17.03.06
14:06
Искам да попитам нормално ли е като правя 3-4 упражнения за гръб никога да не усещам че съм го натоварил дотатъчно(само няколко пъти съм имал Мускулна треска...)Обикновено правя :
1. Набирания - 3 х 8
2. Дърпане на вертикален скрипец 2х8, 1х6
3. Дърпане на долен скрипец 2х8, 1х6
4. Гребане с дъмбел 3х8
Мъртва тяга и мечка не правя защото имам проблеми с краста, въпроса ми мога ли да правя повече упражнения, така че да натоварвам повече гръбните мускули, защото така имам чувството, че нямам никакъв напредък... :?:
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 13:13.
17.03.06
14:11
когато нямаш мускyлна треска не значи че не си си направил тренировката добре.....и при мен е така сигурно от 2 месеца не съм имал муск. треска....6 упражнения са много ! .. прави си 4..но всяка тренировка сменяй упражненията :wink:
Упражненията са си добре ,но може да вдигнеш малко сериите 3-4.С една серия не можеш да натовариш както трябва.Дори и да си на Хеви Дюти и там има поне 3-4 вработващи серии
[quote author=”Миле”]Упражненията са си добре ,но може да вдигнеш малко сериите 3-4.С една серия не можеш да натовариш както трябва.Дори и да си на Хеви Дюти и там има поне 3-4 вработващи серии
Май наистина това ще е най-удачния вариант, ще пробвам да видя какво ще стане... :lol:
и благодаря отново :P
А и виж изпълнението, ако наблягаш на по тежко със сигурност не го правиш правилно
Първо - прегледай техниката, второ - увеличи сериите и повторенията, може да даде неочаквано силен ефект. Разнообразявай тренировката, дори да не сменяш всеки път урпажненията от време на време права и после обратна пирамида на едно и също упражнение, такива разни неща.
Днес направих 4 упражнения по 4 серий, като намалих малко тежестите, наблягайки на по - чистото испълнение на упражненията и със сигурност мога да кажа, че се чувствам перфектно(т.е. усещам, че гръбните ми мускули са се натоварили доста) Благодаря още веднъж на всички :!:
19.03.06
17:42
[quote author=“dalabepa”]Днес направих 4 упражнения по 4 серий, като намалих малко тежестите, наблягайки на по - чистото испълнение на упражненията и със сигурност мога да кажа, че се чувствам перфектно(т.е. усещам, че гръбните ми мускули са се натоварили доста) Благодаря още веднъж на всички :!:
16 серий за гръб не са ли много? Аз правя 3 упражнения с по 3 серий и ми е добре, даже малко мночко ми идва по някога. Колко ти е стажа?
Ами тези неща мисля, че се определят до голяма степен не от стажа, а от индивидуалното усещане на човек в каква степен се натоварва :roll: За гърди например понякога се случва да правя 2 упражнения по 3 серий, които са ми напълно состатъчни и съм сигурен, че са ефикасни...Колкото до стажа - година и половина (с прекъсвания) :lol: