24.07.04
17:54
Имам следния въпрос и го задавам АБСОЛЮТНО СЕРИОЗНО.
Как се тренира най-долната част на коремната преса, тази която започва на няколко сантиметра над .... при мъжа. Мисля, че би трябвало да е част от коремната мускулатура, но никакви коремни преси, които аз знам не я удрят точно нея.
Променено заглавие
темата е преместена
vanisher
увисваш се на лост (или на шведска стена май се казваше) и започваш да си вдигаш краката максимално нагоре като ги държиш изпънати.
Ако не можеш да ги вдигнеш за да станат успоредни на земята значи като вдигаш ще ги сгъваш в коленете и така докато се научишш с прави крака.
Andrei, вдигането на краката от вис наистина може да ти помогне за тази зона, стига да ползваш правилната техника. При всяко упражнение за правия коремен мускул целта ти трябва да е да доближиш максимално гръдния кош към таза. Тук натоварването се прехвърля максимално сърху коремните мускули, когато при движението свиваш гръбнака, а не се стремиш да го държиш прав както повечето хора по залите.
За долната част на корема ще ти препоръчам друго упражнение - обратните коремни преси. Изходното ти положение е като при коремна преса, но нямаш опора на краката. Оттук се стремиш да доближиш коленете си към главата, без да променяш ъгъла на бедрото и подбедрицата.
П.С. За да се видят мускулите от коремната преса, особено от долната й част, трябва да си доста релефен :wink:
Успех!
Pichove i dvata vi posta kolkoto sa dulgi tolkova sa naprazni i tolkova sa tupi !!!! Znachi iskash da trenirash samo dolnata chast ot korema a ? Tva e nevuzmozno! Zashtoto kato trenirash korem ,ti go trenirash celia muskul i vsichko se sykrashtava nemoze da trenirash samo edna glava ili edna chast ot muskula. Tva che imash maznini na dolnata chast na korema e drug vapros ,za tva trebe da namalish procenta maznina i si gotov.
po-zdravi
27.07.04
10:33
Андрей, да ти питам все пак: защо искаш да тренираш точно тези мускули?
Принципно от натоварвания в точно тази област може да стане изсипването(хернията) ?
[quote author=“D3BEP”]Андрей, да ти питам все пак: защо искаш да тренираш точно тези мускули?
Принципно от натоварвания в точно тази област може да стане изсипването(хернията) ?
Prochete posta mi i shte vi stane qsno i na dvamata. I toi si q e treniral taq chast momcheto kato e pravil korem! :))))))) ;)))) Kato iskash drugi vidove koremni presi vlez v razdel trenirovki na saita i vish
po-zdravi
27.07.04
11:54
Аз не казвам, че не я е тренирал, чудно ми е просто защо иска да набляга точно на тези мускули.
Самият аз съм имал херния и се чудя дали може да има нещо общо.
Твоят пост, Емил, не ми отговаря на въпроса. Ясно ми е, че коремните преси включват и тази част; но това не отговаря на въпроса ЗАЩО точно тя трябва да се тренира - има причина или просто си е наумил човека.
Ae neznaeh .che trenirovkata na koremnata moskulatura e prichina za herniata :)). I shto da ne iska da q trenira? Vseki kulturist s mnogo malko iskluchenia q trenira.
blagodarja za opitite da mi pomognete. uprajnenieto koeto preporacha Vanisher gore-dolu stava, no pak ne udrja dostatachno dolu. Iskam da ja treniram zashtoto mi e slaba, imam mnogo dobra presa kato cjalo, no nai-dolu pochti njamam kontrol nad muskulite si, v smisal da gi svivam volevo. Pak povtarjam, stava vapros za nai- nai-dolnata chast ot korema, na 1-2 sm ot ... Mislja che tezi muskulite mnogo pomagat i za kachestven sex mejdu drugoto, no ne e tova osnovnata prichina.
Pretreniraneto na presata nqma da namali mazninite bratle . Tva da ti e qsno ,che shtom imash maznini tam reshenieto ne e s mnogo trenirovka. Ako pak iskash da porasne presata i respektivno da q oseshtash po-dobre ,pak ne e hubavo da pretrenirash. A tva za udrqneto tam nema komentiram vie qvno ne chetete.
po-zdravi
благодаря за съвета Емил_мло, бих искал да отбележа следното:
1/ не съм съгласен, че коремната преса е един мускул и се тренира цялата - не съм запознат анатомично дали са отделни мускули или глави на един и същ мускул и т.н., но смятам всички във този форум ще се съгласят, че можеш да “удариш” по-горе и по-долу корема.
