10.06.19
18:32
09/06/2019 (05)
Тренировка A:
През 10 сек:
10х3 зерчер @20кг
10х3 обръщане от вис &20кг
През 2 минути между трисетите:
Раменна @25кг: 7, 6, 5, 6
Силово гребане (л/д) @17.5кг: 6, 5, 6, 5
Разтяг 7-8 минути
Нищо не ме счупва както най-лекия интервал на света. Нечовешко ми е и ме изморява както 90 минути кардио биха го направили.
————————-
Ядох за първи път в 16 и нещо, 4 часа след края на тренировката - бях готова да изтръгна на някой сърцето, честно. 😃
1734ккал
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 10.06.19 18:35.
12.06.19
15:04
11/06/2019 (07)
Тренировка: без
Цял ден на крак, 3к разходка с животните сутринта.
——————
Открадвам на Денито модела с отчетите от мфп, че е по-удобно.
——————
12/06/2019 (08)
Тренировка Б:
През 10 секунди:
10х2 тяга @50кг
12х1 обръщане @30кг
През 90 сек между двусетите:
Лег @22-23кг (новите лостове..): 10, 10, 10, 10
Горен скрипец @40кг: 10, 8, 7, 7
Разтяг
——————-
Храната бива. Малко ми играят въглехидратите, целта ми е до 30г нетни, но свиквам засега да ги нагласям. В МФП пише goal 23, но няма да плащам 20лв на месец, само за да пише друго. 🙂
Поръчах си електролитен прахоляк някакъв и два изкуствени сиропа, които по принцип заобикалям от далече, но искам все пак да имам нещо сладко, ако закъсам - да си пльосна малко в тахана и да мирясам.
Имам и креатин - ще си го пия с молитва да ми помага, щото ми идват серт тия тренировки в момента.
+ 5-6к щъкане
——————————-
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 12.06.19 15:05.
12.06.19
15:35
Тодорова, как успявах да се вместиш в 20 гр. въглен, то 2 краставици с бучка сирене да изядеш и си готова. Интересно ми е какво се яде за такива макроси.
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 12.06.19 15:37.
12.06.19
15:48
Кво се яде... сланина 😃
Вчера, примерно имам 200г тиквички, сурови, 150г краставица, 1 авокадо, 70г 😃 зеле, 100г зелени маслини, 50г аспержи, 35г фъстъчено масло.
Не е кой знаЙ к’во, търпи се засега, но трябва да си балансирам нещата така, че да мога малко повече зелении да хапвам.
Как се спря на 50десетте грама аспержи???Аз ги ям докато първата щтръкне от задника ,а последната от гърлото))))
13.06.19
10:01
Имам способността да си представям всичко много цветно и реалистично, та... 😃😃😃
Как се спрях - претеглих 50г, сложих си ги в чинията, изядох ги и не си сложих повече. 🙂
13.06.19
23:01
13/06/2019 (09)
Тромав, тромав ден. Снощи имах среща с Камен след курса - уж набързо през БиБоп, някакво свирене там, познати, приятели... и си напраих кето серия с уиски до 1:30 (чувам, че такива напитки са приемливи 😄). А трябваше да е една бира време. Та днес тромав, тромав ден, работих компютърно, позубрих малко, не се убих от движение, но утре ще си наваксам, че и отгоре.
Планирам едни 24ч на бульон с лимон, може би от утре следобед.
Ще си взема лентички утре и ще експериментирам с разни неща. Четох една бележка на мацката с NoSugar страничката и ми стана интересно.
Засега нищо не ми липсва, нямам драма, която да не е свързана пряко с лакомията ми - череши, примерно, умирам… Нещо не правя както трябва ли? Не трябва ли да е много драматично точно в първите дни?
