казано от nervak на 18.12.18, 12:14:
В бирените компании е 40лв. мултиспорта.
Е, значи и аз съм в бедния финансов сектор, наистина не съм чувала в подобни на нашата компания да е под 60лв. При нас даже не провървя и я спряха, затова нямаме Мулти, а сме на Содексо.
Мнението беше редактирано от Блажка на 18.12.18 12:25.
В повечето случаи човек, който е платил 10-15 лв за тренировка, а не 1.80-2 лв, както ми се връзва при оптимални 22 дни ходене на нещо, в повечето случаи знае какво прави, има целенасоченост и даже някаква база. Не искам да генеризирам всички хора, защото все пак и аз съм с карта от скоро, но не се лигавя или да пробвам нови неща без цел, защото е модерно нещо или на аванта.
За пълните зали мога да дам пример с Йога вайб и капацитета им, но може би не се пълнят нон стоп., както Блажка казва. Няма как подобен гъч да ти е кеф.
За справката - плащам на мен и на един служител като бонус по 45 лв/карта. Чрез друга фирма сме, но никой не покрива нещо.
Мнението беше редактирано от Radost на 18.12.18 12:40.
казано от Radost на 18.12.18, 12:38:
В повечето случаи човек, който е платил 10-15 лв за тренировка, а не 1.80-2 лв, както ми се връзва при оптимални 22 дни ходене на нещо, в повечето случаи знае какво прави, има целенасоченост и даже някаква база. Не искам да генеризирам всички хора, защото все пак и аз съм с карта от скоро, но не се лигавя или да пробвам нови неща без цел, защото е модерно нещо или на аванта.
За пълните зали мога да дам пример с Йога вайб и капацитета им, но може би не се пълнят нон стоп., както Блажка казва. Няма как подобен гъч да ти е кеф.
Ай сиктир, кое е това Yoga Vibe? И аз съм там, само че South и такова нещо не съм виждала, или може би в тази зала не съм била, кое студио е това?
Или просто много се радвам, че ходя на Айенгар а не на нещо друго ахахахахахах
По принцип съм на мнение че в класове по А.йога, място за мултиспорт клиенти няма. Или по-скоро за грабо/ол инклузив манталитета, към който спадат част от притежателите а МС карти. Вчера имах някакъв разговор с момче, което ми заяви, отдавна иска да посети мий клас, но в петък нямало да може да дойде, защото МС не важал...еми, за мен е още по-добре да нямам такива посетители, които идват само защото им излиза по 1.50 посещението. Както Блажка каза, мега изнервящо е в подобна практика хора да влизат 10 минути след началото (имала съм случай и 45 мин след началото да идват!!! и да започват да ме питат разни неща) и да блеят и лапат мухите докато аз се старая да обясня какво и как да правят. Обикновено когато има подобни хора, изобщо не гледам какво правят...след като не спазват моите инструкции, аз не мога да направя нищо за тях.
В много случаи, когато човек не заплати реалната цена на нещо, той не може да оцени това, което получава.
Това на снимката е студио Изток. Там и при мен се събираха до 30 човека. 🙂
Към Радост - А.йога не предполага атмосфера на Релакс и медитация, а внимание и дисциплина. 🙂
Ричард и Шон, при които вероятно си ходила са гост-инструктори и преподават съвсем различни неща.
Мнението беше редактирано от Margi на 18.12.18 12:55.
Само да отбележа, че нямам против нито студиото(веригата), нито някоя йога, дори и да не съм открила за себе си.
Марги, така си е!
И ето пак стигаме до момента с манталитета ни като цяло - МС е 60лв, на малко места е 40, така че реално ти режат по 60лв от заплатата всеки месец.
“Отдавна много искам да дойда на Айенагр при теб, но в петък не искам да дам 12лв, защото МС не важи.”
