Body & mind log: living in a magical reality

Прескочи до:

24.01.19
14:23

казано от Bart Simpson на 24.01.19, 11:44:

За добро утро и по-весел ден, Марги.
😉

Важното е да помага... 😄

Движение:
- йога, малко над час

Храна и добавки:
- Б6, 9, омега 3
- хрупкав течен шоколад
- чаша кокосова вода
- тахан с мед, лимон, какао
- чаша кокосова вода
- ябълка
- билкова кръв
- салата (както предните дни), малко ръжен хляб СиЛ,яйца и пармезан; нещо сладко

Вода:
- вероятно към 1.7-8 л някъде

Общия белтък се вдигна от 63.5 на 67.9 след яйца и котидж сирене до припадък + протеинови шейкове, които ми причиняват стомашно неразположение.

Мнението беше редактирано от Margi на 24.01.19 17:59.

24.01.19
15:34

Тоест вече си влязла в здравословните граници? Някакви други показания ли има, освен тази обща стойност, за да целиш повишаване?
Чак пък до припадък, като гледам общата ти храна, едва ли хапваш повече от 100 гр. сиренце 🙂

24.01.19
15:44

казано от Queen Cobra на 24.01.19, 15:34:

Тоест вече си влязла в здравословните граници? Някакви други показания ли има, освен тази обща стойност, за да целиш повишаване?
Чак пък до припадък, като гледам общата ти храна, едва ли хапваш повече от 100 гр. сиренце 🙂

Да, в граници съм, но ще е добре още да се вдигне.
Ами...150 гр котидж изяждам и 2-3 яйца, което принципно не е кой знае колко, но на мен ми идва тежко. Свикнала съм на по-лека храна.

25.01.19
19:59

Движение:
- йога, час

Храна и добавки:
- Б6, 9, 12, селен, билкова кръв
- ябълка с малко орехи
- котидж сирене, малко хрупкав течен шоколад
- протеинов шейк
- ябълка
- котидж сирене - не че ми се ядеше още, но това имаше налично в колата
- салата пащърнак, морков, цвекло, зехтин, дом.оцет; 2 филийки квасен ръжен хляб с кози кашкавал и чили, препечени; 2 бисквити с крем

Вода:
- май над два литра ще се съберат днес

Пътуването София - Банско удари 3 часа и половина. На Предела идиотско задръстване заради любители на летните гуми и заради два мангала, които се бяха надпреварвали с потрошени микробуси, съответно, бяха блокирали пътя. През целия Предел, вкл.пътя Разлог-Банско, не беше опесъчавано, нито ринато, оффроуд върху лед, в мъгла и обилен снеговалеж. ...а цял ден гледам прогнозата на телефона - 6 градуса и лек дъжд го дава. 😆 Абсолютно безполезна работа.
В Банско обаче е приказка. ❤

Още от вчерашните изследвания: Глюкозата не мърда от 4.6, което само може да ме радва, при абсолютната ми неспособност да намаля сладкото. Желязото е малко надолу, затова започнах билковата кръв - все още е в граница, но без шилажит трудно ще го задържа. Шилажита обаче, по-натам ще включа.

Мнението беше редактирано от Margi на 25.01.19 20:03.

26.01.19
17:24

Движение:
- йога, час
- разходка до центъра на Банско и обратно...лифта не работи днес, повечето са с коли, които не могат да издрапат до Шилигарника, така че, по улиците беше някакъв ужасен парад. Пътя от нас до центъра е ок. 20 минути, днес беше към 50! На връщане едва се разминавахме (пеш) със закъсалите коли, около час вероятно, защото се “изхитрихме” да минем по задните улици.

Храна и добавки:
- Б6, 9, омега 3
- ябълка, 2-3 ореха
- топло какао с мед, кокосово масло, мед, чили
- квасен ръжен хляб с авокадо; халва
- чай от лимон, джинджифил, мед
- 2-3 гризини от Аби
- 2 мандарини
- салата (като вчерашната) 3 яйца на очи, малко кози кашкавал; фъч от Аби, малко оризовки

Вода:
- към 1.8

ПП: Това е нашата улица. 🙂

Мнението беше редактирано от Margi на 26.01.19 19:18.

