Ново начало

Темата е заключена.
Прескочи до:

24.10.19
11:12

Колкото и да е тъпо за теб,си е истина. Дадох ти примера просто за сравнение,а не буквално!

И тези приказки,че не ставало само със зоб,ги остави за хората,които не са влизали в зала 🙂 Защото,аз,имам повече стаж в залата,отколкото ти си на години.Някак не върви да ми прибутваш клишета 🙂

Не се отклоняваме от темата,просто въпросите ти,са неуместни предвид това,че си на “препарати” и достатъчно хранителни добавки,както и “силна” храна,която пък,на свой ред бива добре усвоена - именно заради химията.

HU

24.10.19
11:19

казано от Гюлето на 24.10.19, 11:12:

Колкото и да е тъпо за теб,си е истина. Дадох ти примера просто за сравнение,а не буквално!

И тези приказки,че не ставало само със зоб,ги остави за хората,които не са влизали в зала 🙂 Защото,аз,имам повече стаж в залата,отколкото ти си на години.Някак не върви да ми прибутваш клишета 🙂

Не се отклоняваме от темата,просто въпросите ти,са неуместни предвид това,че си на “препарати” и достатъчно хранителни добавки,както и “силна” храна,която пък,на свой ред бива добре усвоена - именно заради химията.

Да говорим и за хората на препарати и натуралните.
В следствие на какво може да се каже ,че имаш свръх възстановяване.
Какво се случва,за да стане това ?
Защото каквото и да си говорим във всеки спорт на някакво горно ниво се използва допинг.
Аз съм изчел доста книги от книжарницата в НСА...спортна физиология,биохимия.
Но има въпроси които си ги задавам а нямам отговор и ме издразни че веднага скочихме към химията която взимам.
Ще ми е интересно да се включат и още хора,защото съм сигурен ,че има хора които също ги вълнува

Мнението беше редактирано от Hustle на 24.10.19 11:21.

24.10.19
11:26

Е те не са 1000 фактора, че да се чудиш- освен химията, съня и храната остават адаптацията и точно дозираното натоварване..

ДЕ

24.10.19
11:26

Де да знам човек, аз например през повечето време не взимам никакви добавки, а когато съм взимал е било БЦАА, протеин и подобни. Цял ден съм на работа, вечер например мога да отида да тренирам, след това да се напия, да си легна в 01.00 ч., да стана в 0.6 сутринта пълен кукуряк и на другата вечер да отново да отида да тренирам и то с желание. Е те това възстановяване не знам какво е :-)
Напоследък не прилагам този “подход”, но доста пъти съм била така. А какво остава да се храниш добре, да приемаш не малко суплементи и стимуланти, както и да спиш повечко...........а пък и да си на 19-20 г.

HU

24.10.19
11:32

казано от Деян на 24.10.19, 11:26:

Де да знам човек, аз например през повечето време не взимам никакви добавки, а когато съм взимал е било БЦАА, протеин и подобни. Цял ден съм на работа, вечер например мога да отида да тренирам, след това да се напия, да си легна в 01.00 ч., да стана в 0.6 сутринта пълен кукуряк и на другата вечер да отново да отида да тренирам и то с желание. Е те това възстановяване не знам какво е :-)
Напоследък не прилагам този “подход”, но доста пъти съм била така. А какво остава да се храниш добре, да приемаш не малко суплементи и стимуланти, както и да спиш повечко...........а пък и да си на 19-20 г.

Ами един свръх атлет ?
А и всичкото това води някакви негативни последици ,защото всичко се случва по-бързо в организма ти. А и по тази логика няма да има граница за човека и неговите постижения. Химията ще се развива винаги

ДЕ

24.10.19
11:35

Границата е там според мен, където едни неща в тялото ти започнат да изпреварват развитието на други, като например силата расте, обаче ставите и сухожилията не са готови и хоп-контузия. Или пък си натрупал прекалена мускулна маса, като доста важни звена са изостанали и са слаби, което също може да доведе до контузия в един момент и т.н. и т.н.