Когато разбрах, че имам нужда от йога, реших, че ще ходя при човек, когото познавам (ако не познавах Марги, щях да питам мои познати за съвет за подходяща личност), отворих сайта и си заделих 120лв, защото вядях цените и прецених, че толкова ще ми трябват месечно, отидох и се оказа, че мога да ползват спортната карта, което е супер, защото спестих пари, но така или иначе вече бях решила да ги давам, защото това засяга здравето ми и физическото ми състояние. Използвам йогата да коригирам дисбаланси и да се лекувам.
От една страна това предразполага повече хора да си обърнат внимание и да работят със специалист на топ цена, от друга - предразполага да се срещаш с индивид - “Тряя се запиша ня някъв спорт, йога или зумба, брат”.
Абе щом днес със ставането се сетих за тази от вчера и разправям вкъщи и се смеем, тя беше гледала клипове по ю туб, честно 😄 и се чудеше какво се случва.
Мнението беше редактирано от Блажка на 18.12.18 13:06.
казано от Блажка на 18.12.18, 13:04:
И ето пак стигаме до момента с манталитета ни като цяло - МС е 60лв, на малко места е 40, така че реално ти режат по 60лв от заплатата всеки месец.
.
Е..чак пък ти режат-сам си ги даваш, а на места даже МС е безплатен...на летището примерно-зависи от фирмата и политиката и ,както казах.
казано от Margi на 18.12.18, 12:51:
По принцип съм на мнение че в класове по А.йога, място за мултиспорт клиенти няма. Или по-скоро за грабо/ол инклузив манталитета, към който спадат част от притежателите а МС карти..
Мдаа ,не ги бива тези с картите,ама им взимате парите нали?
казано от Margi на 18.12.18, 12:51:
В много случаи, когато човек не заплати реалната цена на нещо, той не може да оцени това, което получава.
Напротив...плаща си ,защото фирмата реже други придобивки,които може да има.Но това какво касае този дето прибира парите???Той казва...а тоя калъф ,не плаща...но прибира кинтите-двулично някак.
А това за закъсняването ...вярно е супер дразнещо и неприятно.
Мнението беше редактирано от nervak на 18.12.18 13:34.
Просто практиката на веригата е такава, но има класове, в които картите не важат, когато сме по 6 човека и е рай. Тя Марги е написала, ако зависи от нея ( явно не зависи), не би приемала карти МС или содексо.
Е, вземаме им парите, разбира се, безплатно ли да работим ? 🙂 Все пак обучението ми струва маса пари и време, ако реша да работя благотворително, ще е с кауза.
Когато студиото в което преподавах беше мое, изобщо карти от никакъв вид не съм приемала. В настоящото ситуацията и мащаба са съвсем различни.
Мнението беше редактирано от Margi на 18.12.18 13:50.
Вчера доста добре ми се получи кръговата в нас, докато се стопи или докато не си купя удобни обувки няма как да бягам, но и в домашни условия е алтернатива.
Днес - Айенгар йога при Марги - 75-80 мин
Ще разпусна малко откъм храна
Кафе - 3 броя ( 1 + хлорела)
чай с мед и джинджифил - 500мл
друг чай - около 500мл
какао + сибирски женшен + чага + ашваганда + черна мака + кокосово масло + мед
70гр печени ядки
6-7 натурални фурми
вечерта - салата и ракия ( ще излизаме фамилно и предполагам ще се пие ракия)
Да не спамя на Сплаша дневника, отскоро готвя в медни съдове на тази марка, имам целия сет и съм супер доволна от начина, по който стават яденетата, дори само лук и чушка докато задушавам и запържвам леко ( изискват мнооого малко мазнина) става уникален - отвън златист, отвътре крехък. За боба да не говорим - готви се сам.
Обаче си изискват голяма поддръжка, сега мисля да поръчам една паста за полиране и дано да ми изчисти черните петна ( не съм първата, която готви в тях, де, наследствени са, да се разбира не съм им разказала играта аз 😄) Бабините схеми за чистене не работят, всичко пробвах, ако все пак някой знае метод да сподели. И само им треперя да не се надраскат.