*** Направих много приятни кюфтета с коприва и магданоз, обаче каймата трябва да е свинска, че с телешката бяха като трици.. ама с майонеза се прекарват, де. 😄 Нещо ми се струват грешно сметнати и затова са толкоз много калориите, ама по-вероятното е да са си съвсем наред и аз да съм си прасенце. 🙂
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 13.06.19 23:06.
Не е задължително да ти липсва нещо . Щеше да ти липсва,ако това ти беше първи режим след тотално безразборно хранене според мен. А и мазнините засищат много. При мен беше същото като започвах такъв режим. Щом аз,която бях като Cookie Monster имах периоди,в които дори не ми беше минавало и през ума да посегна към такава храна,мисля че всичко е точно при теб 🙂
14.06.19
09:15
Кето диета сигурно е полезна при болестни състояния, където ползите ще првишат вредите, но в дългосрочен план не е най-здравословният избор за ежедневно хранене. Пълнозърнестите храни, семена, ядки и бобови са незаменими за пълноценното хранене, а зеленчуците, кореноплодите и плодовете следва да заемат много по-голям дял от чинията. Не знам дали ядеш млечни продукти, но те също съдъжат трудно заменими вещества. Смятам, че като временен екперимент ще ти донесе ползи, но все пак се оглеждай за странични ефекти. Не всеки организъм може да обработва и усвоява добре голямо количество мазнини, ако имаш дори малко съмнение за функциите на жлъчката, например. 2000 ккал са малко за човек с твоето тегло по която и да е формула, а в мазнини количеството храна е доста малко, честно, голяма си късметлийка, че се нахранваш лесно . 🙂 Когато опитвах нисковъглехидратно хранене, трябваше да изяждам по 700-800 гр. зеленчуци, за да се заситя, покрай месото. Ти с една тиквичка и 50 гр. аспержи си ок, което е добре поне в психологически план, да не гладуваш.
казано от Т. Тодорова на 13.06.19, 23:01:
13/06/2019 (09)
... Засега нищо не ми липсва, нямам драма, която да не е свързана пряко с лакомията ми - череши, примерно, умирам… Нещо не правя както трябва ли? Не трябва ли да е много драматично точно в първите дни? ...
Нормално в началото да не е драма, висока мотивация, нещо ново и различно, донякъде интересно. Драмата настъпва по натам, като излезеш на пица и бира с приятели или минеш покрай някой отрупана с плодове сергия. Лятото е тегавина кетото, точно два месеца да има що-годе хубави плодове и зеленчуци и ти да пасуваш. Също така, алкохола тотално обезсмисля опитите да се влезе в кетоза 🙂 Ако ще е НВД, поне си хапвай стабилно зеленчуци, плодове и тук-там варива.
Мнението беше редактирано от Splash на 14.06.19 09:41.
14.06.19
11:16
казано от Queen Cobra на 14.06.19, 09:15:
Пълнозърнестите храни, семена, ядки и бобови са незаменими за пълноценното хранене
Това са глупости.
казано от Queen Cobra на 14.06.19, 09:15:
зеленчуците, кореноплодите и плодовете следва да заемат много по-голям дял от чинията.
Това е така. Без плодовете.
14.06.19
11:27
Разбирам, че имаш свои предпочитания в храненето, но не замествай препоръките на всички световни здравни организации с тях.
14.06.19
11:28
Разбирам, че си мислиш, че отбираш от хранене, но не натрапвай глупости, които не са верни.
14.06.19
11:41
казано от James Hinks на 14.06.19, 11:28:
Разбирам, че си мислиш, че отбираш от хранене, но не натрапвай глупости, които не са верни.
За щастие не се налага да разбирам, защото няколко хиляди специалиста са се изказали по въпроса.
Европейска агенция по безопасност на храните- доклад.
