Абе трябва си още някой сантиметър от талията и краката. Не съм привършил с чистенето, знам, просто си правех снимки за сравнение ;)
Нямам сполучливи снимки на краката за момента и релеф нямам. Сложих все пак някакви, да се види за какво става въпрос, но не са май от днес, а от миналата седмица, ама все тая.
http://img.photobucket.com/albums/v234/Zdravia/18Mart2006/legs.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v234/Zdravia/18Mart2006/legs2.jpg
Петко, нямам думи, супер си, може би на краката малко ако качиш и си готов за състезание. БРАВО. Продължавай в същия дух.
[quote author=“JiVk0”]петко к добра форма много добра . Би ли си постнал диетата на лс или в коментарите .
А мисля че малко коще ти трябва да свалиш за да си по дефиниран .
И сякаш горните гърди бяха малко по назаде от останалите мускули.
Иначе супер форма .
За диетата прочети за НВД в сайта ;) Няма нищо особенно, освен, че за разлика от някои свалям по - трудно и затова съм се ограничил повечко от към калории и въглехидрати, и режима ми често клони към кетонен. Физическата ми активност извън залата не е висока също, което е недостатък в този случай. Не ям точно определни храни, даже доста често ям и “непозволени” храни, като панирано, пържено и т.н.
но всичко е въпрос на баланс ;)
Следя да не надвишавам средно за седмицата определените калории и да имам достатъчно белтъчини и това е. Даже всичко смятам и меря приблизително на око ;) Не може всичко да е идеално ;)
Горните гърди изостават наистина, въпреки че последната година правех само наклонена лежанка, и сега им давам предимство и има някакво подобрение, преди нямаше нищо там ;) Но трябва да почна да качвам маса, за да се подобрят още, сега, на диета не става ;)
19.03.06
01:15
[quote author=”Петко К”]Абе трябва си още някой сантиметър от талията и краката. Не съм привършил с чистенето, знам, просто си правех снимки за сравнение ;)
Нямам сполучливи снимки на краката за момента и релеф нямам. Сложих все пак някакви, да се види за какво става въпрос, но не са май от днес, а от миналата седмица, ама все тая.
http://img.photobucket.com/albums/v234/Zdravia/18Mart2006/legs.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v234/Zdravia/18Mart2006/legs2.jpg
Много си добре. продължавай така. А между другото колко си висок - около 180 сигурно.
Не, доста по - малко. По - скоро съм към 170. Или поне толкова съм писал в личната си карта ;)
Не знам, честно казано, от 10 години не съм се мерил на височина :)
На 180 с това тегло нямаше да изглеждам много добре ;)
Между другото, костите са ми едри, клоня към ендоморф (даже съм си чист ендоморф).
19.03.06
01:23
[quote author=”Петко К”]Не, доста по - малко. По - скоро съм към 170. Или поне толкова съм писал в личната си карта ;)
Не знам, честно казано, от 10 години не съм се мерил на височина :)
На 180 с това тегло нямаше да изглеждам много добре ;)
Между другото, костите са ми едри, клоня към ендоморф (даже съм си чист ендоморф).
Ами значи си бая плътен... аз имах преди време същите мерки или почти същите на талията, ханша и гръдната на 189cm 84кг.
Може. Краката са ми едри и тежат доста, а и за костите споменах. Никога не съм бил слаб или кльощав, цял живот имам проблеми с излишните кила. Самият ханш също ми е широк като костна структура. Китката ми е 18, а глезена 22. За моят ръст това са тежки кости.
19.03.06
09:12
[quote author=”Петко К”]Може. Краката са ми едри и тежат доста, а и за костите споменах. Никога не съм бил слаб или кльощав, цял живот имам проблеми с излишните кила. Самият ханш също ми е широк като костна структура. Китката ми е 18, а глезена 22. За моят ръст това са тежки кости.
екстра си...
Абе едисвеното което мога да изкритикувам е качеството на снимките/ :lol:
Браво, много добра форма. При това по всички показатели. Единствено трицепса мен не видях, ама надали и той ще е зле.
