Как да кача бързо килограми ?

Прескочи до:
NQ

15.11.09
04:09

Здравейте на всички ..

Имам следния проблем , прекалено съм слаб.

Висок съм : 170 и
Тежа около : 45-50 кг ( последно бях 47 но това бе преди 2-3 месеца .. ) ..
Ям когато ми се яде , по 2-3 пъти на ден ..
Не пия вода , което е много страно , нз защо просто немога да я пия .. ( пия многооо ” Coca Cola ” от 2 до 4 литра ежедневно )..

Тъъ .. Молбата ми е да ми помогните с някъф режим ... да мога да качвам въжмозно колкото се може повече маса ..( Не прекълявайте с ебавките моля :) ) ..

Не съм пълен мързел ..

Чат пат ходя се набирам , бравя си лициви опори , преси , дигам няква гиричка .. но слаба рабута , но първо искам да кача маса та да замясъм на нещо , пък после ш му мислим за ММ :-D ..

Стремя се да кача 10-15 кг макс .. горе долу можите ли да ми кажете с някъф режим  за колко време бих могъл да ги кача ..

Изнинявам се за неопитния пост .. :-D

и Благодаря предварително.

П.П. - Ако кажете някви добавки ( без химия ) ще ви бъда благодарен ..

Темата беше редактирана от nqkaftam на 15.11.09 04:17.

15.11.09
07:58

Ми първо спри да пиеш кола.Създава чувство за ситост.

Мнението беше редактирано от IvanIv на 15.11.09 07:58.

15.11.09
09:21

На теб режим не ти трябва. Яж през 2-3 часа. Яж айца, месо, риба, ориз, картофи, ядки, сирене (извара), банани, мед, пълнозърнест хляб. Ако не можеш да пиеш вода, пий прясно мляко, или си прави айрян. Задължително спираш колата. За добавки можеш да си вземеш някой качествен гейнер.
В залата иначе няма нищо лошо. По-добре започни зала и с правилно хранене можеш да качиш поне 3 кг на месец. Във форума, има достатъчно материал, за това какво значи правилно хранене.
При ектоморфите, като теб мазно се качва по-трудно, от колкото мускул, за това е по-добре ядене + тренировки, от колкото само ядене.
А и не каза на колко години си.

Мнението беше редактирано от fqls на 15.11.09 09:28.

Яж на често по много,през 2-3 часа:)Гледай във всяко хранене да имаш източник на протеин (Месо,Яйца,Риба,Извара,Мляко) и още повече въглехидрати (ориз,картофи,макарони,хляб,овес) ,предполагам не си спазвал режим досега,затова с въглехидратите отначало ще ти е най-лесно с хляба,тъй като най-лесно и бързо се прекалява с него,казвам го от опит :).Като за твоите кг-ми  белтъчините няма нужда да са кой знае какво количество,120гр гр са ти OK 2,5гр/кг в 6хранения ,абе гледай на първо време да имаш по 20-тина грама белтък на хранене,като с нарастване на теглото поувеличаваш малко.Основно наблегни на въглехидратите,мазнините също но все пак с мярка.

15.11.09
11:35

Явно трябва да започнеш от нулата а то е да се научиш да ядеш храна и да пиеш вода... след това ще го мислим, прави точно обратното което си правил до сега, като погледна на пръв поглед...

15.11.09
12:33

казано от nqkaftam на 15.11.09, 04:09:

...

Ядеш когато ти се яде, ама за да се научиш по - често да ядеш трябва да знаеш, че яденето идва с апетита. Започни да ядеш през 3 часа, 4-5 хранения на ден, 3-4 литра дневно. За да се научиш да пиеш вода, може да си слагаш по една бутилка до теб, когато си на компютъра да не забравяш да пиеш вода. Започвай да ядеш овесени ядки, ориз, картофи, много месо, яйца, мляко и т.н. Премахни като цяло колата, ако не можеш или не искаш, пък я замени с Лайт, пак е нещо...

