Жена сваля 10 кг. и се стяга

Прескочи до:

09.12.18
22:57

Клекът е такъв, за да се свършва 🙂 Да, гледам да не е така, но...

Днес ми беше подговителен ден за 3-седмичната (по план) НВД. Реших че явно тва не е моя живот, но ще се пробвам. Ей така, да има ротация, да не съм в плато, пък ако има резулатите - хубаво. Не е моят режим, защото е нечовешко аз да се ограничам да не ям 200 гр. моркови + 200 гр. червено цвекло + наденици - подчертавам домашни (там имало въглехидрати, ай стига бе), и овесените ядки..... Не, не е човешко. Половин час в Билла четох етикети. И накрая излязаох с 5 вида млечни продукти, маслини, малко зеленчуци и една херинга за разнообразие. Имам вкъщи домашни яйца и малко свинско месо за идните дни.
Все пак ето днешния ден, можеше повече калории, но пък съм доста заситена и даже като никога ядох домашни фъстъци.

Мнението беше редактирано от Radost на 09.12.18 22:58.

10.12.18
07:28

Aз тук пак виждам 1500 ккал. Ако ще си вписваш хранатаа, вписвай всичко. Тази салата 400 гр. салата с моркови и цвекло не я видях?

10.12.18
11:16

казано от Radost на 09.12.18, 16:47:

Тягата е чувствах по-добре. Само не усещам колко да приклякам и дали леко да оставям лоста или само да се докосне? Гледах да стегна лопатките и да не висна, не знам доколко е стегнато.

Клека ти е сравнително добре. Малко изпускаш контрола върху горната част на гърба, за това и те посгъва долу, малко може да поработиш и върху контрола на поясната мускулатура, за да клякаш още по-изправена. Коленете ти играят и при изправяне влизат навътре. Колкото точно влизат и играят от тзои ъгъл на снимане не може да се каже.
Тягата си личи, че опитваш да стане по-добре, но отново корема изпуска, отново бързаш с разгъването от краката и довършваш на кръст, отново вратът ти не е неутрален.
Трябва да заемеш по-ниска стартова позиция, на всяко повторение да имаш пауза долу, за да се нагласиш хубаво и да стартираш.

казано от Queen Cobra на 09.12.18, 20:44:

За да не стават грешки- каква тяга трябва да е това?

Що бе Кобре, каквато и да е грешките са едни и същи.

10.12.18
12:47

Радост, хубавото е, че си решила да пробваш този твърде строг вариант на НВД само за няколко седмици, макар и това да ми изглежда много като време. 🙂 На мен ми се струва твърде драстично минаването от 100 г сладки, образно казано, може да не е всеки ден (и изобщо не те упреквам, аз съм изяждала и в пъти повече), + други източници на въглехидрати, към ограничаване на морковите. Моето мнение е, че няма да се чувстваш оптимално - и ти си го знаеш. Непоисканият ми съвет е просто да махнеш добавената захар и да приемаш малко повече от 1500 ккал, за да не си гладна. Но... както си решиш. Повечето хора се учим най-добре от собствения си опит. 🙂
Поздрави и успех, каквото и да предприемеш.

Мнението беше редактирано от Елена на 10.12.18 13:09.

10.12.18
13:22

Елена, така е, драстично е. Но последните 2 седмици имах прегрешения, искам малко да се огранича и явно по-строго, защото с добро не става. Над 6 месеца бях стриктна, не ядах пакетирани десерти и ми трябва нов стимул. За калориите не целя да са толкова ниски, но така се получава, като махна някои неща.

Та мисля в ден събота да правя шоково въгл.зарвждане с около 150-200 В, може би от булгур или домашна пица, ще мисля за това хахаха И да имам тренировка тогава.

10.12.18
14:07

казано от James Hinks на 10.12.18, 11:16:

Що бе Кобре, каквато и да е грешките са едни и същи.

Защото ми изглежда като някаква смесица от двете - тръгва като за румънска, после рязко прикляка, вместо само да изнесе таза. Не знам защо ми се струва, че краката остават леко сгънати през цялото време. Едно правилно наместване на всяка повторение от земя ще оправи нещата, но тежестта и повторенията ще спаднат.
А от гледането напред аз вече 10 години не мога да се отуча..

