Мога ли да порастна поне с 10 см

19.12.18
19:42

Здравейте аз съм на 14 години и съм 166см висок майка ми е 156-8см а баща ми е 184см. Има ли начин да порастна с няколко сантиметра. Спортувам активно до скоро тренирах волейбол но вече не, от скоро ходя на лостове и попринцип спортувам активно. Знам че попринцип ръстът е до гени. Колко сантиметра бих могъл да достигна? Благодаря за разбирането!!!

Темата беше редактирана от Борис Иванов на 19.12.18 19:43.

Имаш да растеш на височина до около 20-25 годишна възраст, като между 20 и 25 години ако има растеж, то е нищожен в сравнение с предишните години.

Колко ще порастнеш обаче никой не може да ти каже. Времето и гените ти ще покажат.

20.12.18
09:43

Може ли и аз, на 30 съм , 180см висок ама тва в днешно време си е manlet направо.

Според мене нито е възможно да се окаже съществено влияние върху ръста, нито той има особено значение за живота на човека (с незначителни изключения).

06.01.19
11:09

Още преди времето на Светата Инквизиция, под различни предлози и цели, са започнати механични експерименти към регулиране на човешката височина, и много от тях са били направо “убийствени”. Основният въпрос е бил, как да се запази и човека жив след това.
През годините съживени “discovery chanel” експериментатори, тестваха  висене по лостове с привързани тежести, но явно не достигаха до ефективната за тях фаза. Имаше и скокове, бягане и различни елементи от тренировките на баскетболисти и волейболисти, но след определена възраст растежа спира, освен ако няма някои заболявания, при които ползите като растеж на височина изгледат смешни.
В Китай наскоро се твърдеше за редактиране на ДНК, но става въпрос за зигота, а ти си малко “по-стар”. Бъдещето ще покаже, но засега хората се научават да живеят със себе си.

06.01.19
11:14

Има голям шанс да порастнеш и над ръста на баща си. Като влезнах 8ми клас, бях 159см, 9ти клас началото бях 170 и после по 4-5см на година до сега, като съм 1ви курс студент съм 183.5. Родителите ми са 169/189. Имах много суъченици, които на 13-15 вече си бяха достигнали ръста, но аз си раста и до днес. Не се притеснявай, след 1-2 години пиши колко си порастнал и надали ще си под 175.

06.01.19
14:44

казано от Illustrator Yovkov на 06.01.19, 11:09:

Още преди времето на Светата Инквизиция, под различни предлози и цели, са започнати механични експерименти към регулиране на човешката височина, и много от тях са били направо “убийствени”. Основният въпрос е бил, как да се запази и човека жив след това.
През годините съживени “discovery chanel” експериментатори, тестваха  висене по лостове с привързани тежести, но явно не достигаха до ефективната за тях фаза. Имаше и скокове, бягане и различни елементи от тренировките на баскетболисти и волейболисти, но след определена възраст растежа спира, освен ако няма някои заболявания, при които ползите като растеж на височина изгледат смешни.
В Китай наскоро се твърдеше за редактиране на ДНК, но става въпрос за зигота, а ти си малко “по-стар”. Бъдещето ще покаже, но засега хората се научават да живеят със себе си.

В Китай си прилагат на общо основание и до ден днешен метода с многократно чупене на костите на подбедрицата, разтягане с шина с няколко милиметра и изчакване на зарастването. Бавен, скъп и изключително болезнен начин да спечелиш 2-3 см, но има хора, които го правят.

06.01.19
15:16

казано от Boby_ на 06.01.19, 14:44:

В Китай си прилагат на общо основание и до ден днешен метода с многократно чупене на костите на подбедрицата, разтягане с шина с няколко милиметра и изчакване на зарастването. Бавен, скъп и изключително болезнен начин да спечелиш 2-3 см, но има хора, които го правят.

Всъщност това го правиха и на моя позната в България, защото единия й крак беше с около 2см сантиметра по-къс от другия по рождение. Но за над 10-15 см си трябва доста творческо въображение, освен техническите и бъдещите медицински проблеми.
Авторът на темата е заявил възраст, в която е рано да се говори за спиране на растежа, така че освен да се ориентира към по-аеробни спортове, подходящи като за него. До колкото знам растежен хормон се освобождава от много фактори, но дали това ще доведе до растеж на височина е много индивидуално.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1