27.01.19
17:57

Движение:
- разходка по ски пътя - прекрасно слънце ❤
- йога, 35-40 мин
- ходещи напади и гребане с пудовката

Храна и добавки:
- Б6, 9, 12, омега 3, селен, билкова кръв
- ябълка
- домашен пестил от ягоди
- дом.конфитюр от шипки с няколко лъжици домашна извара
- ябълка
- мандарина
- няколко крекера
- омлет от 3 дом.яйца, извара, куркума; халва
- кокосова вода
- ягодов пестил; 2-3 квадратчета шоколад

Вода:
- надявам се 2 л и нагоре да станат до края на деня

Мнението беше редактирано от Margi на 27.01.19 21:08.

28.01.19
17:02

Движение:
- йога, малко над час
- разходка до работа

Храна и дпбавки:
- Б6, 9, Д3, билкова кръв
- тахан с мед, лимон, какаови зърна
- ябълка
- ябълка
- салата пащърнак, цвекло, зехтин, дом.оцет; омлет от 3 дом.яйца с дом.извара; 1 филийка пълн. хляб с масло и дом.сладко от шипки
- 2 бонбони Клаудио Коральо (прилагам снимка на големината им 🙂 )
- чаша кокосова вода; половин шепа бадеми
- 2 лъжички хрупкав течен шоколад
- една две оризовки
- солети и козе сирене

Вода:
- между 1.7 и 2

Мнението беше редактирано от Margi на 28.01.19 20:45.

29.01.19
18:30

Движение:
- йога, час
- следобедна дрямка 😊

Храна и добавки:
- Б6, 9, 12, омега 3, билкова кръв
- ябълка
- тахан с мед, лимон, какаови зърна
- кокосова вода с лайм, джинджифил, мед
- ябълка
- бразилски орехи
- протеинов шейк
- 2 оризовки с хумус
- ябълка
- печено цвекло със сос от зехтин, чесън, дом.оцет; омлет от 2 яйца и дом. извара; квасена сметана с дом. конфитюр от шипки
- малко фъстъци
- към 200 мл био боза, за дегустация

Вода:
- към 1.8

Мнението беше редактирано от Margi на 29.01.19 20:47.

30.01.19
20:40

Движение:
- йога, час
- ходене,около 6 км

Храна и добавки:
- Б6, 9, омега 3, селен, билкова кръв
- ябълка
- 1 лъжичка хрупкав течен шоколад и половин банан
- кокосова вода
- сладолед от коноп и от шам фъстък от Желато§Лате
- 2 домашни варени яйца и супа от червена леща и кокос
- 2 оризовки с делишу, половин шоколад
- едно редче шоколад
- веган руска салата; още малко шоколад; шоко оризовка

Вода:
- към 2л

Снощното цвекло с чесън беше много вкусно, но съжалих за него - цяла нощ ме боля корем. Явно скоро няма да ям чесън.

31.01.19
19:25

Движение:
- йога, час

Храна и добавки:
- Б6, 9, 12, билкова кръв
- ябълка с орехи
- био боза...към 400 мл,на няколко порции я изпих
- чаша кокосова вода
- шепа бадеми
- 2 варени яйца и 3 оризовки; половин банан с маслко мед
- протеинов шейк, шоколадов крем
- салата от пащърнак и кисело зеле; басмати с кисело зеле; половин парче френска селска торта и половин парче сладък салам

Вода:
- към1.8

Мнението беше редактирано от Margi на 31.01.19 19:36.

01.02.19
18:46

Движение:
- йога, час

Храна и добавки:
- Б6, 9, 12, селен, омега 3, билкова кръв
- чаша кокосова вода
- тахан с мед и лимон
- портокал
- 2 варени яйца и 4 оризовки (много тънки), половин банан с малко мед
- 2-3 сурови крекера с нори и кашу; ок. 150-200 мл био боза
- лимецови солети
- space soup от нахут и чушки; грах от консерва, моцарела; две вафли ная

Вода:
- към 2 л

02.02.19
18:17

Движение:
- разходка по и около ски пътя, до Овиначе
- следобедна дрямка
- йога, малко под час