10.12.18
14:29

казано от Radost на 10.12.18, 13:22:

Елена, така е, драстично е. Но последните 2 седмици имах прегрешения, искам малко да се огранича и явно по-строго, защото с добро не става.

Голяма работа, че си имала прегрешения! А като не става “с добро”, защо мислиш, че ще стане с лошо? С лошо по принцип не се стига доникъде. Отпусни малко душата! 🙂 Ограничавала си се няколко месеца, заслужила си си 2-те седмици “прегрешения”. Не се самонаказвай, дай си малко време и всичко ще потръгне отново.

И няма да се обаждам повече. 🙂))))

Мнението беше редактирано от Елена на 10.12.18 14:35.

10.12.18
18:50

Е обаждай се, аз само се оправдавам. Нека се помъча малко сега, за да мога да казвам, че съм била на Нвд някога 🙂
Така стартирах отслабването на 6 май драстично - с плодуване на Ковачева, изкарах 7 дни и няколко захранване. Не върнах тегло, просто продължих с по-балансирани ограничения. Сега разбирам колко е грешно да се плодува или гладува за тяло - абсурдно е. Но за хора със здравословни цели поне написано има смисъл.

Иначе днес пълен мързел и минимално движение в квартала. От утре по-сериозно с активностите.
Засега денят е такъв - 1650 калории- като може да добавя някоя ядка преди лягане. Чайовете са с джинджифил, билкови и стевия, не са вписани.

Мнението беше редактирано от Radost на 10.12.18 18:52.

10.12.18
23:40

Май май влизам във филма с НВД. Поопознавам все повече “режиймите” ястия и доста ми допадат. Може би защото са с млечни и като цяло засищащи продукти.
Набелязах една дузина ястия от този сайт:
Солени бисквити
Бисквитки
Ореховки

Днес правих това: Кюфтенца от броколи
Станаха много вкусни и си язодих всичките 12-14 кюфтаци, на 3 яденета. Малко модифицирах, но се запази основната идея. Бих сменила брашното дори и да е малко с 30 гр орехи, но нямах.

Пак пазарувах в Билла, с 20 или 25% отстъпка от био щанда. Горе долу с отстъпката цените са поносими. Тези дни ще се огледам за по-изчистен “черен шоколад”, може би със 75-80% какао, като за готвене.

Мнението беше редактирано от Radost на 10.12.18 23:40.

11.12.18
17:40

Днес тренировката беше по-кратка:
Тяга 10 х 6-8 с 38 и 48 кг.
Бг клек 2 х 10 на крак х 10 кг
Руски туист 3 х 12 х 12 кг.
Магарешки ритници 3 х 20 на крак х1.5 кг.тежести
Малко стречинг

Качвам малко снимки, извадени от клип относно тягата. Опитвам мъртва тяга. - да си кажа 🙂
Няколко трудности:
- Колко да приклякам? Първите серии откровенно си полукляках. Серията от снимките по-добре се получи, но вие ще кажете. На снимките са стартова позиция и при всяко стигане до земята.
- Далече ли е лоста от краката? На теория трябва да минава ПО краката, да се плъзга, но ми затруднява така движението.
- Когато оставя щангата, буквално от плещите ми пада товар 🙂 Това води до леко отпускане на раменете, като се старая да съм стегната(като дъска), но е трудно.
- Дишането още го мисля, на теория е ясно.
- Гледам пред мен в земята на няколко метра, уж главата неутална позиция, но винаги има криввания.
- Основното, което мисля, е как да ангажирам краката, а всичко друго да е спомагателно и почти неподвижно.

11.12.18
18:03

Лостът е далече от краката, а вратът ти отново не е неутрален. Може да приклекнеш още малко.

11.12.18
19:41

Добре, мерси. За разстоянието на лоста не го усещам как да е по-близо, защото като поопира и все едно се блъска. Ясно е, че трябва цялото тяло да е стабилно, но чак толкова контрол...

