Готвене на пилешко филе(гърди)

06.03.06
19:59

Имам 1 доста тъп въпрос,но досега не съм си правил и искам да ви попитам вие как го ядете или някоя рецепта на какво го печете. :?
Мерси предварително.

06.03.06
20:27
#1

Най-полезно е варено. Аз си го пържа, че ми е най-лесно.

06.03.06
21:25
#2

Вареното е най добре наистина, но става и на Тефал-че без мазнинка , със зеленчуци да си забъркаш нещо

06.03.06
22:33
#3

Аз тъй като нямам много време да готвя секи ден си го правя примерно от понеделник до сряда... нарязвам го слагам, му подправки изстискан лимон и малко соев сос.. оставям го 20-30 мин да престой и го фъргам на скарата :) Определено варено е по-добро но така пъм на мен ми е по-вкусно  :)

П.П
да питам какво ви е мнението за тия вакумираните пържоли дето ги продават по магазините, защото в училище ям само такива и кисело мляко но реално погледнато магазинчето до даскалото не предлага по добро нещо от това за ядене

07.03.06
21:11
#4

А може ли да си правя пилешкото на скара да си го пека без нищо само месо?

07.03.06
22:33
#5

[quote author=“SNC”]А може ли да си правя пилешкото на скара да си го пека без нищо само месо?

Можеш, аз от време на време  така го ям, иначе варено.

07.03.06
23:26
#6

[quote author=“SNC”]А може ли да си правя пилешкото на скара да си го пека без нищо само месо?

Много ясно, това е добър вариант

08.03.06
08:32
#7

Аз ги правя на Тефалче, нарязвам ги на кубчета и без мазнина. За около 10 минутки стават до златисто кафяво. Без мазнина, без подправки, става крехко и достатъчно вкусно.  :lol:

08.03.06
09:05
#8

Аз лично махам всички кожи и т.н..Първо варя филето(заради птичия грип) и след тва го запичам в печката без никави мазнини.Отделно си сварявам да кажем грах за гарнитура и ето ти една добра рецепта.

08.03.06
10:18
#9

Печено, варено, панирано с патафри, като ти омръзне сменяш и така :wink:  кръговрат...

20.03.06
18:39
#10

Пробвайте това: в загрят тиган с малко олио запържвате пилешкото (гърди или пържола, просто да е на кубченца) и когато почти стане готово добавяте топено сирене (много яко става с ония които ги продават на тънки филийки) и бъркате докато сиренето се разтопи. става чудничко, особено ако го поръсите с да кажем магданоз или босилек.

23.03.06
23:08
#11

на мене най-много ми харесва като е панирано

24.03.06
19:29
#12

Аве както и да ги ядеш пилешките гърди все са полезни.Дори и пържени да са няма да ти навреди кой знае колко.Всички май са се вманиачили на тема мазнини  :D

25.03.06
10:23
#13

а ето и една рецепта и от мене,не знам дали Ще ви допадне но я пускам нарязвате пилеШките гърди и ги оставяте да престоят 2или 3 4аса преди пе4ене пресен лимонен сок и ситно смлян 4есън обърквате ги добре оставяте ги да престоят и на скарата или тигана

25.03.06
11:42
#14

в соев сос ако ги киснеш също става добре ;)

M_
M_U_T_O

02.04.06
11:21
#15

Аз ако реша да си ги мариновам ги слагам в една дълбока купа, слагам полвин чашка бира ,малко соев сос, има една подправка за пиле..наподобява малко шаренката сол  и ги оставям в хладилника да престоят :)

02.04.06
11:30
#16

Марината с бяло вино е най-добре! :wink:  Месото (пилешкото) става много крехко...

02.04.06
12:05
#17

Пилешкото филе си го правя по 3 начина, като предварително изрязвам, всичко излишно. Старая се да остане изцяло чисто.
1. В Йенско стъкло нарязано на малки паржолки направо с ориз и нарязани на малки кубчета моркови. (Морковите придават много добър вкус).
2. Пак в Йенско стъкло, само че този път с картофи. Добавям малко зехтин и пак моркови задължително.
3. Оформям ги на паржоли, овкусявам ги с 2-3 вида подправки и ги пека на скара с тефлоново покритие (Като тези по закусвалните, на които правят джобовете) и така стават много вкусни без капчица мазнина.  :wink:

24.09.13
21:31
#18

Виждам че темата е доста стара но току що изпробвах доста апетитна рецепта.

Пилешкото филе се нарязва на тънки пържолки
Осолява се и се слага черен пипер и кимион.

В отделна паничка се разбиват 1-2 яйца с магданоз, сол, черен пипер и чубрица.
Добавя се една лъжица зехтин.

В тази паничка топваме пиленцето и го поставяме на тигана.
Получват се обвити в магданоз и яйце хрупкави филенца, въпреки че не са дълбоко изпържени, а само “погалени” в мазнина.

Аз половин килограм така си го правая и си го слагам по кутиите за няколко хранения.

Бон апети :)

29.04.16
14:06
#19

Пилешките гърди се пекат най добре. Идеалната температура вътре в месото е 76.6 градуса за да стане перфектно и сочно.
Месото може да се изпече за цяла седмица, като след като се изпече се замразаява и 2 дни преди да се яде се мести от фризера в хладилника.

apple-placeholderarrowback-arrowbb-hexbb-lettersbeginner-wizardbodyweight-wizardbookmarkGroupcartcheckoutclosecrossdiarydocumentdumbbell-wizardexpert-wizardfacebook-iconfacebookfemale-wizardfemalefootnotesforum-blockforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-new-postforum-recommendforum-subscribeforumgains-wizardgoogle+gym-wizardhabitinstagramleft-arrowlogo-smallloss-wizardmailmaintain-wizardmale-wizardmaleman-placeholdermeasurementsmedium-wizardmessagesmy-bbnewsletterphotosplaceholderpollprofileread-laterreadingright-arrowsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestarstoresubmit-arrowticktop-arrowtwitterTwitterwoman-placeholder1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1