Total and glycaemic carbohydrates
As energy balance is the ultimate goal, dietary reference values for carbohydrate intake cannot be made without considering other energy delivering macronutrients and will be given as percentage of total energy intake (E%). The absolute dietary requirement for glycaemic carbohydrates is not precisely known but will depend on the amount of fat and protein ingested. Generally, an intake of 50 to 100g per day will prevent ketosis. An intake of 130g per day for both children (>1year) and adults has been estimated to be sufficient to cover the needs of glucose for the brain. However, these levels of intake are not sufficient to meet energy needs in the context of acceptable intake levels of fat and protein.Intervention studies provide evidence that high fat (>35E%), low carbohydrate (<50E%) diets are associated to adverse short-and long-term effects on body weight, although data are not sufficient to define a Lower Threshold of Intake (LTI) for carbohydrates. Similarly, high carbohydrate diets tend to induce adverse effects on the blood lipid profile, but there is an insufficient scientific basis for setting a Tolerable Upper Intake Level (UL) for total carbohydrates. The Panel therefore comes to the conclusion that only a Reference Intake range can be given for total carbohydrate intake, partly based on practical considerations (e.g. current levels of intake, achievable dietary patterns).Based on the above considerations the Panel proposes 45 to 60E% as the Reference Intake range for carbohydrates(Table 2). Diets with glycaemic carbohydrate contents of 45 to 60E%, in combination with reduced intakes of fat and saturated fatty acids (SFA), are compatible with the improvement of metabolic risk factors for chronic disease, as well as with mean carbohydrate intakes observed in
DRVs summary report14some European countries. This intake range applies to both adults and children older than one year of age
14.06.19
12:55
казано от Queen Cobra на 14.06.19, 11:41:
казано от James Hinks на 14.06.19, 11:28:
За щастие не се налага да разбирам, защото няколко хиляди специалиста са се изказали по въпроса.
Европейска агенция по безопасност на храните- доклад.
За съжаление познавам много специалисти от тези, които пишат такива неща. Повечето се налага редовнод а се допитват до преподаватели в едни от най-големите европейски университети и там всеки налага каквото му е угодно на него. За още по-голямо съжаление, такива като теб лапат наготово всякаква плява и с още по-голяма охота е сервират налявао и надясно, без да си имат дори и повърхностно познание или в най-добрия случай то е точно такова - повърхностно. Без да се засягаш, но ти си нямаш понятие за много неща в човешкото тяло, така че е добре първо да придобиеш познания в тази насока, а после да може да правиш критически анализ на нещата, които четеш. То това не само за теб, ами и за голяма маса от хората.
14.06.19
13:27
Както и да е. Не ми се налага да разбирам в детайли. Дали ще се съобразя с моите си знания и разбирания или с тези на специалисти, които това им е професия и определят хранителните норми на 27 страни членки в ЕС- ясно е.
14.06.19
15:14
Ники, така е, но чета, че адаптираните не излизат от кетоза, ако пият две уискита или две чаши вино. Иначе това ми беше за последно - сега ме тресе любопитство и ще си дам време за адаптация. Най-много ме боли за черешите, скоро дините и разни ей такива неща, но при положение, че по цяла година тъпча какво ли не, няма да е голяма загуба да се лиша от нещо веднъж.
Иначе имах предвид по-скоро за разни неразположения, крейвингс, прилошавания - доста познати се оплакват колко им е зле, нооо днес си говорих с една мацка - до предния ден тъпкала пици, дюнери и бири, и изведнъж паднала на под 20г въглехидрати. Еми..
