Дневникът на June

Прескочи до:

10.01.19
09:57

Не знам, може да е било за рубеола като се замисля. Но ако е имало ваксина по мое време майка ми нямаше да се колебае да ми сложи. А никога, ама никога не ме е пускала да се заразя умишлено, това е абсурд, а и имунитетът не е вечен. Важното е че сега вече има ваксина и всеки може да си прецени.

10.01.19
10:03

казано от Queen Cobra на 10.01.19, 09:57:

Не знам, може да е било за рубеола като се замисля. Но ако е имало ваксина по мое време майка ми нямаше да се колебае да ми сложи. А никога, ама никога не ме е пускала да се заразя умишлено, това е абсурд, а и имунитетът не е вечен. Важното е че сега вече има ваксина и всеки може да си прецени.

По твое време си бяха задължителни ваксините...рубеола е било.
Ако ти кажа,че в Холандия си водят специално децата да поиграят с болно от варицела такова ,ще ми повярваш ли?

10.01.19
10:06

казано от nervak на 10.01.19, 10:03:

казано от Queen Cobra на 10.01.19, 09:57:

По твое време си бяха задължителни ваксините...рубеола е било.
Ако ти кажа,че в Холандия си водят специално децата да поиграят с болно от варицела такова ,ще ми повярваш ли?

Ето тук идваме до съотношението полза/риск при ваксините. Малките деца я карат съвсем леко, а усложнения почти не се случват, затова при тях не е оправдано задължителното прилагане на ваксина против варицела. За сметка на това още в предпубертета нещата могат да се усложнят и ако детето не е карало варицела, става много важно да плучи ваксина.
Аз съм жив пример - на 25 я карах и за малко да си отида от белодробни усложнения. Три дена отказваха да дадат прогноза дали ще оцелея лекарите в Инфекциозна болница.

10.01.19
10:09

Вярвам ти, Нервак. Десетки хора около мен го правят. Това не значи, че съм съгласна с мнението им. 🙂
Джун,  извинявам се за кашата в дневника, но аз съм за превенция и си споделям личното мнение.

10.01.19
10:15

казано от Queen Cobra на 10.01.19, 10:09:

но аз съм за превенция и си споделям личното мнение.

Отивай да се ваксинираш)))

10.01.19
10:29

казано от nervak на 10.01.19, 10:15:

Със сигурност,тъй като  не съм преболедувала. Засега се пазя, както от всички други болести, но майка ми преди десет години разви херпес зостер , след като Е карала варицела (то кой не карал е през 50-те.) и усложненията ще й останат до живот. Което за мен е още един довод за ваксинацията 🙂

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 10.01.19 10:30.

10.01.19
10:37

казано от Queen Cobra на 10.01.19, 10:29:

казано от nervak на 10.01.19, 10:15:

Със сигурност,тъй като  не съм преболедувала. Засега се пазя, както от всички други болести, но майка ми преди десет години разви херпес зостер , след като Е карала варицела (то кой не карал е през 50-те.) и усложненията ще й останат до живот. Което за мен е още един довод за ваксинацията 🙂

Чакай сега.... Херпес зостер и варицела се причиняват от един и същ вирус. При деца и млади хора, които не са били в контакт с вируса, се проявява като варицела, при хора около и над 40 може да се прояви като херпес зостер. С една важна уговорка - за да се прояви като херпес, имунитетът трябва да е силно отслабен от нещо друго, било то инфекция, лошо общо физическо състояние или хронични заболявания. Точно заради това няма данни ваксината срещу варицела да предпазва от херпес зостер.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 10.01.19 10:37.

10.01.19
10:42

Значи са различни ваксини? Знам за zostavaх на мерк. Но не знам дали се прилага тук.
Ще продължа темата с теб на лични 🙂

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 10.01.19 10:43.

10.01.19
10:45

казано от Queen Cobra на 10.01.19, 10:42:

Значи са различни ваксини? Знам за zostavaх на мерк. Но не знам дали се прилага тук.
Ще продължа темата с теб на лични 🙂

Ваксините против херпес зостер са по същество същите като тези срещу варицела, но с много по-голямо количество вирус в тях. Затова ваксинацията срещу варицела или самото преболедуване от варицела не предпазват от херпес в последствие.
Няма какво да минаваме на лични - горе-долу това е всичко, което знам по темата за тази “двойка” ваксини, а в гугъл можеш и сама да търсиш. 🙂

10.01.19
11:05

Дано темата да се отдели от дневника, защото ми е неудобно, че спамя Джун 🙂

Искам само да се “похваля”, че майка ми е карала варицела през бременността с мен, после аз я изкарах като дете много леко, а херпес зостер изкарах на 17 - 18 някъде - пак супер леко. Имах огромен обрив (макар че по-точната дума е извънземен налеп 😄), но пък нямах никакви болки.

