Гърди, отново!

24.03.06
23:38

Еми дайте съвет как да вкарам обем на изоставащата ми група.Удачно ли е да ги тренирам в понеделник и петък,мисля да махна и рамото временно,за да мога да ги права 2 пъти.И не питайте що го махам!Просто ми е най-развитата група затова.

24.03.06
23:41

А кой ти каза че като ги тренираш 2 пъти седмично ще направиш нещо... дай повече инфо

24.03.06
23:45

Инфо:
ТЕГЛО:70КГ
РЪСТ:176СМ
Ръка:39
Постижение на лег:серия с 95кг

24.03.06
23:53

Питах за сплита , пражненията, повторенията

25.03.06
00:05

1.Хоризонтален лег-4 по 8
2.полулег-4 по 8
3.Флайс-3 по 8
4.Кофи-3 по 8(10)
5.Пуловер-4 по 15

25.03.06
00:06

Исках ти целия сплит (знаеш какво е нали), но не е необходим вече, като мога и сега да ти кажа ПРЕТРЕНИРАНЕ, ако ги правиш 2 пъти седмично ще се САМОУНИЩОЖИШ

25.03.06
00:08

[quote author=“djgorgio-ASTOR”]Исках ти целия сплит (знаеш какво е нали), но не е необходим вече, като мога и сега да ти кажа ПРЕТРЕНИРАНЕ, ако ги правиш 2 пъти седмично ще се САМОУНИЩОЖИШ

Има достатъчно време за почивка,нема друг начин трябва да ги правя 2 пъти нямам избор.

25.03.06
00:17

Не е това начина 100 % , а ти ако искаш ги прави и 3-4 пъти в седмицата.Но да не превръщаме темата в чат

25.03.06
06:14

[quote author=“Oblivion_”]1.Хоризонтален лег-4 по 8
2.полулег-4 по 8
3.Флайс-3 по 8
4.Кофи-3 по 8(10)
5.Пуловер-4 по 15

Oblivion_ колко стаж имаш?Тези упражнения за 1 път седмично са много,какво остава за 2 пъти!?

25.03.06
11:06

Е добре де, миналата седмица и аз реших да правя по два пъти всяка група. За гърди трен. ми е същата
Кофички 3х8
Лег 3х8
полулег 3х8
пек-дек 3х8
и пуловер 3х8
Ако така ще претремирам как тогава да правя за различните части на гърдите !? + това четох някъде че пуловера не натоварва то лкова гърдите колкото да ги разтяга.  :?

NE

25.03.06
13:24

Oblivion_ по добре не изоставяй едната МГ за сметка на другата.А тренирането на гардите 2 пати в седмицата  няма да ти донесе никакви резултати освен претрениране,а това значи че гардите ти наи много да получат обратен ефект на този който искаш да постигнеш.Според мен също никои не може дати каже най-добрите упражнения за обем на гардите точно за теб защото на различните хора различните упражнения деистват различно.Пробваи някои упражнения и сам прецени какт ти деистват,а след това избери наи-добрите за теб.Се пак в този занаят се издигаш малко по малко с опитване а не като в парламента. :!:  :)

TR

25.03.06
14:20

Обвилиан според мен няма никъв проблем да си прай 2 пъти гърди в семизата ако си тренирал поне 9 месеца де.Принципмно на мускулите им трябват около 48 часа за да се възтановят а примерно ако ги правиш понеделник и четвъртък даже им даваш 72 часа :wink:

25.03.06
14:43

Ако продалжаваш да правиш едни и същи упражнения никога няма дати пораснат цици трябва по-често да ги сменяш сьщо сменяваи и наклоните на лежанката прави по-често дъмбели малко кабели и не повече от 3 -4 упражнения с тия кофички и лостове ама никога нема да имаш цициии

25.03.06
16:02

[quote author=“Oblivion_”][quote author=“djgorgio-ASTOR”]Исках ти целия сплит (знаеш какво е нали), но не е необходим вече, като мога и сега да ти кажа ПРЕТРЕНИРАНЕ, ако ги правиш 2 пъти седмично ще се САМОУНИЩОЖИШ

Има достатъчно време за почивка,нема друг начин трябва да ги правя 2 пъти нямам избор.

Eдинственият начин да тренираш гърдите 2 пъти седмично (може да се приложи и за други МГ) без да претренираш е да правиш тежка последвана от лека (напомпваща) тренировка. Такъв форсиран метод обикновено се прави за 8 седмици и след това се връщаш на “обикновенна” тренировка веднъж седмично. Ще ти дам примерна тренировка, която натоварва и трите части на гръдния мускул.

Тежка тренировка - ПОНЕДЕЛНИК
1). Повдигане от лег - 3Х6-8
2). Повдигане от полулег с дъмбели - 3Х6-8
3). Повдигане от обратен полулег с дъмбели - 3Х6-8
Загряващите серии не са дадени;
Включваш специализирани методи - правиш форсирани, частични повторения;
Работиш до отказ;

Лека (напомпваща) тренировка - ПЕТЪК
1). Повдигане от полулег с щанга - 3Х12-15
2). Флайс - 3Х12-15
3). Кофички - 3Х12-15
Загряващите серии не са дадени;
Без специализирани методи;
Не работиш до отказ;
Ако не спазваш тези условия е 100% сигурно, че няма да успееш да се възстановиш до понеделник. Ще го разбереш, когато установиш, че ти пада силата.