Кобре, съгласна съм, че разнообразното хранене е важно, но аз реално имам нужда от такъв режим в момента. Колко е безопасно в дългосрочен план все още не мога да твърдя, тъй като нито имам опит, нито достатъчно информация за каквито и да е твърдения. Иначе, честно ти казвам, стани едно рекламно лице на WHO. 😄 Изключително наивно ми се струва сляпото ти доверие във всякакви организации, безкористни специалисти и бг институции. 🙂
14/06/2019 (10)
Тренировка A1:
През 10 сек:
12х1 зерчер @30кг
12х1 обръщане от вис @30кг
Раменна @30кг: 3, 4, 5, 4
Силово гребане (л/д) @20кг: 4, 5, 5, 4
Разтяг5 минути
+4к в жегата… мразя
————————————————
Храната - пъстърва, броколи, масло, бульон с малко лимонов сок; и от вечерта до утре вечера - само бульон (долу в скрийншота липсват фибрите от броколито, не знам що не се стараят хората да въвеждат коректна информация)
Гледам от месец-два тоя FitBit Charge 3… Гледах го в ибей, гледах го не знам къде и днес отидох до Технополис да видя как би ми стоял на ръката. Ей така, от любопитство, налЕ… Ми сега е в нас, под формата на пдоранил подарък за РД. 😄 Много ме радва, дано не му пръсна дисплея на втория ден, какъвто съм ахмак. 😄
Иииии, да - намерих си първата книга. <3 Издадена е през 87-ма, нашите твърдят, че са я купили още тогава и като гледам как съм драскала с химикал вътре, буквално съм била на 1-2 години като съм я подхванала. Не съм я виждала откакто съм била на 3-4 години и установих, че си спомням всяка една снимка вътре (без абсолютно нито едно изключение), а представата ми за много породи е оформена именно от там. Искрено ме развълнува тази находка. <3
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 14.06.19 15:21.
Бях изцяло на кето малко над година, преди да стане модерно 🙂 Стартирах го на 95 килограма, обездвижен и с толкова разбъркани хормони, че качвах bf буквално от въздуха. Само позитиви съм видял от този режим, като тонус, енергия в ежедневието и сваляне на килограми. В комбинация с физическа активност, мисля че е един от работещите режими. Негативи, освен социални, не съм усетил.
Мнението беше редактирано от Splash на 14.06.19 16:12.
14.06.19
19:03
Кобрата да ................... Нямам идея как се е провъзгласила за какъвто и да е авторитет в тази миниатюрна общност.
Тодорова - докато не си смениш шифта в главата, каквото и да правиш, нещата ще са мега зле. Емоционално нестабилна си и това ти прецаква всичко.
Модерация: моля, нека се придържаме към добрия тон.
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 14.06.19 19:44.
14.06.19
19:38
Иване, за себе си се съгласих още при предния ти коментар, стигнах и сама до това, старая се да работя по проблемите си и така нататък.
Не мога да не ти кажа и този път, че начинът, по който изразяваш отношението си към Мира (и предполагам към всеки, когото не харесваш), намирам за крайно неприятен и нецивилизован.
В тази връзка ще те помоля да си мериш приказките, без значение на/за кого говориш, когато/ако пишеш тук.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 14.06.19 19:58.
14.06.19
20:13
Точке, и аз мисля, че една от причините да няма драми при теб с новия режим, е защото си в началото, надъхана си.
Друга може да е, че просто този тип хранене ти пасва. 🙂 Което, ако е така, е супер в дългосрочен план.
Определено обаче трябва да вдигнеш зеленчука, зеленолистни и някакви с по-високо водно съдържание. Ще си напипаш формулата в практиката.
Кетото си има своите доказани плюсове, просто, като с повечето неща, не е за всеки. Но ако на човек му е вкусно, чувства се добре (най-вече), не виждам проблем и в дългосрочен план.
Кобре, съвсем спокойно човек може да мине без бобови, пълнозърнести, ядки, семена и млечни, без това да му се отрази негативно, стига да знае какво и как да яде от другите групи храни.
Имам стриктни над 2 години без млечни и пълнозърнести, нищо негативно не ми се случи 😄 И сега може да се види, че не присъстват особено.
