27.02.19
20:05
казано от Maria Kenen на 27.02.19, 19:56:
казано от Mara Croft на 27.02.19, 19:50:
казано от Maria Kenen на 27.02.19, 18:07:
отпади щанга 3х6 @38
👀
Това с 38кг. ли си го правила? 👀 👀 Just LoLЗащо Lol, а не Wow?😊
Еми то ... все същото е 😉
Хихи Ок😉
Наистина е много добра тежест, за каквито и да било напади!
Двете Мари, на които много се кефя - благодаря! Принципно натискам да ми е трудно. Напади рядко правя, повече са отпади. Мъртвата тяга малко е в ъгъла, заради техниката, която се коментира преди време.
Днес 3та тренировка: сътворих рамена+ трицепс. Ако след 2 дни са Ок, пак ще ги тренирам.
20 мин пътека, в тях 1 км бягане + ходене наклон
Раменна преса без отскок: 1х12 @18; 3 х 5 @28
С отскок 1 крак(предполагам това не е “раменна преса”, но ми допада) 3 х 4 @30
Снач с 1 ръка 1х6 @ 10
Редуване рамо/трицепс по 2 кръгови упр:
Арни 3 х 6 @2х9
Кик бек 3 х 10 @2х6
Въртолет 3 х 10 @2х9
Трицепс Екстензия над глава 3х 12 @12
Обратен флайс стоеж 3 х 10 @2х6
Лежанка много тесен хват 3х12 @18 лост
Избутване машина нагоре 3 х 8 @30
Въже трицепс 3х10@25
Стречинг 10 мин
Утре планирам гръб 4 упр + долна част 3-4 упр
После пак рамена + трицепс
Малко се разместиха нещата, но важното е да има по 1-2 дни почивка на муск.група или поне така го мисля.
Планирам да взема тези добавки, ще се радвам за мнения дали има смисъл:
https://www.iherb.com/pr/Now-Foods-Glucosamine-Chondroitin-with-MSM-180-Capsules/581
https://www.iherb.com/pr/neocell-super-collagen-c-type-1-3-6-000-mg-250-tablets/16589
От 10тина дни пия базов креатин, Омега 3 и хром.
Въпрос 1: Защо пиеш креатин ?
Въпрос 2: Защо пиеш хром без АЛА ?
Въпрос 2 : Защо ти е колаген ? ( този въпрос го задавам, защото предполагам и мога да ти препоръчам по-добър...), но искам все пак да знам 🙂
28.02.19
23:11
Здравей, Радост 🙂 На мен ще ми е интересно да видя клип на тази раменна преса и какво имаш предвид под отскок. Пуш преса , тласкане? Доста са специфични. А защо си го включила?
Блаже, един уважаващ себе си билдър все нещо трябва да пие 🙂 🙂
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 28.02.19 23:12.
Кобре, ок, ще се снимам при по-свободна зала. Пресите ми харесват -защо не? 🙂
Блажке, като повечето хора и аз се психясвам дали нещо не ми липсва:
Въпрос 1: Защо пиеш креатин ? - чела съм, че помага за ММ и е що-годе безвреден
Въпрос 2: Защо пиеш хром без АЛА ? -не знам какво е Ала, хромът ми помага за въгл глад, може и да е плацебо ефект
Въпрос 2 : Защо ти е колаген ? - нали след 30 г намалява. Доста материал има, че е полезен за стави, кожи и пр.
Ясно, ами Ала е алфа липоева киселина, благополучно се комбинира с хром и фолиева киселина. В следствие на това увеличава инсулиновата чувствителност и забързва метаболизма. Отделно не съм ги пила никога, затова ми беше интересно, който ти е препоръчал хром, защо не е препоръчал и АЛА.
Относно колаген, щом е за базово поддържане пробвай го, лично аз го пия за гладка и стегната кожа на задника и бедрата и съм много доволна, този, който си взимам обаче е на цена 90 или 110лв и ако го публикувам ще се сметне за реклама.
Мнението беше редактирано от Блажка на 28.02.19 23:32.
