!:  но едва ли мислиш за здравето си , защото не най -важното е ``свалих 10 кила за 1 месец``, но както си решиш. :?

18.03.06
17:15

Аз бе питах дали да я правя или не, а питах разни други неща.. :wink:

18.03.06
19:30

MаXo ти си супер твардоглав  :?  и ако мислиш че знаеш повече от петко К жестоко се лъжеш  :roll:

18.03.06
21:17

Много знае понеже има много постове ли? :D Браво ... когато реша да свалям 3кг за 6 месеца ,ще се обърна към него. :D За него организма е проста машина с точен енергоразход ... а то съвсем не е така. :D

За втори и  последен път те предупреждавам да успокоиш топката,за да не заключа темата.Бъди по толерантен с другите мнения различаващи се от твоето
DJGorgio-Astor

18.03.06
21:45

[quote author=“MaXo”]Много знае понеже има много постове ли? :D Браво ... когато реша да свалям 3кг за 6 месеца ,ще се обърна към него. :D За него организма е проста машина с точен енергоразход ... а то съвсем не е така. :D

Не съм казал такова нещо, не ми преиначавай или тълкувай грешно постовете ако обичаш.
И пак да питам - мазнини ли искаш да сваляш, или кила? Кила може и 10 на седмица да сваляш, ама за мазнини ще ти трябва повечко време ;) Но щом не искаш съвети, давай както си знаеш. После ще сравняваме резултатите ;)

19.03.06
16:21

Тука хората искаме да чистим мазнини, а не да горим трудно създадена мускулна маса, така че максо можеш да си завреш теорията “10 кила за 1 месец” отзаде и да си теглиш хикса  :wink:
Апък и да ти кажа - ако свалиш 10 кила за 1 месец според мен стриите са ти в кърпа вързани - така че честито! :) печелиш гадните белези породени от малкото си акъл, момче - вземи се в ръце порови се малко из форума и сайт-а научи 5-6 неща и тогава ела спори

има 1 приказка:
Бързата работа - срам за майстора

аа и хората са казали:
Хубавите неща стават бавно!

Живи и здрави :)

20.03.06
23:19

всеки смята,кой какво смята незнам,ама някой да ми сметне колко са ми калорийните нужди,че и аз се пообърках
и така:ръст 189,кг. 98,години 30,натоварен дневен режим.Аз не разбрах дали да умножавам по коефициента или да събирам защото разликата е голяма.
Формула за изчисляване на калорийния минимум при мъже: 66 + (13.7 X тегло в кг) + (5 X височина в см) - (6.8 X възраст в години) =? (BMR в ккал.) След изчисляване на дневният калориен минимум, към него се прибавя относителният индекс отговарящ на степента на физическата Ви активност:

21.03.06
13:22

Както каза приятеля Петко_K най лесно е 26 x (килограмите ти)

В твоя случай 26x98=2548 калории.
Под тази цифра не бива да падаш, ако искаш да гориш килограмите здравословно, без мускулна маса и без да си ги възръвнеш после двойно :wink: Ако не е така се сърдете на ПЕтко_К  :lol:  :lol:

21.03.06
14:25

Също така казах, че формулите са ориентировъчни ;) Но има много други фактори, от които се изхожда - колко си ял досега, какъв ти е метаболизма и т.н.
Най - лесно се прави така - без да спазваш диета, записваш всичко, което ядеш в рамките на една седмица, както си се хранил нормално досега, заедно с количествата и си смяташ колко калории си изял за една седмица и колко ти е средното количество калории дневно. Това включва и напитките, леките закусчици (някоя и друга вафла ;)), ядките, бирата и другият алкохол и т.н. - те носят много калории, а някои хора не ги броят за ядене, и така се натрупват доста празни калории. И от там вече изхождаш колко ти трябват, за да държиш сегашното тегло.
Но на първо време може да се отслабне лесно, като просто почнеш да се храниш чисто, с качествена храна, дори без да смяташ калории и други такива неща.
Просто се спират всякакви рафинирани продукти, захар, тестени изделия, сладко, пържено, газирани напитки и изобщо всякакви боклуци, с които обикновено се хранят хората. Има ефект - гарантирано ;) От там нататък вече който иска, да си смята калории и съотношения и да си прави по - точен режим, НВД или каквото и да е.

21.03.06
20:04

[quote author=“SpiRTeR”]Тука хората искаме да чистим мазнини, а не да горим трудно създадена мускулна маса, така че максо можеш да си завреш теорията “10 кила за 1 месец” отзаде и да си теглиш хикса  :wink:
Апък и да ти кажа - ако свалиш 10 кила за 1 месец според мен стриите са ти в кърпа вързани - така че честито! :) печелиш гадните белези породени от малкото си акъл, момче - вземи се в ръце порови се малко из форума и сайт-а научи 5-6 неща и тогава ела спори

има 1 приказка:
Бързата работа - срам за майстора

аа и хората са казали:
Хубавите неща стават бавно!