Надявам се да сме приключили взаимоотношенията си с този вирус 😄 😄

И аз да се обадя. Ваксини не  и не, как все още се вързват хората на подобни неща???
Аз нямам ваксина, никога не съм карала варицела при все че големият ми син я кара два пъти- ДА възможно е да повтори и потрети, така че не се надявайте на чудо до живот. Аз бях котактна с близка с варицела докато бях бременна с Алек и в градината и яслата имат четвърти случай на варицела. Софи, не откачай. Не мисли, че задължително ще я прекарат, дори и да се заразят ще мине и ше забравиш много бързо
А храната ти си е напълно ок. Цунки

11.01.19
06:54

Добро утро! Сърбам двойно кафе и е време да ви разкажа за вчера 😄

10.01. 19г. Четвъртък

Храната общо:
- 300г котидж + 25г орехи
- 3 кебапчета общо около 200г
- голяма зелена салата,домат, малко шунка
- слънчоглед около 80г
- сладолед около 150г
- 1 бисквита Мираж (блаженство след следобедния сън)

3 кафета с мляко и по 1/2 ч.л. мед

Добавки: 1000мг магнезий преди лягане

Тренировка (домашна) :
по 4 СС от :
1) избутване на дъмбели от лег (2х3кг) + глутеус мост
2) раменни преси (2х3кг) + повдигане на крака от лег
3) наклони встрани с дъмбели (2х3, 2х4кг) + ритници назад от изправен стоеж
общо 27мин

+ вело 20мин , 11.01км , 251ксал

Тренировката беше супер! Почти никакви почивки не съм правила в първата част. Повторенията бяха до отказ. Хем усетих натоварване, хем поддържах сравнително висок пулс, хем психически изключих, защото не броях повторения.
Мисля, че като за домашна тренировка , този тип ми пасва доста добре. Не знам кога ще стигна до фитнеса, за да направя нещо различно...

Трябва да пробвам да си оставям един резерв от калории ей така за вечерта. Приспя ли малката към 19-20ч. не ми се вечеря, но се започва четене на книга и люпене на семки, което е последвано от заслаждане със сладолед. Много гот звучи, ама калориите си вървят.

Вчера падна голям кеф с децата в двора. Направили сме си пързалка и се пускаме с пликчета или с шейна. Отделно с баткото се гонихме и падахме в снега. Детски истории и аз барабар с децата. 😄

Коремът ми долу малко се е омазнил в сравнение с преди 2 месеца. Аз си знам,че спра ли с ядките, всичко ще си дойде на мястото, ама да видим кога.
Килограмите са 46,4. Малко и без мускул...

Хубав ви ден, приятели! 🙂)

Мнението беше редактирано от June101 на 11.01.19 07:33.

12.01.19
07:04

11.01.2019г. Петък
сън около 5 часа

Храната общо:
- 200г котидж с шепа боровинки, 20-25г орехи и капка кленов сироп
- 3 кюфтета на скара
- 1 голяма, мазна, пухкава милинка
- салата от: сирене, киноа, краставици и печени чушки
- около 150г сладолед
- ред шоколад с лешници
- 2-3 шепи слънчоглед

3 кафета с мляко и по 1/2 ч.л. мед

Добавки: вит Д , хром

Онази вечер пих магнезий преди лягане и не можах да заспя 100 часа. Интересно,че и преди ми се е случвало. Ако пия комбинация магнезий + б комплекс, не мога да си отворя очите направо, но само магнезий понякога имам чувството,че ми действа по обратния начин.
—-
Вчера гледам една приятелка писала,че дъщеря й става на 17 години. Еййй, така ми се прииска и аз да ставам на толкова! Вярно,че мислех за учене и тренировки, ама пък като цяло си беше безгрижно и спокойно. Няма да откажа да се върна за една седмица назад във времето и пак да съм на 17 години  😄

Мнението беше редактирано от June101 на 12.01.19 11:20.

15.01.19
07:30

Добро утро 🙂))
Тъй! Събота и неделя бяха от-вра-ти-тел-ни ! Не съм тренирала, храната няма да я коментирам, че зле ми става като се сетя.
Много нерви, много напрежение. Мента,глог и валериан изобщо не ми помага. Не знам на хормони ли се дължи, на това, че от месец почти не съм мърдала от вкъщи ли... Добре,че ми се счупи един зъб, та се наложи да изляза. Вчера даже ме изритаха от вкъщи за малко повече време, защото очите ми все бяха пълни със сълзи.

