26.01.19
06:34
Здравейте колеги , нека ви обясня първа малко за мен и моята визика . Занимавам се с фитнес от около 5 години и смея да твърдя , че имам малко познания в тази сфера. Моята генетика е такава , че имам силно развити ръце и гърди , но слаба долна част на тялото . Затова от известно време се взех в ръце да променя това и започнах да тренирам 2 пъти седмично крака. Самия тренировъчен сплит е такъ
1 ден : крака и бицепс
2 ден : рамо и трицепс
3 ден почивка
4 ден : гръб
5 ден : крака и рамена ( с повторения между 12-14 пъти)
Така давам шанс на слабите мускулни групи да бъдат по- силно алцентирано в тренировките. И така дайте някакви препоръки
Можеш да напишеш какви упражнения използваш за краката, по колко серии и повторения правиш.
26.01.19
13:02
В първия ден: клек по 5х 8 -6
Бедрено сгъване 3х8-10
Бедрено разгъване 3х8-10
Калф машина 5х 8-10
В последния ден:
Лег преса 4х10
Упражнение за бдуктори 4х10
Калф: 5х8-10
Бедрено сгъване или разгъване 3-10
26.01.19
13:19
Напъвай клека с тежко, не ти трябват машинки.
казано от Petur Popov на 26.01.19, 13:02:
В първия ден: клек по 5х 8 -6
В последния ден:
Лег преса 4х10
Ами съвсем нормална схема за тренировка на краката. Просто ти трябва време. Или пък трябва да понатиснеш на тежестите. Но прибавяш най-малката допълнителна тежест. За клека примерно по още два диска по 1,25 кг, за машините по още 5 кг от плочките. Не трябва винаги да се стремиш да правиш непременно пълни серии с 8 или 10 повторения. така зацикляш на една и съща тежест. Трябва както казах постепенно да увеличаваш с най-малката допълнителна тежест, дори ако с нея успяваш само 5-6 повторения да направиш. На едната тренировка ще можеш само 4-5-6 повторения, но на следващата ще успееш да прибавиш по още едно повторение поне в една от сериите. Мускулите растат от по-големите тежести. Като си пазиш гръбнака от травми естествено.