03.09.2019г.
Тренировка:
През 10 секунди:
14х2 х мъртва тяга@50кг;
14х2 х лежанка@30кг;
14х3 х руски суинг@24кг пудовка;
04.09.2019г.
Тренировка:
През 10 секунди:
12х2 х преден клек@30кг;
10х2 х набиране с успореден хват;
10х2 х раменна преса с успореден хват@2х8кг;
За загрявка оувърхед 2х5@10кг;
Много хубава тренировка, въпреки осезаемата умора, започването беше трудно, но се мобилизирах.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 22.09.19 10:59.
06.09.2019г.
Тренировка:
През 10 секунди:
14х2 х мъртва тяга@50кг;
14х2 х лежанка@30кг;
Доста силна тренировка, генерално тази тяга ми е лека, но ще продължа още малко с 14х2 и съгласно указанията на Сашо, ще вдигна тежестта и ще мина на 10х3. Абсолютно същото се отнася за лежанката, която цялостно ми е лека от край време 😂
Сега...сватба в Банско 😂😂😂
Чудя се дали да не започна да си вписвам храната, но аз в храната нямам цели и няма какво да й следя, а отделно започна ли да й обръщам неестествено внимание (това извън нормалното внимание, което дължа на храненето си), задължително започвам да правя тъпотии. Има дни, в които ям малко, просто така се случва, че не съм гладна, има дни, в които (като вчера) ям повечко (изядох си сама един бял Ритер Шпорт с кафето следобед, без това да замества нормалното хранене). Ако говорим в калории, които ненавиждам да следя, грубо приемам между 1300 и 2000 калории, доста е относително. Мне, не мога да се занимавам 😂😂😂 Ня’ам време за калориЙ.
10.09.2019г.
Тренировка:
През 10 секунди:
12х2 х преден клек@30кг;
От петък до неделя доста малко сън - петък срещу събота около 4 часа, събота срещу неделя пак така. В тази връзка вчера не можах да стана да тренирам, а целият ден клепачите ми тежаха. На сватбата в събота тотално се разглобих, изпила съм брутален литраж вода, за сметка на това съм изпила, за времето от 19:00 до 06:00, около една голяма и една малка ракия. За тези 11 часа сумарно ми се събира около час и половина седене, през останалото време се раздавах на дансинга, както винаги. Страхотна сватба. Сватбата беше на колежка от състава, така че беше без половинките в живота. Две снимчици си слагам - с
Най-честата ми (сценична и репетиционна) танцова половинка и мой изключително близък приятел, и с две прекрасни дами, които, като мен, обичат цветни рокли.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 10.09.19 08:30.
11.09.2019г.
Тренировка:
През десет секунди:
14х2 х мъртва тяга@50кг;
14х2 х лежанка@30кг;
14х2 х руски суинг@24кг;
Май споменах, че трябва да кача тежестта на тягата и лежанката, но ме е страх, че с качване на тежестта трябва да кача и повторенията в подхода, и не знам дали съм готова за това - да го направя така че да запазя ритъма на самите подходи. 😒🤔
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 13.09.19 08:25.
13.09.2019г.
Тренировка:
През 10 секунди:
12х2 х преден клек@30кг;
Клекът ми вади душата и набиранията не могат да мръднат на никъде, що така ме мъчи това движение цял живот?! В самите подходи не ми тежи, обаче като ида да се набирам и няма грам сила за след 6тия подход набирания, на седмия просто гасна. А технически 8-9 чисти набирания в серия не ми мърдат...В подходите все едно съм зациклила 🤔
15.09.2019г.