Благодаря за разясненията. Няма да ги взимам за конкретни цели, а уж за превенция и подобряване състояние на кожа, стави, хрущял(кое за каквото е). В iherb има доста марки на по-ниски цени, само че се плаща след това доставка около 20 лв.+ 20% ДДС. Може и да я има твоята марка 🙂
Значи опрделено “раменната преса с подскок” е “пуш преса”, така че така ще ги наричам за в бъдеще
И ще пипна техниката...
След дългогодишния филм “покупка на имот”, сега навлизаме във филма “даване под наем”. Пазарът е толкова залят от мизерии, поне що се отнася до София, но мисля, че масово е така. Не че ще давам бижу, но покрай познати, които търсиха под наем в Студ.град и Младост се нагледах на скъпотии, тясно, занижени критерии изобщо за живот(килийки). Ето няколко снимки, които могат да опишат ситуацията, но не мога да разбра защо хората се примиряват:
Снимка 1 - комплекс в Пловдив, мега зле, ходихме нагости там. Това е някакъв четириъглник-сграда, като във вакуум си. Вътре апартаментите са кутийки, досегашният ни двустаен е по-голям от техните “тристайни”. На 58488хх човека има 3 х 5 кв.м. зелено петно отпред.
Снимка 2 - представата ми за нормален живот в голям град. Вътре - както си го направиш, поне имаш нормална жилищна площ и разпределение(не спалнята до пералното, или спалня до стълбище). Гледка, паркоместа, мислили са на времето.
Снимка 3 - скелето в дясно е нова сграда наблизо, а в ляво се вижда гледката, която ги очаква.
Снимка 4 е без коментар.
Всеки си има критерии и вкусове, но не мога да го разбера. И аз се гъчих 5 години в Редута, пак не ми се коментира за какво иде реч...И си мислех, че е нормално.....
Мнението беше редактирано от Radost на 01.03.19 02:05.
01.03.19
06:17
Най-много ми харесва, когато напишат че апартамента е 70 квадрата, а се окаже че в тези 70 влизат - паркоместо, асансьор и общи части, а самото жилище е 45квадрата.
Не знам както е това ново строителство и как го смятат в Пловдив
Това е. За мен най-добрият продукт, и бременни приятелки го пиха да не им се появяват стрии на корема.
Мнението беше редактирано от Блажка на 01.03.19 11:39.
казано от Radost на 01.03.19, 02:04:
Всеки си има критерии и вкусове, но не мога да го разбера.
Докато София, Пловдив, Варна и Бургас са “България” така ще е. И по-зле ще става...
казано от БПН на 01.03.19, 11:05:
Има ли някаква полза за ставите (поне на усет?)от приема на колаген?
Това не мога да кажа, защото аз имам проблем само с една и то от тежък клек... смисъл ако клякам със 150 ми няма нищо, ама ако кача нагоре става страшно. Така че мога да кажа, че нямам проблем със стави, основно гледам състоянието на кожата на бедрата - мекота, гъвкавост и т.н.
Блажке, колагена постоянно ли е добре да се пие или на схеми 3 месеца/почивка и пр? Ако на месец опаковката е 90-100 лв. наистина си е бюджет 🙂
казано от Radost на 01.03.19, 12:41:
Блажке, колагена постоянно ли е добре да се пие или на схеми 3 месеца/почивка и пр? Ако на месец опаковката е 90-100 лв. наистина си е бюджет 🙂
В момента е намален в един конкурентен сайт доста стабилно и като цяло гледам самата продажна цена е доста занижена, предполагам са направили схема, както и да е. Една кутия стига за 2 месеца, разликата се усеща на 3-я месец. Според мен 4 месеца се пие, един месец се почива ( макс), но това е моето мнение пак казвам.
Петък 4та тренировка:
1 км тичане пътека
Клек 2 х 8 @40; 3 х 4 @55
Отпади с щанга, с почивка между смяната на крак 3 х 6 @40
Гребане щанга 3 х 10 @30
Гребане дъмбели стоеж 3 х 8 @2х12.5
Едностранно гребане 3 х 10 @16
Гребане роуинг машина 3 х 10 @5 плочки
Фейс пул 3 х 10 @35
Стречинг 10 мин
Крачките тази седмица бяха добре - около 9-10 000 на ден. Калории около баланса или малко по-малко, но не очаквам някакво сваляне на мазнини в момента.