NQ

15.11.09
16:55

казано от fqls на 15.11.09, 09:21:

На теб режим не ти трябва. Яж през 2-3 часа. Яж айца, месо, риба, ориз, картофи, ядки, сирене (извара), банани, мед, пълнозърнест хляб. Ако не можеш да пиеш вода, пий прясно мляко, или си прави айрян. Задължително спираш колата. За добавки можеш да си вземеш някой качествен гейнер.
В залата иначе няма нищо лошо. По-добре започни зала и с правилно хранене можеш да качиш поне 3 кг на месец. Във форума, има достатъчно материал, за това какво значи правилно хранене.
При ектоморфите, като теб мазно се качва по-трудно, от колкото мускул, за това е по-добре ядене + тренировки, от колкото само ядене.
А и не каза на колко години си.

Благодаря на всички , ще ви послушам и ще се стегна ..

а относно годините .. на 15 съм :)

Мнението беше редактирано от nqkaftam на 15.11.09 16:56.

30.11.09
18:41

Премахни като цяло колата, ако не можеш или не искаш, пък я замени с Лайт, пак е нещо...

lai-ta e toksichen ima podsladiteli ... normalnata kola si e sus zahar pii si normalna kola i si qj vafli i sladki raboti sled 1 chas ti se preqjda oshte poveche shtoto insulina pada sled tova se natupkvash kato svinq :D trqbva ti postoqnno da si podut kato pochnesh da kachvash povechko hodish da tichash rano sutrin po polovin chas osven fitnesa
Петко К - пиши на кирилица!

Мнението беше редактирано от Петко К на 30.11.09 19:22.

16.12.09
21:51

здр.за да не отварям др тема направо ще пиша тук .
Висок съм 1.68 и тежа 50 кг - на 19 години съм
Доскоро пиех геинер на Unlimate Nutrion Muscle Juice 2544
ама не виждам особен ефект , тренирам си 3пате в седмицата
като тежести дигам доста като за килограмите си , дори много от хората са учудват . Ефект има видидим но масата липсва и немога да си постигна желаната форма.
Ако може някои които е бил в същото положение като моето да ми помогне с програма или някакъв савет .
Мерси предварирелно

17.12.09
13:36

Ае човек ......... трябва просто да ядесш по минимум 6 пъти на ден ... повярвай ми дори да ти е трудно за 3-4 дни ще свикнеш да се тъпчеш и после нама да ти прави впечатление.... а до 1 месец мин ще усетиш, че стъпваш по тежко :) :) :)

П.П: ест ... трябва да се тренира де .... :)

Мнението беше редактирано от kircata на 17.12.09 13:42.

17.12.09
13:45

казано от nqkaftam на 15.11.09, 04:09:

Здравейте на всички ..

Имам следния проблем , прекалено съм слаб.

Висок съм : 170 и
Тежа около : 45-50 кг ( последно бях 47 но това бе преди 2-3 месеца .. ) ..
Ям когато ми се яде , по 2-3 пъти на ден ..
Не пия вода , което е много страно , нз защо просто немога да я пия .. ( пия многооо ” Coca Cola ” от 2 до 4 литра ежедневно )..

Тъъ .. Молбата ми е да ми помогните с някъф режим ... да мога да качвам въжмозно колкото се може повече маса ..( Не прекълявайте с ебавките моля :) ) ..

Не съм пълен мързел ..

Чат пат ходя се набирам , бравя си лициви опори , преси , дигам няква гиричка .. но слаба рабута , но първо искам да кача маса та да замясъм на нещо , пък после ш му мислим за ММ :-D ..

Стремя се да кача 10-15 кг макс .. горе долу можите ли да ми кажете с някъф режим  за колко време бих могъл да ги кача ..

Изнинявам се за неопитния пост .. :-D

и Благодаря предварително.

П.П. - Ако кажете някви добавки ( без химия ) ще ви бъда благодарен ..

Aз не мога да накарам хората да пишат във форум правилно и с подходящия словоред. Глупаво и ненужно е да го искам от когото и да било, но поне мога да подчертая грешките им.
Докато отношението ти е в стил “чат-пат ходя се набирам”, не мисля че въобще някой тук може да ти помогне с каквото и да било.

Мнението беше редактирано от Камен Илиев на 17.12.09 13:53.