Тренировка:
През десет секунди:
10х3 х мъртва тяга@53кг;
14х2 х лежанка@30кг;
20х3 х руски суинг@24кг;
Първо - петък срещу събота 4 часа сън...петъчно партЕ - много танци, много вода и алкохол в допустимо количество; събота - още едно партЕ, но от друг тип - една бира и малко джин, премятах се сама по дансинга известно време, щото, както винаги енергията кипи 💚 Та така стигаме до второ - не знам дали при тези обстоятелства беше подходящо да пробвам да вдигна бройката и тежестта на тягата, но реших да рискувам, защото Десо беше с мен в залата, а на мене ми е спокойно като е с мен и ми следи времето, така в десетте секунди се съсредоточавам да почивам, вместо да броя/следя. Резултатът е, че е тегаво, формата на тягата според Десо е по-грозновата от това, на което аз държа, но допускам, че краката ми не бяха в оптимална форма. Престрашила съм се, ще видя в следващата тяга-тренировка как ще мине, но ще опитам да се адаптирам към тройки на 53 кила. Имах по-смел план - да вдигна и лежанката, но тягата ме изцеди и реших да си изхвърля егото извън залата. Бавни суингове след 12-тия подход, отново заради изцеждането от тягата. Но пък направих 20х3 (по принцип в схемата суинговете са изначално 20 подхода, но аз не успявам за 20, затова ги равнявам като бройка подходи с тягата и лежанката, ама открай време са си тройки).
Слагам си снимки от бб-рождения ден 💚
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 15.09.19 13:54.
15.09.19
15:10
Много снимки станаха в този форум... 😄
16.09.2019г.
Тренировка:
През 10 секунди:
12х2 х преден клек@30кг;
+ лежерна репетицийка.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 17.09.19 21:26.
18.09.2019г.
Тренировка:
През десет секунди:
10х3 х мъртва тяга@53кг;
10х3 х лежанка@33кг;
10х3 х руски суинг@24кг;
В понеделник вечерта си мислех как имам енергия за трета тренировка поред и си кроях план да тренирам във вторник, за да мога сряда да почивам, и да си ползвам картата за масаж. Но “направи си план, за да разсмееш Господ”. Още в понеделник се събудих със загадка за херпес, който изби през деня, но положението не беше толкова зле. След репетиция едва заспах (сега докато се адаптирам, още няколко такива нощи ме чакат), през нощта се събудих в 2:30, боляха ме предните зъби, психиясах, херпесът беше станал гигантски (беше напълно избил), в 2:30 си ръчках между зъбните пространства, не можах да заспя до сто хиляди часа...та вторник сутринта не можах да стана, ама нямах никакъв шанс. Разбира се, ако в 2:30 залата беше отворена, щях направо да отида. Денят беше кошмарен с тая устна, все едно съм натъпкала три кила силикон...
Днес станах успешно. Но не можах да си изхвърля егото и се пробвах да вдигна и лежанката. Тягата след седмия подход беше много тежка, но се постарах да запазя и формата, и ритъма, макар да чувствах как нервната ми система изиграя. На този фон, лежанката до седмия подход беше супер, но после все едно някой сложи още пет кила. Довърших започнатото, ритъмът се запази сравнително, деветият подход беше кошмарен, но пък в десетия положението се подобри. Тия експериментира повлияха на суинговете и за повече от 10х3 просто нямах сила.
18.09.19
11:19
казано от karfi4ka на 18.09.19, 08:31:
18.09.2019г.
..... Тягата след седмия подход беше много тежка, но се постарах да запазя и формата, и ритъма, макар да чувствах как нервната ми система изиграя. ....
Оня ден точно за това мислех да ти кажа, но мисля бавно - дългосрочният прогрес според мен е в зоната, където се минимизира системния и неврален стрес, докато се акцентира на мускулния (но не и тренировки окола лактатния праг). Оптимални ли са тези подходи с движения, които се характеризират точно с голям неврален стрес?
19.09.19
11:09
казано от Solomon Kane на 18.09.19, 11:19:
Оптимални ли са тези подходи с движения, които се характеризират точно с голям неврален стрес?
При интервалите това може да се случи много, много трудно. Преди да те ограничи нервната система, ще те ограничи лактатната поносимост.
19.09.19
16:07
казано от James Hinks на 19.09.19, 11:09:
казано от Solomon Kane на 18.09.19, 11:19:
Оптимални ли са тези подходи с движения, които се характеризират точно с голям неврален стрес?
При интервалите това може да се случи много, много трудно. Преди да те ограничи нервната система, ще те ограничи лактатната поносимост.