Плътен е точно казано, доста масивно стоиш и е отлично, че работиш и върху краката.
Айде все така, успех с релефа и т.н.
[quote author=”Петко К”]Може. Краката са ми едри и тежат доста, а и за костите споменах. Никога не съм бил слаб или кльощав, цял живот имам проблеми с излишните кила. Самият ханш също ми е широк като костна структура. Китката ми е 18, а глезена 22. За моят ръст това са тежки кости.
А трапеца тренираш ли го или нарочно си ги оставил,защото там можеш да развиеш още.
Не, трапеца не съм го включил като отделна група в програма си ;). Но не мисля, че е недоразвит, в сравнение с останалото, може би просто няма снимка, където да се вижда добре отпред. Че може да се развие още, може, то за всичко е така. Но не мисля, че трябва да развивам на максимум даден мускул, само защото може ;)
[quote author=“tpd”]Абе едисвеното което мога да изкритикувам е качеството на снимките/ :lol:
Браво, много добра форма. При това по всички показатели. Единствено трицепса мен не видях, ама надали и той ще е зле.
Плътен е точно казано, доста масивно стоиш и е отлично, че работиш и върху краката.
Айде все така, успех с релефа и т.н.
Да, май съм го пропуснал трицепса при снимките, мне мога да позирам ;)
Това си е цяла наука, и състезателите бая се упражняват, за да изкарата силните си страни и прикрият слабите ;)
Петко К, постигнал си фантастична форма! Чистенето се е получило идеално и мисля, че изглеждаш забележително по-добре, отколкото на предишните снимки, които беше пуснал. Моля те кажи, по колко кардио прави през тези 8 седмици?
:) Не съм правил кардио. Мразя аеробиката ;) Освен 2 - 3 пъти в казармата, може да се каже, че през живота си не съм тичал ;)
Май ще се наложи де, сега се стопля времето, и ще се пробвам.
Петко К, РЕСПЕКТ,батка.При положение,че както казваш не приемаш добаки,камо ли нещо друго...Пример за децата,а и не само за тях.Искам да те питам,колко време тренираш вече,също и колко траеше периода ти за маса.
WOW! Това прави резултата ти двойно по-забележителен. Направо ми обърка понятията. :D
От есента на 2002 тренирам след близо две годишно прекъсване. От тогава съм прекъсвал максимум за месец - два, в годината. Преди това ми се събират на два пъти по година и половина тренировки - веднъж преди казармата и още година и половина след това. Ако се сумира всичко, имам 6-7 години тренировки, от 9 общо (1997 влязох в зала за пръв път). Иначе по - сериозно, с режим на хранене и т.н. е последната година и нещо. Не вися много в залата, средно 2 - 3 тренировки седмично ми се събират, рядко повече. През цялата зима на 2004 даже тренирах около 1 седмично, защото ми беше натоварена работата.
Периода за маса не мога да ти кажа колко е, защото никога не съм се увличал да трупам много маса. По - скоро ме влечеше да тренирам за сила. Не съм състезател и нямам обособени периоди ;)
Края на януари почнах да свалям от 86 кг. някъде (91 - 92 см. талия).
[quote author=“littleman”][quote author=”Петко К”]:) Не съм правил кардио. Мразя аеробиката ;) Освен 2 - 3 пъти в казармата, може да се каже, че през живота си не съм тичал ;)
WOW! Това прави резултата ти двойно по-забележителен. Направо ми обърка понятията. :D
Кардиото не е задължително. Можеш да си чистиш само с диета.
19.03.06
16:33
и протеини ли дори не ползваш??