24.10.19
11:39

казано от Любомир на 24.10.19, 11:26:

Е те не са 1000 фактора, че да се чудиш- освен химията, съня и храната остават адаптацията и точно дозираното натоварване..

Адаптацията е зависима от тези три фактора - това имах в предвид и аз 🙂
Колкото до натоварването - затова казах,че само той знае,след като не пише работните кила.

А,точно това ми е интересно - с какви килограми тренира,след като е 110 кг. ЛТ и доста изчистен.

HU

24.10.19
11:59

Тяга-от 170кг в момента правя 235кг като мога и още но ме е страх за кръста

Клек- от 180кг в момента клякам 220кг

Лежанка от 90кг имам 160кг като тя ми върви най-бързо. 

Тук искам да вметна,че имам огромна сила и мога и още просто се пазя от контузии

При всички случаи вдигам кръвното налягане защото имам болки в главата след тежки тренировки,при които аз самият не усещам умора .

Мнението беше редактирано от Hustle на 24.10.19 12:01.

24.10.19
14:00

Най-интересното в този дневник е, че зобиш.

24.10.19
14:14

казано от Brown Bomber на 24.10.19, 14:00:

Най-интересното в този дневник е, че зобиш.

Е, ти да не мислиш, че болките в главата и високото кръвно са от тренировките 😄
Те са сигнал, че трябва да спреш или да се напъваш или да зобиш 😄

ДЕ

24.10.19
14:19

казано от Блажка на 24.10.19, 14:14:

Е, ти да не мислиш, че болките в главата и високото кръвно са от тренировките 😄
Те са сигнал, че трябва да спреш или да се напъваш или да зобиш 😄

+1, т.е. да се обърне внимание на проблема.
То точно това е момента, че ако го вдига след трена не е ок. Обикновено кръвното следва да се нормализира след тренировка. Аз, който съм хипертоник, както и да съм тренирал 10-15-20 мин. след зала съм го мерил и е в граници, дори често пъти преди даже да съм си пил лекарствата.

HU

24.10.19
14:40

Всяка седмица съм на изследвания и след зала си меря кръвното 130на 80

HU

24.10.19
14:41

казано от Bench Press на 24.10.19, 14:36:

казано от Hustle на 24.10.19, 11:19:

казано от Гюлето на 24.10.19, 11:12:

Да говорим и за хората на препарати и натуралните.
В следствие на какво може да се каже ,че имаш свръх възстановяване.
Какво се случва,за да стане това ?
Защото каквото и да си говорим във всеки спорт на някакво горно ниво се използва допинг.
Аз съм изчел доста книги от книжарницата в НСА...спортна физиология,биохимия.
Но има въпроси които си ги задавам а нямам отговор и ме издразни че веднага скочихме към химията която взимам.
Ще ми е интересно да се включат и още хора,защото съм сигурен ,че има хора които също ги вълнува

Чел си пък на 18 години и без никакъв стаж си почнал да зобиш и да си тормозиш тялото с тия “110кг”. Тренираш супер тъпо и си гърмиш жокерите с тая химия на тази възраст. С тия тъпи тренировки - нищо чудно, че си прибегнал към препаратите преди дори да станеш пълнолетен....
На 18 години се оплакваш от кръвно! Ти вред ли си?

Ето го и най-големия разбирач! Що не вървиш да пишеш някъде другаде или да се разходиш ?

24.10.19
15:21

Горкото момче.

24.10.19
15:38

казано от Hustle на 24.10.19, 09:40:

Под претренирване можем да разбираме нарушаване на баланса между тренировка и възстановяване,а при свръх-възстановяване ?

Също се интересувам има ли претренирване и свръх-претренирване ?
Има ли свръх-възстановяване,щом има възстановяване ?

