06.03.06
19:59
Имам 1 доста тъп въпрос,но досега не съм си правил и искам да ви попитам вие как го ядете или някоя рецепта на какво го печете. :?
Мерси предварително.
06.03.06
20:27
Най-полезно е варено. Аз си го пържа, че ми е най-лесно.
Вареното е най добре наистина, но става и на Тефал-че без мазнинка , със зеленчуци да си забъркаш нещо
Аз тъй като нямам много време да готвя секи ден си го правя примерно от понеделник до сряда... нарязвам го слагам, му подправки изстискан лимон и малко соев сос.. оставям го 20-30 мин да престой и го фъргам на скарата :) Определено варено е по-добро но така пъм на мен ми е по-вкусно :)
П.П
да питам какво ви е мнението за тия вакумираните пържоли дето ги продават по магазините, защото в училище ям само такива и кисело мляко но реално погледнато магазинчето до даскалото не предлага по добро нещо от това за ядене
[quote author=“SNC”]А може ли да си правя пилешкото на скара да си го пека без нищо само месо?
Можеш, аз от време на време така го ям, иначе варено.
[quote author=“SNC”]А може ли да си правя пилешкото на скара да си го пека без нищо само месо?
Много ясно, това е добър вариант
Аз ги правя на Тефалче, нарязвам ги на кубчета и без мазнина. За около 10 минутки стават до златисто кафяво. Без мазнина, без подправки, става крехко и достатъчно вкусно. :lol:
Аз лично махам всички кожи и т.н..Първо варя филето(заради птичия грип) и след тва го запичам в печката без никави мазнини.Отделно си сварявам да кажем грах за гарнитура и ето ти една добра рецепта.
Печено, варено, панирано с патафри, като ти омръзне сменяш и така :wink: кръговрат...
20.03.06
18:39
Пробвайте това: в загрят тиган с малко олио запържвате пилешкото (гърди или пържола, просто да е на кубченца) и когато почти стане готово добавяте топено сирене (много яко става с ония които ги продават на тънки филийки) и бъркате докато сиренето се разтопи. става чудничко, особено ако го поръсите с да кажем магданоз или босилек.
23.03.06
23:08
на мене най-много ми харесва като е панирано
Аве както и да ги ядеш пилешките гърди все са полезни.Дори и пържени да са няма да ти навреди кой знае колко.Всички май са се вманиачили на тема мазнини :D
25.03.06
10:23
а ето и една рецепта и от мене,не знам дали Ще ви допадне но я пускам нарязвате пилеШките гърди и ги оставяте да престоят 2или 3 4аса преди пе4ене пресен лимонен сок и ситно смлян 4есън обърквате ги добре оставяте ги да престоят и на скарата или тигана
25.03.06
11:42
в соев сос ако ги киснеш също става добре ;)
02.04.06
11:21
Аз ако реша да си ги мариновам ги слагам в една дълбока купа, слагам полвин чашка бира ,малко соев сос, има една подправка за пиле..наподобява малко шаренката сол и ги оставям в хладилника да престоят :)
Марината с бяло вино е най-добре! :wink: Месото (пилешкото) става много крехко...
Пилешкото филе си го правя по 3 начина, като предварително изрязвам, всичко излишно. Старая се да остане изцяло чисто.
1. В Йенско стъкло нарязано на малки паржолки направо с ориз и нарязани на малки кубчета моркови. (Морковите придават много добър вкус).
2. Пак в Йенско стъкло, само че този път с картофи. Добавям малко зехтин и пак моркови задължително.
3. Оформям ги на паржоли, овкусявам ги с 2-3 вида подправки и ги пека на скара с тефлоново покритие (Като тези по закусвалните, на които правят джобовете) и така стават много вкусни без капчица мазнина. :wink:
Виждам че темата е доста стара но току що изпробвах доста апетитна рецепта.
Пилешкото филе се нарязва на тънки пържолки
Осолява се и се слага черен пипер и кимион.
В отделна паничка се разбиват 1-2 яйца с магданоз, сол, черен пипер и чубрица.
Добавя се една лъжица зехтин.
В тази паничка топваме пиленцето и го поставяме на тигана.
Получват се обвити в магданоз и яйце хрупкави филенца, въпреки че не са дълбоко изпържени, а само “погалени” в мазнина.
Аз половин килограм така си го правая и си го слагам по кутиите за няколко хранения.
Бон апети :)