20.03.06
21:06
В половин литър вода разтварям декстрозата и я изпивам малко по малко по време на трен. Удачно ли е да се пие по време на тренировка?
не е удачно. простите въглехидрати ще вднигнат нивото на кръвната захар, ще падне това на инсулина и ще се чустваш отпаднал.
А нали като са прости не дават ли за кратко време енергия и аз като пия през 10тина мин. примерно и така няма ли да поддържам енергията? не знам така си го обяснявам...
20.03.06
21:37
Ухх дано не ме пуснете в бисерите.
Нали простите въгл. като вдигнат захарта в кръвта, панкреаса ще произведе инсулин? или...?
[quote author=“manson”]Ухх дано не ме пуснете в бисерите.
Нали простите въгл. като вдигнат захарта в кръвта, панкреаса ще произведе инсулин? или...?
Даа... колегата нещо се е объркал...
21.03.06
18:19
Безмислено е, бих казал. По време на тренировка нивата на адреналина и глюкагона са ти високи. При приемането на декстроза, би трябвало да ти се вдигне кръвната захар и респективно инсулина. А адреналина подтиска инсулина. По време на тренировка енергията на организма трябва да идва главно от разградения гликоген. По-добре се зареди(максимално запълнени гликогенни депа) добре въглехидратно(със сложни въглехидртати) няколко часа преди тренировка.
Преди тренировка също не е добре да се приемат въглехидрати, които влияят рязко(вдигат нивото) на кръвната захар, защото след това инсулина го сваля на нива по-ниски и от преди приемането на ‘бързите’ въглехидрати.