17.12.09
14:00

А и още нещо - 10 - 15 кг “с някъв” режим ще може да ги качиш след около 3-4 години, когато пораснеш и станеш на 19 - 20 години, тогава и без друго ще “поналееш десетина кила” просто от възрастта, така че не се мори и не се “претеснявай” - ще ги качиш. :-/

22.12.09
16:51

здравейте.. висок съм 1.78 тежа около 62-65кг интересува ме ккаво бихте ми предложили да взема за да кача маса ако е вузмжно и мускулна маса..храня се нормално..тренирам .. но няма ефект ..бихте ли ме суветвали какво да си взема креатин или геинери и кои предлагате мерси предварително .. :)

VI

23.01.10
12:33

ЗДРАВЕЙТЕ! ИСКАМ И АЗ ДА СЕ ПРИСЪЕДИНЯ КЪМ ВАС...НА 24 ГОД СЪМ, ВИСОКА 1,55СМ , ТЕЖА 44КГ ИСКА ДА НАПЪЛНЕЯ АМА ПРИ МЕН СЯКАШ Е НЕВАЗМОЖНО.ВЗЕХ СИ ,,HIGH GAINER - NUTRI STAR PROFESIONAL,,  :long:  ОЩЕ НЕ СЪМ ПОЧНАЛА ДАГО ПИЯ. ДА СИ ВЗЕМА ЛИ ДРУГ ГЕЙНЕР ИЛИ ТОЗИ СТАВА? КАК ДА ГО ПРИЕМАМ  ПРЕДИ  ИЛИ СЛЕД ХРАНА? МОЖЕ ЛИ ДА МИ НАВРЕДИ? МН МАТЕРИАЛ ИЗЧЕТОХ ЗА ГЕЙНЪРИТЕ, АМА НА ВСЕКИ МНЕНИЕТО И ПРЕПОРЪКИТЕ СА РАЗЛИЧНИ И НЕЗНАМ КАКВО ДА ПРАВЯ? НАДЯВАМ СЕ ЧЕ ЩЕ ПОЛУЧА КОМПЕТЕНТНИ ОТГОВОРИ ОТ ВАС!  :red:  БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!

Мнението беше редактирано от virtualna_realnost на 23.01.10 13:29.

04.02.10
17:04

толкова трудно да изпълнение и същевременно доста просто:
Яжте през 3 часа като започнете от закуската (пр: 10,11,14,17,20,22 часа)
и 50000 хранителни добавки да си вземете пак няма да е такъв ефектът какъвто желаете. 55килограма бях на 183см и тренирах без ефект докато нарая не разбрах, че филма е просто да се ЯДЕЕ..за 2 месеца станах 72кг. НО СЕ ТЪПКАХ!!!! Първите дни ми се повръщаше докато ям, но после се свиква и даже огладнявам преди да са минали 3те часа.

ЛР

04.02.10
19:10

Аве, всеки иска да пие нещо, да яде по 8 пъти на ден и да качи. Ама никой не пита за тренировки :)
А най-странното е, че и всички дават съвети “яж по 6-7 пъти на ден”, “пий протеин” , “ектоморфите това, онова”

Да ви издам ли голямата тайна?

Както можете да се досетите - няма никава тайна. Но все пак :)

Голямата тайна е, че хора, които твърдят, че не могат да качат - просто не тренират достатъчно яко!

Няма начин просто! Можеи да тренират яко, но глупаво - да тренират с голям обем но леко, или повече изолация отколкто големи движения - същата работа.

Ако като тренирам яко имам як апетит, ям яко и качавам. Като не тренирам - нямам апетит, не ям и свалям. На сегашния ми ръст съм бил и 72 и 102 кг. Сега съм към 95, защото последните месеци имах много пътувания и си намирах оправдания с “изморен съм” и т.н. (а понякога действително бях дроп)

А да, и още нещо - никога не съм тренирал, за да качвам или да свалям. Това са естествени неща, които се случват при необходимите външни (тренировки, храна) и вътрешни (емоции, стрес) стимули.

поздрави

VI

06.02.10
10:08

Много ви благодаря за отговорите! Определено трябва да свикана да ям през 3 часа, ще е трудно ама .... :-) трябва да се пробва!

LU

08.02.10
14:40

Как да кача бързо килограми ?
Като дръпнеш щепсела на мазнините и белтъците, овеличиш въглехидратите :)
И помисли за добра тренировка

ЛР

08.02.10
18:18

казано от virtualna_realnost на 06.02.10, 10:08:

Много ви благодаря за отговорите! Определено трябва да свикана да ям през 3 часа, ще е трудно ама .... :-) трябва да се пробва!