14.01.19г. Понеделник

Храна:
07:00- кафе с мляко и мед
10:30- 200г котидж + около 20г орехи
11:30- кафе
16:00- салата айсберг с млечен дресинг, пил филе и 2 сухара
20:00- още малко пил филе и шепа варен ориз без мазнина
21:00- люпих семки

Добавки: хром ; вит Д; мента,глог и валериан преди лягане

Ако ги нямаше семките всичко щеше да е ок ама ... пуста краста.
За пореден път се убеждавам ,че когато щъкам навън и не си седя у дома, не ми се яде чак толкова. Заседя ли се вкъщи, все си намирам повод да отворя хладилника.

Мнението беше редактирано от June101 на 15.01.19 07:35.

16.01.19
07:35

Добро утро 🙂

Да си кажа аз за вчерашния ден
15.01.2019г. Вторник (замислям се вече вторник ли е, сряда ли е ... какво е точно)

Сънят много зле. Малката се буди с рев поне 2972393 пъти. Аз направо подскачам от леглото.

Храна:
07:00- кафе с мляко и мед
09:00- 150г котидж + 20г орехи
13:00- шницел с топено сирене и малко картофено пюре, краставица
14:30- след 15мин сън ме събудиха по тел - кафе с мляко и мед, чупка шоколад, шепа слънчоглед и тренирах
17:00- салата- краставица, сирене, киноа, печена чушка ; 1/2 кафе
20:00- 2 яйца на тефлон, същата салата, половин пържено кюфте и още малко слънчоглед

Добавки: хром

Тренировка:
по 3 СС от:
1) бицепсово сгъване с 3кг + глутеус ритници
2) раменни преси 3кг + повдигане на крака от лег
3) плие без тежест + крънчове
Всичко като повторения е до отказ и почти не съм правила почивки

+ вело 20мин , 11.46км, 261ксал

Този тип тренировка ми се получава супер. С времето ще увелича обема и тежестите. Засега с толкова усещам ,че много добре се раздвижвам. Факторът “почивка” при мен го няма много ,много, затова внимавам какво ,как и кога правя.

Мнението беше редактирано от June101 на 16.01.19 07:40.

18.01.19
06:16

Добро утро 🙂 Имам да отчитам два дни.Ще карам по спомен 🙂

Сряда 16.01.19г.
- кафе
- филия с масло и кашкавал
- филия и половина с лютеница, сушеница и кашкашкавал
- кафе с чупка шоколад
- свински котлет , задушени картофи, зелена салата

Тренировка няма.

Четвъртък 17.01.19г.
46,2кг (седмица преди МЦ)

- кафе
- чак към 12ч. котидж с орехи
- кафе
- 2 кебапчета на скара, лютеница, голяма филия хляб, фреш портокал
- кафе , някакво десертче на киндер с овес 132ксал
- котидж с орехи , доядох един малък свински котлет, чоплих шепа слънчоглед

Тренировка: пак няма, но имам доста движение

Тези дни съм по задачи и не ми стигат времето и силите, и да тренирам. Дано днес да се вредя!

Мнението беше редактирано от June101 на 18.01.19 06:57.

19.01.19
06:42

18.01.2019г. Петък

- двойно кафе с мляко, мед и една бисквита
- котидж с орехи
- капучино
- баница, 1 шоко бонбон
- кафе
- 2 филии хляб , 3 кебапчета на скара, лютеница
- 2 малки банана, 1 шоко бонбон

Имаше посещение на фитнеса, за да тренира мъжът ми. Бяхме с едното дете. Съответно аз се забавлявах с него. Понаправих няколко упражнения, но не е сериозно да ги впиша като тренировка.
Нямам сили. Омекнала съм като пластелин. Сигурна съм,че това са прогестероновите дни от месеца. Добавям и ,че ми е студено, а цялата горя. Няма да е зле да пусна едни изследвания на полови и щитовидни хормони.

Щастлив уикенд на всички! 🙂)

Мнението беше редактирано от June101 на 19.01.19 06:43.

23.01.19
07:51

Не съм писала от няколко дни. Храната събота и неделя не беше много готина.Бая въглехидрати и бая мазнини. Сигурно и двата дни съм била над 2500 ксал. От понеделник всичко е нормално. Движа по план, но нямам време да тренирам.
В общи линии нищо кой знае колко интересно. Чакам МЦ днес или утре, та слагам още 2-3 дена почивка. Пуу...
Щастлив ден на всички! 🙂)

28.03.19
07:13

Мили хора, тук е прашасало 😄 Съжалявам ,за което!
Никсъна като си заостава у дома... и аз се скапах физически , психически и всякак. Сега пак ще е тук 2-3 седмици,защото все още има варицела в градината, а на Жасмин просто трябва да й се бият последните ваксини. Това цялото не е оправдание за моето нетрениране и не дотам хубаво ядене,ама да си кажа нали...