ОК, просто разтягам локуми, не оспорвам модела (за което се извинявам на Карфичка). Преди известно време изчетох едно интересно мнение на база изследването на Трап за интервалите (Trapp, EG., et al. The effects of high-intensity intermittent exercise training on fat loss and fasting insulin levels of young women. International Journal of Obesity (2008) 32, 684–691). Бяга ми в момента автора обаче. Та на него идеята му беше да, интервалите водят до повишено изгаряне на гориво след тренировката, но това е защото пулса е ускорен, а той е ускорен защото ЦНС е превъзбудена след тренировката. Само симптом един вид за свръх активираните адренални рецептори, с всичките последици - изчерпване на допамина, десенсибилизация на адренергичните рецептори, което пък води до помпане на повече кортизол през следтренировъчния прозорец. Тоест ако говорим за ефективност за горене на мазнини, според въпросния автор, умереното кардио е по-ефикасно, и то не защото “изгаря” повече калории, а защото регулира определени ензими и така подобрява ефикасността за мобилизацията на мастни депа, както и оксидативния капацитет на митохондриите. Просто защото повечето сме настроени за горене на гликоген, не за горене на мазнини. Т.е. пак идваме до отношението “интервално трениране—повишени нива на кортизол”.
Но все пак това е само едно мнение по въпроса...
Мнението беше редактирано от Solomon Kane на 19.09.19 17:53.
Соломонче, няма защо да се извиняваш на карфичка, градивни полезни мнения и коментари, добронамерени локуми и други в тази насока, винаги са добре дошли и винаги ще бъдат, в моята тема 🌞 Аз само не обичам провокации и пасивна агресия 😂😂😂 Тях си ги почиствам с метлата 😂
Радвам се, че Сашо е взел участие по въпроса, защото истината е, че аз не можех да отговоря на въпроса оптимално ли е. Чисто нАучно. Единственото, което мога да кажа по въпроса, то даже не е точно по въпроса, е, че това е страхотна схема за мен, чувствам се страхотно да тренирам по нея, напълно ми импонира и нямам оплаквания. Това за изгарянето на нервната система мисля, че не го казвам буквално, по-скоро се закачам със себе си.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 19.09.19 22:10.
казано от Solomon Kane на 19.09.19, 16:07:
Преди известно време изчетох едно интересно мнение на база изследването на Трап за интервалите (Trapp, EG., et al. The effects of high-intensity intermittent exercise training on fat loss and fasting insulin levels of young women. International Journal of Obesity (2008) 32, 684–691). Бяга ми в момента автора обаче. Та на него идеята му беше да, интервалите водят до повишено изгаряне на гориво след тренировката, но това е защото пулса е ускорен, а той е ускорен защото ЦНС е превъзбудена след тренировката. .
Мен ми се струва,че малко те подвежда наименованието...високоинтензивната тренировка не мисля,че може да бъде дефинирана като интервална...или поне не в този вид,който ние ползваме.
казано от nervak на 19.09.19, 22:28:
ние ползваме.
Звучи много яко, като все едно сме клуб ❤😁
20.09.2019г.
Тренировка:
През 10 секунди:
12х2 х преден клек@30кг;
12х2 х раменна преса с успореден хват@2х8кг;
Всеки ден благодаря ЗА Десо, той (малко е срамно това и ме поставя в доста лоша позиция в очите на обществото) е двигателят на дисциплината ми. Днес беше тъмно и студено, и малкото мече беше донесено от баща си след като той стана, и на мене изобщо не ми се ставаше. “Игличе, трябва да ставаш за тренировка!”, “Не мога, Десо, спи ми се и ми е студено, не може ли утре да тренирам?”, “Не, ще пропуснеш два дни, довечера имаш участие, утре няма да можеш да станеш, ставай сега!”.
И станАх. И добре, че...щото тренировката много добра стана. Щеше да ме е много яд.
Набиранията бяха силнички, доста съм доволна. Между тренирането в тая схема през ден и тренирането два дни подред има една умора разлика.