Храна и добавки:
- Б6, 9, 12, омега 3, билкова кръв, Д3
- био боза и шепа бразилски орехи
- портокал
- бананов омлет (2 яйца и банан в кокосово масло), 2 редчета шоколад
- ябълка
- ацидофилно мляко с джинджифил, чиа, кафява захар
- ябълка
- някакви зеленчуци (пащърнак, грах, кисело зеле), 2 пх с раклет и чили препечени, 1 филия със сладко от къпини, бисквита с крем
- лимецови солети

Вода:
- около 2.2 + 2 чаши кокосова вода

Положението в Банско е страшно - толкова много изнервен народ и в София няма. Всеки драпа нагоре, задръствания, идиотско паркиране... Къде искаха втора кабинка да правят? Къде ще се дене този допълнителен народ? И така е пренаселено, има нужда да се намали легловата база.

Мнението беше редактирано от Margi на 02.02.19 19:12.

03.02.19
20:01

Движение:
- опит за разходка из гората, но беше ужасна киша и се върнахмена ски пътя, но не ходихме кой знае колко
- йога, 45 минути

Храна и добавки:
- Б6, 9, билкова кръв
- ябълка
- бананов омлет с малко мед
- половин портокал
- ябълка
- 1 варено яйце
- био боза (последната)
- чери домати, репички, моцарела, имамбаялдъ; филия пх с масло и дом. конфитюр от шипки

Вода:
- към 2 л

Мнението беше редактирано от Margi на 03.02.19 21:48.

04.02.19
13:53

казано от Margi на 02.02.19, 18:17:

Положението в Банско е страшно - толкова много изнервен народ и в София няма. Всеки драпа нагоре, задръствания, идиотско паркиране... Къде искаха втора кабинка да правят? Къде ще се дене този допълнителен народ? И така е пренаселено, има нужда да се намали легловата база.

Ще те налазят сега иконом-полит-дайтелифтанасам-агитаторите, дето са ходили в Банско един път на 8-ми декември.
Абсолютно патова ситуация за градчето, нито някога е мислено за такава леглова база, нито втори лифт ще реши КАКВОТО и да е. Задръстването от центъра по уличка водеща към шилигарника, на която едвам се разминават две коли ли ще реши, какво...Магистрали ли ще им направят или пък...НОВИ хотели..🙂

04.02.19
14:02

Славко, никой няма да я налази понеже хората виждат какъв е проблема. Втория лифт ще направи нещата още по тежки. Даже и на промитите мозъци им светват лампичките и започват да си задават въпроси.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 04.02.19 14:03.

04.02.19
15:16

Хич не ме е грижа.
За пръв път отидох в Банско преди има-няма 20 години, знам какво беше тогава.
Преди 10 работех там в продъление на 3 години, точно по времето на Краваров, който разпродаде всичко, всичко се грабеше, цените бяха космически и се редяха на опашки, много хора станаха милионери. Работила съм с него косвено, познавах се със жена му, имам преки впечатления за това какво причиниха на града си и как се отнасяха още тогава към еко активистите, които още през 2009 протестираха срещу безумните им идеи да застроят НП Пирин.
Знам какво беше тогава, виждам до какво е довело това към днешна дата. Никой не може да ме убеди, че това, което се е случили през годините е редно или е от полза за града. Могат да редят зелените, че са “оставлили хората от Банско гладни” колкото си искат, но е факт, че с адекватно планиране, Банско можеше да е един изключително луксозен, бутиков, подреден и спокоен курорт, вместо наркоманска сбирщина на боклука на Европа и първенютата на България.

04.02.19
15:34

Два пъти съм ходила в Банско, само първия път излязох на ресторант вечерта... беше пълно с алкохолици, наркомани и насрани чужденци, все едно бях на зимен Слънчак, дори и викачите по заведенията бяха тези нехранимайковци от Слънчака... втория път си бяхме взели продукти и седяхме в апартамента на хотела - спа и после “домашно”. Реших, че трети път няма да си го причиня.

Мнението беше редактирано от Блажка на 04.02.19 15:45.

04.02.19
15:58

казано от Margi на 04.02.19, 15:16:

... Никой не може да ме убеди, че това, което се е случили през годините е редно или е от полза за града...

Този тип неща се правят за пари, не за благо, полза и прочие.За справка, китния ни Слънчев Бряг със седемстотин хиляди леглова база на осем километра плажна ивица. За съжаление, това е положението.