Започвам са вписвам,защото съм се надъхала и искам нещата пак да тръгнат в правилна посока.
От няколко дни правя менюта на мъжа ми и му готвя. Излишно в да казвам колко време и енергия ми отива,но се кефя,а на него му е вкусно ( смее ли да каже друго 😂 ). И двамата се мотивираме повече по този начин.

Пускам снимки на вчерашните записки на трен и храната. Понякога ще правя така,защото времето наистина е кът,а дребното вече пълзи и очите ми 👀 трябва да са на 10.
Много хубав ден ви желая! 🍀☺🌳

Поръчах от сайта и бета аланин. От вчера го взимам преди трен. 👌🏼💪🏻

Мнението беше редактирано от June101 на 28.03.19 07:18.

казано от June101 на 28.03.19, 07:13:

Мили хора, тук е прашасало 😄 Съжалявам ,за което!
Никсъна като си заостава у дома... и аз се скапах физически , психически и всякак. Сега пак ще е тук 2-3 седмици,защото все още има варицела в градината, а на Жасмин просто трябва да й се бият последните ваксини. Това цялото не е оправдание за моето нетрениране и не дотам хубаво ядене,ама да си кажа нали...

Започвам са вписвам,защото съм се надъхала и искам нещата пак да тръгнат в правилна посока.
От няколко дни правя менюта на мъжа ми и му готвя. Излишно в да казвам колко време и енергия ми отива,но се кефя,а на него му е вкусно ( смее ли да каже друго 😂 ). И двамата се мотивираме повече по този начин.

Пускам снимки на вчерашните записки на трен и храната. Понякога ще правя така,защото времето наистина е кът,а дребното вече пълзи и очите ми 👀 трябва да са на 10.
Много хубав ден ви желая! 🍀☺🌳

Поръчах от сайта и бета аланин. От вчера го взимам преди трен. 👌🏼💪🏻

Добре си дошла пак. Знам какво е с децата вкъщи, имаш компания за всяко действие включително и за 00 . Каката ни е на 12 и пак е отгоре ми, така че в следващите няколко години почивка няма с малките зверчета. Но пък са много сладки, а гледката е възхитителна.
Цунки

29.03.19
06:45

Добро утро 🙂 Отбелязвам вчерашния ден

Храна:
- палачинка от овесени трици,оризово брашно, яйце и белтък с пил. филе и горчица
- пуешко 130г + салата айсберг и маслини
- палачинка от същата смес само ,че с плънка банан и какао
- телешко 140г + салата айсберг

+ 3 къси кафета с мляко и по 5г. мед

1150ксал
Смятам калориите след като се нахраня. Интересно,че не съм гладна.Явно някакъв период след свинстването ми.

Тренировка няма.Тренирам през ден, за да успявам да възстановя. Имам мускулна треска тук и там, но най-вече на корема. Зверска! Много яко 😄

Вписвам болезнена овулация, която преборих с 500мг магнезий.

Мнението беше редактирано от June101 на 29.03.19 06:49.

30.03.19
07:12

Вчера 29.03. 19г. петък

Храна:
- палачинка от овес, оризово брашно, яйце, белтък, пил филе и готчица
* Трен
- 120г пилешко филе, салата айсберг, 5 маслини, палачинка от същата смес само, че със 70г банан и какао на око
- 1/2 парче баничка
- 120г телешко + салата айсберг

+ 3 къси кафета с малко мляко и по около 5г мед

калориите без половината парче баничка са 1200

Добавки: бета аланин

Тренировка
1. Хоризонтална лег преса - 12х20кг, 12х30кг, 10х35кг, 9х40кг, 16х30кг
2. Клек- 12х25кг, 8х30кг, 6х35кг, 6х35кг, 6х30кг
3. Абдуктор- 4х25х20кг
4. Глут ритници- 3х30 на крак

Тренировката беше кратка, но много добре се натоварих. Като за човек, който от доста време не е тренирал здраво, мисля че се получи супер. Полека-лека и тежестите ще бъдат по-големи.

Мнението беше редактирано от June101 на 30.03.19 07:13.