Херпесът почти заздравя, венците ми са доста възпалени, чакаме ги да се успокоят и ще ми се сменят само двете предни корони + една от фасетите. Слава Богу, изглежда няма да оставя кола и половина на зъболекаря.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 20.09.19 08:35.
20.09.19
11:15
казано от Solomon Kane на 19.09.19, 16:07:
Преди известно време изчетох едно интересно мнение на база изследването на Трап за интервалите (Trapp, EG., et al. The effects of high-intensity intermittent exercise training on fat loss and fasting insulin levels of young women. International Journal of Obesity (2008) 32, 684–691). Бяга ми в момента автора обаче. Та на него идеята му беше да, интервалите водят до повишено изгаряне на гориво след тренировката, но това е защото пулса е ускорен, а той е ускорен защото ЦНС е превъзбудена след тренировката. Само симптом един вид за свръх активираните адренални рецептори, с всичките последици - изчерпване на допамина, десенсибилизация на адренергичните рецептори, което пък води до помпане на повече кортизол през следтренировъчния прозорец. Тоест ако говорим за ефективност за горене на мазнини, според въпросния автор, умереното кардио е по-ефикасно, и то не защото “изгаря” повече калории, а защото регулира определени ензими и така подобрява ефикасността за мобилизацията на мастни депа, както и оксидативния капацитет на митохондриите. Просто защото повечето сме настроени за горене на гликоген, не за горене на мазнини. Т.е. пак идваме до отношението “интервално трениране—повишени нива на кортизол”.
Но все пак това е само едно мнение по въпроса...
Интервалите, тоест това, което съм синтезирал като система за силови тренировки и наричам така, нямат общо с HIIT, което е било изследвано. Да, нямам възможност да правя нищо повече от наблюдения, тоест не мога реално да измеря нищо с точен показател, освен пулс и максимална сила, но все пак с достатъчното наблюдения, които имам върху метода, мога да кажа, че тези ефекти(от изследването) не се проявяват при този метод на трениране или ако се проявяват е в степен, която не влия на нерваната система толкова силно.
20.09.19
11:46
казано от James Hinks на 20.09.19, 11:15:
Интервалите, тоест това, което съм синтезирал като система за силови тренировки и наричам така, нямат общо с HIIT, което е било изследвано. Да, нямам възможност да правя нищо повече от наблюдения, тоест не мога реално да измеря нищо с точен показател, освен пулс и максимална сила, но все пак с достатъчното наблюдения, които имам върху метода, мога да кажа, че тези ефекти(от изследването) не се проявяват при този метод на трениране или ако се проявяват е в степен, която не влия на нерваната система толкова силно.
Наблюденията са валиден аргумент, твойте даже в по-голяма степен. Тук не спорим за системата, пак да кажа. Тибодо още в “Черната книга” говореше за ограниченията в различните подходи, вкл. силови интервали, породени от нуждата да се мобилизира енергия (гликоген, мазнина, аминокиселини) и активацията на нервната система в симпатиков режим. Още оттогава ми седи като въпросителна в съзнанието и търся някои отговори, но нямам достаъчно наблюдения върху трениращи хора с добър белодробен капацитет (затова смятам, че си своеобразна инстанция и реален авторитет). Но все пак това ми е хоби, не професия и не съм се задълбочавал никога, а няма и смисъл. В залите като чуя какви ги говорят “треньори” с “научен подход” и ме напушва смях, та не виждам причина даже да обсъждам такива теми с тях...но това е нормално, менят се поколенията.Мерси за включването.
Мнението беше редактирано от Solomon Kane на 20.09.19 11:51.
20.09.19
16:25
Моля, аз благодаря за твоето!
Но така и не можах да схвана какво те интересува конкретно, за да се опитам да ти отговоря. Поне доколкото мога, защото и за мен това е хоби, а не професия.
20.09.19
21:06
казано от James Hinks на 20.09.19, 16:25:
Моля, аз благодаря за твоето!
Но така и не можах да схвана какво те интересува конкретно, за да се опитам да ти отговоря. Поне доколкото мога, защото и за мен това е хоби, а не професия.