2/ не искам да свяля мазнини, тъй като съм доста добре в това отношение, искам да изградя и оформя даден мускул.
3/ къде съм казал че претенирам?
Пак ти благодаря, но виж различните упражнения за корем, че ги дават за различни части на пресата.
27.07.04
23:23
Опитай следното упражнение.
Сядаш на ръба на някоя пейка или легло и си изпъваш краката, като леко повдигаш тялото. После свиваш краката и същевремено с това свиваш и тялото към краката. Трабва да си като люлка и да не докосваш нито тялото, нито краката в леглото, респективно земята. Така товариш голяма част от rectus abdominis, който е големия мускул в средата на корема.
[quote author=“Andrei”]благодаря за съвета Емил_мло, бих искал да отбележа следното:
1/ не съм съгласен, че коремната преса е един мускул и се тренира цялата - не съм запознат анатомично дали са отделни мускули или глави на един и същ мускул и т.н., но смятам всички във този форум ще се съгласят, че можеш да “удариш” по-горе и по-долу корема.
2/ не искам да свяля мазнини, тъй като съм доста добре в това отношение, искам да изградя и оформя даден мускул.
3/ къде съм казал че претенирам?
Пак ти благодаря, но виж различните упражнения за корем, че ги дават за различни части на пресата.
1Tezi v foruma i v saita da si trenirat predna glava na tricepsa i dolna chast na korema :))))))))) i da si mislqt che go pravqt i tiq po idiotski showta kato ‘fitnes mania” da si trenirat zadno ramo!!!
2Kato iskash da razvivash presa pravi bodybulding :))
3Moze i da ne si go napisal samo ti pisha ,che s mnogo trenirovki i respektivno pretrenirane ne stava - съвет брат.
28.07.04
09:17
[quote author=“emil_mlo”]Ae neznaeh .che trenirovkata na koremnata moskulatura e prichina za herniata :)). I shto da ne iska da q trenira? Vseki kulturist s mnogo malko iskluchenia q trenira.
Ами следва да ти попитам принципно какво знаеш за хернията ?
Тренировката на корема далеч не е единствената създаваща опастност за хернията, нито най - много са заболелите от коремни преси.
Но има такива, аз лично знам за такива, получили херния от претоварване с коремни преси.
Освен това аз питам едно нещо, Емил_Мло, а ти ми отговаряш десет пъти, но нито веднъж - по основната идея.
А основната идея ми беше, дали човекът не смята, че така - с тренинг на тези мускули, се снижава риска от херния.
Аз уважавам знанията ти, Емил_Мло, но в тази тема изглежда аз говоря на японски а ти - на китайски; затова искам да те помоля: моля те, не ми отговаряй на въпроса за пореден път.
Андрей, не мисля, че тези мускули могат да ти бъдат от полза в секса. Не виждам с какво... Не зная, откъде си го чул това, обаче едва ли в него има нещо вярно.
За секса - опитай секс без тях и ако не става - ела и кажи, ще се опитаме да измислим нещо :)
Освен това мускулите, за кито говориш, са според мен разпложени на тазовата част на скелета. Принципно там няма подвижни “елементи”, с изключение на краката и си мисля, че кой знае какво развитие и волево движение на тези мускули едва ли можеш да стигнеш - те просто нямат как да бъдат тренирани, освен косвено. Същото важи и за контрола над тях - за да го добиеш, първо следва да станеш луд културист с огромни мускули.
Андро,не се заблуждавай че пресата има глави :o Мускула е един и като се тренира се активира целия.Може да се акцентита вьрху горна и долна част.Плочките които се виждат са всьщност сухожилия които набраздяват мускула.В твоя случай трябва да започваш тренировката за преса с повдигане на краката от вис,но не си мисли че ако нямаш добра диета и кардио тренировка нещо ше се получи.Може да си правиш преси колкото искаш,но ефекта ще е минимален или никакьв :lol:
Ще ти дам някаква идея.
Колкото по-отдолу ти тръгва движението, толкова повече ще активираш най-долната част на коремния мускул. Еклипс е много прав, че за да работи той мускула трябва да се съкращава, тоест да свиваш гръбначния стълб. За това акцентирай на движението в началната му част, когато краката тръгват от изпънато положение, било то вис или легнал. Номер е да свиваш таза към гърдите.
Успех