Едно браво, мога да кажа на Адаша (Петко :D ). А що се отнася до хубавото изчистване, бих ти предложил да го направиш още по-добре. Изчистването предотваратява застоя и “изкарва” още потенциал. При мен след двете качествени изчиствания който съм правил, разстях като гъба. Последният път започнах да чистя от ръка 42см. стигнах до 41 и след това като започнах да ям, стигна до 43,5 и бях 85 кг. :shock:. Това са неща за мен, които сигурно трябваха години за да ги постигна, при това силата също беше на макс. За аеробиката всеки сам си знае най-добре. Има хора които правя и хора които не правят. За пример ще дам Дарем Чарлс, който никога не прави аеробика, а излиза страшно нацепен. Христомир по принцип също не прави. От друга страна хора като като Шон Рей, Рони Колман, Джей Кътлър и т.н., които правят от 40 до 60мин. по два пъти на ден, всичко си е индивидуално. Ако се цели качествено изчистване е ясно, че неща като креатин и протеин на прах трябва да се спрат. Аз лично ако нямах някакъв стимул, състезание например, не бих могъл да издържа толкова време на стриктна диета.
Тези от храната броят ли се? Иначе - не.
[quote author=“littleman”]Петко, а би ли споделил по колко вода (или течности) пиеш на ден?
3 - 4 литра, рядко повече.
[quote author=”Чукундур”]Едно браво, мога да кажа на Адаша (Петко :D ). А що се отнася до хубавото изчистване, бих ти предложил да го направиш още по-добре.
Ще пробвам, но до формата от твойте снимки съм много далеч и трудно ще я стигна ;)
19.03.06
22:18
Много добри резултати, Петко! Интересно ми е колко % телесни мазнини имаш на снимките?
Един съвет от мен, Петко. Според мен, въпреки че талията ти вече е доста чиста не си личат много добре коремните мускули и изглеждат малко “плоски” защото нямат маса. Ако ги потренираш малко с тежести ще изпъкнат под кожата и под малкото мазнини, които са ти останали! :lol: Става дума само за правите коремни мускули, не за косите. Знам, че ме разбра какво искам да кажа! :wink: Aватара на Чукундура е точно това, за което говоря! :lol:
И, разбира се, е въпрос на лично мнение!
P.S. Трапецът е една от най-добрите ти мускулни групи!
Поздравления Петко, не съм се и съмнявал в теб. Едиствената критика е че не си показал краката (по някаква причина), а също така и пресата малко трябва да дообработиш за да пасне на другите МГ.Иначе феноменален гръб- много е добър продължавай така, надявам се и крака да ни покажеш после
Успех Петко
nikolaBULL, може и да си прав за плочките, не знам. За пръв път през живота си ги виждам ;) А и корем почти никога не съм тренирал, когато се сетех, правех повдигане на краката от вис 2 х 15, ама това я ставаше 2 пъти в месеца, я не :lol: . Иначе, пресите винаги с тежест ги правя, ама както казах, това не се случва често ;) Но ще наваксам, не е проблем.
Но си мисля, че все още не са ми чак толкова малко мазнините, затова не изпъкват добре. Мисля, че съм между 10 - 12% (според разни не много точни калкулатори), докато Чукундур на аватара си е не повече от 5 - 6 % ;) Трудно ще се сравнявам с него по релеф.
Мда браво на Петко - добро телце. Явно доста си се потрудил щом си залагал основно на тренировките и храната. Супер...
Иначе според мен трябва да краката да наблегнеш... някак си не са много оформени или по-скоро трябва да ги изчистиш още и да ги напаснеш към горната част... макар че на никоя от снимките не се виждаш добре в цял ръст...
И може би още малко горни гърди :)
20.03.06
19:03
Аз много не пиша в темата ,но не успях да се сдържа :D Петко , едно голямо БРАВО и от мен :) Преди бях гледал твои снимки , откровенно не ми харесаха (надявам се да не се засегнеш ) ,сега просто как да го кажа готЯн си :) Преди беше казвал ,че краката не ги тренираш усилено ,ако ги напънеш още малко ще си идеален просто . Възхищавам се от хора които държат на този спорт и го практикуват въпреки всичко ! Не разбрах само колко кг си на снимките и значи никакви кардиота , така ли ? Плочките казваш ,че преди не си ги виждал , на какви кг се появиха ?
Продължавай все така и успех !