04.02.19
17:41

казано от Splash на 04.02.19, 15:58:

Този тип неща се правят за пари, не за благо, полза и прочие.За справка, китния ни Слънчев Бряг със седемстотин хиляди леглова база на осем километра плажна ивица. За съжаление, това е положението.

Да, случаите са горе-долу идентични.
Ясно е че без пари нищо не става. Пак можеха да изкарат лев, но да стане красиво. Обаче мисленето и планирането не са от силните страни на хората, от които зависят тези неща. Тъжна история.

Мнението беше редактирано от Margi на 04.02.19 17:41.

Bart Simpson

04.02.19
17:52

Пратил съм ви 5000 вендоли от мъглявите земи, във вторник вземат соушъла и идат.
Ама не за ски, а защото тук им разправят,  че мацките са без пари само ако им говориш на английски.
Също им разправят, че можеш да се държиш безобразно, да хвърляш камъни и павета по бармани и да се отървеш безнаказано и че пиенето е почти без пари им разправят.......
Пр##баха планината, мизерниците.
Едит:
Марги, никога не съм чувал по- точно определение за това какво би могло да бъде Банско от-бутиково.
Късче култура.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 04.02.19 17:54.

Иван

04.02.19
19:39

Аз го наричам “преебанско”. Извинявам се, ако е спам.

04.02.19
20:54

За Банско (а и за Слънчев бряг и подобните му) има само едно решение - “испанския” модел след презастрояването от 70-те, а именно да дойдат багерите, ама не за да премахват дървета за нови писти, а за да събарят хотели.

04.02.19
21:00

От местното население идва всичко...

04.02.19
21:16

Движение:
- йога, час
- обикалях доста по работа, нямам представа колко съм навъртяла като разстояние

Храна и добавки:
- Б6, 9, 12, омега 3, билкова кръв
- ябълка
- тахан с мед и лимон
- портокал
- протеинов шейк
- баница от Хлебар и малко шоколадови лешници
- портокал
- чери домати, омлет от 3 мини домашни яйца и домашна извара; шоколад

Вода:
- 1.8

Мнението беше редактирано от Margi на 04.02.19 22:36.

04.02.19
21:57

казано от nervak на 04.02.19, 21:00:

От местното население идва всичко...

...от местното население имам такъв пример за човек, който си продаде земята, на нея направиха паркинг, а той започна работа като охрана на този паркинг. Останалите си накупиха скъпи джипове, а остатъка от парите, дадоха за гориво на джиповете; построиха големи къщи, които не могат да отопляват...и пак са без пукната стотинка. Много малко с тези, които вложиха парите от земите си в нещо смислено.
Искат втора кабинка за да се развива курорта...обаче се жалват че града им е станал кочина, а планината им - пренаселена...няма угодия...

Мнението беше редактирано от Margi на 04.02.19 22:00.

04.02.19
22:15

казано от Boby_ на 04.02.19, 20:54:

За Банско (а и за Слънчев бряг и подобните му) има само едно решение - “испанския” модел след презастрояването от 70-те, а именно да дойдат багерите, ама не за да премахват дървета за нови писти, а за да събарят хотели.

Пак може да кажете, че играя контра, но в Испания крайбрежието ми се струва по-застроено.

Много подценявате хората, които дирижират статуквото у нас. Те са комбинативни и хитри и няма да позволят да се сложи край на организирания от тях хаос, полузаконните комплекси и целия цирк по “курортите”. Това би означавало край на парите под масата, за всичко що зависи от държавните институции и власт. За другата страна новоизлюпени милионери пък ще означава по-високи, реални данъци, мъка с озаконяването и строежите, по-високи заплати и осигуровки за служителите и много други схеми, които дори не ни минават през ума. Така де, въпросните нямат полза от западен модел туризъм и хотелиерство в България.

ДЕ

04.02.19
22:23

казано от Brown Bomber на 04.02.19, 22:15:

Така де, въпросните нямат полза от западен модел туризъм и хотелиерство в България.

