Нямам идея, ама ще се намерим на лични 🙂
Днес около 15к крачки, обикаляне на изложение за мебели, полезни контакти и освинчване:
Хапки-мапки не само, а преди и след това купих от различни места wtf 2 големи еклера. Даже не ми се броят въглени, само ще го броя за ден 2000 калории, без закуска, а обяд и вечеря дом.крем супа поне с извара, да отсрамя малко бедния белтък.
4та тренировка, четвъртък, по план рамена, трицепс, корем
Ходене 2 км до залата
Раменна преса 2х5@25
Пуш преса 3х5@30
3 кръга:
Арни 6@2х8
Диск напред до хориз.10@10
Кик бек 12@2х5
Машина рамене нагоре 8@35
Обратен флайс 10@2х5
5 кръга:
Вдигане таз стенд 12
Фейс пул 15@35
Трицепс скрипец 12@20-25
Стречин 7-8 мин
4 дни в Пловдив, най-вече на гребната и центъра, пешаходния мост и пр.Напълно лежерно, без напъни какво и къде. Вечер малко по-лежерно с храната, поне през деня да съм без джънкове.
Засега нещата са:
Събота 15 км колоездене, 4к стъпки
Неделя 25 км колоездене, 6k стъпки
Планирам понеделник да вляза в залата, много е приятна с мокет и компактни неща. Залата е снимка от есента. На мен доста ми допада мокет в зала, досега в 4-5 зв хотели все са такива. За съжаление или не много хора не ползват фитнес към хотел.
Мнението беше редактирано от Radost на 31.03.19 22:22.
31.03.19
14:35
Зала с мокет е далеч от всякакви хигиенни норми, да споделя. 🙂
Понеделник:
Стъпки 5000
Велосипед 23-24 км
Храната тези дни е по около 2100-2300 кал на ден, около баланса и не го мисля. От сряда по-стриктно пак!
Първа тренировка понеделник - гърди, бицепс, корем, 35 мин :(
За мен и посредствената тренировка е по-добра от пропуснатата. А тази седмица реалистично няма да мога 5 тренировки, ще целя 4.
Та 8 км велисипед преди залата(около 30 мин).
Лежанка 4х5 @около 30 кг смит машина (гадост)
3 кръга:
Флайс полулег 12@2х7.5
Концентр.бицепсово 20@5 на ръка
Вдигане крака стенд 12
Кабел крънч 20@130 паунда, тва беше леко, нещо ме съмнява
Обратен флайс машина въже 12@2х30 п.
Бицепсово сгъване с въжета 12@2х30 п.
02.04.19
10:18
казано от Queen Cobra на 31.03.19, 14:35:
Зала с мокет е далеч от всякакви хигиенни норми, да споделя. 🙂
А боса и по чехли за баня е по-близо, така ли? 😄
12000 крачки
2ра тренировка, чтв: гръб, трицепс, корем
20 мин пътека и част тичане
Гребане щанга 1х20@20; 4х8@40
По 3 кръга:
Френско разгъване гири 10-12@2х6
Едностр.гребане 10@16
Хоризонтален скрипец гребане 10@30
Трицепс въже 12@25
Фейс пул 12@30
Дърпане въже за гръб 12@30
Кабел крънч 14@60
Вдигане таз от стенд 10-12
Ходене 2 км
Трицепса(дългата глава) може да е мазен, но е твърд, за мен това е стимул. Трябва да изчистя храната от десерти, но ще си дам почивка 1 седмица с около 2100-2200 кал. Не става иначе, последните 3 дни ме е обзел въгл глад.
3та тренировка петък: долна част
8 км велосипед в парка
Загрявка лост 20 кг напади, отпади, клек
5 кръга:
Клек 7-8 @40
Р.тяга 8@48
3 кръга:
Прасец седеж машина 10-12@40
Ритници въже машина 20@15 кг на крак
Аддуктор 12@80 паунда
Екстензия квадр.10@25
Хиперекстензия 10@10 диск
2-3 км велосипед
След тренировка яко глад, треперене. Вчера едвам се прибрах 2 км ходене, сигурно е кр.захар. Трябва да си нося готвена храна непосредствно след това да хапна и то небоклук.