31.03.19
07:44

30.03.2019г. Събота

Храна:
- 2 палачинки от 1 яйце, белтък, оризово брашно, ов.трици + 110г пил филе и горчица
- 100г свински врат, салата айсберг
- 150г котидж + половин намачкан банан и 2 лъчижки какао (новият ми любим десерт)
- малка купичка леща, 3 маслини, айсберг, 20-25г обикновени солети

+ 3 къси кафета с мляко и мед

Калории не съм смятала, но не излизам от рамките на 1400.

Имам зверска мускулна треска на задника. Зверска! На краката е по-малко, но все пак съм като разглобена. Вечерта си легнах в 21ч. Едва дочаках малката да заспи и баткото да се навечеря.

01.04.19
07:39

31.03.2019г. Неделя

Храна:
- 2 палачинки от 1 яйце, белтък, оризово брашно,овесени трици + пил филе и горчица
- 65г бадеми , салата айсберг
- пил бутче, 3-4 маслини
- 2 кебапчета в хлебче
- 2 шоко бонбона, 35г бадеми, намачкан банан + лъжица какао на прах

+ 3 къси кафета с мляко и мед

Добавки: 500мг магнезий

Денят ми е свободен откъм храна.
Реших,че три тренировки седмично ми стигат засега и писах още един почивен ден.
Изморена съм и влизам в кофти периода на месеца, когато нищо не ми се прави и нямам никаква енергия, но пък ми се яде повече. Това трае от средата , та 2-3 дни преди МЦ да се поеви. Като пациент съм. Ще видя как ще го боря този месец.

02.04.19
07:24

01.04.2019г.  Понеделник

Храна:
- 2 яйца , шепа тиквено семе, 2 маслини
- 80г пил филе , салата айсберг, 7-8 маслини
- 150г котиджм, 60г банан, лъжичка какао на прах
- 4 филии за тостер с малко кашкавал и филе, няколко пържени картофа, 1 шоко бонбон

+ обичайните 3 кафета

Допълнително: пробиотик; шепа хапчета за гастрита

Калориите са около 1600.
Гастритът ме сви зверски. Знаех си аз,че е прекалено хубаво вчерашното ядене на бадеми, повечкото айсберг и тиквените семки днес... че и хлябът не присъства много от известно време.
Пих хапове и сутринта един пробиотик, защото усещах страхотна тежест.

Тренировка няма, защото водих детето на ушен. Пак проблеми. Пред антибиотик е милият. Аман! С док се разбрахме да борим сега положението с едни капки и молитви.

Чувствам една умора. Все едно всичко лекичко ме боли, отмаляла съм  и нямам сила за нищо. Кафетата не действат. Днес ще се напъна да отида до фитнеса, за да видя дали това ще ме вдигне.
Като казах за фитнеса... пътувам по 25мин в посока с колата, за да тренирам. Струва ми се безумие, но тук фитнесът не става. Онзи ден се разходих да проверя какво е положението. Търсих входа 10мин, защото табели няма. Седях на рецепцията още 10 и никой не се поеви. Всичко е “на ниво”. Сега го подминавам и не го гледам с добро око  😄

Щастлив да бъде денят ви! 🙂)

03.04.19
07:35

02.04.2019г. Вторник

Храна:
- палачинки от 1 яйце, 10г лимец, 50г овес трици, 70г белтък и кленов сироп
- 2 дом кюфтета от мляно свинско контрафиле, пюре от сладък картоф, тиквичка и карфиол, маслини
- дояждане на палачинка от сутрешната смес
- 2 какаови бисквити и няколко солети
- пил филе, 1/2 филия хляб със сос Цезар , няколко задушени картофчета

+ 3 къси кафета с малко мляко и мед

Добавки: пробиотик и квамател за гастрита

Тренировка няма. Въртях велото 10мин и после разтягах 20-25мин. Само това успях да направя. Тялото ми направо отказваше да върши каквото и да било. Не знам на какво се дължи това отпускане, но всеки месец го наблюдавам за около 4-5-6 дена. Нямам никаква сила. Храносмилам ужасно. Все си ходя с “топка в стомаха”.
Интересното е ,че нищо не променям в режима си на почивка или хранене. Просто изведнъж рухвам за една седмица и после пак влизам в час.
Кривашка работа.

Хайде, симпатяги, хубава да бъде срядата! 🙂)

Мнението беше редактирано от June101 на 03.04.19 07:36.

04.04.19
07:22

Добро утро, сладури!
Отчитам вчерашния отвратителен ден.

03.04.2019г.

Храна:
-пълнозърнеста питка за дюнер с пил филе, малко сос Цезар и айсберг
- същото
- 2 шоко бисквити и малко солети (като ми развалиха плана да си наваксам съня)
- около 50-60г кашу, 1/2 от пържена филия за тостер, парче около 100г шницел
- 1 шоко бонбон и 1.2 от протеинов десерт
- още половин питка като сутрешната

+ 4 кафета

Тренировка няма... пак.
Храната е ужас. Какво още можех да изям не е истина. Когато съм спала 5 часа на пресекулки и комбинирам 7-8-9 дни преди МЦ , положението не е под контрол.