Струва ли си напъването на тая интензивност за умерена хипертрофия и леко изчистване? Това беше въпроса . Просто не исках да реши някой, че се заяждам
Мнението беше редактирано от Solomon Kane на 20.09.19 21:07.
20.09.19
22:26
Първо, тук има плътност, интензивността е малка.
Второ, не, не си струва. Но този метод на тренировка не е силен в хипертрофията, в изчистването работи в някаква степен, a всъщност основната му цел е издръжливост във всичките и аспекти и то бързо. Както и сила, макар и не толкова, колкото със строго силов протокол...Въпреки, че с правилната постройка силата, която се качва въобще не е за подценяване, примери има сериозни.
Та в общи линии ние с теб дискутираме в грешната посока, но нормално да е така, защото за тези интервали информация съм дал съвсем частично и отгоре и само аз знам в детайли схемата и подробностите и.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 20.09.19 22:44.
Аз лично не знам много за интервалите, но, както съм казвала няколко пъти, има 2-3-ма човека, на които имам безпрекословно доверие и не напирам да знам. Това, което знам, ми е достатъчно. Върша много работа за кратко време, силата ми много бързо се качва, много дълго време се запазва (имам едно голямо прекъсване в тренировките, а не съм правила друго освен интервалите от няколко години, имам практическо наблюдение как изградената сила се запазва дори непокътната до един момент, а после просто много малко пада). Не съм фен на рисковите тежести, от мен рядко ще се видят максове, но пък вероятно биха били показно за силовия резултат на интервалите.
Интервалите, както казах по-горе, импонират на това, което обичам да правя в залата, като движения. Също така отговарят напълно на прага на напрежение, който мога да понеса, така че да се запазя в рамките на генериране на щастие от тренирането. Демек напъвам се с кеф. Така че на въпроса дали си струва - от гледна точна на моите, абсолютно лаишки, наблюдения върху себе си - струва си. Въобще, интервалите са ми любими, бих тествала някой макс, но те ми хабят ресурса за тренировка 😂 А и моите максове са “максове”, щото не правя компромис с техниката за едната тежест 😁😁😁 Страхът от болката е по-голям от егото ми (което не е много малко 😂😂😂).
Момчета, благодаря за културното включване и на двама ви! Пак заповядайте 🌞
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 21.09.19 09:16.
21.09.19
10:53
[quote author=“James Hinks” date=“1569007605”....
Та в общи линии ние с теб дискутираме в грешната посока, но нормално да е така, защото за тези интервали информация съм дал съвсем частично и отгоре и само аз знам в детайли схемата и подробностите и.
Балканът пази свойте тайни 🙂
Така и трябва да е с всяко нещо,което има стойност.
Може да е грешна посока, но дискусията с теб е удоволствие. Ще дебна да се включа като храниш някой.
Демек напъвам се с кеф.
Това е напълно достатъчен отговор. Следим темата.
Мнението беше редактирано от Solomon Kane на 21.09.19 10:54.
21.09.2019г.
Тренировка:
През 10 секунди:
10х3 х мъртва тяга@53кг;
14х2 х лежанка@30кг;
Много готино участие на 10 годишнината на Оратница вчера. Солото ни с колегата се получи много добре, убих страха от импровизации 🌞 Щото нямахме избор освен да импровизираме 🌞
В крайна сметка си станах сутринта и си тренирах. Тягата беше отлична до шестия подход, после натежа бая. Десетия трудно го започнах. Но цялостно тягата беше много добре.
Не пипах по лежанката, защото тягата ме изцеди. За момента запазвам тройки тяга с двойки лежанка.
Покрих 4 тренировки тази седмица. Иска ми се да покрия 4 и за другата, но не знам дали ще стане, защото в петък потегляме - при всички положения е желателно да почивам утре (макар че искам да използвам всички почивни дни за трениране с Десо... но...разумно е да почивам утре). За да покрия 4 тренировки в следващата седмица, може да се наложи да тренирам 4 последователни дни, а на мен изобщо не ми се ще. Така че би било добре да не тръгваме супер рано в петък, ама сме само куфари и не можем да имаме претенциЙ. Ще видим 😂 Мога да преценявам, примерно, ден за ден в следващите дни дали мога да си позволя да тренирам.