11.12.18
22:12

казано от Radost на 11.12.18, 19:41:

За разстоянието на лоста не го усещам как да е по-близо, ...

Така 🙂

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 11.12.18 22:13.

11.12.18
22:56

Хихи то може, но нали трябва тялото да е стегнато и да не се клатушка, а това “плъзгане” малко ми пречи. Ще се старая повече и да видим докъде ще избутам 🙂
Кобре, нали това не са твоите крака??

Ден 3 на НВД. Въглена е малко повече, но не е критично. Добре съм засега и психически. Най-много ми помага предварителния план и даже вписването в MYFP предишния ден.
Вече планирам какво ще заредя в събота: такоси в умерени количества и грешен щолен MMmmmmm

Мнението беше редактирано от Radost на 11.12.18 22:57.

12.12.18
21:38

62.3 кг от няколко дни. Предполагам съм изчистила вода или може би е рано за НВД.
Днес храненето е ОК. 15 гр.въглени от 3 лукчета - WTF!?
Горда съм, че временно замених любимото мюсли или овес с 10-15 гр. белено конопено семе в кис.мляко - учудващо ми харесва и дава гъстост на млякото.
Задачи по града и в офиса. Без тренировка.

Мнението беше редактирано от Radost на 12.12.18 21:41.

12.12.18
21:46

казано от Radost на 12.12.18, 21:38:

15 гр.въглени от 3 лукчета - WTF!?.

90% захар, бейбе 🙂 🙂

13.12.18
11:48

казано от Radost на 09.12.18, 22:57:

Все пак ето днешния ден, можеше повече калории, но пък съм доста заситена и даже като никога ядох домашни фъстъци.

Менюто ми допадна много!
Къде отглеждат домашни фъстъци? Усеща ли се разлика на вкус?

Съгласна съм за предварителния план—това улеснява нещата страшно много, вместо да изхождаш от спонтанно изядени храни и после в последствие да жонглираш с останалите макроси.

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 13.12.18 11:51.

13.12.18
20:51

Благодаря, Кико, наистина домашните фъстъци или таквива от доказан произход са друга история. Тези са от майката на половинката, но жената доста се е занимавала с тях и не си заслужавало според нея. Една малка торба коства доста плевене, пазене и дирене, после и самото събиране. За мен пък си заслужават 🙂 Та по-пресни домашни фастъци, прясно опечени нямат нищо общо с купените, които винаги са ми били много солени и кофти на вкус. Може би с някои био фастъци може да им се докара домашния вкус 🙂

Да се отчета за днес 2ра тренировка в зала: Горна част и малко ядро
Като цяло си направих програмата, но тази седмица силите не са ми на макс.
След това привечер отидох на така чакания и обичан стречинг, но се оказа, че е ЙОГА СТРЕЧИНГ. Не искам да обидя нито треньорката, нито самата йога, със сигурност помага на много хора, но явно това не е за мен и никога не бих отишла на “Дишай-издишай-дишай-издишай-дишай-издишай-дишай” до безкрай. Физическото натоварване беше на 20% за мен, макар че дамите пъхкаха и охкаха. Скука, скука. Не съм човек, който ще си търси чакрите, може би на друг извисен свръхексизстенциален етап от човешкия път ще имам желание. Исках стречинг, но уви. Вече ще си ходя само на чист стречинг, с хубава загрявка в началото и статично натоварване, което ме зарежда на макс.

14.12.18
23:27

3та тренировка за седмицата - Долна част
Замислям се дали да не таргетирам на 10 дни да имам 6 тренировки, а не да броя на седмица(4). Таргетът ми помага с едно 20% мотивация  и тук-таме избутва някой по-мързелив ден да тренирам.
Храна - малко повече калории днес - около 2000-2100. Въглена около 70-75, но в сравнение с обичайния 120-140, си е направо добре. Трябва тези дни да “зареждам”, но не са ми дошли мексиканските такоси и няма да си купувам щолен в никакъв случай предишен ден, само на деня си.