По тази тема с МЦ да си отбележа нещо. Този месец ще пускам хормони. Имам оплаквания, които могат да говорят за полип или за дисбаланс (след първото раждане , в следствие на повишено производство на хормони, се беше образувал полип). Снощи майка ми ме подсети за това, че е възможно по наследство по-рано да ми свърши яйчниковият резерт + да намалее прогестеронът (при нея е било така и симптомите на критическата са я гепили след 35-тата година). Еми... хубаво,че си родих двете деца. Сега може да се наложи да “сърбам попара” по генетична линия. Смятам,че е възможно всичкото, което ми се изсипва през половината месец да е от такова естество.

Вчера девойката стана на 11 месеца <3 хихих

Мнението беше редактирано от June101 на 04.04.19 07:22.

04.04.19
08:02

Голяма е кукла, Софи :* А баткото колко е пораснал 🙂
Страхотни са 🙂

05.04.19
07:39

Благодаря, Веси :* Дръпнали са малките, да 🙂) Предполагам,че и твоите гъбки растат също толкова бързо 🙂)

Отчет за вчера 04.04.2019г.

Абе, аз ще впиша ли някога тренировка... ужас.

Храна:
- няколко хапки от палачинките от овес и боровинки на мъжа ми
- 2 телешки кебапчета
- питка за дюнер, сос Цезар, айсберг и пил филе, 1 протеинов десерт
- около 25-30г кашу
- още един дом дюнер , 3 шоко бонбона, 1 пакет зайо-байо

+ 3-4 кафета (вече не им помня бройката)
калориите може би отиват към 1800

Направих опит да спя. Много ми се спеше и естествено в 14:50ч. ми звъннаха да потвърдя поръчка. Два пъти звъняха. Не се отказаха докато не изчезна и последният шанс на нервната ми система да вземе отдих. Станах с главоболие след 15-минутната дрямка и вече толкова ми беше черно и изморено пред очите,че ми беше все тая какво и кога ще ям. Трябваше просто да избутам до вечерта. А за това пък ми трябва енергия и здрави нерви, защото вчера и двамата се бяха наговорили да пищят за нещо.
Днес мисля да се пробвам да тренирам, въпреки че засякох - снощи от 22 до 00:30, малката се буди 6 пъти за биба + 1 мляко. Сутринта в 6ч. пророних няколко недоспали сълзи.Сериозно... шЪ сЪ гърмя вече.

И една снимка на тройката кебапчета от вчера 😄

Мнението беше редактирано от June101 на 05.04.19 07:40.

06.04.19
08:25

05.04.2019г. Петък

Храната:
- 1 филия с масло и сирене
- голяяям котлет от сьомга
- кифла с шоколад (не издържах... )
- 1 и половина питка за дюнер с пуешко, айсберг и сос Цезар

+ 4 кафета

Мноого недоспала.Направо сама си говорех от главоболие и нерви. Всеки шум ме побърква, а напоследък дори кафето сутрин не си пия спокойно, защото и двете деца са ми на главата всеки с музикална играчка (взема да им махна батериите 😄).
Направих имровизирана тренировка. Отидохме с мъжа ми и баткото до фитнеса, като оставихме детето в едно детско клубче за 1 час. Аз тренирах, ходих да го взема и после тренирах още малко 😄

Мнението беше редактирано от June101 на 06.04.19 08:27.

07.04.19
07:21

06.04.2019г. Събота

Храната няма да я описвам.Сигурно ударих 2000ксал. Много въглехидрати. 50/50 читава и боклуци - захар, сол, гадории.  За финал ударих и 2 чаши уиски. Такова ПМС ме дръсти , че място не си намирам.

Тренировка:
Имах 30мин да тренирам и да се изкъпя 😄
Велоергометър- 20мин, 12.32км (раздадох се яко)
5мин коремни преси с тежест 4кг

Подута съм като балон. Нервна, изморена, без мотивация. Последното май ме мъчи най-много ,защото не бях такъв човек.

На моменти си казвам,че нямам търпение децата да пораснат ,за да спя и като цяло да водя по-нормален начин на живот. От друга страна знам,че ще плача тези моменти да се върнат. Еми... няма пълно щастие!
Хубава неделя, приятели! 🙂))

08.04.19
09:12

казано от June101 на 07.04.19, 07:21:

На моменти си казвам,че нямам търпение децата да пораснат ,за да спя и като цяло да водя по-нормален начин на живот. От друга страна знам,че ще плача тези моменти да се върнат. Еми... няма пълно щастие!