казано от Hustle на 24.10.19, 11:32:

Ами един свръх атлет ?
А и всичкото това води някакви негативни последици ,защото всичко се случва по-бързо в организма ти. А и по тази логика няма да има граница за човека и неговите постижения. Химията ще се развива винаги

Претрениране, не претренирване 😄
Свръхпретрениране какво ще рече, не мога да схвана какво питаш? Претрениране, от което не можеш да се възстановиш някакво време или?
Свърхвъзстановяване има - това, което правиш ти и са правили много хора преди теб. Другото е нормално възстановяване, тоест добра храна и качествен сън.
Какво е това свръх атлет? Тоест какво разбираш ти под този термин?
Коя Химия ще се развива винаги, науката Химия или “химията”, тоест допинга? Ако е първото - да, ще се развива, но за второто бъди сигурен, че няма да е така.

ДЕ

24.10.19
15:43

Като стана дума, та: Не се ли приказваше, че при правилна дозировка, стероидите са доста по-безвредни от алкохола. Даже преди време и аз бях влязъл в подобен спор, защитавайки обратната теза, но при продължителна употреба. Получих яростен отпор. Ок, да приемем, че не съм бил прав. От това трябва задължително да следва обаче, че пиещите младежи са по-застрашени от непиещите, които ползват стероиди. А пиещи младежи много и никой като цяло в масовката не се е гътнал /образно казано/ от ежедневните купони с уиски и бири. И това продължава с години, в един момент спират и всичко е ок със здравето им. Защо Hustle да е по-застрашен, ако тази теза е вярна.
Другото, което е - стероида е стероид, дали е за маса или за по-добри постижения, химия е. Та от тук-какво да кажем за младежите, които професионално се занимават със спорт, и по-точно олимпийските щангисти. Тях не ги ли почват също на млада възраст, та даже и по-малки. Ок, ама те били професионалисти. Но все пак, ако е толкова вредно и застрашава при всички случаи здравето без изключения, едва ли в профи спорта ще посягат толкова брутално на препаратите.
В случай, че Hustle приема всичко под лекарски контрол, не прекалява с дозите и т.н., какъв е въобще проблема. И повече ли ще бъде прецакан, сравнено с един 19-20 г. щангист тръгнал по профи пътя и т.н., който също зоби.

24.10.19
15:47

Стига бе, Дидо, нормално е работата и семейството да ми пречат на щангите, а не щангите на работата и семейството 😄

24.10.19
15:49

казано от Деян на 24.10.19, 15:43:

Като стана дума, та: Не се ли приказваше, че при правилна дозировка, стероидите са доста по-безвредни от алкохола. Даже преди време и аз бях влязъл в подобен спор, защитавайки обратната теза, но при продължителна употреба. Получих яростен отпор. Ок, да приемем, че не съм бил прав. От това трябва задължително да следва обаче, че пиещите младежи са по-застрашени от непиещите, които ползват стероиди. А пиещи младежи много и никой като цяло в масовката не се е гътнал /образно казано/ от ежедневните купони с уиски и бири. И това продължава с години, в един момент спират и всичко е ок със здравето им. Защо Hustle да е по-застрашен, ако тази теза е вярна.
Другото, което е - стероида е стероид, дали е за маса или за по-добри постижения, химия е. Та от тук-какво да кажем за младежите, които професионално се занимават със спорт, и по-точно олимпийските щангисти. Тях не ги ли почват също на млада възраст, та даже и по-малки. Ок, ама те били професионалисти. Но все пак, ако е толкова вредно и застрашава при всички случаи здравето без изключения, едва ли в профи спорта ще посягат толкова брутално на препаратите.
В случай, че Hustle приема всичко под лекарски контрол, не прекалява с дозите и т.н., какъв е въобще проблема. И повече ли ще бъде прецакан, сравнено с един 19-20 г. щангист тръгнал по профи пътя и т.н., който също зоби.

😄
Спри се, човече..
Дали химията е вредна или не - Сашо ще ти каже.
Ти кажи - сина ти като стане на 18 и е 110 кила с вени, според теб това ОК ли е? А факта, че се тъпче като за последно през 2 часа? Сигурно е супер за стомаха.
Сигурен съм, че момчето е в перфектно здраве, но за акъла му се притеснявам.

Мнението беше редактирано от Bench Press на 24.10.19 15:50.