А аз се чудя, как все още в БГ има българи, които за Коледа, Нова година и подобни плащат за 2 нощувки само със закуска и например Новогодишна вечер, в която ти влиза едно малко и 1/2 бутилка вино, като другото пиене доплащаш, в супер мизерна дрисня, при положение, че в съседни нам държави за същите пари имаш 5 звезден хотел с ултра олинклузив, за 4-5 нощувки и се нас..аш от каквото ти е кеф и когато ти е кеф.

Мнението беше редактирано от Деян на 04.02.19 22:25.

04.02.19
22:55

Съседните нам държави - Турция, Гърция и Сърбия...Е не ви ли писна? Хайде за тези пари отиди да празнуваш НГ в някоя европейска столица, да не изреждам, в някой хостел може би?

ДЕ

04.02.19
23:01

казано от Brown Bomber на 04.02.19, 22:55:

Съседните нам държави - Турция, Гърция и Сърбия...Е не ви ли писна? Хайде за тези пари отиди да празнуваш НГ в някоя европейска столица, да не изреждам, в някой хостел може би?

Ами ходил съм тук там, не за празници. Освен в Испания и донякъде Италия, другото не ме кефи. Така го усещам.

04.02.19
23:01

казано от Brown Bomber на 04.02.19, 22:55:

🙂 Ей сега в Копенхаген един поглед в менюто ме отказа от вечеря в ресторант на четиризвезден хотел. Излязох си и се преместих в по-”квартално” заведение. Що пък да им плащам наема на тузарите?

Bart Simpson

04.02.19
23:41

120 кинта със срамно вино, за сам човек.

05.02.19
09:50

Аз по принцип нямам нищо против да платя малко по-скъпо, ако знам че качеството е по-добро. В нашите курорти, колкото и пари да платиш, получаваш едно и също донлопробно качество.

05.02.19
13:57

За последно се включвам в този пост, по темата де🙂 Днес гледахме с Марги в Царево пък каква безумица са скупчили. Някакви мега инвеститори, комплекси, а у джу. Инвеститор клас А, режат ленти, икономика, растеж, космос. Накрая единия умрял, другия се оказал перач на пари и МЕГА(убийства, рекет, отвличания, трафик на наркотици) мафиот, и руския брат си го прибрал в затвора. А тук нашите шарани, зеленоплащачи, се чудят от кой да си вземат парите. Безобразно красиво място на 30 метра от брега, приличащо на...абе не знам, пуснете си записа от сутрешния блок!
В Испания има и  зверско застроени курорти, пълни с наркомани, които идват от цял свят за това-смрад, съвукупляване с който падне и пиене, НО има и тихи, луксозни места, където и Абрамович да отиде да строи, ще се съобрази със статута на курорта.
Тук всичко си го обръщаме на Слънчев бряг, не Ви ли прави впечатление...всичко е под ножа - няма къмпинзи, дюни, ала-бала...бетон да има, защото нали той такаааааа ще напълни бюджета, че оня зъбатия джендър министър на турзима да ни зарива с имагинерни проценти за ръст, някакъв си, в нещо си. Може би Албена си остава малко по-запазено място, но това по слухове. Българин трябва да е луд да харчи пари и да почива на нашето Черноморие, ЧИСТО луд! Аз съм си връзкар и си почивам във Варна на домашен ол-инклузив🙂

Мнението беше редактирано от slavko на 05.02.19 14:36.

Carbohydrate

05.02.19
15:20

В Албена АД-то държи всичко, а във СБряг са много собственици. Но това е друг въпрос. А основният е корупцията, а не законите или менталитета.

05.02.19
15:41

казано от Carbohydrate на 05.02.19, 15:20:

Но това е друг въпрос. А основният е корупцията, а не законите или менталитета.

Те са много тясно свързани.
Ако имаше съзнание, че нещо (освен бетон и гипсокартон) трябва да остане след тях, за децата им, и се мислеше малко по-дългосрочно от това да напълним джобовете в следващите 2-3 месеца, че после не се знае какво ще се случи и кой ще коли и беси, щеше да е по-различно.
Изобщо не говорим, че нашите (чисто географски) мащаби са несравними с тези на Испания откъм крайбрежие, нито пък с Алпите откъм планина. Пирин е едно пикливо хълмче от Алпите. Палжната ни ивица е...колко - няма и 200 км вероятно...щом спорят за две купчини пясък е ясно колко е...