Живи и здрави :)

Баси що на мен ми правят забележки сега ако ти отговоря подобаващо сигурно и бан ще ми сложат. :D Чукундура ще го питаш ли за колко време е свалял 10кг, когато се е готвил за състезание? :D Свалял съм 20кг за 2 месеца и не съм имал грам стрии.Ти що реши ,че не съм чел бе готин?Човек може да сваля до към 1.5-2% от теглото си на седмица без проблем ...  аз въпреки ,че съм на 1000кал+протеина = около 1300-1400 (около 150гр белтък всеки ден приеман през 2-3 часа)... въпреки това свалям бавно ... за 15 дни съм свалил 3кг.Това ще рече около 1,5% от теглото ми на седмица.Просто не се движа ... не тренирам сега и движението ми е да слезна до колата ... после от нея да мина няколко метра да седна другаде и така после пак в колата... :D Ако приемам 2400 калории няма да свалям нищо ... познавам си метаболизма и знам какво се случва.... И стига с тия 1000калории ... казах ,че това ми е храната само ... после има и 100тина грама протеин ... а храната ми не е банички.... От 1000те калории храна вчера съм приел около 150гр белтък... Като започна тия дни да тренирам ще увелича малко яденето от към въглехидрати  ... малко ябълки преди тренировка!!! :wink:

21.03.06
22:02

MaXo и аз съм на същото мнение като момчетата.Един авер сега е на нещо като твойта диета и много изкуква(вече и даскалите в училище го базикат).По-добре послушай момчетата.100% съм сигурен че вече си изперкал.А за тея 10 кг. седмица какво да кажа.Аз за първи път виждам такова нещо.И според мен няма да издържиш много.А после няма начин да не ги възвърнеш.

21.03.06
22:18

Много се чудя на потребители като МАХО - първо пускаш тема в която си споделяш проблемите - след това няколко човека ти предлагат решение - и ти казваш “Не, така няма да стане..” като си разбираш нещата защо питаш?

А пък с тая диета забрави да вдигаш 110 кила 8 пъти отново... абе въобще много ти е зле диетата... а тия 100 ккал просто нямам думи. 1000 ккал са за жени дето цял ден гледат ТВ или работят на компютър...

За всичко трябва знание... а с твърдоглавие далеч не се стига, но не пречи да опиташ ;)

21.03.06
22:29

[quote author=“kao”]Много се чудя на потребители като МАХО - първо пускаш тема в която си споделяш проблемите - след това няколко човека ти предлагат решение - и ти казваш “Не, така няма да стане..” като си разбираш нещата защо питаш?

А пък с тая диета забрави да вдигаш 110 кила 8 пъти отново... абе въобще много ти е зле диетата... а тия 100 ккал просто нямам думи. 1000 ккал са за жени дето цял ден гледат ТВ или работят на компютър...

За всичко трябва знание... а с твърдоглавие далеч не се стига, но не пречи да опиташ ;)

Аз нямам проблеми бе готин ... имах конкретни въпроси на които отговори не получих ........за какви решения на проблеми ми пишеш? :shock:  Това ,което научих за Нутрим ми е полезно като инфо ...  също така исках да разбера как си разпределяте приема на белтъците през деня ... в дните когато тренирате и в дните когато лежите... е това основно ме интересуваше.И дали се будите по нощите за да пиете протеин или да ядете нещо ... :D Онзи ден бях в залата и пак си ги бутах 110 :D За какви 100ккал пишеш ... прибави още около 1300 към тези 100. :wink: Ми аз също седя много пред ПЦ и ТВ ... а когато излизам не е за да ритам топка или да бягам в парка. :wink:

22.03.06
19:45

Батьовото виж сега ти можеш и 20 кг за 1 седмица да свалиш ама какви са тези кила защо не се запиташ ? Дали са мускули, дали са вода или дали са мазнини ?! защото доста голям процент от телесната маса е вода ... пак ще се направя на умен и ще кажа 1 приказка:

Гледай Качеството, а не количеството! това важи за доста неща ;)

Живи здрави и по-корави...

22.03.06
23:34

Чиче ... вода беше ,20литра вода изпиках!!! :D А бе ти прочете ли цялата тема?Какви 20кг за 1 седмица?Написах ,че съм свалил 3кг за 15дни!!!Щом няма кой да ми отговори на въпросите ,то ще помоля да се заключи темата ,че ми писна от изпаткали коментари... :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1