Мнението беше редактирано от Блажка на 19.12.18 10:45.
Паста за зъби,но не с избелващите ефекти,най-обикновена мека паста-Поморин например.
казано от nervak на 19.12.18, 10:37:
Паста за зъби,но не с избелващите ефекти,най-обикновена мека паста-Поморин например.
Добре, ще пробвам, защото онази паста е 40лв... и не мога да разбера по описанието дали полира или чисти черни петна, а и като цяло не знам първоизточника на петната, според мен е от ръжда. Благодаря. Още днес ще гледам да намеря поморин.
Това ми е последното вдигане в живота, минах да видя Милка и реших да си пробвам макса на ЛТ около 65-66кг без да тренирам и после 3 години като в мъгла... кога минаха и аз не разбрах.
Мислех си, че ще ми се привдига пак, ама не. ( Из “Размисли и страсти” секцията, оставям това тук)
90
казано от Boby_ на 19.12.18, 14:23:
Що пък да ти е последното вдигане в живота?
Защото знам колко време и нерви отделя да станеш добър или много добър, а се надявам оттук-нататък приоритетите ми да са съвсем различни, от щанги за цялото си вдигане съм взела 2 пъти по 150лв за две втори места на републиканско и един път : “Браво, евалата” за първо място на републиканско. Мисля, че е достатъчно тежък спорт, за да бъде трениран за кеф, а и на мен любителски не ми се вдига. Така че мисля, че повече няма да се върна.
Е, чакай сега. Те щанги се вдигат и в кросфита, че дори и за кеф, а защо не и от носталгия. Кой е казал, че трябва да е състезателно?
казано от Boby_ на 19.12.18, 14:31:
Е, чакай сега. Те щанги се вдигат и в кросфита, че дори и за кеф, а защо не и от носталгия. Кой е казал, че трябва да е състезателно?
Именно, че не мога да вдигам 60-80 и да ми е кеф при положение, че съм вдигала 105-85.
Не мога любителски, не ми е кеф да вдигам смешни кила.
казано от Блажка на 19.12.18, 14:32:
Именно, че не мога да вдигам 60-80 и да ми е кеф при положение, че съм вдигала 105-85.
Не мога любителски, не ми е кеф да вдигам смешни кила.
Е, хайде сега, като не можем да си вдигнем старите максове, дай да лягаме да мрем направо. 🙂
казано от Boby_ на 19.12.18, 14:36:
казано от Блажка на 19.12.18, 14:32:
Не мога любителски, не ми е кеф да вдигам смешни кила.Е, хайде сега, като не можем да си вдигнем старите максове, дай да лягаме да мрем направо. 🙂
Не, напротив, много се кефя на хора, които намират удоволствие в това просто да тренират без да обръщат внимание на това с колко килограми тренират, защото така могат да си практикуват завинаги. Просто аз не секретирам ендорфин по никакъв начин , даже по-голямо удоволствие ми доставя да гледам някой да просперира пред очите ми, отколкото аз да вдигам.
Мнението беше редактирано от Блажка на 19.12.18 14:41.
19.12.18
14:53
казано от Блажка на 19.12.18, 14:41:
Не, напротив, много се кефя на хора, които намират удоволствие в това просто да тренират без да обръщат внимание на това с колко килограми тренират, защото така могат да си практикуват завинаги.
Поради тази причина измислих интервалите 😄
Да може хем да не е с тежко, хем да си вдигаш старите максове, хем да си издръжлив... 😄
казано от James Hinks на 19.12.18, 14:53:
казано от Блажка на 19.12.18, 14:41:
Не, напротив, много се кефя на хора, които намират удоволствие в това просто да тренират без да обръщат внимание на това с колко килограми тренират, защото така могат да си практикуват завинаги.
Поради тази причина измислих интервалите 😄
Да може хем да не е с тежко, хем да си вдигаш старите максове, хем да си издръжлив... 😄
Няма много ендорфин в интервалите. 🙂 Ей дори сега в момента събирам смелост да се самоизритам от компютъра и да ида в залата и то за най-леката (субективно) от четирите ми тренировки.