Не ти харесаха съветите за якото трениране май :)

Разбираемо :)

Аз лично никога не съм ял повече от 3-4 пъти на ден.

поздрави

VI

20.02.10
12:30

Kaто бях студентка отивах на фитнес и определено се чувствах перфектно ,макар че бях на същите килограми на които съм и сега.След като завърших и почнах да раборя като мед.сестра и не ми остава време да тренирам .... умората от работния ден надделява.И затова мислех първо да кача малко кг. (че да не отслабна по вече) и после да се опитам да тренирам ... и така! Виждам че си компетентно лице относно темата и ако може да ми дадеш по конкретни отговори , относно ‘’как кача тези проклети кг’’ . Благодяря ти предварително!

ЛР

20.02.10
14:46

казано от virtualna_realnost на 20.02.10, 12:30:

Kaто бях студентка отивах на фитнес и определено се чувствах перфектно ,макар че бях на същите килограми на които съм и сега.След като завърших и почнах да раборя като мед.сестра и не ми остава време да тренирам .... умората от работния ден надделява.И затова мислех първо да кача малко кг. (че да не отслабна по вече) и после да се опитам да тренирам ... и така! Виждам че си компетентно лице относно темата и ако може да ми дадеш по конкретни отговори , относно ‘’как кача тези проклети кг’’ . Благодяря ти предварително!

Ако тялото ти едва изкарва смяната на работата, която работиш в момента, то последното нещо, което ще иска да направи е да качи още мускули, които изразходват още енергия и които ще трябва да храни.

Т.е. първата ти работа е да оптимизираш възстановяването си! Качествен сън, качествена храна, работа върху емоциите.
Целта ти е първо сегашната ти работа да не те натоварва толкова. След като работата ти не ти пречи повече - започни да тренираш здраво (т.е. ще трябва да се възстановяваш още по-добре).

Сигурно ще попиташ за добавки, но качествения сън и качествната храна (+ вътрешно спокойствие) са изискване номер 1. Ако те ти липсват, няма как да ги наваксаш с добавки.

Да качиш кг, за да не отслабнеш още не е добра тактика. По-скоро работи над това да намалиш силата на факторите, които оказват стрес върху теб в момента.

успех :)

VI

20.02.10
19:36

Първо да ти кажа здравей и да ти благодаря за бързия отговор! Сега ще ти кажа как минава един мой ден за да ми кажеш какво да правя  ;-) Работя при личен лекар от 8.00ч - 16.00ч. със  желание и удоволствия работя ,но да се занимаваш с хора никак не е лесно, може би знаеш!
1. Ставам 6.30ч
2. Закусвам 7.30ч - един сандвич (толкова рано едвам ям)
3. От 8.00ч до 13.00ч хапвам долу горе по една кутия бонбони или една ябълка,изпивам един чай или мляко с какао ама не винаги защото имамме мн пациенти.
4.От 13.00ч - 14.30ч обедна почивка - пилешко месо или пица със някаква салата.
5. Към 17.00ч - 18.00ч нещо сладко
6.Към 20.30ч вечерям
7.До 23.00ч съм си легнала (спа спокойно без да се пробуждам)
8.Може и някоя хранителна добавка да ми препорачаш , ако е нужно!
Така от понеделник до петък...това е от мен другото от теб  ;-) БЛАГОДАРЯ!

20.02.10
20:16

А кога тренираш? защото нещо не прочетох да си написала... Иначе за 1 път лично аз чувам момиче да си вземе гейнер! :))) браво, имаш ентусиазъм!
за да качиш тегло (което не ми е ясно защо ти е) трябва да приемаш повече въглехидрати, отколкото по принцип! И понеже едва ли искаш каченото да е “мазничко” ,наблегни на сложните въглехидрати като кафевия ориз, овесените ядки, пълнозърнестия хляб, пълнозърнести макарони, та дори понякога и пица (щом казваш, че не ти се “лепи”)