С нетърпение очаквам да стане 25-26 Декември. Някои хора чакат Дядо Коледа, аз си чакам Black Mirror(сърчица)
Чакам си и други сериали, но явно ще са догодина, дано все пак:
The OA
Dark
Day 5
The Expanse, Благодаря ти, Amazon, върна ми вярата в акъла на големите корпорации
И още няколко по-комерсиални, но не особено чакани...

15.12.18
00:51

Как нормалните хора планират празнични почивни дни? Подаръци за роднините, оправяне на маникюра, може би последни приготовления за колата?
Аз гледам зали в най-затънтените градчета в България, където ще съм и питам дали ще работят. И ми допадат точно с такава атмосфера 🙂 Много ми е зареждащо с истински хора, не само на машини.

Мнението беше редактирано от Radost на 15.12.18 00:54.

15.12.18
09:40

Това е бая лъскава зала. Къде е?

15.12.18
10:31

Хехе, чак лъскава. Едната е в Рудозем, а другата в Смолян. Не съм била изобщо там

15.12.18
12:36

Йога приказки за Санта Клаус + Навлизане от асани в асани на деца = WTF??
Голяма мода с тая йога, а за децата - нямам думи. Гледах 5-6 клипа в търсене къде да заведа детето, за да пробва(по негово желание) и както се казва е “детска работа”, а не йога. Нека се забавляват децата, но без този комерс.

15.12.18
15:18

Малко уикенд вдъхновения. Днес и утре съм в залата, зарежда ме. Не помня от кога вече “резултатите” не са номер 1 приоритет, а настроението и енергията.

Чудя се дали не прекалявам с протеина(най-вече от домашно месо, яйца, протеинов шейк вместо пакетиран десерт), идва около 2 гр/тегло на ден или около 130 на ден.

Радост, не мисля, че прекаляваш с протеина 110-130 са окей. Гледах даже, че някои си го вдигат повече в периоди на чистене на мазнини.
Иначе, за въглените, може да ги намаляваш на 60-100гр в нетренировъчни и да си ги държиж високи в тренировъчни 🙂

Чувстваш ли се сита?

16.12.18
18:08

Откакто съм на моята НВД (държа 65-70В) съм си доста сита, просто защото до 1700-1800 калории имам достаааа мазнини от млечни, домашно месо и някоя ядка и масло. Замислям се, че нямам нужда от НВД, а просто по-ниски нива на въглен(да кажем до 100) и съотвения калориен дефицит. Ето храната от последните дни, като е условно кога какво съм яла, не е точно 1,2,3, 4то хранене. Днес и вчера откривам нисковъгл.шоколад от Лидл и съм доста доволна, защото на цели 40-45 гр. има едва 15 въглена, а това си е доста блокчета шоколад, напълно засищащи за 1-2 десерта.
Мисля, че пак се отпускам с тези десерти и се залъгвам, че са нисковъглехидратни. Не знам дали има отказване.

16.12.18
18:16

Хахаха, убиваш ме- 3 гр. зехтин, 5 гр. кокосово ... Как успяваш да ги премериш- то толкова само като капки има по капачката 😄 😄

16.12.18
19:01

Да, аз не обичам мазни готвения, просто не ми е вкусно, не че имам против тези мазнини. Става въпрос за напръскване със спрей на салата или незалепващ тиган със спрей-оливрник или половин лъжичка кокосова мазнина, разтопена в тигана.

16.12.18
21:56

Тази седмица успях да направя 5 тренировки в зала и един йога-стречинг.
Днешната тренировка - Горна част:

Едностранно придърпване на скрипец от седеж(на ръка) СС 3 х 8 @15 кг
Гребане дъмбел опора (на ръка) СС 3 х 12 @12 кг
Хориз.лежанка 3 х 6 @28 кг
Разтваряне ръце встрани 3 х 8 @2х6кг
Трицепс разтваряне над глава от стоеж 3 х 8 @10кг
Кик бек едностранно от опора 3 х 7 @ 6 кг
Трицепс кофички от лежанка 3 х 8
Бутане машина за рамене 3 х 11 @20 кг или паунда
Повдигане крака и таза нагоре - 3 х 10

Тези дни намирам интересни филми, като цяло е мъртвило откъм добри заглавия. Ако на някой му се гледа мога да препоръчам:

Bird Box- тук съм пристрастна, защото романът ми е доста въздействащ. Няма как нивото да е като в романа, но са докарили добра атмосфера, малко ми е светличко(който е чел книгата знае за какво иде реч). Отделно Бълок според мен не е най-добрия избор за ролята, но става.