Не са светая светих, има далеч по-важни групи храни. Както вика Сашо, глупости са, че се смятат за незаменими... Това си е останало от време оно, когато се е смятало, че и яйцата са дявол. 😄
15.06.19
06:24
Ебаси, как са оцелели хората през ледниковите епохи, без да четат препоръките на експертите по хранене, че трябва да ядът боб, ориз и картофи 😄
Аз изкарах известно време на такъв режим и се чувствах екстра, но имаше един много сериозен проблем - излиза скъпо, като трябва да поддържаш 3000+ ккал само с месо, листа и тахани 😄 Затва почнах да похавпвам и повечко оризец, хлебец и други незаменими неща 😄 да си докарам малко по-евтини калорийки, че иначе само за едното ядене трябва да бачкам, пък вкъщи не е като да няма още няколко гърла за хранене 😄
15.06.19
10:54
казано от Alexander Krastev на 15.06.19, 06:24:
Ебаси, как са оцелели хората през ледниковите епохи, без да четат препоръките на експертите по хранене, че трябва да ядът боб, ориз и картофи 😄
Нямало ги е експертите, Адаш. Измряли са от студ и глад 😄
Ебаси, как са оцелели хората през ледниковите епохи,
Трудно.
Но в днешно време имаме избор как и с какво да се храним.
15.06.19
11:57
казано от Петко К на 15.06.19, 11:07:
Ебаси, как са оцелели хората през ледниковите епохи,
Трудно.
Но в днешно време имаме избор как и с какво да се храним.
Трудно за кого? За теб, за мен?
Изследванията показват, че костната им плътност е била много по-висока, което означава че са носили и много повече мОсколи, при това без да ядът през 3 часа пиле, броколи и варен ориз. Освен това не са гладували брутално, като в днешно време в Африка, просто почти не са яли въглехидрати, с изключение на разни грудки и горски плодчета. Но са имали достатъчно храна. В крайна сметка са оцелели и то няколко ледени епохи, в зависимост за кой точно човек говорим 🙂
15.06.19
20:11
15/06/2019 (11)
Цяла нощ се будих от болки в лявата част на гърба - по едно време се чудих дали ще ми мине, ако си поплача. 😄 Едва станах, но като позагрях малко в залата и се облекчи горе-долу.
Тренировка Б1:
През 10 сек:
12х1 тяга @62кг
10х3 обръщане от вис @22кг
През 2 минути между двусетите:
Ле: 7х27кг, 5х32кг, 5х32кг, 4х32кг
Горен скрипец, подхват @47кг:
5, 5, 5, 5
Разтяг 5 минути
—————————
Гривната е много куул. Това ми е третата - първите две не ме радваха изобщо и ги продадох, но тази ми е много симпатична. Според някои у нас, е продукт за слабоумни консуматори 😄 (и обикновено е прав, де) - тъй да бъде, дреме ми, ако ми помага за целите и ми носи някаква мини радост.
————
През деня само бульон - 500мл с малко сол.
Вечерта - ам-ам, след 24 часа подобие (заради бульона) на фаст. Не беше трудно, като изключим първите два часа след залата. Дори не съм изморена - мога да тренирам пак.
Пропускам сметките, ще ям суров спанак, яйца и зехтин. Изобщо не съм гладна, даже се чудих дали да не продължа до 36-40 часа и без бульон, но викам да е без резки движения.
16.06.19
18:17
16/06/2019 (12)
Почивен от тренировка, разходки, бяхме до къщата, пуснахме два куча да потърчат и видяхме, че кайсиите в двора са фул - ометох една на секундата, супер вкусни!
Храната ок, обаче на Splash снимката на бурканчето хрупкав шоколад си беше нож в сърцето. 😄
Килограми съм свалила засега 2-3, обаче преди няколко дни клинът ми беше тесен в краката, има едни тригълни шевове отпред, които ми оставяха направо следи по кожата, дълбоки, а сега пак са ми леко свободни крачолите.
Много вода, умерена храна и никакви млечни няколко дни. Млечните не ми понасят в количествата, в които ги бях подкарала покрай намалянето на въглехидратите, никога не бях бухвала така. Noted.
Движението днес - към 7к крачки напред-назад, довечера ще изляза за час-час и нещо с Лара и ще понатрупам още малко.
