15.04.19
23:05
Добър вечер колеги , първо ще представя себе си :
На 23 години съм , 100 килограма , 178 височина, тренирам от два месеца ( нов член ) .
Искам да ви попитам дали е добре или е проблем в тренировките ми всяка седмица да правя различни упражнения в смисъл примерно едната ми тренировка за гърди правя едни упражнения, а следващата седмица в тренировката ми за гърди правя други упражнения(съответно и в останалите групи мускули) . Това добре ли е или трябва да са същите упражнения както в предната тренировка . Сериите и повторенията са ми едни и същи при тях разлика няма. Програмата също(като след още месец и половина ще сменя) . От месец и половина тренирам по тази програма:
1.ви ден: гърди и трицепс
2.ри ден: гръб и бицепс
3.ти ден: рамо,трапец и крака
4.ти ден: ръце
Два дена почивка и наново като през ден правя и корем
Благодаря предварително за отговорите 🙂
Няма проблем, тренирай си, какви очаквания може да имаш на втория месец. А какви упражнения правиш, как тренираш?
казано от Димо на 18.04.19, 01:52:
Няма проблем, тренирай си, какви очаквания може да имаш на втория месец. А какви упражнения правиш, как тренираш?
Програмата ми е написана по горе , а както съм и споменал упражнения са ми различни , единия път правя едни упражнения за рамо да речем другия път различни , но искам да спомена че тренирам вкъщи и имам само дъмбели , прав лост, крив лост и лежанка и много дискове просто нямам място за повече уреди ,които искам много да си взема 🙂
Като начинаещ трябва да изградиш силова база. Това става с няколко на брой базови упражнения, които се правят често - поне 2-3 пъти седмично. Ако правиш само лежанка 3 пъти седмично, ще прогресираш доста по-бързо, от колкото ако правиш 4-5 различни упражнения за гърди само веднъж седмично и ги сменяш постоянно.
Друг проблем е, че тренираш по 4 дневен сплит, поради което тренираш мускулна група едва веднъж седмично, вместо да правиш няколко упражнения за цялото тяло и да тренираш всичко минимум 2 пъти седмично, което е доста по-оптимално.
казано от Ei Sq на 18.04.19, 20:14:
Програмата ми е написана по горе , а както съм и споменал упражнения са ми различни , единия път правя едни упражнения за рамо да речем другия път различни , но искам да спомена че тренирам вкъщи и имам само дъмбели , прав лост, крив лост и лежанка и много дискове просто нямам място за повече уреди ,които искам много да си взема 🙂
Ами общо взето не ти е много добра схемата на трениране. Ти си сложил един ден крака и то с някакви други мускулни групи.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 19.04.19 00:00.
казано от Петко К на 18.04.19, 23:12:
Като начинаещ трябва да изградиш силова база. Това става с няколко на брой базови упражнения, които се правят често - поне 2-3 пъти седмично. Ако правиш само лежанка 3 пъти седмично, ще прогресираш доста по-бързо, от колкото ако правиш 4-5 различни упражнения за гърди само веднъж седмично и ги сменяш постоянно.
Друг проблем е, че тренираш по 4 дневен сплит, поради което тренираш мускулна група едва веднъж седмично, вместо да правиш няколко упражнения за цялото тяло и да тренираш всичко минимум 2 пъти седмично, което е доста по-оптимално.
Ясно а можеш ли да ми препоръчаш програма с която да тренирам всеки мускул поне по два пъти в седмицата или програма която мислиш че би била добре
казано от kaloyan на 18.04.19, 23:55:
казано от Ei Sq на 18.04.19, 20:14:
Ами общо взето не ти е много добра схемата на трениране. Ти си сложил един ден крака и то с някакви други мускулни групи.
Можеш ли да ми дадеш идея как да ди направя схемата за трениране нов съм и нямам опит , благодаря предварително