Днес си носих яйца с извара и спанак. Може да не живея вече до залата, но до нея ми е офиса, странно-нестранно ме спасява от джънка от магазинче.
05.04.19
21:30
Радост, вече нямаш килограми за сваляне, смени го това тъжно заглавие.
Права си!!! Не са кг, но чистене има- трицепса и вечния корем. Разбира се няма да се филмирам в това! Ще мисля ново заглавие, пък ако ще да си стоя 60 кг 🙂
Събота, 4-та тренировка: Рамена + Трицепс
Определено любим тренировъчен ден, макар да бях ограничена във времето да се вместа в час. Събота около обяд - екстра празничко 🙂
8 км велосипед навън
Загрявка СТ, лост за трицепс и рамо различни
По 3 кръга:
Раменна преса 5@25
Пуш преса 4 @30
Екстензия зад глава за трицепс 10 @12 пудовка
Обратен флайс стоеж 10 @2х6
Френско разгъване 12 @13 крив лост с тежест
Машина бутане нагоре 8 @25
Обратен флайс въже 10 @2х10
Трицепс въже 12 @20
Неделя, 5та тренировка: долна част
9-10 км велосипед
Загрявка лост напади, отпади, клек
Р.тяга 3х8@40
Тяга 3х8 @40
БГ клек 3х10 на крак @2х8 кг.отпуснати гири
Клек с дъмбел 4 х 12 @17.5
Ритници въже машина 2х25@15 кг на крак
Аддуктор 2х 12@70 паунда
2-3 км велосипед
Това е клек с дъмбел, не знам дали се води Плие, може би пръстите трябва да са още по-навън:
Мнението беше редактирано от Radost на 07.04.19 21:56.
За пореден път - Инстаграм е извращеня! В Пинтерест има супер снимки и идеи, цитати и готини неща, но Инста си е зле!
Сега освен модата на непропорционалните задници и яко натякване, има клинове и панталнки от този тип, да ти влезат в задника, ако може. Не съм против, стига да не е толкова гротестко и акцентиращо.
Мнението беше редактирано от Radost на 07.04.19 23:17.
казано от Radost на 07.04.19, 23:15:
За пореден път - Инстаграм е извращеня! В Пинтерест има супер снимки и идеи, цитати и готини неща, но Инста си е зле!
Сега освен модата на непропорционалните задници и яко натякване, има клинове и панталнки от този тип, да ти влезат в задника, ако може. Не съм против, стига да не е толкова гротестко и акцентиращо.
Аз не виждам нищо лошо, имам и нося точно такива клинове защото ми харесва как ми стоят. Това че е “модерно” да се снимат сякаш са им огромни задниците е така, но и също всички знаят че ако се завъртиш малко задника на (почти) всеки може да изглежда така.
Лили, аз не бих визирала теб, защото не ти е чак толкова щръкнал в екрана (задника) 🙂
Мен си ме дразни не факта, че имат, а как се натяква. Нещо като цицоманията от преди 10-тина години ала Пайнер. Но това е субективно, само споделям.
Понеделник без тренировка и с малко активност около 5000-6000 стъпки.
Мога да се похваля, че днес взех от пощата(не отиде в митница, което ми е спестило 30-тина лева) пратката от Iherb, за всичко това дадох 112 лв. Няма да консумирам всичко наведнъж, а вит Д и магнезий са за някой ден, когато се психясам, че ми е нервно и че нещо ми е виновно за това.
Мнението беше редактирано от Radost на 08.04.19 22:14.
08.04.19
22:30
Всичко добре с клека, но защо така ти треперят краката? Закови ги и движи само надолу нагоре.
Сподели как ти влияе колагена, аз от някакво време си мисля да започна да пия
Хиалуроновата киселина и колагена са пари на вятъра - на практика са неусвоими в тялото.