Рожденият ден на Оратница ❤
Снимка едно: маскиране на херпеса;
Снимка две: не ме целувай, имам херпес;
Снимка три: “част от ансамбъла” - Общежитието 🌞
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 21.09.19 12:07.
22.09.2019г.
Тренировка:
През 10 секунди:
12х2 х преден клек@30кг;
10х2 х раменна преса с успореден хват@2х9кг;
За загрявка - оувърхед 2х5@10кг; докато Десо приключи - още 2х5@10кг оувърхед. Много добре повлиява дълбочината на предния ми клек.
В крайна сметка усетих, че мога да тренирам и ще почивам утре, за тройките тяга във вторник.
Клекът беше много добре, тежеше си в последните подходи, но успях да запазя формата и дълбочината, както и ритъма. Набиранията пак натежаха зверски в осмия подход. За раменната преса, както каза Десо, сблъскаха се естроген с естроген и взех деветките...(едно момче не ми ги даде, защото...много му трябвали....не, че е длъжен, ама като видях за какво му трябваха...дали щеше да почива минута или минута и десет...както и да е...естроген). Правих си двойки, но след седмия си беше чул преса.
Наспиването и почивката си казаха думата, бях си свежарка. Но и изкушението да тренирам с Десо 😂😂😂😂😂 Ей, от 2011-та ме изкушава с тренировки това момче 😂
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 22.09.19 12:52.
25.09.2019г.
Тренировка:
През 10 секунди:
10х3 х мъртва тяга@53кг;
14х2 х лежанка@30кг;
Е тъй кат’ стане...Десо се разболя онзи ден, съответно вчера не можахме да станем и двамата, така че...Вчера пълен провал с плана да тренирам вторник, сряда и петък. Сега или ще оставя седмицата на 3 тренировки...или ще тренирам три последователни дни. Но няма да го планиран, щото плановете ми се сгромолясват.
Относно тренировката - тягата много добре до подход 7, после рЕзко натежава и усещам как долната ми част НЕ работи оптимално и дърпам само с горната. Но ще се адаптирам. Лежанката отлично, с оглед, че тягата ме изпива. На суинговете - нямам време просто за 20, знам, че звучи странно, но имам тайминг с транспорта...А днес се и успах - бях в залата в 7:30, започнах да тренирам 7:40, а най-късният трамвай е в 8:15, за 35 минути имам да тренирам, да разговаря щангата и почистя от магнезия, да се изкъпя, да си изсуша косището, да се облека и да стигна до спирката 😂😂😂 Не мрънкам, констатирам.
От другата седмица официално сряда и четвъртък работя от къщи. 😍 Това би трябвало да облекчи ритъма с оглед настъпващата тъмница сутрин.
27.09.2019г.
Тренировка:
През 10 секунди:
12х2 х преден клек@30кг;
Загрявка с 2х5 х оувърхед@10кг диск;
Посредствена тренировка, въпреки почивката. Чувствах се скована на клека, той ме източи, оттам набиранията след шестия подход бяха мъка. Регенериращ за пресата, ама кел файда. Все тая, важното е, че все пак тренирах, че бях на ръба.
Офисна случка от вчера:
Навела съм се нещо и изохках, не знам защо, мислех си нещо. Покрай мен минава колежка, която, доколкото ми е известно, тренира хора, смята, че много ги разбира нещата, което аз не оспорвам, а и не ме интересува, но неколкократно ми влиза със съвети, които нито съм търсила, нито съм желала, нито по някакъв начин съм дала знак, че искам да си говорим като цяло, особено пък за тренировки. Провежда се следният разговор:
Тя: какво ти е, мускулна треска ли имаш?
Аз: Не, защо?
Тя, смеейки се: толкова ли ти беше ентусиазмът, един месец?
Аз, гледайки абсолютно недоумяващо, но сещайки се, че преди няколко месеца и ах зверска мускулна треска и като се заседявах на стола и после ставах, първите метри побакуцвах и сигурно ме е питала какво ми е: Ъъъ, наистина не разбирам какво ме питаш?
