21.02.19
12:38
казано от Bart Simpson на 21.02.19, 12:28:
Вече няма да ползваме пулсомер, а на ръката ще се връзва, тънка памучна кърпа.
На края на тренировката се изцежда и след внимателно проведена, предварително, статистика ще се определя качеството на тренировката и постигнатите резултати.
И пулса при тренировките в стил бодибилдър не скача !!!
21.02.19
12:43
Ко каза????
21.02.19
12:47
Аз пак съм в чуденка , днес правих 2 вида тяга тази която бях написала че е римска и тук ме поправиха за името е stiff leg deadlift , правилно че не е римска но е различна от румънската тяга !!! А другата тяга се нарича само deadlift вече съвсем се обърках . Румънската е съвсем друга тяга !!!
21.02.19
12:50
казано от Bart Simpson на 21.02.19, 12:43:
Ко каза????
Като изцедиш тениската след тренировка е най- яко , момчета с който тренирам имат такива часовници и в понеделник на бруталната им даде изхабени 700 калорий, аз най вероятно съм изгорила 500 което е перфектно. Др понеделник ще пробвам tapout тренировка за пръв път било нещо мн натоварващо чакам с нетърпение
21.02.19
12:55
казано от МаринаN на 21.02.19, 12:47:
Аз пак съм в чуденка , днес правих 2 вида тяга тази която бях написала че е римска и тук ме поправиха за името е stiff leg deadlift , правилно че не е римска но е различна от румънската тяга !!! А другата тяга се нарича само deadlift вече съвсем се обърках . Румънската е съвсем друга тяга !!!
Правила си тяга с прави крака, stiff leg deadlift. Излишно движение, аз ако бях на Митака нямаше даже да го споменавам в тренировка.
Румънската тяга е romanian deadlift.
Конвенционалната тяга е само deadlift, предполагам, че е ясно.
21.02.19
12:57
казано от James Hinks на 21.02.19, 12:55:
казано от МаринаN на 21.02.19, 12:47:
Правила си тяга с прави крака, stiff leg deadlift. Излишно движение, аз ако бях на Митака нямаше даже да го споменавам в тренировка.
Румънската тяга е romanian deadlift.
Конвенционалната тяга е само deadlift, предполагам, че е ясно.
Да точно
21.02.19
14:02
казано от МаринаN на 21.02.19, 12:32:
Относно критерия за добра тренировка далеч не е изпотяването, но усещането след кф тренировка примерно е едно а след такава подобна на тези от фитнес залите е друго ( нзнм как се казва този тип тренировка) . Като лично усещане нека и някой друг с опит да сподели 🙂 . За себе си установих че съм фен на високо интензивните
Първо, тези “кф тренировки” са далеч от високо интензивни. Ама много далеч. По-скоро това, дето си го правила и не си доволна от него е по-близо до “интензивна” тренировка.
Второ, те въобще са далеч от смисъла на думата “тренировки”. Те са някаква натоварваща физическа активност, и дотам.
Смисъла на думата тренировка е упражняваш някакво умение или качество, като с течение на времето и множество целенасочени тренировки това умение или качество да се подобрява с измерими показатели.
Това, че на някой му се е доповръщало след “тренировка” или че може да си изцедиш тениската от пот нищо не значи.
21.02.19
14:08
казано от Alexander Krastev на 21.02.19, 14:02:
Относно критерия за добра тренировка далеч не е изпотяването, но усещането след кф тренировка примерно е едно а след такава подобна на тези от фитнес залите е друго ( нзнм как се казва този тип тренировка) . Като лично усещане нека и някой друг с опит да сподели 🙂 . За себе си установих че съм фен на високо интензивните
Първо, тези “кф тренировки” са далеч от високо интензивни. Ама много далеч. По-скоро това, дето си го правила и не си доволна от него е по-близо до “интензивна” тренировка.
Второ, те въобще са далеч от смисъла на думата “тренировки”. Те са някаква натоварваща физическа активност, и дотам.