Няма да плачеш. Хората казват, че животът започва на 40 - децата пораснали, кучето умряло. Свобода! 😄

казано от Boby_ на 08.04.19, 09:12:

казано от June101 на 07.04.19, 07:21:

Няма да плачеш. Хората казват, че животът започва на 40 - децата пораснали, кучето умряло. Свобода! 😄

Двете пораснали ......и пляс още едно дете на почти 40. Голяма забава. 🙂 Софи, като пораснат ще те будят със съобщения на месинджър за любовните си драми. А после идват внуците. Сън нямааааа, да не ти пука

08.04.19
13:08

Мисля, че на Боби версията ми хареса малко повече 😂😂😂 Майтапче 🙂)) Сън няма да има както преди, нито безгрижие. На моменти обаче главата ми направо гръмва (знам,че ме разбирате 😁 ). Сънят ми липсва. Също така хабя много енергия в глупости от рода : Ела да ти измия ръцете! ...Облечи се! ... Не, няма да те нося! Вече си 20кг и можеш да ходиш сам! 😂 Тръгвам да чета някоя статия  и хоп - и двамата писват за нещо.
От това да се измъкна, пък после нека ме товарят с любовни истории 😁

08.04.19
13:34

казано от June101 на 08.04.19, 13:08:

Мисля, че на Боби версията ми хареса малко повече 😂😂😂 Майтапче 🙂)) Сън няма да има както преди, нито безгрижие. На моменти обаче главата ми направо гръмва (знам,че ме разбирате 😁 ). Сънят ми липсва. Също така хабя много енергия в глупости от рода : Ела да ти измия ръцете! ...Облечи се! ... Не, няма да те нося! Вече си 20кг и можеш да ходиш сам! 😂 Тръгвам да чета някоя статия  и хоп - и двамата писват за нещо.
От това да се измъкна, пък после нека ме товарят с любовни истории 😁

Ох, как те разбирам напълноооо..... хахаха. Само дето моите са с по-голяма разлика и вече баткото помага доста и ме отменя в доста неща, като например да й помогне да си измие ръцете, да й помогне да съблече нещо и такива подобни.
Още малко стискай, ще дойде време в което наистина ще ни липсват тези моменти, къщата ще е празна, няма да има кой да разхвърля и т.н.

09.04.19
08:32

Хоп ! Да взема да впиша двата дни...

07.04.19г. Неделя
Плюскане до безобразие. За тренировка не стигна времето.

08.04.2019г. Понеделник 
- питка за дюнер, Цезар, айсберг, пил филе
- 2 дом еклера (не много сладки)
- още една питка със същия пълнеж
- 1 дом малка бутер баничка, около 100-120г микс ядки , 1 дом еклер
- 2 шоко бонбона
- пак питка за дюнер, доста айсберг, 1/2 ябълка

Убих се от ядене.

Тренировка:
Вело- 30мин , 17.21км

И един неповторим кадър 😄

10.04.19
08:39

Добрютру 🙂

Отчет за вчера 09.04.2019г.  (Понеделник, Вторник... вече и аз не знам какво беше  😄 )

Храна:
- питка за дюнер, Цезар, айсберг, пил филе
- 1 кебапче, зелена салата, 3-4 маслини, около 50-60г ядки микс и дом еклер
- бутче и бяло месо от пиле на грил, айсберг

+ 3 кафета

Добавки:
бета аланин, вит Д и някакви лЮкарства, защото се разболявам

Тренировка:
30мин вело на 2 степен- 16,35км
+ 5х10 лицеви опори
2х25 повдигане на крака от лег

Добре ми се получи тренировката. Много добре се разтоварвам психически. Гърлото ме наболява, а вечерта ме тресе. Или съм настинала, или нещо ме е гепило.Дано да е първото.
Хубав ден, приятели! 🙂)

Мнението беше редактирано от June101 на 10.04.19 08:41.

15.04.19
07:24

Добрютру!

Малко отчет за изминалите дни.
В петък 12.04 не съм тренирала. Храната беше горе-долу, но хапнах повече сладко, отколкото ям по принцип.

Събота 13.04 направих нещо като фаст. Казвам нещо като, защото първото кафе сутрин не го пия чисто, а с мляко. Страх ме е заради гастрита, а пък с това недоспиване ми е направо смърт да карам без кафе. Та 18 часа не ядох. Не са много, но ми дойде добре. После обаче правих баница, понеже мъжа ми се върна от командировка и исках да го посрещна с нещо готино, та омаах 2 парчета.