Тя: ами явно, щом вече нямаш мускулна треска, ентусиазмът ти за фитнеса е трая един месец и вече не тренираш!
Аз, в състояние “ШОК”: нямам никаква представа как ги правиш тия заключения...но не съм спирала да тренирам ...
Като цяло в офиса не коментирам какво тренирам, как тренирам, тая тема не се включвам в нея, щото има достатъчно “капацитети” и не ми се участва в разговори кой е по- по- най-, тя се коментира само, за да се покаже кой колко е навътре, което ми е безполезно и безинтересно. Няколко пъти са ме питали колко вдигам (?)...и колко време ми трае тренировката, но като им кажа 13-15 минути, недоверието в очите им показва, че съм на прав път да не участвам в такива разговори. Та не знам защо подлежа на коментар и защо въобще ме намесват, след като аз държа на това, че нищо не знам, нищо не тренирам и като цяло нищо не разбирам 😂
Отношенията сред офисния планктон са такива навсякъде, Иги. 🙂
Хищничество - някой като тая се опитва да те омаловажи с активна или пасивна агресия (пренебрежително-саркастично).
Паразитизъм - като стане ясно, че знаеш и можеш повече, палачинката се обръща на “ама ще ми направиш ли програма” (днес имах подобен разговор с един украинец тук).
Симбиоза - твърде рядко срещана сред планктона, но се случва да се изградят отношения, базирани на взаимно уважение и доброволна помощ със съвети и насоки. 🙂
Мнението беше редактирано от Boby_ на 27.09.19 15:14.
Боби, няма как да бъде по-точно казано и разписано. Просто продължавам да питам относно 1 и 2 - защо и кому е нужно?
Но няма как да бъде отговорено.
01.10.2019г.
Тренировка:
През 10 секунди:
12х2 х преден клек@30кг;
Загрявка с 2х5 х оувърхед@10кг диск;
Неудовлетворителен клек, нещо краката бяха много вдървени. Отлични набирания и преса.
Уикенда с Десо направихме кратки посещение на нашето море, намерихме безлюден плаж, успях да се изкъпя (да сме точни да си се поплацикам) във водата. Два дни, ама качествени.
03.10.2019г.
Тренировка:
През 10 секунди:
10х3 х мъртва тяга@53кг;
14х2 х лежанка@30кг;
10х3 х руски суинг@32кг пудовка;
Нещо не е наред с тая тяга, нещо в краката не работи. Имам предложение как да поправим, но ще видим. Две кила и по едно повторение отгоре, ама тежи, бре!
Давам си сметка, че двата кг на тягата отговарят на “Качваш тежестта със съвсем малко”, а осемте кг на суинга напълно противоречат, но тая тяга така ме ядоса, че реших да взема 32ката, за да си избия комплексите.
Работата от къщи в брутално коварна. Движението е тройно по-малко, както и водата.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 03.10.19 16:00.
05.10.2019г.
Тренировка:
През 10 секунди:
12х2 х клек с тежест над глава@15кг диск;
Загрявка с 2х5 х клек с тежест над глава@10кг диск и 1х5@15кг диск, за да установя дали това е тежестта за подходите;
Понеже бях много скована в краката на предишните две тренировки, а оувърхедът винаги корегирам това, реших днес, за разнообразие и за корекция, да не клякам преден, а с тежест над главата. Отрази се много добре на долната част, но натежа на горната, което, обаче, не рефлектира зле върху набиранията. Хубава тренировка, предвид, че имам мускулна треска на гърба и в долната част на еректорите (което е отражението на недотам перфектната ми тяга от четвъртък - винаги знам, че появи ли се треска в тая част, не съм правила тяга по учебник 😂).
*Сашо, честит рожден ден (на патеричка)! Да сте живи и здрави, ти и семейството ти! Благодаря за всичко, което правиш.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 05.10.19 12:10.