За тези пари, можеш да си вземеш около половин кило МСМ и поне 300 таблетки хубав витамин С, които щяха да ти вършат по-хубава работа. 🙂
За колагена - нямам против да давам 30 лв/месец колкото се пада, а след 1-2 години ще се види дали съм се сбръчкосала или е имало ефект. Решила съм да правя някакви грижи за кожата, все пак съм над 30г.
Даже се вкарах във филма за домашен уред за мезотерапия, ампули и други филми. След 10-20 год нямам против и по-драстични неща, даже съм твърдо За в рамките на естествен вид.
Пак Инстаграм...
Някаква идея защо Кейт Хъдсън прави “това” с ужасна форма, отгоре на всичко има перс.треньор:
Нещо като лицева опора, но изгъзица
Мнението беше редактирано от Radost на 09.04.19 01:08.
09.04.19
07:35
Хубаво упражнение, има всякакви видове ритници от опора и упражнения за пояса, но не може да запази форма на изпълнение и гъзът й тежи 😂😂😂
Мария, не вярвам да напишеш в гугъл “МСМ” и да не излезенито един резултат. 🙂
Радост, всеки, разбира се, си харчи парите както намери за добре. Аз си позволих да ти дам идея за по-ефективен начин тялото ти да засили производството на собствен колаген, но щом предпочиташ пилешки/рибен колаген със съмнителна усвояемост и чистота, разбира се, че няма да те убеждавам. 🙂
казано от Radost на 09.04.19, 01:02:
За колагена - нямам против да давам 30 лв/месец колкото се пада, а след 1-2 години ще се види дали съм се сбръчкосала или е имало ефект. Решила съм да правя някакви грижи за кожата, все пак съм над 30г.
Даже се вкарах във филма за домашен уред за мезотерапия, ампули и други филми. След 10-20 год нямам против и по-драстични неща, даже съм твърдо За в рамките на естествен вид.Пак Инстаграм...
Някаква идея защо Кейт Хъдсън прави “това” с ужасна форма, отгоре на всичко има перс.треньор:
Нещо като лицева опора, но изгъзица
Упражнението не е изобщо лошо, дори за момент се замислих дали аз ще мога да му направя чисто изпълнение, въпросът в случая е - защо персоналният треньор избрал именно това упражнение, при положение, че тя не може да направи, както се вижда повече от 2-3 стриктни лицеви опори... Самият треньор е гьон - не тя 🙂
казано от Margi на 09.04.19, 17:03:
Радост, всеки, разбира се, си харчи парите както намери за добре. Аз си позволих да ти дам идея за по-ефективен начин тялото ти да засили производството на собствен колаген, но щом предпочиташ пилешки/рибен колаген със съмнителна усвояемост и чистота, разбира се, че няма да те убеждавам. 🙂
Той колагенът много добре си се усвоява от човешкия организъм. За храна... 🙂
Да не говорим, че колагенът в кожата и този в пилешките хрущяли, от който се правят повечето добавки, са от различен тип и не са взаимозаменими. И накрая дори за храна няма особена полза от него - аминокиселинният му профил е лош и не съдържа достатъчно от незаменимите аминокиселини.
В общи линии пари на вятъра. МСМ и витамин C са по-добра идея, макар и там да няма ясни доказателства, че са в състояние да стимулират образуване на нов хрущял след пубертета. Все пак кожният колаген се влияе от тях.
Благодаря за разясненията. Ще се поровя да видя дали костния бульон е по-ефективен и по колко мл има смисъл.
От понеделник МЦ.
Сряда, 1ва трениривка: само гръб
15 000 крачки за деня
1.5 км пътека тичане
Гребане щанга 5х12@33
5 други упр за гръб по 3 серии и 10-12 повторения като фейс пул, дърпане верт и хориз скрипец, пуловър, някаква машина за гръб
2 км ходене
Чтв: рамене + трицепс
Снимки от упр вертолет и обратен флайс.
