08.09.12
22:20
Ако си дига редовно, и добави 5-6 цели яйца или 1л прясно мляко, нема да има проблем.
09.09.12
09:49
казано от Стоил Калугеров на 08.09.12, 17:12:
Отиваш в билата, там има едни сухи пасти клевър (456гр за около 2лв). В едната кутия има 2к калории. Вместо 4л кола, земи си 2 кутии и ги омети с 4 кисели млека. За 1 месец, ако го прайш всеки ден, си едно 7-8кг нагоре.
Съветът ти е екзотичен и забавен, определено. Това, обаче, не го прави добър. Да, за постигането на тази цел е нужно да се увеличи дневният енергиен прием. Точно толкова важно е от какви храни идва тази енергия. 2000 калории от сухи пасти съвсем не са еквивалент на 2000 калории от месо и ядки, например. Затова те моля да се въздържаш от подобни “съвети”.
09.09.12
11:20
Според мен калорията си е калория и тялото не знае от къде идва тя. Въпросът е, че на тялото му трябват и други нутриенти, които в пастите не са в голямо количество. Ако маа пасти и бозъ и наред с това яде и качествен протеин под формата на храни, съдържащи го няма начин да не качи. Какво и колко - това зависи от организма му.
казано от Камен Илиев на 09.09.12, 11:20:
Според мен калорията си е калория и тялото не знае от къде идва тя. Въпросът е, че на тялото му трябват и други нутриенти, които в пастите не са в голямо количество. Ако маа пасти и бозъ и наред с това яде и качествен протеин под формата на храни, съдържащи го няма начин да не качи. Какво и колко - това зависи от организма му.
Много глупости на едно място..
09.09.12
15:31
Според мен калорията си е калория и тялото не знае от къде идва тя.
Личният ми опит показва, че за мен има разлика в това от какви източници идва енергията ми. Да, ясно е, че по отношение на храненето трудно могат да бъдат прокарани строги аксиоми, но все пак... Нещата не са простички и точно ти знаеш това вероятно по-добре от мен. :)
Въпросът е, че на тялото му трябват и други нутриенти, които в пастите не са в голямо количество. Ако маа пасти и бозъ и наред с това яде и качествен протеин под формата на храни, съдържащи го няма начин да не качи.
Точно така, въпрос на баланс между нутриентите и много други фактори. Аз за сравнително продължителни периоди от време поддържам енергоразход от порядъка на над 3500 калории дневно (на моменти гоня и 4000 калории). За да запазя мускулатурата си при тези условия и дори да я увеличавам, 2000 калории от пастички ще бъдат едно. За човек, който чат-пат ходи да се набира, вдига някаква гиричка и тежи 50 kg, 2000 калории от пастички ще бъдат съвсем друго. Греша ли? В този случай аз намирам за много по-ефективно и здравословно да се ограничи захарта (да не забравяме 4-те литра Coca Cola дневно) и да се измести балансът на храните към качествените източници на белтъчини и мазнини. В дългосрочен план това е по-добрата идея в моите очи.
09.09.12
17:14
Много крайно изказване от страна на Фейс офф.
Едно време като бях в техникума имаше момчета, които се тъпчеха след всяка тренировка с по 1 литър боза и 3 банички или по един пакет обикновени вафли - сега май им викат Елия, но не съм сигурен. И все си качваха килограми и то чисто - имаха си преса, вени и т.н. Наред с това всяка сутрин си ядяха отново банички с боза, а на обед и вечеря храна от стола и пържени яйца със салам и сирене. Това бе преди 16 - 17 години. Аз бях едно от тези момчета и съжалявам, че не съм вкъщи, за да ти постна и снимки от тогава.
Ако на някой моето изказване му се струва глупост - може и така да е от гледна точка на сегашния здравословен начин на живот и правилно хранене, но помнете, че всеки период от време има своите догми, които се променят с преминаване на дадената епоха.
Ако още не сте съгласни с мен - ето и статия, която ако прочетете внимателно и изключите предразсъдъците си, може да ви обясни по-горното ми изказване и резултатите на тийнейджърите от преди 16 години. http://www.bb-team.org/articles/4293_mitove-v-bodibildinga-glikemichniyat-indeks-chast-2
09.09.12
19:33
Оставете моите глупости бе, прочетете статията.