The Guilty - европейското си е европейско, а датското - най-доброто в жанра трилър! Заплетена история от тея гении, страхотен актьор и всичко финно и пипнато. С този актьор има още няколко уникално добри филма, заслужават си да се видят.

Everobody Knows - още една пипната европейска лента. Драма, интересна история, добри актьори - какво може да иска повече човек. Все пак се радвам, че този филм не е екзистенциално задълбочен, нито мелодраматичен, а по-скоро леко вървяща трилър-драма.

Последно мога да отбележа един филм за малкия човек в малкия американски град -Back Road. Мрачен, реалистичен, здраво стъпил на земята, точно по мой вкус. Актьорите отново са на ниво.

17.12.18
11:07

казано от Radost на 14.12.18, 23:27:

Black Mirror

Много добър!

17.12.18
11:34

казано от Radost на 16.12.18, 19:01:

Да, аз не обичам мазни готвения, просто не ми е вкусно, не че имам против тези мазнини. Става въпрос за напръскване със спрей на салата или незалепващ тиган със спрей-оливрник или половин лъжичка кокосова мазнина, разтопена в тигана.

Точно такава бутилка мислех да търся да си взема, за наливане на олио, което да се пръска, но накрая си викам да не се впрягам и взех един ПАМ спрей. То ПАМ-ът не е лош, ама е внос от Щатите и съществува само или със зехтин, или с канола. Последната е отвратителна и придава вкус на пържена риба на храната, а зехтинът, доколкото знам, е по-добре да не се подлага на термична обработка. Освен това в кенчето на ПАМ-а, като му погледне човек съставките, съдържа и някои химични екстри, за “подобрение” на пръската олио от течен къмто “оросен” вариант—абе, американски боклук 😒 Та от теб сега отново се вдъхнових да търся такава бутилка за наливно олио. 😄 Откъде ти е и доволна ли си?

17.12.18
11:39

Аз отдавна искам да си купя такава бутилчица с пулверизатор, но не съм открила досега. Иначе ме устройва и със зехтин да е - за пръскане върху салатите. 😄 Или аз ще си я пълня със зехтин. Откъде ти ееее? 🙂

Мнението беше редактирано от Елена на 17.12.18 11:40.

17.12.18
13:05

Моите бутилчици са с олио за намазване на тиган и един със зехтин за салати. От Лидл са и са доста качествени. Майка ми си взе някакви китайски и не й пръскат добре, а тези са много стабилни. Така че търсете нещо по-“марково”, а не от магазинче за левче или Джъмбо.

Мнението беше редактирано от Radost на 17.12.18 13:05.

казано от Radost на 17.12.18, 13:05:

Моите бутилчици са с олио за намазване на тиган и един със зехтин за салати. От Лидл са и са доста качествени. Майка ми си взе някакви китайски и не й пръскат добре, а тези са много стабилни. Така че търсете нещо по-“марково”, а не от магазинче за левче или Джъмбо.

Мерси, бях взимала от кауфланд една пръскаща със зехтин, но не пръска равномерно като спрей, а по-скоро “цъцка” и трябва да размазвам после допълнително, а не е това идеята.

17.12.18
22:11

Днес без тренировка. Малко активност и почивка като цяло.
Направих така чаканите такоси. Щом 3-ма човека ги ядохме, значи станаха сполучливи и доста засищат 🙂 А детето е мега злоядо. Снимката е от нета.
Ето набързо:
12 броя мини тако кори от Зоя.бг
Плънка 1: с малко масло в тенджера се запържват лук, чушка, 350-400 гр.кайма, подправки и сол.
Плънка 2: нарязан на ситно домат, 1/3 авокадо, лук, сол, зехтин, може нещо зелено.
Настърган кашкавал или ементал.
Леко пикантен доматен сос за тако от Зоя.бг или изобщо пикантен доматен сос.
Всичко се слага по малко в тако корите. Става доста вкусно и умерено калорично.

