18.03.06
12:42
здравейте искам да попитам толкова ли е безрезултатно когато правим кардио следобед а не сутрин на гладно кажете ми защото не винаги имам възможност сутрин да правя кардио благодаря предварително
18.03.06
13:03
кардиото никога не се прай на гладно, когато го правиш на гладно губиш много ММ. Преди кардио винаги трябва да взимаш един протеинов шейк тва е най-добър избор или да направиш някво хранене само с белтък без въглехидрати и мазнини прим ерно като 5 белтъка също става.Сутрин е най-подходящо да правиш кардио просто защото тогава тялото е най-предразположено да изгаря мазнини защото гликогеновите нива тогава са ниска, а другото което като направиш кардиото сутрин после метаболизма през целия ти ден е по засилен и температурата на тялото е малко по висока.
наистина ме объркваш навсякъде досега където прочета за понижаване на мазнините се препоръчва кардио сутрин на гладно и след това се препоръчват веднага протеини и вече след час може въглехидрати
Може да пробваш и с аминокиселини на таблетки около 6-10 грама ще са ти предостатъчни преди тренировка.А кардиото дори и следобед е по добре отколкото никак.Така че не се отказвай.
Не е задължително да правиш кардио сутрин на гладно всепак неси елитна сътезателка ако искаш добри резултати прави кардио 1 час 3 пъти седмично отделно от силовата тренировка която също 3 пъти. :wink:
15.05.06
20:55
:wink: :wink: Може ли някои да ми отговори, защо има хора които тренират кардио по 30 мин. преди тренировка вместо 10, и след тренировка пак 30 мин. полезно ли е това и дава ли по-добри резултати за намаляване на теглото и изгаряне на мазнини.
Извинете ме ако въпроса ми е тъп но не съм много напреднала.
Някой хора не могат да издържат 60 мин наведнъж и затова делят кардиото преди и след. Това е при хора чиито приоритет е горене на мн мазнини... иначе в началото 10 мин за загрявка са достатъчни. Или ако можеш прави 60 мин след...
[quote author=“bobi - 62”]:wink: :wink: Може ли някои да ми отговори, защо има хора които тренират кардио по 30 мин. преди тренировка вместо 10, и след тренировка пак 30 мин. полезно ли е това и дава ли по-добри резултати за намаляване на теглото и изгаряне на мазнини.
Извинете ме ако въпроса ми е тъп но не съм много напреднала.
Някои инструктори си мислят че като дадът на някоя девоика да прави кардио преди и след тренировка, по толкова много време няма да направи големииии и грознииии мускули! Което естествено е една голяма и грозна глупост :lol:
не е фатално според мен трябва да вартиш повече педалите за да изразходиш повече енергия
[quote author=“milkona”]здравейте искам да попитам толкова ли е безрезултатно когато правим кардио следобед а не сутрин на гладно кажете ми защото не винаги имам възможност сутрин да правя кардио благодаря предварително
Няма проблем да се прави и в друга част на деня,но се придържай към 2 часа след храна и 1 час преди.Това е
Странно... на мен са ми казвали да не се яде поне 2 часа след фитнес. А преди фитнеса не е фиксирано определено време.
27.05.06
17:25
как така?
веднага след фитнес трябва да се приемат белтаци и бързи бъглехидрати!
докато е отворен “прозореца”
:)
27.05.06
17:30
[quote author=“Authority”]Странно... на мен са ми казвали да не се яде поне 2 часа след фитнес. А преди фитнеса не е фиксирано определено време.
преди фитнес, според това колко ще хапнеш и какво...
час преди тренировка може да се задери с белтъчна храна и сложни въглехидрати, а непосредствено преди тренировката смо аминокиселини. забранено е да се хапва сладко преди тренировка. някои си мислят че така се зареждат с енергия, като праскат шоколад, ама не... само се чувстват лениви заради инсолиновия пик!