11.09.12
00:17
Ако тежах 45-50 кг на 170см. Едва ли щях да притеснявам като ям пасти, банички и даже с най-голямо удоволствие щях да се наливам с боза!!!
Мнението беше редактирано от megabolic x на 11.09.12 00:19.
казано от nqkaftam на 15.11.09, 04:09:
Здравейте на всички ..
Имам следния проблем , прекалено съм слаб.
Висок съм : 170 и
Тежа около : 45-50 кг ( последно бях 47 но това бе преди 2-3 месеца .. ) ..
Ям когато ми се яде , по 2-3 пъти на ден ..
Не пия вода , което е много страно , нз защо просто немога да я пия .. ( пия многооо ” Coca Cola ” от 2 до 4 литра ежедневно )..Тъъ .. Молбата ми е да ми помогните с някъф режим ... да мога да качвам въжмозно колкото се може повече маса ..( Не прекълявайте с ебавките моля :) ) ..
Не съм пълен мързел ..
Чат пат ходя се набирам , бравя си лициви опори , преси , дигам няква гиричка .. но слаба рабута , но първо искам да кача маса та да замясъм на нещо , пък после ш му мислим за ММ :-D ..
Стремя се да кача 10-15 кг макс .. горе долу можите ли да ми кажете с някъф режим за колко време бих могъл да ги кача ..
Изнинявам се за неопитния пост .. :-D
и Благодаря предварително.
П.П. - Ако кажете някви добавки ( без химия ) ще ви бъда благодарен ..
Пфф адски мързелив ! Имаш интернет пълно с такива като твоите теми..добавки и хр.режими за начинаещи,но нека пак да кажа:
Спри колата !
Яж по 5-6 пъти на ден качествена храна наблягай на месо,яйца,кисело и прясно мляко,извара,картофи (НЕ ПЪРЖЕНИ !!) , ориз,спагети и други храни богати на въглехидрати и протеин..от ядките яж бадеми и орехи,ако нямаш може и фъстъци !
Увеличи водата,ако пиеш по 2-4 литра на ден вода ще си 100 пъти по-добре !
Започни да тренираш в началото прави кръгови тренировки !
Спи по 8 часа..макс 10
И най-важното започни да четеш яко !
11.09.12
10:09
казано от Кольо Пияндето на 09.09.12, 09:49:
Съветът ти е екзотичен и забавен, определено. Това, обаче, не го прави добър. Да, за постигането на тази цел е нужно да се увеличи дневният енергиен прием. Точно толкова важно е от какви храни идва тази енергия. 2000 калории от сухи пасти съвсем не са еквивалент на 2000 калории от месо и ядки, например. Затова те моля да се въздържаш от подобни “съвети”.
к.
ДжК.
Той нека си има 100-тина грама протеин на ден, нека си вдига редовно, пък да видим. Мазнини ли нема да има от млякото ? Или пък протеин ? Когато си 50 кила, последното нещо, за което трябва да се тревожиш са ти бързите въглехидрати. Един 15 годишен пикльо няма твоите възможности да си набавя калориите от маруля и пиле, така че стига с тая мания за здравословно хранене.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 11.09.12 10:38.
11.09.12
10:44
казано от Стоил Калугеров на 11.09.12, 10:09:
Мазнини ли нема да има от млякото ?
Има. Колко? Достатъчни ли са?
Или пък протеин ?
Има. Колко? Достатъчен ли е?
Когато си 50 кила, последното нещо, за което трябва да се тревожиш са ти бързите въглехидрати.
Което значи, че може спокойно да се тегли една майна на правилно балансираното хранене?
Един 15 годишен пикльо няма твоите възможности да си набавя калориите от маруля и пиле, така че стига с тая мания за здравословно хранене.
Не ми приписвай неща, които не съм казал, моля. За мания не става въпрос. Моля написаното от мен да се възприема точно така, както съм го написал.