Тва беше по-калоричното готвене за тази седмица. След това около 22-25.12 ще има захранвания по ресторанти и гостита. Засега не го мисля....

18.12.18
13:03

Поредната година с офери-извращения за НГ. Ние ще сме на домашно с приятели и нито за миг не съм се замисляла да влизам в този комерс и гъч по курортите, поне не и около празниците.

18.12.18
13:35

Над 2000 евро и после—доплащай за ресторант, доплащай за ски, доплащай за застраховка?! Къде, в Хавай ли? Не, в Банско. 
Да не са имали предвид 406,3 лв? Което май пак би било много!

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 18.12.18 13:36.

18.12.18
19:26

Ами то беше даже 2000 и нещо евро, което е no comment.

Мисля да вдигна въглехидратите и да отида в нещо като РБД, но нямам претенции за името 🙂 Не че сега съм се сетила, но вече 2-ри месец нямам МЦ, даже си правих тест за бременност. Според мен е от шока с храните/макросите и може би честите тренировки,на които организма ми с години не е свикнал. Уж исках да го шокирам тоя организъм, за да сваля мазнини още...
Та мисля да направя така макросите:
В 25%  - около 107 г
Б 30% - около 128 г
М 45% - около 85 г
На теория трябва да изравня процентно въгл.и мазнини, но ми иска да са по-ниски въгл., а като гледам с по-мазните меса и ядки - трудно ще е под тези грамове мазнини.

19.12.18
11:39

Това е шампионката на тазгодишния Кросфит в Дубай. Завършила с контузии и операции.
Not impressed

Мнението беше редактирано от Radost на 19.12.18 11:40.

22.12.18
14:38

Хубави няколко дни из Родопите. Бяхме в села и градове, където не съм била: Рудозем, Смолян, Староселци, Мадан, предстои Златоград, била съм в Ардино и Кърджали. Като цяло с хубави хора родители на съученици на детето, детски мачове(децата се радват доста), риболов за някои, уникална храна без угризения. Планът е да ям каквото ми се яде в разумни граници до ситост и без прекалявания. Засега калориите не са повече от 2100 на ден.

Отчет от предишните дни:
Вторник
10 мин пътека наклон
Румънска тяга  3 х 8,10 @38 кг
Отпади с щанга 3 х 10 @28 кг
Суинг 15 @16 кг, 2 х 12 @20кг
Глутеус мост 3 х 20 @15кг
Руски туист 3 х 15 @10 кг
Вдигане на таза и крака от стенд 3 х 10
Трицепс екстензия от глутеус мост 3 х 10 @10кг
Катерач 3 х 45 сек
15 мин стречинг

Сряда
10 мин степер изкачване стъпала
Лежанка 3 х 6 @28кг
Едностранно придърпване на скрипец от седеж(на ръка) 3 х 8,10 @15 кг
Гребане дъмбел опора (на ръка) СС 3 х 12 @12 кг
Разтваряне ръце встрани 3 х 8 @2х6кг
Арнолд 3 х 8 @2х6кг
Трицепс разтваряне над глава от стоеж 3 х 8,10 @10кг
Кик бек едностранно от опора 3 х 8 @ 6 кг
Бутане машина за рамене 3 х 11 @20 кг или паунда
Повдигане крака и таза нагоре - 3 х 10
Планк сек.45, 50, 55, 60
Заден планк сек.50, 50, 55, 60
20 мин стречинг

Четвъртък
Плие клек 3 х 8,10 @20кг пудовка
Румънска тяга  3 х 15 @20кг пудовка
Ренегатско гребане 3 х 16 @2х4 кг
Раменна преса 3 х 8 @2х6кг
Вдигане рамена нагоре с дъмбели 3 х 8 @2х6кг
Флайс 3 х 14 @2х6кг
Кик бек едностранно 3 х 8 @6 кг
Лежанка  дъмбели 3 х 10 @2х8кг
Гребане дъмбели  3 х 10,12 @2х8кг
15 мин стречинг
И тук вече дойде МЦ. Точният тайминг

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1