Неделя 5та тренировка: Рамене + Трицепс
Без пътека, бърза загрявка
Раменна преса 2 х 8 @23; 1х4 @28
Пуш преса 2 х 5 @28; 2 х 3 @33
И тук някъде един добронамерен човек намекна, че това, което правя не било за “жени”. Добре че нещата останаха в добрия тон. Като отидох в залата с машини му съобщих, че “Отивам при дамските уреди” 🙂
В мини кръгови по 2 упр:
Арни 3 х 6 @2х9
Трицепс екстензия над глава 3 х 10 @12
Вертолет 3 х 8-10 @2х9
Кик бек 3 х 10 @2х6
Вдигане ръце напред 3 х 10 @2х5
Трицепс машина въже 3 х 10 @25
Обратен флайс за задно рамо от стоеж 3 х 10 @2х5
Ектензия зад глава от легнало 3 х 10 @2х5
Стречинг 10мин
Калориен дефицит в последните дни около 250 на ден. Мисля да ги натисна другата седмица, пък да видим. Имам планове и да внимам с ГИ, някои въглени, с протеина нямам проблем и т.н.
Явно съм на вълна Бен Хауърд, много ми е зареждащ за бекфон на тренировки, разходки и като искам просто да изключа
Малко боди ъпдейт. Истината е, че като гледам прогреса на снимки се мотивирам малко да натискам хранителния режим. Като се погледна в огледалото имам още какво да чистя определено, но тези малки и многооооо бавни стъпки ме карат да съм оптимист и че това, което правя, има смисъл не само за менталното ми здраве. Че без тренирвоки не мога вече, не мога. Но поне дават нещо положително. Остава наистина да изчистя мазнините, знам, че остават само няколко кг, за да се чувствам наистина фит и без дразнещи елементи!
Благодаря ти, Мария. И ти също се движиш супер, а с дефицита си отличник 🙂
1ва тренировка във вторник. Преди да отида в залата ми дойде, но в крайна сметка нямах оплаквания и нямаше причина да се психясам, че няма да тренирам или че не съм във форма.
Ден за гърди и отложих abs, сложих малко гръб.
Тая седмица се очертава с 3 или 4 тренировки.
1 км тичане пътека, ходене наклон
Лежанка 3 х 8 @28; 1х 4 @ 33
По 3 серии:
Флайс полулег 8 @2х8
Гребане стоеж 12 @2х8
Гребане щанга 8 @30
Пек дек 8 @5 плочки
Машина вертикално и хориз дърпане 8-10 @30
Май е това
Очакван дефицит тази седмица по 250-300 кал ден. Около балансираното хранене се чувствам най-комфортно и без мислене за диети: 20-25% В; 25-30% Б; 50% М
Четвъртък 2-ра тренировка, Долна част
Все пак реших да направя клип на раменна преса и пуш преса. Ще се радвам за насоки:
Пуш преса 28 кг
Пуш преса 33 кг
Раменна преса 23 кг
Тренировката:
1 км тичане 8-8.5 км./ч
Раменна преса(до 28кг) и пуш преса 5-6 серии от 23 до 33 кг
Клек 3 х 6 @45; 2 х 3 @55
Тяга 3 х 10 @38; 3 х 4 @58
Бг клек 3 х 8 на крак @2х10 гири
Калф седеж 3 х 12 @30
10 мин ходене наклон 5
Малко стречинг
Ходене 2 км до вкъщи
Изразходени калории около 2000, прием около 1550. Дефицит около 450
08.03.19
08:00
Честит празник!
Честит празник на всички дами! Нека бъдем нежни, добри и здави!
Днес ще се черпим без угризения 🙂
08.03.19
10:58
Честит празник, Радост!
Относно пресите- на всички заемаш добра стартова позиция, но в момента , в който започваш движение отваряш лактите широко встрани. Това е травмираща техника и не позволява оптимално използване на силата. Бутай, като задържаш лактите напред, до 45градуса ъгъл спрямо тялото.Не навеждай глава, за да заключиш, а направи лек шръг с трапеца в най-горната част и дори може да задържиш заключена горе за половин секунда.
Пуш преси не правя и не съм добре запозната с техниката. С каква цел ги включваш?
