10.05.19
19:36
Висок съм около 1.95, 18 годишен, момче, тежа около 95 кг. Опитвам се да сваля, ако може без да тренирам, но ако се налага мога да правя коремни и клякания вкъщи. Като бях по-малък метаболизма ми беше доста добър, но май с времето се промениха нещата, а и бях пушил 3 години и преди една година като спрях започнах да качвам, може и от това да е, не знам. Хранех се много нездравословно, по 1-2 парчета пици на ден, почти никакви зеленчуци и плодове, газирано... От 3 дни се опитвам да ям здравословно, но се замислих, че може би не е толкова здравословно. Пия 3 в 1 сутринта (07:30), 1 банан (не винаги), плодово мляко по-късно, с пъпеш или ягода (wave е марката)(10ч.). За обяд ябълка, два банана, варено яйце (14ч). Понякога корни с мляко или меденки с кисело мляко помежду другото. За вечеря пилешка супа, варен ориз с гъби или други долу-горе според мен здравословни ястия и салата с маруля, варено яйце, лук/чесън, краставици. Приемливо ли е, ще имам ли проблеми? През деня не се чувствам гладен, но не знам дали не си прося някакви здравословни проблеми с този режим. Пия само вода, най-много сок да пия, никакво газирано. Никакъв шоколад също. Мнения/съвети?
Търся просто да сваля и да поддържам форма.
Темата беше редактирана от Иван Петров на 10.05.19 19:38.
10.05.19
19:50
Здравей!
Това, което правиш, звучи малко като калории и количество, както и небалансирано откъм хранителни вещества.
Прочети това ръководство, защото то ще ти даде яснота как да организираш порциите си.
10.05.19
20:20
Няма ли вариант да сваля без да се налага да помъквам кухнята след себе си? Не мога в зает ден в училище или на работа да взимам по 100 неща. Има ли вариант да ям разнообразно, както преди, но по-малко и пак да сваля? Става въпрос за рязко спиране на шоколад, газирано и пакетирани храни и ядене в по-ограничени количества. Мога да оставя банани, яйце, доп. въглехидрати за закуска, но за обяд нямам големи опции, долу-горе трябва да ям същото. Може би млечни продукти със зеленчуци и хляб? Например един сандвич със сирене + зелечуци. За вечеря е същото, написано в първия ми пост. Как звучи това? Добавяме и тренировки вкъщи. Мислите ли, че мога да развия някакви здравословни проблеми, ако се опитвам да прилагам тези режими, това ме интересува най-много?
10.05.19
22:11
Аз знам, че толкова малко количество храна също забавя метаболизма. Аз съм що съм на здравословното и то от както забременях, след като родих продължих така.Значи около 1г. и 2 м.
Изключила съм напълно чипсове, снаксове, газирани и сокове, алкохол (пия само бира, като съм с приятели) а от 4 дни изключих и хляба и сладкото.
Мнението беше редактирано от Роксана Петрова на 10.05.19 22:11.