11 000 крачки за деня
Раменна преса 5х5@25
4 кръга:
Избутване гири полулег 8@2х10
Вертолет 10@2х10
Кик бек 12@2х6
Обратен флайс 10-12@2х6
Екстензия над глава трицепс 15@10 гира
2 км ходене
По план до неделя леки тренировки.
12.04.19
09:30
На обратния флайс ръцете ти са сгънати в лактите- разпери ги, остави само с лекичко сгъване в лакътя, също както при флайс за гърди, само че в обратна посока. При вдигането на дъмбели ръцете ти висят надолу- трябва да вдигнеш предмишниците хоризонтално, до нивото на ключиците, също както с щангата. Като цяло се препоръчва да се избягва това движение, при повечето хора поставя раменете в неизгодна позиция.
Много никаква седмица, с повръщания от време на време(неразположена съм споко), нощни мокри дрехи, без сили въпреки че спя по 9 ч нощес + следобед с детето 2-3 часа, ебаси. И май е вирус, защото колегите тайно и те са се гърчили, поне някои...
Дано е вирус, иначе ненормална работа.
Завършвам седмицата с 4 тренировки.
Събота долна част(5 упр х3 серии) + корем(4 упр х2 серии)
Неделя гръб + бицепс
(5 упр гръб и 1 упр бицепс х 3 серии).
От вторник продължавам.
Имам цел да махна захарта и да оставя десеети със стевия или пресен плод. Но нещо психически съм изтощена. Калориите не ми малеят и не съм гладна, само изкушенията ме бъркат.
Нещо се филмирах. Нощес ми беше зле и имах 90/55 кръвно, после апарата не искаше да го мери и само се филмирах. Явно цялата седмица съм си била с ниско кръвно и без сили. Чудя се дали е от неразположение + вирус или може да ми има нещо... и да се изследвам ????
В дневника ти често пишеш, визирам от осми насам, че си “психясала”, някакви билки и добавки споменаваш, че си почнала и около цикъл—и аз бих се чувствала така. Дай малко повече релакс, бе жена.
Билки аз не вкарвам, но на псих основа определено си имам проблеми, които на 90% са ми ясни какви са - панически атаки, минали самозаблуди за болести. Лошото е, че около мен има близки онкоболни, млад съсед почина миналата седмица, като цяло подсъзнателно се вкарвам в негативни неща.
Факт е че и днес нямам сили, но ще се опитам да излезна и дано не си въобразя нещо. Досега от 1 година не бях влизала чак толкова зле, че нямам сили(като преди).
казано от Radost на 16.04.19, 14:01:
Билки аз не вкарвам, но на псих основа определено си имам проблеми, които на 90% са ми ясни какви са - панически атаки, минали самозаблуди за болести. Лошото е, че около мен има близки онкоболни, млад съсед почина миналата седмица, като цяло подсъзнателно се вкарвам в негативни неща.
Факт е че и днес нямам сили, но ще се опитам да излезна и дано не си въобразя нещо. Досега от 1 година не бях влизала чак толкова зле, че нямам сили(като преди).
Това е животът. Всеки от нас рано или късно минава от там. Паническата атака по-добре я преобърни в усещане за дълг и смелост, с които да вървиш през живота. Много хора точно в най-тежки състояния отключват тези си черти на характера.
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 16.04.19 14:07.
А може би просто имаш нужда от почивка.Щом нямаш сили не се насилвай.Почини си, хапни повече ако трябвя и ако това ще ти помогне да се почувстваш по-добре.
казано от Кико Сан на 16.04.19, 14:07:
Паническата атака по-добре я преобърни в усещане за дълг и смелост, с които да вървиш през живота. Много хора точно в най-тежки състояния отключват тези си черти на характера.
Кико, и как точно да се осъществи това преобръщане? За един преятел питам 🙂
Едно е на теория, друго е на практика.
На теория си права. За това, че в трудни моменти се отключва неподозиран потенциал - също.
п.п. И аз съм “за” почивката, Радост.
Мнението беше редактирано от Елена на 16.04.19 14:56.