Неделя 14.04 пак откарах до обяд на 2 кафета, като първото беше с малко мляко.
12ч.- зелена салата с 2 яйца
17ч.- котидж с шепа орехи ( и се наиграх,защото ме сви гастрита)
20ч.- изядох питка и половина за дюнер с много малко сос Цезар, айсберг и пил филе + 4-5 маслини

Целта ми е да махна захарта или поне да я намаля до минимум. Също така искам да намаля въглехидратите като цяло. Искам да видя те ли ме правят ленива или просто липсата на качествен сън ме убива бавно.
Другото,което ми е важно е да се пробвам да не ям често. Искам да видя дали това е причината толкова да ми играе кръвната захар. Ходя като замаяна , спи ми се и нямам енергия щом хапна. То е ясно, че не си почивам. Просто да видя дали пък с по-малко въглехидрати и хранене по-рядко ще съм по-енергична.

Вчера бихме ваксината на Жаси. Педиатърката ми заръча да оставя баткото у дома още една седмица. Това е седмица 4! Искам да се гръмна! Мечтаех си да го изпратя и да имам 5 мин за себе си ама йок.

Хубава седмица на всички! 🙂))

Мнението беше редактирано от June101 на 15.04.19 07:34.

16.04.19
10:59

15.04.19г. Понеделник (4)

кафе с малко мляко
12ч.- питка от яйце, кис мляко и кокосово брашно с масло отгоре, разядка от извара яйце, масло, копър и чесън ; салата айсберг
19:30- свински врат на фурна, няколко маслини и салата айсберг

Добавки: вит Д3 5,000 IU

Тренировка у дома
към 11ч.

Вело - 30мин, 15км
+ стречинг и фоумролер 20мин

Дотук добре се справям с храната, но аз винаги по това време на месеца съм по-стриктна и ми е по-лесно.

Рецепта за две питки от кокосово брашно:
- 2 яйца
- 2 с.л. с връх кис.мляко
- кокосово брашно на око ,докато не стане толкова гъсто,че да може да се оформи питка с ръце
- щипка сол
- парченце масло отгоре

Пекат се върху хартия за печене. За около 15мин мисля,че бяха готови.

Рецепта за разядката, която стана прилично голяма купа.
- 100г масло
- 1 яйце
- 400г извара
- копър, чесън
Прави се на водна баня за около 10мин , после преседява в хладилник, за да стегне.

Когато ми остане време, ще сметна грамажи, калории и макроси.

Мнението беше редактирано от June101 на 16.04.19 11:01.

17.04.19
07:40

Добро утро 🙂)

16.04.2019г.

кафе с малко мляко
12ч.- свински врат, айсберг, 1/2 питка от кокосово брашно
18ч.- 1/2 питка от кокосово брашно с разядката от онзи ден
20ч.- айсберг, 7-8 маслини

+ след обяд имам едно кафе с кокосово масло

Добавки: вит D3 5,000 IU

Сутринта ходих да ми вземат кръв. Отвратително е да нямаш лаборатория наблизо и да трябва да палиш колата и да ходиш в съседен квартал. Доволна съм,че успях да го направя, защото имаше едни години от живота ми, в които сутрин не можех да се движа преди да хапна шоколад или да пийна кафе със захар. И сега понякога съм така, но чувствам подобрение.

Изследвах полови хормони + TSH. Резултатите са ок като изключим тестостерона, който е нисък.

TSH ( Тиреотропен Хормон )  1.420 mIU/l 0.300 - 4.200
Prolactin ( Пролактин )  219.60 mIU/l     125.00 - 635.00
LH ( Лутеинизиращ Хормон )¹  6.87 IU/l   2.4-12.6
FSH ( Фоликул Стим. Хормон )²  7.11 IU/l       3.5-12.5
Estradiol (Естрадиол)³  363.60 pmol/l     45.4-854
Testosterone ( Тестостерон ) ↓ 0.18 nmol/l     0.22 - 2.90

Записах си час при гинеколожката ми, защото имам някои оплаквания и трябва да ме види. Аз имам съмнения за стойностите на прогестерона, който ще изследвам след 2-3 седмици. За тестостеронът не знам какво да правя. Предполагам,че може да има много фактори, за да бъде нисък и ,че след месец може и да е в граници. Може и да се пробвам да пия някоя друга билка. Според мъжа ми трябвало просто да бъда редовна със силовите тренировки и всичко щяло да си дойде на мястото.

Туй то. Хубав да бъде денят ви, приятели! 🙂))

Мнението беше редактирано от June101 на 17.04.19 07:57.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1