22.02.10
09:45

На снимките изглеждаш като “фантазията на всеки младеж в пубертет”,но след като искаш да напълнееш,моя съвет е следния:след като ГЕНА не ти е предразположен към напълняване то трябва да компенсираш с хранене и тренировки (ефекта е гарантиран).
1.Закусваш 7:30 (както и прочетох)
2.Хранене в 10.00 часа (динамична среда на работа....може би някой сандвич)
3.Протеин 11:30 (взема се между храненията)
4.Хранене в 13:00 (в почивката ти...хубаво си хапчаш пилешко,прибавяш ориз и картофи)
5.Хранене в 16:30-17:30 (предполага се че вече си у дома и хапваш яйца-омлет,на очи,както си ги харесваш)
6.Хранене в 19:00 часа (протеин - взема се 40 минути преди трениворвка) => 19:40 вече се потим в залата с подходяща програма - не повече от 1 час!
7.Веднага след тренировката се взема още една доза протеин
8.Хранене в 21:30 , 22:00 кюфтета,кебапчета,пилешко,ориз,картофи,риба...т.е каквото има. (не да се тъпчете а просто да сте заситени)

Забележка.Не толкова важно е какво ядете и дали се спазвате часовете.Важното е,да е ПО-МАЛКО,но НА ЧЕСТО.Препоръчителен е приема на въглехидрати разбира се.

П.П    Твоето име е “Сладурче” ,а аз съм “Срамежливко”- приятно ми е  :red:

ЛР

22.02.10
21:04

казано от virtualna_realnost на 20.02.10, 19:36:

Първо да ти кажа здравей и да ти благодаря за бързия отговор! Сега ще ти кажа как минава един мой ден за да ми кажеш какво да правя  ;-) Работя при личен лекар от 8.00ч - 16.00ч. със  желание и удоволствия работя ,но да се занимаваш с хора никак не е лесно, може би знаеш!
1. Ставам 6.30ч
2. Закусвам 7.30ч - един сандвич (толкова рано едвам ям)
3. От 8.00ч до 13.00ч хапвам долу горе по една кутия бонбони или една ябълка,изпивам един чай или мляко с какао ама не винаги защото имамме мн пациенти.
4.От 13.00ч - 14.30ч обедна почивка - пилешко месо или пица със някаква салата.
5. Към 17.00ч - 18.00ч нещо сладко
6.Към 20.30ч вечерям
7.До 23.00ч съм си легнала (спа спокойно без да се пробуждам)
8.Може и някоя хранителна добавка да ми препорачаш , ако е нужно!
Така от понеделник до петък...това е от мен другото от теб  ;-) БЛАГОДАРЯ!

Здравей,
може да се каже, че с теб до известна степен сме колеги :)

сега по точки:
- струва ми се, че като цяло не хапваш особено много
- струва ми се, че некачествената храна май е повече от качествената
- след работа (около 17:00) спокойно може да направиш една дрямка 45 мин за освежаване и възстановяване на силите
- надвечер (от 18:00 нататък) спокойно имаш време за интензивна тренировка в залата с тежестие 3 пъти седмично

Така ги виждам нещата аз:
- повече качествена храна
- по-малко сладко и шоколад
- 3 здрави тренировки седмично (никаквипътеки - свободни тежести и собствено тегло)
- при нужда 45 мин дрямка след работа

другото изглежда ОК

поздрави и успех :)

VI

26.02.10
15:49

Благодаря за препоръките!
От понеделник започвам да ходя на фитнес , даже вече съм си взела и карта  :cheese: .... , надявам се да ме опътят как и какво да тренирам.Да пия ли гейнър? Толкова инфо съм прочела за гейнърите че нямам думи ... всеки хвали различна марка.Доста се разрових в сайта , ама за себе си не неможах да преценя нищо. Ако може да ме ориентираш малко.Благодаря  :-)

ЛР

26.02.10
15:56

казано от virtualna_realnost на 26.02.10, 15:49:

Благодаря за препоръките!
От понеделник започвам да ходя на фитнес , даже вече съм си взела и карта  :cheese: .... , надявам се да ме опътят как и какво да тренирам.Да пия ли гейнър? Толкова инфо съм прочела за гейнърите че нямам думи ... всеки хвали различна марка.Доста се разрових в сайта , ама за себе си не неможах да преценя нищо. Ако може да ме ориентираш малко.Благодаря  :-)

Като начало не пий нищо.

Яж истинска храна в количества колкото да се заситиш.