08.03.19
11:05
казано от Radost на 08.03.19, 01:45:
Все пак реших да направя клип на раменна преса и пуш преса. Ще се радвам за насоки
Отпускаш горната част на гърба в долна позиция, а трябва да е точно обратното.
Предмишниците трябва да са винаги перпендикулярни на лоста, независимо от какъв ъгъл се гледат и в коя част на движението.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 08.03.19 11:05.
Благодаря за коментарите. Не мога да ги осъзная на 100%, но пак е отправна точка.
А защо правя пуш преси - защото ми харесва. Не мисля, че е излишно на фона на някои съвсем изолиращи, които могат да се заменят. На мен ми харесва, че цялото тяло се активира и за разлика от раменната преса ми идва по-естествено да има оттласък, така го усещам. Мисля да правя и двете, раменната си е по-изолираща и я усещам много добре натоварващо.
Петък и събота ще съм само на тичане на стадион.
Днес около 40 мин. ходене + 2 х 1 км.тичане. Утре се надявам по-добре.
И неделя 3-та тренировка в зала. Колкото толкова 🙂
Калории днес - около баланса 2000-2100.
PP: Най-накрая намерих научно обосноваване на подозрението ми защо е добре да тренирам 1 муск.група повече от 1 път седмично: Сплит програма и анаболен прозорец
Засега приемам тази теория и определено ми допада - с 1 натоварване на седмица не е достатъчно. Друг е въпросът за програма цяло тяло през 2 дни, но засега ще съм на сплитове.
Мнението беше редактирано от Radost на 08.03.19 21:52.
казано от James Hinks на 08.03.19, 11:05:
казано от Radost на 08.03.19, 01:45:
Все пак реших да направя клип на раменна преса и пуш преса. Ще се радвам за насокиОтпускаш горната част на гърба в долна позиция, а трябва да е точно обратното.
Предмишниците трябва да са винаги перпендикулярни на лоста, независимо от какъв ъгъл се гледат и в коя част на движението.
Мисля, че малко и хвата трябва да разшири и да отвори гърдите.
09.03.19
13:54
Хвата е ОК, но трябва да събере и стегне лопатките и да вкара лактите напред.
Лопатките(или около задни рамена) усещам, че са ми слабо място и не се усещам кога да държа стегнато, както и при тягата. Може би се иска концентрация...
Днес е 21градуса на село. Направих добра тренировка за долна част СТ.
1.5 км тичане, 3 обиколки стадион, около 11 мин
Малкия на 2.5 г ме подгони и ми секна ентусиазма да тичам. Но все пак стана натоварващо:
4 кръга СТ през 15-20 сек почивка:
Клек х15
Бг клек на крак х15
Отпади на крак х15
Ходещи напади х25, 4-те серии една след друга
Бърпи х5-6
Лицеви опори от стъпало х8
Изглежда малко, ама доста си се натоватих, особено пулса около 140. Крачки 5000 на стадиона
Първи опит за набиране след есенните(преди лостовете да станат ледени):
Набиране опити
Отделно с ластика е доста по-лесно, но както Лили беше споделила - не й е помогнал за прогрес. Според мен просто трябва да заякна и се иска време. Не че ми е цел да се набирам, но все пак е показател.
4та тренировка Неделя - Гръб + Трицепс
Тихомълком за 40 дни съм имала 22 тренировки. Скоро свършва картата от 50 лв. за 25 тренировки. Обичам си я тая зала и няма да я сменям, нищо че ми остава на 2 км. разстояние. Идните седмици ще вкарам велосипеда в действие и ще карам почти всеки ден. Надявам се на “лошо” време, за да няма хора. Обичам да е хладно!
2 км. до залата
Разгрявка, СТ упр. 5-6 мин
Пуш преса 3 х 4 @30; 1 х 2 @35
Всички по 3 серии:
Гребане щанга 8 @35
Гребане дъмбели стоеж 8 @2х12.5
Разгъване над глава трицепс 10 @12
Гребане едностранно 8-10 @16
Дърпане хориз.скрипец 10 @30
Дърпане вертикален скрипец 8 @30
Трицепс въже 12 @20
Френско разгъване 15 @8 лост
1 км. тичане пътека
5-6 мин стречинг
2 км ходене
От идната седмица ще съм на 5 тренировки в зала и по-съсредоточено кои муск.групи как са разпределени. Целта ми е повечето да се тренират в 2 дни.