Вчера, след един много приятен разговор с Боби, разрових началната комуникация относно тежестите за интервалите и установих, че брутално съм си объркала тежестта на лежанката.😂😂😂 Сега ще трябва да направя корекция в тежестите май 🤔 тази седмица остава с три тренировки, малко се обърка планът, тъй като иначе трябва да направя 4 поредни, защото петък заминаваме и тренировките за следваща седмица трябва да ги вместя във времето понеделник до петък. Така че най-доброто, което измислих е да почивам днес, а после да тренирам понеделник + вторник и четвъртък + петък. Лошото е, че ще трябва да започна с тяга и да приключа с клек, което е гадно. Но е по-добре от нищо или от това да се контузя.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 06.10.19 09:38.
казано от karfi4ka на 06.10.19, 08:59:
Вчера, след един много приятен разговор с Боби, разрових началната комуникация относно тежестите за интервалите и установих, че брутално съм си объркала тежестта на лежанката.😂😂😂 Сега ще трябва да направя корекция в тежестите май 🤔
Тежестите при интервалите имат свойството да се “самокоригират”. 🙂 Ако редовно правиш с повече, идва адаптация (ако не се “счупиш” преди това, разбира се). Ако правиш с по-малко, интервалът пак е валиден, стига да не е с МНОГО по-малко - тежестта далеч не е определяща за ефекта. 🙂
С много е - 7.5 кг. Гледах, че Сашо ми е дал за тренировка Б следните тежести:
Тяга @50кг;
Лег @37.5кг;
Суинг @24кг;
Разбира се това е било много отдавна, аз имах дълго прекъсване. Но точно след него, като съм върнала началните тежести, съм сложила 30кг на лежанката, вместо 37.5. Макар че началните начални тежести бяха определени на база параметри, които в началото на тази година не бяха валидни поради падането на редовните тренировки и прекъсването (от гледна точка на нивото на сила). Обаче пък тежестта ми е за 5 повторения, а аз 37.5 х 5 ще ги отнеса без никакъв проблем. Въпросът е, че не знам как да постъпя сега така че да запазя идеята на интервалите - да запазя тази тежест на лежанката и да продължа с тройките на тягата...или да върна двойките на тягата на 50 кг и да вдигна лежанката...
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 07.10.19 21:25.
08.10.2019г.
Тренировка:
През десет секунди:
10х3 х мъртва тяга@53кг;
10х2 х лежанка@33кг;
20х3 х руски суинг@24кг;
Тягата беше много по-стабилна, добре дърпах с краката, сложих по един диск под щангата и корекцията повлия много добре на стойката. Напънах се на суинговете да ги докарам 20 подхода. На лежанката сложих 2.5 кила, за да се доближат до коментираното по-горе. В двойки не ги усетих много тия 2.5, ако не си ги бях слагала сама, нямаше да разбера, че тежестта е качена...мазаляк 😂
*Баци, на патеричка тук, честит рожден ден! Да си все така здрава и добра!
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 08.10.19 10:21.
казано от karfi4ka на 08.10.19, 10:20:
На лежанката сложих 2.5 кила, за да се доближат до коментираното по-горе. В двойки не ги усетих много тия 2.5, ако не си ги бях слагала сама, нямаше да разбера, че тежестта е качена...мазаляк 😂
Ами значи качваш още 2,5 на лежанката следващия път и оставяш тягата с тройки - да е гадно. 🙂
казано от nervak на 08.10.19, 11:58:
Малее ,аз на двойките умирам...тройките не си ги представям.
Има време. Двойки през пет секунди > тройки през десет. 🙂
казано от Boby_ на 08.10.19, 12:23:
казано от nervak на 08.10.19, 11:58:
Малее ,аз на двойките умирам...тройките не си ги представям.
Има време. Двойки през пет секунди > тройки през десет. 🙂
Боби, това съзнанието ми отказва да си го представи, но съм любопитна да дойде такъв момент.
Нервак, на тройките се чувствам все едно съм качила тежестта от двойките с 25кг, а не с 2.5 кг. Попритрепервам, а, ако, не дай, Боже, някой реши, че иска да си говори с мен, започва да ми минава мисълта да се разплача 😂😂😂