Препоръка за добавки при болки в ставите?

20.06.19
11:06

Здравейте,
Бихте ли препоръчали добавки за облекчаване на болките в ставите /породени от дискови хернии, възпаления, скъсан менискус/?
Избора на пазара е огромен, и доста объркващ, за това се надявам да споделите лични впечатления.
Поздрави

20.06.19
13:18

По принцип няма такава добавка, по скоро ще си дадеш парите на вятъра. Все пак аз купувах едно на баща ми, което го пи няколко месеца и даде при него много добър ефект, но и този отгоре не може да каже дали от това се е повлияло или от промяната на времето което е по вероятно. На всичкото отгоре са скъпи тези добавки, аз не бих си купил.

20.06.19
13:22

По принцип има такива добавки и те действат добре, но:
1. Не е една, а се приема комбинация от няколко.
2. Не лекуват напълно, особено разкъсванията като хернии и менискуси.
3. Искат дълго време за прием, за да се усети ефекта.
4. Цената на подобен стак, особено с оглед на това, че приемът му трябва да е поне 6 месеца  рядко е по силите на средностатистически човек.

24.06.19
09:20

Значи - мъъъка.
Ще пробвам най-разпространените добавки на пазара/колаген, мсм, глюкозамин/ и ще се надявам на плацебо...
Междувременно и на фитнеса ще дам шанс - надявам се, да не се допребия.
По/здрави

24.06.19
11:34

САМе, Цисус и протеолитични ензими.

24.06.19
21:46

Скъсания менискус само с операция .И колкото по-рано я направиш по-добре .Ако се премахне незначителна част от менискуса ще забравиш ,но ако чакаш и се изпокъса и го махнат целия почват проблемите .И тогава не хапчета , ами и онзи отгоре не може да помогне .

28.06.19
10:43

казано от James Hinks на 24.06.19, 11:34:

САМе, Цисус и протеолитични ензими.

Благодаря, задължително ще изпробвам комбинацията.
С Цисус и друг път съм се сблъсквал, но бяха свободни съчинения - явно несполучливи.

казано от Георги Гетов на 24.06.19, 21:46:

Скъсания менискус само с операция .И колкото по-рано я направиш по-добре .Ако се премахне незначителна част от менискуса ще забравиш ,но ако чакаш и се изпокъса и го махнат целия почват проблемите .И тогава не хапчета , ами и онзи отгоре не може да помогне .

Ноември м.г. правих операцията.

Поздрави

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1