Вманиачено отслабване- решение !

Здравейте ! Аз съм момиче на 18 години и преди 5 месеца бях 57 кг на ръст 165см,при което реших да отслабна и сега съм 45кг. В долната част съм сравнително добре ,но в горната част съм изключително кльощава ,граничеща с анорексия . Хранех се с 1000 кал на ден ,като бях изключила млечни продукти и месо. Тренирах в къщи всеки ден (правех упражнения с тежест около 10кг  и редовно ходех на народни танци). Сега обаче всички ми казват ,че съм адски слаба и искат да напълнея ,но аз се страхувам да ям за да не напълнея прекалено много отново . Главно искам да развия горната си част и да кача мускулна маса ,и да се “налея ” в горната част ,защото ребрата ми се четат.Но в долната част се харесвам и не искам да напълнявам прекалено .Как да постъпя ,моля Ви дайте ми съвет ,защото направих огромни грешки в манията си да отслабна и сега се чудя какво да направя за да предотвратя по нататъчно напълняване извън нормите .

Силови тренировки и хапване хубави въглехидратии мазнини. Нищо ти няма, не си жива за хорското мнения.

Силови тренировки и хапване хубави въглехидратии мазнини. Нищо ти няма, не си жива за хорското мнения.

03.02.19
18:32

На снимката вляво с бялото горнище (преди отслабването) изглеждаш в пъти по-добре от тази вдясно—и крака и нагоре, перфектно. На дясната снимка си загубила това излъчване. Може би отстрани е по-лесно да се дават съвети, защото и аз мене си като погледна все се харесвам по-слаба, но явно това не е обективно мнение. Явно е много трудно човек да се хареса сам, болна тема ми е.
Ами тренирай, яж здравосолвно, за да имаш енергия за тренировки и работи върху психиката си.

03.02.19
18:43

Е може да не е хорското мнение, а например на най-добрата и приятелка, сестра и т.н., което и да не го прави миродавно е нещо върху което да се замисли. И аз подкрепям мнението, че си била много добре преди да отслабнеш.

казано от Светослав Захариев на 03.02.19, 10:46:

Бях увеличила въглехидратите за сметка на мазните и протеина. Сега започнах да ги включвам в менюто си . Благодаря за съвета  ! 😊

казано от Кико Сан на 03.02.19, 18:32:

На снимката вляво с бялото горнище (преди отслабването) изглеждаш в пъти по-добре от тази вдясно—и крака и нагоре, перфектно. На дясната снимка си загубила това излъчване. Може би отстрани е по-лесно да се дават съвети, защото и аз мене си като погледна все се харесвам по-слаба, но явно това не е обективно мнение. Явно е много трудно човек да се хареса сам, болна тема ми е.
Ами тренирай, яж здравосолвно, за да имаш енергия за тренировки и работи върху психиката си.

Благодаря за съвета . Сега се опитвам да се храня балансирано и да тренирам ,а не да гладувам.  Благодаря за съвета! 😊

казано от Brown Bomber на 03.02.19, 18:43:

Е може да не е хорското мнение, а например на най-добрата и приятелка, сестра и т.н., което и да не го прави миродавно е нещо върху което да се замисли. И аз подкрепям мнението, че си била много добре преди да отслабнеш.

По принцип е хубаво да чуеш мнението на хората за да разбереш дали това ,което правиш е правилно. Благодаря за мнението 😊

Здрасти, Симона!

В момента си прекалено слаба не само горе, но и долу, поне по мое мнение. Така че не се притеснявай, ако качиш и в долната си част тегло, което вероятно ще се случи.
Ако качваш с бавни темпове, постоянна си в тренировките и се храниш добре, ще качваш предимно активно тегло, което допринася и за хубавата визия. Не гледай само килограмите, а от какво идват те.

Ако все още се храниш с 1000 калории, почни да увеличаваш плавно. Не спирай с тренировките и с тежестите.

По каква причина беше спряла месото и какви са ти източниците на протеин сега?

казано от Вероника Налбатска на 06.02.19, 20:06:

Здрасти, Симона!

В момента си прекалено слаба не само горе, но и долу, поне по мое мнение. Така че не се притеснявай, ако качиш и в долната си част тегло, което вероятно ще се случи.
Ако качваш с бавни темпове, постоянна си в тренировките и се храниш добре, ще качваш предимно активно тегло, което допринася и за хубавата визия. Не гледай само килограмите, а от какво идват те.

Ако все още се храниш с 1000 калории, почни да увеличаваш плавно. Не спирай с тренировките и с тежестите.

По каква причина беше спряла месото и какви са ти източниците на протеин сега?

Известно време постех около Коледа за 40 дни ,при което плавно се връщам към месото ,млечните продукти и яйцата  ,защото не ги консумирах въобще. Сега консумирам извара и яйца (като плавно покачвам калориите ),но все пак не успявам да си набавям пълноценно протеина и мазнините в менюто си .

Мнението беше редактирано от Симона Георгиева на 06.02.19 22:20.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1