Иначе останалото е точно така. 🙂
19.12.18
15:24
В интервалите няма ендорфин, след тях има 😄
Сашо, голям си мислител значи 😄, но аз искам 95 120 поне това ми бяха целите, ако бях продължила, но видях загубата на смисъл в цялата работа, а и на тези години не ми се губеше време да се вглъбявам.
Вчера малко греда с посещението при Марги, че Мишунка нещо се беше стреснала и имахме проблем, тръгнах си по-рано от работа да ходя да я вадя иззад печката и така с нея се занимавах, после у нас наваксах малко йога и коремни преси - около 50 мин
Днес
4 кръга
лицеви опори - 10
къси коремни преси - 30
клек плие с 20кг гиричка -20
напади - 10 на крак
шутове - 20 на крак
планк - 30 секунди
йога - 50 мин
Храна и добавки:
МСМ
Кафе - 3 броя ( 1 + хлорела)
Чай - зелен с жасмин и мед - около 500 мл, билков - около 500мл
бананов шейк ( с бабино прясно мляко) - 400мл - реших, че имам лактозна поносимост и стамина + 100 и 3 часа по-късно все още нямам оплаквания, много ми е добре 🙂))
Какао + черна мака + сибирски женшен + чага + кокосово масло + мед
2 много тънки парчета пица с патладжан, сушени домати, кашкавал
50гр печени ядки
вечерта - туршия, постно готвено зеле, 2-3 филийки ръжен хляб 20-30гр домашни млечни
Оставям това тук и предварително се извинявам на всички, които мразят дебелия ми задник, но исках да си сложа “невероятния” прогрес. Предисторията на тази поза е, че на първото ми посещение по айенгар я правихме накрая, изобщо не можах да си изпъна краката, без да ми падне трупчето изпод сакралната кост, после започнах да се упражнявам редовно и днес Гуши ме снима как си почивам в тази поза, наистина се чувствам без никакво напрежение, супер отпусната и с нормално дишане.
П.С. Нервак да намериш Поморин в София изобщо не е лесна задача 😄
Мнението беше редактирано от Блажка на 20.12.18 11:52.
Няква евтина паста просто,най елементарната без разни частици в нея-Астера,аквафреш.
Апропо(сега се сещам) най-добра работа върши паста за зъби на прах,ама тя е по-трудно откриваема от гавното Поморин)))
Бг нервен потребител съм малко аз, ама тея нашите Озон и Е-маг се осират мощно..
Мнението беше редактирано от Блажка на 20.12.18 14:18.
Отбивам се за малко, движенията е основно разходки и 40-45 Мин йога, когато имам възможност, храна и история в снимки. Весели празници на всички! Нервак, пробвах с поморина, за съжаление лъска, но не чисти малките черни петънца :(. Питах занаятчии в Търново, казаха, че може и да е необратим процес.
Няма нещо върху медта да не е обратимо...освен дупки разбира се.
Натриев бикарбонат (NaHCO3)...
- Сода каустик би трябвало да почиства още по-добре.
-разтвор на 0,005% лимонена киселина температура 60°C
-разтвор на 0,005%натриев хидроокис с температура 60°C
- 5% разтвор на сода каустик, NaOH или KOH
Това са наукосъобразните методи...иначе може да се пробва с легендите от хоремага:
-каша от картофи))
-газ или лук...или двете заедно))
-амоняк))
Що казани и лули съм почистил до блясък не е истина,особено напоследък -щот уискито е по-капризно)).
Но това са агресивни методи...вероятно полировката ще замине.
Последната по-нежна идея е паста ГОИ средна(зелена)...с нея полирам ножове на 63-65HRC до блясък,не вярвам няква медна тенекия да и се опре.
