04.08.19
11:52
Здравейте! От няколко години се опитвам да се преборя с гена си и да имам така нареченото ,,lean body”. Тренирах с инструктор,който ми направи режим ,но този режим не ми се отрази добре ,не се чувствах добре,качих кг и т.н. В крайна сметка останових ,че хранейки се по кръвна група се чувствам по-добре и имам повече енергия. Лек проблем ми се яваява ,че съм А група и се храня като веган (но понякога си позволявам месо или млечни продукти ). Та въпросът ми е дали е добре да тренирам сутрин на гладно (силово) и дали няма по този начин да си ,,изцедя” мускулите ,поради причината ,че не мога да си набавя толкова голямо количество протеин ,колкото с млечните и месеото?
04.08.19
12:53
казано от Боряна на 04.08.19, 11:52:
Лек проблем ми се яваява ,че съм А група и се храня като веган (но понякога си позволявам месо или млечни продукти ).
Хм, сега да не се окаже, се всички вегани са кръвна група А...
Шегувам се. 🙂
Няма никакъв проблем да тренираш силово сутрин на гладно. Това като фактор няма да влоши резултатите ти. Цялостно недостатъчният протеин в храната, обаче, ще ти повлияе негативно.
04.08.19
14:18
казано от Боряна на 04.08.19, 11:52:
Здравейте! От няколко години се опитвам да се преборя с гена си и да имам така нареченото ,,lean body”. Тренирах с инструктор,който ми направи режим ,но този режим не ми се отрази добре ,не се чувствах добре,качих кг и т.н. В крайна сметка останових ,че хранейки се по кръвна група се чувствам по-добре и имам повече енергия. Лек проблем ми се яваява ,че съм А група и се храня като веган (но понякога си позволявам месо или млечни продукти ). Та въпросът ми е дали е добре да тренирам сутрин на гладно (силово) и дали няма по този начин да си ,,изцедя” мускулите ,поради причината ,че не мога да си набавя толкова голямо количество протеин ,колкото с млечните и месеото?
ще ги изцедиш само при условие, че не им даваш достатъчно енергия и тренираш по 1-2 часа силно интензивно! Систематичен недостиг на протеин, също може да го направи, но не толкова за красиво изглеждащите мускули, а за тези вътре в корема които са!!!
Вечер по 1-2 белтъка от сварено яйце(като допълнение към храненето ти) ще компенсират всичкият недостиг!
06.08.19
12:55
Здравей, Боряна!
Важното е да си набавиш по-скоро дневния протеин. Ако се чувстваш добре, когато тренираш на гладно, няма проблем 🙂. Но за да имаш по-добро “представяне”, не е зле да хапнеш малко въглехидрати около 30-60 минути преди тренировка- плодове, оризовки, мед, хляб и т.н. Добре е да хапнеш протеин след тренировка, тъй като възстановява мускулите- яйца, сирене, кисело мляко около 2%, пълнозърнест хляб (но ако е купен, провери нутриентите му).
Това е според моето мнение. Успех!