Декстроза по време на трен.

20.03.06
21:06

В половин литър вода разтварям декстрозата и я изпивам малко по малко по време на трен. Удачно ли е да се пие по време на тренировка?

20.03.06
21:13

не е удачно. простите въглехидрати ще вднигнат нивото на кръвната захар, ще падне това на инсулина и ще се чустваш отпаднал.

20.03.06
21:33

А нали като са прости не дават ли за кратко време енергия и аз като пия през 10тина мин. примерно и така няма ли да поддържам енергията? не знам така си го обяснявам...

Ухх дано не ме пуснете в бисерите.


Нали простите въгл. като вдигнат захарта в кръвта, панкреаса ще произведе инсулин? или...?

21.03.06
02:01

[quote author=“manson”]Ухх дано не ме пуснете в бисерите.


Нали простите въгл. като вдигнат захарта в кръвта, панкреаса ще произведе инсулин? или...?

Даа... колегата нещо се е объркал...

21.03.06
07:08

Значи няма проблем с декстроза по време на трен нали

21.03.06
18:19

[quote author=“spllldag”]Значи няма проблем с декстроза по време на трен нали

Безмислено е, бих казал. По време на тренировка нивата на адреналина и глюкагона са ти високи. При приемането на декстроза, би трябвало да ти се вдигне кръвната захар и респективно инсулина. А адреналина подтиска инсулина. По време на тренировка енергията на организма трябва да идва главно от разградения гликоген. По-добре се зареди(максимално запълнени гликогенни депа) добре въглехидратно(със сложни въглехидртати) няколко часа преди тренировка.

Преди тренировка също не е добре да се приемат въглехидрати, които влияят рязко(вдигат нивото) на кръвната захар, защото след това инсулина го сваля на нива по-ниски и от преди приемането на ‘бързите’ въглехидрати.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1