HU

24.10.19
15:49

Ти каза това което аз не можах за толкова време.
80% от моят набор или друсат или пият ,а в много случаи и двете!
Аз пак ще се повторя,това моето “зобене” няма нищо общо до това на един културист. Дозите са минимални ,както и не вкарвам по 3/4препарата....

ДЕ

24.10.19
15:51

казано от Bench Press на 24.10.19, 15:49:

😄
Спри се, човече..

Именно Сашо е казвал, че вредите от препаратите са пресилени. Стига разбира се да се спазват други условия. Всичките статии тук по въпроса съм му ги чел. А и не само по този въпрос.

Мнението беше редактирано от Деян на 24.10.19 15:58.

HU

24.10.19
15:54

казано от James Hinks на 24.10.19, 15:38:

казано от Hustle на 24.10.19, 09:40:

Под претренирване можем да разбираме нарушаване на баланса между тренировка и възстановяване,а при свръх-възстановяване ?

Също се интересувам има ли претренирване и свръх-претренирване ?
Има ли свръх-възстановяване,щом има възстановяване ?

казано от Hustle на 24.10.19, 11:32:

Ами един свръх атлет ?

Претрениране, не претренирване 😄
Свръхпретрениране какво ще рече, не мога да схвана какво питаш? Претрениране, от което не можеш да се възстановиш някакво време или?
Свърхвъзстановяване има - това, което правиш ти и са правили много хора преди теб. Другото е нормално възстановяване, тоест добра храна и качествен сън.
Какво е това свръх атлет? Тоест какво разбираш ти под този термин?
Коя Химия ще се развива винаги, науката Химия или “химията”, тоест допинга? Ако е първото - да, ще се развива, но за второто бъди сигурен, че няма да е така.

С теб бих разговарял много по тази и други теми,защото има какво да науча от теб,но тук да водим теми на разговор явно не става

HU

24.10.19
15:58

😄
Спри се, човече..
Ти кажи - сина ти като стане на 18 и е 110 кила с вени, според теб това ОК ли е? А факта, че се тъпче като за последно през 2 часа? Сигурно е супер за стомаха.
Сигурен съм, че момчето е в перфектно здраве, но за акъла му се притеснявам.

Със сигурност няма да съм и доволен ако моят син е на 18години,да се друса и да се напива и да няма никаква цел в живота. И това през два часа не е тъпкане и все още никой не е умрял от хубава храна дори тя да е в големи количества. През 90те години  масово щангисти,борци и гребци са използвали допинг и то бая още в спортните училища,гледам всички са изпукали от онова време....

24.10.19
16:05

И защо трябва да се избира между друсане с едното или друсане с другото? Защо просто не се въздържиш от друсане докато натрупаш някакъв опит и действително стигнеш до заключението, че имаш нужда от тях?
Къде е този лекарски контрол? Личната ти знае, че взимаш препарати? 😄

24.10.19
16:11

Ако,ти зобиш в малки количества и твърдиш,че няма нищо общо с на другите културисти схемите....направо си за медал....хахаха....

Ти,мутира за грубо една година - колко килограма ЛТ си качил,откакто си започнал първият цикъл ?

24.10.19
16:12

Като стана дума, та: Не се ли приказваше, че при правилна дозировка, стероидите са доста по-безвредни от алкохола.

Неговата дозировка е далеч от “правилна”.

Та от тук-какво да кажем за младежите, които професионално се занимават със спорт, и по-точно олимпийските щангисти. Тях не ги ли почват също на млада възраст, та даже и по-малки. Ок, ама те били професионалисти. Но все пак, ако е толкова вредно и застрашава при всички случаи здравето без изключения, едва ли в профи спорта ще посягат толкова брутално на препаратите.

В профи спорта на никого не му пука за здравето. И между другото, в щангите дозите са в пъти по-малки, от колкото в бодибилдинга. И това, че щангистите не умират масово (за разлика от бодибилдерите), не значи, че всичко със здравето им е ок.

Проблема е, че в началото на годината е 80 кг. на 180 см., като дори това е постигнато със зоб, а не с тренировки. Сега е 110 кг.
Но на тази възраст всички се имат за безсмъртни и знаят всичко, така че каквото и да говорим, все тая.

