05.01.19
14:50
Здравейте!
На кратко за мен - 21г. 77кг/183см, от около една година отслабвам - на 6ти януари миналата година бях около 110кг. Целта ми беше за една година да смъкна 20кг, аз свалих малко повече от 32кг за което съм изключително доволен от себе си, за самото отслабване няма какво да коментирам, важното е човек наистина да го иска, а не в момента в който огладнее и усети аромата на нещо вкусно да се откаже.
Тази година реших да започна да се занимавам с фитнес за да изглеждам другото лято добре на плажа, затова направих едно малко изследователско проучване и накратко установих, че за да изпълня целта си най-просто казано трябва да заякна в основни упражнения като военна преса, мъртва тяга, клек, лежанка, набирания и кофички, но за целта освен редовните седмични тренировки, трябва и да приемам ежедневно определено количество протеин които за теглото ми би трябвало да бъде около 150-160 грама...И тук идва проблема, понеже не че съм вегетарианец ама като цяло не обичам да ям месо, незнам - не ми харесва и никога не ми е харесвало, нито пилешкото ми харесва, нито свинското, а за рибата да не говорим и на практика месо почти не консумирам.
За положението в което съм най-лесното решение би било да се консултирам със специалист, който да ми изготви хранителен режим, но в момента като един от многото бедни студенти нямам възможност да отделя пари за това и ще съм изключително благодарен за всякаква полезна информация и съвети по темата.
Основните ми въпроси са:
1. На практика наистина ли ми е нужно да приемам толкова количество протеин, в смисъл ако не приемам достатъчно протеин какво ще стане - ще ми отнеме повече време за да напредвам в упражненията или въобще няма да заяквам?
2.Как да си избера протеин на прах, тъй като има страшно много видове, на различни цени и не мога да преценя - да си взема най-евтиният или по си струва да си купя по-скъп?
Темата беше редактирана от Jack на 13.01.19 09:04.
07.01.19
19:42
Здравей!
Имаш ли представа сега какво количество протеин приемаш?
Предполагам, че е основно от яйца, млечни продукти, бобови, ядки?
Здрасти!
Не съм много сигурен, предполагам, че около 60-70 грама и да - основно от хляб, яйца и сирене.
08.01.19
18:54
Ако си убеден, че не можеш да увеличиш хранителните източници на протеин, тогава може да добавиш под формата на хранителна добавка, за да си допълниш.
60-70 г е малко за теб, да, но се опитай да засечеш дали реално е толкова.
За избора на протеин, може да видиш някои статии тук, като например тази