Смисъла на думата тренировка е упражняваш някакво умение или качество, като с течение на времето и множество целенасочени тренировки това умение или качество да се подобрява с измерими показатели.Това, че на някой му се е доповръщало след “тренировка” или че може да си изцедиш тениската от пот нищо не значи.
Не съм съгласна но не ми се спори, най - важното е да се чустваш удовлетворен !!!!
Сашо, ще обясниш ли на Сашо 😄, какво означава да ти се доповръща след тренировка и защо на мен винаги ми се повръщаше в началото, когато правих твоите тренировки. . . после обаче ми беше ок (след месец, примерно).
Така де, като цяло не съм особено съгласна, че в табатиите, хийтовете и леките откъм тежести кръгови тренировки няма смисъл и не можеш да изградиш някакво качество.
Марина, прави си каквото чувстваш, че те натоварва и съответно можеш да възстановяваш.
Аз например не съм дораснала да правя КФ най-вече заради задъхването и високия пулс, ако правя серии тежести за време. Ако техниката куца, заради времето според мен не си заслужава. Но всеки си преценява.
Все пак Сашо е прав тук: “това умение или качество да се подобрява с измерими показатели.” Замисли се ако за толкова време не си имала съимерим прогрес - какво правиш 🙂
Мнението беше редактирано от Radost на 21.02.19 14:43.
21.02.19
14:42
От табатите, хийтовете и другите неща има смисъл, но когато се прилагат целенасочено и методично (като с всяко нещо). А не на принципа - дай да бръкна в торбата и квот се падне, тва ще правим днес.
21.02.19
14:43
казано от Alexander Krastev на 21.02.19, 14:02:
Смисъла на думата тренировка е упражняваш някакво умение или качество, като с течение на времето и множество целенасочени тренировки това умение или качество да се подобрява с измерими показатели.Това, че на някой му се е доповръщало след “тренировка” или че може да си изцедиш тениската от пот нищо не значи.
За мен мойте тренировки са ми интензивни и ме натоварват . За теб може да са като разходка в парка всеки гледа от своята призма , все пак лошата тренировка е изпусната тренировка ....
21.02.19
15:02
Марина, под интензивност на физическото натоварване се има предвид степента на мускулното усилие. Тоест с колко % от 1 ПМ работиш в момента, като максът ти е 100% интензивност.
21.02.19
15:14
казано от Queen Cobra на 21.02.19, 15:02:
Марина, под интензивност на физическото натоварване се има предвид степента на мускулното усилие. Тоест с колко % от 1 ПМ работиш в момента, като максът ти е 100% интензивност.
Ясно ок благодаря, наистина не съм запозната .
Може би най- добре да спра с описанията
Спокойно момиче.Не се впрягай в постижения , тежести, максове и глупости.Във форума все ще се намери някой който да напише негативен коментар .И какво от това?Какво ти пука кой какво е казал или писал?
И на мен още в началото се намериха хора който ми писаха как мойте тренировки били нищо и блаа блаа неща.И какво ,да не би да ме спряха?Тренирам си както ми е кеф , виждам , че това води до резултатите които желая , па нека си пише кой каквото иска ...
21.02.19
16:32
казано от Maria Kenen на 21.02.19, 15:24:
Спокойно момиче.Не се впрягай в постижения , тежести, максове и глупости.Във форума все ще се намери някой който да напише негативен коментар .И какво от това?Какво ти пука кой какво е казал или писал?
И на мен още в началото се намериха хора който ми писаха как мойте тренировки били нищо и блаа блаа неща.И какво ,да не би да ме спряха?Тренирам си както ми е кеф , виждам , че това води до резултатите които желая , па нека си пише кой каквото иска ...
🤗🤗🤗
21.02.19
16:41
Не претендирам че знам всичко Но някак си е тъпо да получавам нещо което не давам. Всеки постига нещо за себе си и се чуства заситен....