[quote author=“ShitHappen”]Аз много не пиша в темата ,но не успях да се сдържа :D Петко , едно голямо БРАВО и от мен :) Преди бях гледал твои снимки , откровенно не ми харесаха (надявам се да не се засегнеш ) ,сега просто как да го кажа готЯн си :) Преди беше казвал ,че краката не ги тренираш усилено ,ако ги напънеш още малко ще си идеален просто . Възхищавам се от хора които държат на този спорт и го практикуват въпреки всичко ! Не разбрах само колко кг си на снимките и значи никакви кардиота , така ли ? Плочките казваш ,че преди не си ги виждал , на какви кг се появиха ?
Продължавай все така и успех !
На снимките съм около 77 кг, а плочките почнаха да си личат леко при стягане на около 80 кг.
Да, кардио досега не съм правил, но може да почна.
Bringer, нищо лично, но аз мисля че ще е смешно да идеш на съзтезание...спомням си преди години един приятел се пусна на ребубликанско за юноши с 45 релефна ръка и като цяло беше много по-добре от теб и се класира накрая...сам си прави извод.
20.03.06
20:10
AWESOME я дай няква снимка на тоя твоя приятел , щото 45 ръка е доста за юношите , даже и за тежката категория .
20.03.06
22:31
брингер 4овече стига си говорил че се излагаш тренирай още преди да идеш където и да е то верно опита е хубаво нещо но като има смисъл нищо лично просто не мисля че ще сек ласираш напред
20.03.06
22:57
Don_Anton ok.Писна ми писна от хххххх като тебе.Не видях един да каже евала за труда,успех на републиканското.Еми няам ко да кажа повече.
Внимавай с епитетите!
Спечели си официално предупреждение!
Още веднъж да видя подобно държание
от твоя страна и ще има санкции!
Другото ти мнение беше изтрито.
След като не понасяш критики не поствай снимки!
head_hunter
Br1ng3r прекалено много се впрягаш. Ръцете ти ми изглеждат доста добре. Още малко релеф по краката и си идеален.
така като гледам ,чак евала за труда,колко труд си положил,5-6 месеца?!?да,оформил си се но нищо повече,далеч си от “културист”,пък било и при мнладежите.виж във фитнес може и да се пуснеш,там не се гледа маса а пропорции и релеф,но е смешно да твърдиш че си постигнал кой знае какво в бодибилдинга
21.03.06
20:24
какво им е на краката ти? екстра са си? какво не им харесваш? и какво ти пука за краката в крайна сметка?
[quote author=“Don_Anton”]брингер 4овече стига си говорил че се излагаш тренирай още преди да идеш където и да е то верно опита е хубаво нещо но като има смисъл нищо лично просто не мисля че ще сек ласираш напред
Брингер - добре си изглеждаш, но не ставаш за културист...нямаш никаква маса...
22.03.06
11:07
брингер не съм казал че не си направил нищо момче просто докато стигнеш ниво за състезание имаш време не съм плюл на труда ти просто трябва да положиш още услия виж в сайта има интервю с едно “момченце” 88 набор виж го как изглежда и направи сравнение
28.03.06
06:45
Брингер,
то ако ставаше така, всяко клющаво и релефно момче да се впуска на републиканско.....нема да стигне далеч нащият културизъм. Релефен си, потрудил си се, но не знам кой те е излъгал че си готов и конкурентно способен да се съзтезаваш. Гледам те малак си (на години), представата ти за реални размери и култиристи май е изкривена още...
И на мен Брингера ми се струва че има доста да тренира докато стане на ниво състезание... не че омаловажавам труда му но има още хляб да яде ;)
05.04.06
13:58
Jay_C Добре се справяш и с гърба, но трябва да наблегнеш на плътност и същевременно да го разшириш. Иначе се развиваш по един доста добър начин :wink: .
плътност изгубих,след като спрях да правя тяга заради дископатията :( Честно казано лично аз не намирам упражнение,което да замести тягата като ефект,но все пак здравето е по-важно и едва ли ще правя пак някога тяга :? За широчината съм много съгласен.Тоя ген трудно се бори :D
Поздрави на всички!