Ако във фитнеса те упътят към патечка, велоергометър и уреди, на които ти кажат да правиш по 20-30 повторения - пиши е кой град си, да те насоча към читав човек, който няма да те кара да правиш неща, с които само да си губиш времето във фитнеса.

поздрави и успех :)

VI

26.02.10
16:30

OK :)  БЛАГОДАРЯ  :)
От Разград съм, в този малък град възможно ли е да имаш познати! Ако можеш да ми препоръчаш някой ще е  супер  ;-)

NQ

26.02.10
23:08

Нормално ли е да ми е толкова бърз метаболизма ..

Неска си хапнах доста добре и ходих 2 пъти в тъмната стаичка .. :(
Нещо не ми се лепят тея килограми :s

Мнението беше редактирано от nqkaftam на 27.02.10 11:32.

27.02.10
10:28

казано от nqkaftam на 26.02.10, 23:08:

Нормално ли е да ми е толкова бърз метаболизма ..

Неска си хапнах доста добре и ходих 2 пати в тъмната стаичка .. :(
Нещо не ми се лепят тея килограми :s

След някоя друга година ще се радваш страшно много, че е толкова бърз метаболизмът ти! :)

15.05.12
15:59

Модерация: Моля, уважавайте българския език и пишете грамотно!
Как да задаваме въпроси интелигентно?

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 15.05.12 16:03.

15.05.12
16:01

Да беше казал и какво и колко ядеш. Освен това, от тренировки с лицеви и дъмбел, който сигурно е 5 кила, кой знае колко мускули няма да качиш.

HE

15.05.12
16:05

При така зададен въпрос яж вафли, чипсове, бургери, дюнери и т.н. даже можеш да спреш и с тренировките. По описания начин, ще заприличаш на добре угоено прасе, а ти търсиш маса.

15.05.12
20:15

Еми сутрин ям 9-13 филии(принцеси-с каима). За обяд няква супа в нас и в даскало 2 сандвича с кебабче или кюфте.Прибирам се ям ориз или некво месо каквото има сготвено,преди да легна сандвичи и още нещо. Ям през 2-3 часа.

16.05.12
12:53

Това отгоре го ям през седмицата събота и неделя за закъска 1-2 кекса или половин тава баница за обяд някакво варено месо и за вечеря кебабчета,пъргола такова

07.09.12
22:32

Здравейте аз тежа 52кг и съм висок 173см помогнете да кача към 15кг, за да направя по добър релеф. Аз съм на 15 години . Амбициран съм. Някои хора ми казват да ям по график. Не искам да ползвам добавки.

08.09.12
12:56

Гледам, че не се отказваш, задаваш за 4-ти път един и същ въпроос, ако си толкова упорит и в четенето виж това, а също и това, това и това.
Четеш, осмисляш, пак четеш и ако има нещо неясно пускаш си тема, в която задаваш КОНКРЕТНИ въпроси.

08.09.12
13:03

казано от Nikolay Styles на 08.09.12, 12:40:

Здравейте, искам да кача към 15 килограма. На 15год. съм 173см. 52кг. Какъв метод ще ми препоръчате? Някои хора ми казват да ям по график. Не знам какво да правя. Тренирам Винг Чун и Паркур.

Като за начало може да започнеш с това:
Когато седнеш на масата си изяждай всичко, а не половината порция да ти остава. И не пропускай закуска, обяд и вечеря.

Какво е това паркур? Доколкото видях някакъв клип ми прилича на много интензивно кардио... скачане и тичане, часове наред?!!!
Нищо чудно, че си 52кг.

Мнението беше редактирано от megabolic x на 08.09.12 13:04.

08.09.12
14:57

Паркур не е ли на френски това, което ние наричаме фриирън. Не съм 100% сигурен.

СК

08.09.12
17:12

Отиваш в билата, там има едни сухи пасти клевър (456гр за около 2лв). В едната кутия има 2к калории. Вместо 4л кола, земи си 2 кутии и ги омети с 4 кисели млека. За 1 месец, ако го прайш всеки ден, си едно 7-8кг нагоре.

08.09.12
17:51

После можеш направо да добавиш нови 200-300 мл олио и направо да ги пиеш от чашата ..
За такива килограми ли говорим? :))

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1