казано от Hustle на 24.10.19, 15:49:

Аз пак ще се повторя,това моето “зобене” няма нищо общо до това на един културист. Дозите са минимални ,както и не вкарвам по 3/4препарата....

Колко пък да са минимални, като си 110 кила, релефен, на 180 см., и си качил 30 за няколко месеца? Това, че има културисти, дето взимат повече, не прави твоите дози “минимални”.

HU

24.10.19
16:13

казано от Bench Press на 24.10.19, 16:05:

И защо трябва да се избира между друсане с едното или друсане с другото? Защо просто не се въздържиш от друсане докато натрупаш някакъв опит и действително стигнеш до заключението, че имаш нужда от тях?
Къде е този лекарски контрол? Личната ти знае, че взимаш препарати? 😄

В началото на дневника казах че с мен се занимава д-р Камен Генов и взимането  на каквито и да е препарати става под негов контрол

HU

24.10.19
16:16

казано от Петко К на 24.10.19, 16:12:

Като стана дума, та: Не се ли приказваше, че при правилна дозировка, стероидите са доста по-безвредни от алкохола.

Неговата дозировка е далеч от “правилна”.

Та от тук-какво да кажем за младежите, които професионално се занимават със спорт, и по-точно олимпийските щангисти. Тях не ги ли почват също на млада възраст, та даже и по-малки. Ок, ама те били професионалисти. Но все пак, ако е толкова вредно и застрашава при всички случаи здравето без изключения, едва ли в профи спорта ще посягат толкова брутално на препаратите.

В профи спорта на никого не му пука за здравето. И между другото, в щангите дозите са в пъти по-малки, от колкото в бодибилдинга. И това, че щангистите не умират масово (за разлика от бодибилдерите), не значи, че всичко със здравето им е ок.

Проблема е, че в началото на годината е 80 кг. на 180 см., като дори това е постигнато със зоб, а не с тренировки. Сега е 110 кг.
Но на тази възраст всички се имат за безсмъртни и знаят всичко, така че каквото и да говорим, все тая.

казано от Hustle на 24.10.19, 15:49:

Колко пък да са минимални, като си 110 кила, релефен, на 180 см., и си качил 30 за няколко месеца? Това, че има културисти, дето взимат повече, не прави твоите дози “минимални”.

Пиши ми ЛС защото тук не мога да споделям каквото и да е свързано с препаратите

24.10.19
16:17

Та от тук-какво да кажем за младежите, които професионално се занимават със спорт, и по-точно олимпийските щангисти. Тях не ги ли почват също на млада възраст, та даже и по-малки.

Напротив, там точно гледат да ги запазят максимално дълго време чисти и чак когато дойде момента, в който с чиста техника и методика вече няма накъде повече - тогава.
Това с ранната възраст е било едно време и то не за дългов ГДР.

Но все пак, ако е толкова вредно и застрашава при всички случаи здравето без изключения, едва ли в профи спорта ще посягат толкова брутално на препаратите.

Профи спорта е съвсем отделно нещо, от това, което се дискутира тук. Защото е професия. Както да си военен и да те пратят в зона на активини бойни действия, последствията са ти последна грижа, щом си избрал това поприще.

Няма как да знаем какво и кой го контролира и какво и колко взима.

Бе тоя дявол не е чак толкова черен, но не това е идеята. Излишен е в случая, a и не само в конкретния такъв. Да, без препарати състезание по културизъм никога няма да види, това е 100% сигурно. Но то и културизма е един спорт... 😄

казано от Hustle на 24.10.19, 15:58:

През 90те години  масово щангисти,борци и гребци са използвали допинг и то бая още в спортните училища,гледам всички са изпукали от онова време....

А бе не беше съвсем така, поне не и в спортните училища. И пред 80-те, че и през 70-те не е било така.

24.10.19
16:26

Той малкия не осъзнава, че не стероидите са проблема, а крехката му възраст в комбинация с липсата му на опит/знания.
След време като ти дойде акъла може да се присетиш за “ония идеоти от бб теама дето ми обясняват”.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1