Ей тука сътворих един колаж. Точно преди 1 година на 3 Март в Пловдив, беше много студено. Яко съм се обузила, мега зле. Най-лошото е, че не ми пукаше. Оправдания няма смисъл.
10.03.19
18:14
Промяната ти е великолепна! <3
А за набирането- много добро начало. Моят съвет е да опитваш по няколко пъти седмично така по 3-4 серии по 1-2 бройки с лек подскок и бавно спускане преди другите упражнения. Както с всяко друго упражнение, това е просто качване на сила. С тренировки и време ще стане.
Поздравления, Радост, много добри резултати! 🌞
И да, тренираме в една зала 😁
Десо каза: “Да, мисля, че тренира в нашата зала.”
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 10.03.19 18:36.
10.03.19
18:33
казано от Radost на 10.03.19, 17:58:
Точно преди 1 година на 3 Март в Пловдив
Супер промяна!
Ама точно на този празник, дето няма много да се празнува ли избра да се снимаш? Майтаааап 🙂
10.03.19
18:34
Браво!!!
Благодаря ви!
За набиранията си е като за графа “фит” и би било добре да мога.
Според вас с подхват или надхват? Надхвата не ми идва естествено, не знам защо.
Аз съм фен на успоредния хват, в Норд-а имаш чудесни условия. Разбира се, ще срещнеш “за” и “против” всички хватове 😁
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 10.03.19 19:40.
казано от karfi4ka на 10.03.19, 19:37:
Аз съм фен на успоредния хват, в Норд-а имаш чудесни условия. Разбира се, ще срещнеш “за” и “против” всички хватове 😁
Няма как да има смислено мнение в полза на надхвата. Никое упражнение с натоварване в позиция на ръката и рамото, при която ротаторният маншон попада под акромиона, не е безопасно.
Само успореден/неутрален или подхват - няма друг вариант за набирания.
Боби, не съм барала надхват от 2011г., заради посоченото от теб. Казвам само, че ще срещне и други мнения, защото аз лично съм ги срещала, и също съм се чудила дали няма резон. Мнения на хора, които дълбоко уважавам и не съм в състояние да оборя, освен с довод, че раменете ми се чупят в надхват.
За мен лично, опитно установено за моето тяло, няма друго освен успореден раменен хват.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 11.03.19 13:57.
Малко пролетно зареждане със свежи продукти. Доволна съм какво има на пазара и за цените също, макар че на касата върнах едно мини пликче със зелении 100 гр. за 4 лв.
Месото във фризера, яйца и ябълки са ми домашни. Не съм много по плодовете, но е хубаво да консумирам по 150 -200 гр.на ден, може и смути. И без това имам сухи “суперхрани” за миксове.
От хран.добавки засега ще пия всеки ден САМО креатин, колаген, АЛА и хром. Имам и още запаси, но нека не прекалявам. Стратегията ми е да си набавям максимално полезни вещества от храна. Това естествено е дългогодишна цел, но имам седмица или дни с по-малко пресни храни и повече домашно преработени.
1ва тренировка във вторник - гърди, бицепс, ядро
Много мъдро стана да си почина понеделник - без тичане, тренровки и пр. Все пак понеделника имах ходене извън София и не беше почивка от кълка на кълка.
2 км до залата
Лежанка 3 х 6 @30; 2 х 3 @35
Флайс полулег 3 х 8-10 @2х8
Лежанка наклон 3 х 5 @28
Концетрично бицепсово 3 х 15 на ръка @6
Бицепсово разгъване от полулег с 2 ръце 3 х 12 @2х6
Пек дек 3 х 6 @5 плочки
Придърпване верт.скрипец с тесен успореден хват 3 х 6 @35-40
Кабел тип флайс 2 х 8 @3 плочки - за първи път го правя и се усеща добре
Кабел крънч 1 х 12 @65
Вдигане таз от хоризонтална лежанка 3 х 15
Вдигане таз от стенд 3 х 12
Опит за висене - трябва да го включа, но все ме мързи да вися
Трябва да включа и лицеви опори, но и това много не ме кефи
1 км тичане - много запъхтяно. Дано ми се подобри аеробния капацитет някога!
Без ходене след това.