Тъпа-тъпа-тъпа с малките краченца 😄
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 16.06.19 18:27.
16.06.19
19:20
На К. на сестра му таласъмката. 🙂))
Абе, много рядко и под определен ъгъл малко напомня на нещо-ину, но през повечето време си е на Борката братовчедка му, с примеси на мечка и лисица. 😄
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 16.06.19 22:12.
16.06.19
19:50
Абе как е Бари....чуваш ли се с германката. Сигурно живот си живее и тича на воля по паркове и горички.
17.06.19
19:14
Дидо, Барьо не го мислим. 🙂 Той си попадна точно там, за където е роден и живее като бей - със страшно много внимание и по цял ден сред природата - гори, реки, язовири. Всеки ден, поне по 4 часа. 🙂 Чуваме се иначе редовно, да.
17/06/2019 (13)
Тренировка A:
През 10 сек:
10х3 зерчер @20кг
10х3 обръщане от вис @20кг
Раменна @25кг: 6, 7, 6, 7
Силово гребане (л/д) @15кг: 10, 10, 8, 8
Разтяг, подробен
Много лесно понесох клековете днес, но след интервала пак бях много сдъвкана и останалите две упражнения... абе, молих се да свърши всичко по-бързо. 😄
Свърши, изкъпах се и се оказах със сили за цял ден напред. ❤
*** 14 000 крачки, 11 от 14 (за периода от 7 до 20:00) часа активни, включително и премъкване на 90кг гранули от магазина до багажника, после от багажника по едни стълби, ама само половината. Нямам нищо против мъкненето, ама в тоя пек е пълна смърт да правиш каквото и да е.
Цялата съм наядена от тия проклети комари, мръсни, гадни! Купих си днес Бочко да се пръскам, дано ги гони, щото е побъркваща работа.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 17.06.19 19:16.
18.06.19
08:59
Ей го тоя таласъм 😃
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 18.06.19 09:17.
18.06.19
09:23
Страхотен е, пък и добряк :-)
19.06.19
10:13
Помага ли конопен плат за болки в кръста?
Слушах ня ден в залата един от инструкторите да обяснява на едно момче, че само това му помагало - имал си парче от конопен чувал и редовно си спял с него на кръста.
К. закъса и се чудим с какво да облекчим положението.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 19.06.19 10:26.
При мен облекчава апликатор и движение. В момента в който се залежа и положението отича с дни. НСПВС също действат, но ги ползвам само когато наистина се налага. Нямам идея как би могло да помогне парче плат.
19.06.19
10:44
казано от Т. Тодорова на 19.06.19, 10:13:
Помага ли конопен плат за болки в кръста?
Слушах ня ден в залата един от инструкторите да обяснява на едно момче, че само това му помагало - имал си парче от конопен чувал и редовно си спял с него на кръста.
казано от Т. Тодорова на 19.06.19, 10:13:
К. закъса и се чудим с какво да облекчим положението.
Ще закъса, като не прави каквото съм му дал.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 19.06.19 10:45.
19.06.19
10:48
И аз нямам идея, затова реших да питам тук - че има хора с болежки и опит.
За апликатора одеве се сети, мазахме с някакво мазило, да видим. Отдавна не се беше случвало, много неприятна работа.
19.06.19
10:52
Сашо, прави уж, не е като да не прави. Само не слуша много като му се правят корекции. 🙂
Файлът не мога да го отворя, но имам подозрения, че е нещо саркастично. 😃
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 19.06.19 10:56.
казано от Splash на 19.06.19, 10:43:
Нямам идея как би могло да помогне парче плат.
Без да съм чел нищо по въпроса, мога да поспекулирам, че помага по сходен с апликатора начин - заради грубата си структура увеличава локалното кръвообращение.
19.06.19
11:54
Извинявам се за спама - откъде мога да си купя този апликатор? Ако може с по-голям габарит