казано от Елена Биларева на 16.04.19, 14:51:
казано от Кико Сан на 16.04.19, 14:07:
Паническата атака по-добре я преобърни в усещане за дълг и смелост, с които да вървиш през живота. Много хора точно в най-тежки състояния отключват тези си черти на характера.
Кико, и как точно да се осъществи това преобръщане? За един преятел питам 🙂
Едно е на теория, друго е на практика.
На теория си права. За това, че в трудни моменти се отключва неподозиран потенциал - също.п.п. И аз съм “за” почивката, Радост.
Трудно. Подобно на преобръщането на сланина в мускули или още по-трудно. Медитация, психолог, прекарано време сред природата, тай чи, чи гонг, методи на дишане, размишление, самовглъбение, молитва, транс, випасана и то консистентно в продължение на години. На практика—и специално за мен—чигонг и акупунктура са една стъпка в тази насока. Някои го наричат енергийна работа, но според мен опира чисто и просто до редовна хигиена на мозъка ( преодоляване на егото) наред с всичко останало, за което човек иска да отдели време и усилия в живота си за сметка на нещо друго.
Общо взето си е метод на релаксация и почивка, както и е дадено вече по-горе като съвет от други.
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 16.04.19 15:12.
казано от Кико Сан на 16.04.19, 15:02:
Медитация, психолог, прекарано време сред природата, тай чи, чи гонг, методи на дишане, размишление, самовглъбение, молитва, транс, випасана и то консистентно в продължение на години. На практика—и специално за мен—чигонг и акупунктура са една стъпка в тази насока.
Или накратко - пренареждане на приоритетите. Съгласна съм за тези неща. Човек трябва да може да поставя себе си на първо място, за да е полезен и на себе си, и на другите.
казано от Елена Биларева на 16.04.19, 15:11:
казано от Кико Сан на 16.04.19, 15:02:
Медитация, психолог, прекарано време сред природата, тай чи, чи гонг, методи на дишане, размишление, самовглъбение, молитва, транс, випасана и то консистентно в продължение на години. На практика—и специално за мен—чигонг и акупунктура са една стъпка в тази насока.
Или накратко - пренареждане на приоритетите. Съгласна съм за тези неща. Човек трябва да може да поставя себе си на първо място, за да е полезен и на себе си, и на другите.
Да, точно това изках да кажа, но с много думички. Почивка и време за себе си, както е казала Мария Кенан горе.
Според мен този филм е много полезен, също и книгите ѝ:
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 16.04.19 15:28.
Момичета, при мен почивката = завиване през глава в леглото, затъмнена стая, цял ден гледане на филми + ядене. Не мога просто да си седя и да си мисля как си почивам 🙂 Или съм в едната крайност, или в другата - Лъв, кво искаш! Затова предпочитам да съм активна и да ви кажа наистина това ми действа добре. Ето днес дойде майка ми, за да гледа малкия и ще мога да релаксирам по някакъв мой начин - с движение. Вместо да се завра в стаята и да се насиля да спя или да гледам филм, и да влезна в дупка, отидох и се разходих 4-5 км. из квартала, отскочих до офиса на лафче и направих една тренировка. Беше доста плаха тренировка, но мисля, че като видя, че ми няма нищо физически нещата ще се подобрят:
Първа тренировка за седмицата, вторник: микс горна част
2-3 км ходене
По 3 кръга:
Раменна преса 6 @23
Флайс полулег 8 @2х8
Кик бек стоеж 12 @2х5
Трицепс въже 12 @20
Фейс пул 12 @25
Бутане машина нагоре за рамене 10 @20
Вдигане крака стенд 10
През цялото време си мислех дали ще се сгърча, но ми омръзна такива тъпи мисли да имам. Какво може да стане от ниско кръвно??? Взех и апарат за кръвно, явно стария не работи и кръвното ми е около 100/70, което за мен е добре.
Не се агитирам да тренирам, просто искам да си върна предишните сили и днес следобед наистина ми беше по-добре. Сигурна съм, че е на псих.основа това моето и си знам, че не трябва да се залежавам.