Това е! Пробвай така и после напиши резултатите тук.

По-здрави!

25.03.06
17:14

И аз имам същия проблем, за това постоянно търся начин да си оправя гърдите. Сега програмата ми е следната
1.Полулег с дъмбели 3х6-8
2.Пек-дек 3х6-8
3.Флайс от полулег 3х8-10

Откакто спрях да правя равна лежанка, гърдите ми много дръпнаха. Тренирам ги винаги веднъж седмично, даже по-рядко, самостоятелно. Тренирам от 4 години.

25.03.06
23:57

[quote author=“nikolaBULL”]Eдинственият начин да тренираш гърдите 2 пъти седмично (може да се приложи и за други МГ) без да претренираш е да правиш тежка (силова) последвана от лека (напомпваща) тренировка.

Това е ясно че ако прави силова може и 2 пъти , даже повече 3-4 но тук става въпрос за маса

28.03.06
21:51

Ultima Ratio
и аз имам такъф проблем имам мазно по гърдите и незная как да го махна може ли помощ щото изглежда много смешно :(

29.03.06
00:35

Защо например не пробваш с различни упражнения вместо да правиш 2 пъти в седмицата ,като например да смениш някой лег с дъмбели вместо с щанга и/или да добавиш обратен наклон.

29.03.06
12:23

[quote author=“djgorgio-ASTOR”]Това е ясно че ако прави силова може и 2 пъти , даже повече 3-4 но тук става въпрос за маса

Понеже се бъркате като пиша “силова тренировка” и мислите, че става дума за “трибойска тренировка” изтривам в горния ми пост “силова” и оставям само “тежка”. Въпреки че от броя на повторенията, които съм дал си личи, че не е “трибойска”!

MO

29.03.06
16:44

[quote author=“trii”]Обвилиан според мен няма никъв проблем да си прай 2 пъти гърди в семизата ако си тренирал поне 9 месеца де.Принципмно на мускулите им трябват около 48 часа за да се възтановят а примерно ако ги правиш понеделник и четвъртък даже им даваш 72 часа :wink:

Добре де почнах много често да го срещам това- “мускулите се въстановяват за 48 часа”
ми добре момчета тогава аре да тренираме Понеделник-всички мускулни групи,Сряда-всички мускулни групи Петък-всички мускулни групи и после в Неделя пак всички
АМА НЕ СТАВА!!!
просто мускулите се възстановяват различни и индивидуално.Ако тренираш сериозно например в Понеделник Гърди ,те ще се въстановяват не 48 часа ,може да продължи и повече време,затова мускулите се тренират 1 път седмично в повечето случаи.Просто организма насочва въстановителните си сили към мускула който е натоварен най-много затова стига с тия 48 часа за въстановяване

01.04.06
18:09

[quote author=“morphey”][quote author=“trii”]Обвилиан според мен няма никъв проблем да си прай 2 пъти гърди в семизата ако си тренирал поне 9 месеца де.Принципмно на мускулите им трябват около 48 часа за да се възтановят а примерно ако ги правиш понеделник и четвъртък даже им даваш 72 часа :wink:

Добре де почнах много често да го срещам това- “мускулите се въстановяват за 48 часа”
ми добре момчета тогава аре да тренираме Понеделник-всички мускулни групи,Сряда-всички мускулни групи Петък-всички мускулни групи и после в Неделя пак всички
АМА НЕ СТАВА!!!
просто мускулите се възстановяват различни и индивидуално.Ако тренираш сериозно например в Понеделник Гърди ,те ще се въстановяват не 48 часа ,може да продължи и повече време,затова мускулите се тренират 1 път седмично в повечето случаи.Просто организма насочва въстановителните си сили към мускула който е натоварен най-много затова стига с тия 48 часа за въстановяване

morphey и аз съм чел тук-там за тези 48h, но това че организмът е “поправил” мускулните си наранявания съвсем не означава че си готов за нова тренировка (и ако не ме лъже паметта това е обяснявано доста пъти мисля че последните, които го направиха бяха Петко К и NikolaBULL). Момемтът, в който трябва да проведеш трен-ът си е свръх възстановяването (не съм сигурен за името).

ПО-ЗДРАВИ

01.04.06
19:23

Според мен възстановяването на даден мускул зависи от това колко си ги натоварил. Ако правиш 1-2 упражнения за гърди не е изключено да се възстановяват за 48 часа. Може и такива методи да има знам ли.  Но  мен например само мускулната треска ме държи до сряда, понякога до четвъртък. Демек ако трябва да правя гърди и в петък 100% ще претринирам. Възстановяването на мускула също може да зависи и от вида на самия мускул. Например в една статия четох, че косите коремни мускули се възстановяват за 10-15 часа най-много

28.05.07
13:04

ха то арнолд тренира ги е тренирал и по 3 пъти че и гърба и краката така ама нз твоя опит пъ и стаж колко е аз също ги правех по 3 пъти :) ма не вървеха ся правя 4 упр  лег полулег флайс\кофи пуловер

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1