Записано е, като се приберем в София ще започна експериментите, само неагресивните, че да не направя по-голяма беля. Благодаря за помощта, само да стане, ще имам повод да те черпя.
Мнението беше редактирано от Блажка на 24.12.18 10:19.
24.12.18
11:15
не че знам за какво точно става въпрос, ама защо не с ултра фина шкурка? 2000 номер и нагоре постигат огледален блясък.
p.s . Блажке ти не ставаше ли на 31 днес 😄
Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 24.12.18 11:28.
казано от Joe Musashi на 24.12.18, 11:15:
не че знам за какво точно става въпрос, ама защо не с ултра фина шкурка? 2000 номер и нагоре постигат огледален блясък.
p.s . Блажке ти не ставаше ли на 31 днес 😄
да, но от вегетарианството съм почнала да изглеждам на 50 😄
Коледа, че и рожден ден, че и пръстен! 🙂
Честито! Пожелавам ти здраве, сила, хъс и много любов!
п.п. На снимките изглеждаш даже на 21 🙂
Мнението беше редактирано от Елена на 25.12.18 11:31.
Чета форума от време на време, но ме мързеше да пиша като цяло и нямаше какво толкова.
Пребиваването в селската къща мина прекрасно, там записвам основно ходене пеша и разтягане, чак към 28 започнах да влизам в час и до днес имам записани 4х3км бягане в парка свинско, но под или 20 мин, което за мен е добре на тоя етап, не искам да се напъвам и да се схващам излишно. На 1-и направихме една разходка по Витоша до няколко хижи, общо около 6км из планината, малко разтягане и така.
Най-важното е, че не се наядох по празниците, нищо, че сготвих света 😄
Записвам 2 дни в пълна мъгла, игране на The Witcher 3 от 11 сутринта до 21 вечерта, в тези два дни, имам изпита една бира и изядена една сарма, пак се връщам в детските си години, където имам по 48 часа глад, защото не мога да се отлепя от компа.. в тоя ред на мисли, нямам търпение да дойде неделя... 😄
Днес - ще тренирам Симона и докато трае тренировката ще направя 30 мин степер и 10 мин коремни преси
Храна - 2 сарми и 2 сушени чушки с ориз
Вечерта - туршия + 30гр млечни + зеленчукова супа
За Коледа си взехме настолна игра и с нея загубихме групово единия ден 6, другия 4 часа, много е яка Alchemists се казва и аз винаги бия хахахахаха засега
Мнението беше редактирано от Блажка на 03.01.19 17:27.
Е ти суперско си изкарваш 🙂 Каква е тази настолна игра и има ли я на бг език?
казано от Radost на 03.01.19, 11:09:
Е ти суперско си изкарваш 🙂 Каква е тази настолна игра и има ли я на бг език?
Не се оплаквам, но сега вече съм в офиса и ме зарина като метеоритен дъжд София... и изведнъж Back to reality, макар че на Витоша хич не е зле, стига да имаш времето и колата да се вдигнеш до там.
За съжаление правилата са само на английски и ми отне около 4 часа да ги прочета, пробвам играта и в крайна сметка да разберем как се играе и да проследим, но е много интересна и занимателна, става и за 2-ма, но казаха, че за 4-ма била най-забавна и динамична. Ако един се хване да изчете правилата, после за около 10 мин може да обясни на останалите как се играе. Моя приятелка, която има сайт за настолни игри и ревюта ми каза, че тази игра не става за начинаещи, но ето ние сме начинаещи, просто ни отне един ден да схванем и да започнем да я играем за 40 мин ( продължителност на една игра)
Ето тук може да прочетеш ревю за играта - Цък
На нас ни харесва, защото до някаква степен ти развива логическото мислене, според мен не е подходяща за деца под 12 години, даже ние се затрудняваме в сюблимната част - да се доказват теории по метода на изключването.
Офтопик - в началото правилата на играта ми звучаха така, докато ги четях 😄
Мнението беше редактирано от Блажка на 03.01.19 11:55.