05.02.19
18:02

Движение:
- йога, час - ресторативна. Вчера много се изтощих на края на деня и днес реших да си спестя стоящите пози.
- ходенето е около 2 км вероятно, основно по баир нагоре 😄

Храна и добавки:
- Б6, 9, омега 3, забравих си билковата кръв, понеже трябваше да ходя гладна на изследвания и след това да пия добавки
- банан с хрупкав течен шоколад
- ябълка
- нещо като омлет от банан, 2 мини домашни яйца, извара (банана не беше най-добрата комбинация с извара)
- 2-3 квадратчета шоколад
- салата морков и цвекло, моцарела

Вода:
- 1.8 вероятно

Пак изследвания. ТСХ-то е поспаднало, но с помощ отвън. Още малко трябва да го сваля.
За 3-4 дена разредих протеина на прах и веднага падна под долна граница...въпреки че вече почти нямам ден в който да не тъпча яйца. Или ми е високо потреблението, или от храната не го усвоявам.
Във верността на глюкозата започвам да се съмнявам - трети път, едното мерене беше в различна лаборатория, стойността е заковала на 4.6 и не мърда. Не че се оплаквам, но ми е странно че няма никакво отклонение.
Чакам селен и йод да излязат след 10-тина дена. Останалите изследвания са разни фактори, които само доки може да разкодира.

Мнението беше редактирано от Margi на 05.02.19 19:27.

Carbohydrate

05.02.19
18:40

казано от Margi на 05.02.19, 15:41:

казано от Carbohydrate на 05.02.19, 15:20:

Но това е друг въпрос. А основният е корупцията, а не законите или менталитета.

Те са много тясно свързани.
Ако имаше съзнание, че нещо (освен бетон и гипсокартон) трябва да остане след тях, за децата им, и се мислеше малко по-дългосрочно от това да напълним джобовете в следващите 2-3 месеца, че после не се знае какво ще се случи и кой ще коли и беси, щеше да е по-различно.
Изобщо не говорим, че нашите (чисто географски) мащаби са несравними с тези на Испания откъм крайбрежие, нито пък с Алпите откъм планина. Пирин е едно пикливо хълмче от Алпите. Палжната ни ивица е...колко - няма и 200 км вероятно...щом спорят за две купчини пясък е ясно колко е...

не съм съгласен, защото повече от 50% застрояването на СБ беше не законно и го узакониха, ако си спомняте. Та, корупция!!!

06.02.19
20:42

Движение:
- йога, час
- ходене - общо към 4-5 км

Храна и добавки:
- Б6, 9, 12, билкова кръв
- какао с мед и кокосово масло
- половин банан и хрупкав течен шоколад
- ябълка
- портокал
- бразилски орехи
- протеинов шейк
- чери домати; 2 варени домашни мини яйца, 3 филийки хляв с орехи
- малко квасен хляб с масло
- портокал

Вода:
- малко над 1.6

07.02.19
18:11

Движение:
- йога, час

Храна и добавки:
- Б6, 9, йод, селен, омега 3, Д3
- ябълка
- тахан с мед, лимон
- протеинов шейк
- 2 филийки пх с орехи и авоксдо
- портокал
- ябълка
- салата цвекло, морков; супа от спанак и кейл; макарони с моцарела и малко джинджифил; 2 лъжички лешников мус от Роули

Вода:
- към 1.7

Мнението беше редактирано от Margi на 07.02.19 18:17.

08.02.19
18:45

Движение:
- йога, час

Храна и добавки:
- Б, 9, 12, билкова кръв, омега 3
- ябълка
- 1 лъжичка хрупкав течен шоколад
- протеинов шейк
- 1 тънка филийка пх с орехи с делишу и чери; няколко бразилсли ореха; 2 хапки сладък салам
- портокал
- салата от морков и малко пащърнак; омлет от две яйца и дом.извара; 1 много тънка филийка квасен хляб; половин парче торта

Вода:
- 2 л

Хората се контузват докато тренират и правят нещо, а аз - докато лежа и гледам филми. Понеже имам навика да лежа на една страна и да подпирам главата си, отново съм прищипала нещо в шийните прешлени. Днес ме боли глава цял ден и лявото рамо.

Мнението беше редактирано от Margi на 08.02.19 19:03.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1