Стоил Калугеров, остричък ти е тонът. В дневниците това може да се приема от авторите им, но извън тях нека дискутираме културно, моля.
11.09.12
10:46
На 50 кила къля колко протеин му требва ? 60-80.
4 млека - 50, от пастите някъв фалшив към 30гр, ама смятай го за 10, щото е лабав, 3-4 яйца - още 30тина и ето му ги.
11.09.12
10:48
ОК, просто имаме различно виждане за подходящо хранене в случая.
Аз съм на мнение, че на 15 години организмът има нужда не само от захар за да се развива правилно.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 11.09.12 10:50.
На 50 кг лично тегло дори 100 гр протеин ще са му много,но айде,достатъчни са.
Стоил го е казал-да бъхти яко яйца,мляко,пържоли,въглехидрати от пасти масти и квото има,да ходи във фитнесО и да превръща всяка мозъчна клетка в мускул.
inb4 ама той няма да има витаминииииии
inb4 ама тои няма да има минералииииии
inb4 ама той ще си спре растежааааааааа
inb4 ама той (сложи рандом причина тук)
15.08.13
00:29
Модерация: Мнение без връзка с темата! Моля, уважавайте българския език и пишете грамотно!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 15.08.13 07:26.
04.09.13
13:42
Здравейте и от мен на 25 години съм имам син на 4 от как се помня съм все слаба 172 съм висока и тежа една 44 кг мъчела съм се със бирена мая да привлека апетита към себе си имаше един момент в който си хапвах почти непрекъснато но ефект нулев не че не се храня напротив храня се и то доста добре но не и често не работя стоя си в къщи а споменах ли че живея в Кипър където градосите стигат и до 55 градуса и често не само на мен а и на мъжа ми и детето не им се яде нищо че мисълта ми е ако някой има съвети как да кача някое килце юе съм му много благодарна казвали са ми да пия много бира но аз алкохол не кусвам казва ли са ми и да хапвам по тлъстичко месо но аз ям само чистото ще кажа също и че не ям риба незнам какво ми стана но след като родих спрях да ям просто се отвратих от нея та общо взето това е моя дайте ми някоя диетка или съвет готова съм да пробвам всичко
07.01.14
22:23
кажете мога ли някак да кача некви кила за 1 месец
казано от Стивън Славчев на 07.01.14, 22:23:
кажете мога ли някак да кача некви кила за 1 месец
Мо’еш!
12.01.14
19:01
Модерация: Моля, уважавайте българския език и пишете грамотно!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 12.01.14 20:53.
12.01.14
22:37
Освен хранене, спи следобед по 3 часа и нощем по 9 часа, тренирай базови упражнения /клек, лег, тяга, военна преса, набиране/ тежко. Гледай повече комедии и се пази от ядосване.
28.03.14
23:50
Модерация: Моля, уважавайте българския език и пишете грамотно!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 28.03.14 23:54.
28.08.15
12:06
Здравейте! Искам да кача маса бързо. Аз съм на 17 години, висок съм 196 см и тежа 78 кг. Ходя на лостове през ден, но от скоро и ми е трудно да се набирам все още. По колко често да ям и какво за повече протеин. Защото ми е много трудно да си набавям 2/тегло протеини. Моля не ми препоръчвайте тези боклуци като гейнери и други прахообразни боклуци. Искам да постигна желания релеф без добавки.Благодаря ви предварително!
П.С: Съжалявам, ако има правописни или пунктуационни грешки!
28.08.15
12:34
казано от Мистър Висок на 28.08.15, 12:06:
По колко често да ям...
3-4-5 пъти на ден е напълно достатъчно.
казано от Мистър Висок на 28.08.15, 12:06:
...и какво за повече протеин. Защото ми е много трудно да си набавям 2/тегло протеини.
Трудно? Кое е трудно?
Дай да видим - 3 по-скоро едрички пържолки и 6 сравнително едри яйца съдържат 150-160 g белтъчини... а вероятно и друга храна ще хапнеш покрай тях, нали? Докато се храниш като първокласник няма да станат нещата...