Добавям към вчерашната тренировка супер сет
Раменно разтваряне - 12
Бицепсово сгъване - 12
Раменни преси - 12
Трицепсово разгъване с въже - 12
3 кръга през 30 секунди, гири - 5кг
Днес
Вечерта въпреки снега мисля да направя 3км в парка ( ако ми се стори невъзможно, оставаме само със супер сета)
Супер сет - 4 кръга през 30 секунди
Лицеви опори - 10
Плие с гира 15кг - 20
Къси коремни преси - 30
Статични напади - по 10 на крак
Планк - 30 секунди
Йога - 45 мин ( то моето е по-скоро разтягане, нямам схема, гледам да не губя и малката гъвкавост, която постигнах, понеделник се връщам вече при Марги в студиото)
Храна
Кафе - 3 броя - 1 + хлорела
Чай от джинджифил - 500 мл, друг чай около 500мл ( риган).. вода поне литър
Кайсиева сиропирана торта ( домашна) - 1 парче - май ще го ям цял ден 😄
Зеленчукова супа + 1 филийка р.х.
Починах си малко от добавките за 10 дни, утре мисля да си започна пак шейковете.
Не го разбирам това с наяждането по празниците, опитвам се да се сетя да съм се “наяждала” някога... все едно не може да си направиш сарми, боб или погача или баница или примерно каварма... и на 5 януари и на 6, ако искаш и всяка седмица. Защо в един ден или в три не се спира яденто и се изяжда такова безумно количество храна, не ми е ясно.
Тука колегите ми са като живите - мъртви, коремите ги болят, пият вода с лимон ( детоксикирали се били). Хора, които обядват всеки ден свинско с картофи, пица или дюнер, защо се наяждат по празниците ( това е екзистенциален въпрос) 😄
Понамалила съм си размерите, не толкова за сметка на мускулите, но мисля, че ще са ми нужни поне още 2 години само йога и тичане в парка и съвсееем леко поддържане на някакъв мускулен тонус, за да стигна някакви здравословни за моя ръст килограми.
ПМС съм, имам малко вода в горната част, но като цяло бива. Лятото може и да стане по-интересно. Зимата винаги се чувствам като бяла мечка. А ако ми порасне задно бедро, ще съм супер щастлива! 😄
Мнението беше редактирано от Блажка на 04.01.19 10:36.
казано от Мартин на 04.01.19, 12:03:
Защо спря да описваш как вървят тренировките на Симона - интересно беше.
Ами не мислех, че е интересно 🙂
Добре върви, заяква, бавно, но славно. Чакам Неделчо да излезе вече със становище за финалните нормативи за участие на републиканско при новите категории и да видим дали ще се класираме за март.
Доколкото разбрах са свалили сериозно предишните, защото просто НЯМА състезатели и искат да засилят участието на нови хора ( кросфитъри примерно).
В момента тя тежи 63кг, тоест е между категории 59 и 64, чиито нормативи, съдейки по миналите 58кг и 63кг, ако не ги намалят ще са 55изх-75тл съответно 60-75 за 64 ( увеличава се двубоя с 5кг на всяка категория). Ааааако направят компромис на 45-60 за 59 и 50-60 за 64, спира да тъпче бутчета и кашкавал, сваля на 61кг и влизаме в категория 59 за два дни и учавстваме, но до март аз това виждам от нея 50-65, на последното контролно ми изхвърли 43,5кг, но това изтласкане адски я мъчи, слаби са и краката още.
Правим много помощни, утре ще я качвам на поставки в подклек да натоварим тез фики-крачета и така.
Когато аз исках да участвам на републиканско си спомням, че се готвех за март, ама не стана, трябваше да направя 65-80 ( правех 57,5-75)... ама юни им турих едни 70-90 и бях много доволна от първото си състезание.
Мнението беше редактирано от Блажка на 04.01.19 12:19.
Гледам, как тренират момичетата и момчетата тук в залата и ми е интересно да сравнявам. За другите не знам 🙂