Тренирам грешно

03.07.19
23:25

Здравейте. В една друга тема писах за проблемите които имам с коленете и раменете. Колегите споменаха че вероятно тренирам неправилно и прекалено с което се съгласявам защото са прави. И понеже имам доста време прекарано в залата и във форумите съм малко разочарован от себе си. За това измислих нова стратегия - ще се доверя на хора които знаят какво правят. Ще ви помоля за съдействие със създаване на правилна тренировъчна програма - кога, какво, по колко и т.н, а аз ще започна от 0та и всякого упражнение ще гледам в нета как се изпълнява.

На кратко за мен - 25г. - 85кг. Слаби крака.

Цели - изчистване с колкото е възможно запазване на теглото и краката някак си да ги уголемим...
Моля препоръчайте ми тренировъчна или  хранителна (парите не са проблем) програма кой в което е сигурен че знае. Също така приемам и предложения за професионалисти в областта които изготвят такива срещу заплащане.
Благодаря !

04.07.19
11:16

Отиди в някоя добра фитнес зала и хвани инструктора да те види как тренираш, кажи му целите си и да ти коригира грешките в тренировъчно и хранително отношение. Моя съвет е - първо изчисти мазнините и после почни да качваш чисто. Аз например съм в период на чистене и съм на високо протеинова диета, тренирам двуразово и не съм почивал сигурно от 20 дни, наясно съм с голямата загуба на мускулна маса, но резултатите в долната част на корема са много добри. Въпреки претренирването се мъча да се възстановявам добре с по 50 грама бцаа, витамини и зма на ден. Мисълта ми е, че двете неща много трудно вървят ръка за ръка.

04.07.19
11:50

казано от Unrivaled на 04.07.19, 11:16:

, тренирам двуразово и не съм почивал сигурно от 20 дни, наясно съм с голямата загуба на мускулна маса, но резултатите в долната част на корема са много добри. Въпреки претренирването се мъча да се възстановявам добре с по 50 грама бцаа, витамини и зма на ден. Мисълта ми е, че двете неща много трудно вървят ръка за ръка.

Eй така си ги пишете глупостите....да има.
Система 5x5,Клек в 20 повторения,Max-OT са програми ,които биха ти помогнали.

Мнението беше редактирано от nervak на 04.07.19 11:53.

04.07.19
12:28

nervak - каква е препоръчителната тежест, като % от 1RM за клек от 20 повторения?

04.07.19
12:38

казано от ND1452 на 04.07.19, 12:28:

nervak - каква е препоръчителната тежест, като % от 1RM за клек от 20 повторения?

За по-натренирани май беше 70%, значи за средният ентусиаст и 60% ще свършат работа, тъкмо ще има по-дълга засилка..

04.07.19
13:14

Тежестта за 10-ка изпълнена без отказ. Под поне 1,5СТ на клека като макс е излишен напън да се хващаш с тази схема.

ДЕ

04.07.19
13:14

За процент от макса не съм чел, но знам, че за този клек в 20 повторения тежестта следва да е като за 10 повторения..........обаче ти следва да направиш 20 :-) То затова явно е и друга техниката на дишане, т.е. т.нар. дишащ клек.
А, Сашо ме е преварил!

Мнението беше редактирано от Деян на 04.07.19 13:14.

04.07.19
13:45

Не е за мен.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1