04.09.15
00:53
Здравейте малък съм на 10г висок съм 145см тежа 34кг. Бихте ли ми дали съвети да напълнея на ден хапвам 3 пъти. Всеки ден играя футбол с по големите на 13-16 аз съм най малкия много тичам. Искам мускули едно момче на 13г има много мускули започнал в 4клас сега ще става 7клас. Всеки ден вдигам гири по 4кг по 10пъти на ръка прая 20 лицеви 20 коремни и др. упражнения но не става казаха да напълнея малко и така но ям ям не става. Моля ви кажете ми как да напълнея бързо с 4-5кг
Мнението беше редактирано от Koray Selcuk на 04.09.15 01:01.
15.06.16
17:27
Здравейте!
На 13години съм тежа 45килограма и съм висок 1.70м.Вдигам две гирички по 10килограма без проблем и доста хора се учудват от това.Но проблемът ми е,че съм много кльощав.Ръцете са ми тънки както и краката и ребрата също ми се виждат.Като чист скелет съм.Не разбирам защо съм така след като съм 45килограма и съм на 13.Без хейт!
16.06.16
17:18
Около 10-15см.Но това не е само от тази година така съм от доста време.Може би 7-8год.И пропуснах да спомена че всеки ден пия енергийни напитки (HELL) дали може да е от това?
09.08.16
21:39
Модерация: Писането на български език в този форум е задължително!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 09.08.16 21:48.
06.12.16
15:15
Здравейте!
Аз съм момче на 16 1.70висок 56кг тренирам лостове от 8-9 месеца. като започнах бях 47 кг.
От близо 2-3 месеца съм на 3,600kcal ,и не качвам тва нормално ли е за 56кг човек ? имам приятели дето са на 1200kcal и са 60-кг
Ще се опитам да вдигна до 4000-4100kcal и ако не качвам нз..
Момчета, колко калории да поемам дневно ,за да кача 5-6 килограма. На 19 години съм , 180 см и 73 кг.
06.02.17
21:37
казано от RN Rn на 05.02.17, 19:42:
Момчета, колко калории да поемам дневно ,за да кача 5-6 килограма. На 19 години съм , 180 см и 73 кг.
Точно в началото на този раздел има тема и то ВАЖНА в която пише подробно как да си изчислиш всичко. В прочем не сме машини за да се настроим по колко кг да качваме....индивидуално е :)
10.11.18
12:16
казано от virtualna_realnost на 23.01.10, 12:33:
ЗДРАВЕЙТЕ! ИСКАМ И АЗ ДА СЕ ПРИСЪЕДИНЯ КЪМ ВАС...НА 24 ГОД СЪМ, ВИСОКА 1,55СМ , ТЕЖА 44КГ ИСКА ДА НАПЪЛНЕЯ АМА ПРИ МЕН СЯКАШ Е НЕВАЗМОЖНО.ВЗЕХ СИ ,,HIGH GAINER - NUTRI STAR PROFESIONAL,, :long: ОЩЕ НЕ СЪМ ПОЧНАЛА ДАГО ПИЯ. ДА СИ ВЗЕМА ЛИ ДРУГ ГЕЙНЕР ИЛИ ТОЗИ СТАВА? КАК ДА ГО ПРИЕМАМ ПРЕДИ ИЛИ СЛЕД ХРАНА? МОЖЕ ЛИ ДА МИ НАВРЕДИ? МН МАТЕРИАЛ ИЗЧЕТОХ ЗА ГЕЙНЪРИТЕ, АМА НА ВСЕКИ МНЕНИЕТО И ПРЕПОРЪКИТЕ СА РАЗЛИЧНИ И НЕЗНАМ КАКВО ДА ПРАВЯ? НАДЯВАМ СЕ ЧЕ ЩЕ ПОЛУЧА КОМПЕТЕНТНИ ОТГОВОРИ ОТ ВАС! :red: БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!
10.11.18
12:21
И аз съм така.Искам,да съм поне 55-60кг.Висока съм 175.На 26г.Някой може ли,да ми каже на какви храни,да наблягам? Ям нормално 3-4 пъти на ден колкото съм гладна.Някой,да ми каже на какво,да наблягам?