Peaceful mind and body ♥ Getting back in shape & Breastfeeding

Прескочи до:

01.12.19
21:34

01/12/19

Витамини - Alive Women’s multi; вит. Б12

Храна:
- Кафе; Малинада с лимон и листенца мента
- Бъркани яйца с червена чушка; Две безглутенови филийки с 1/2 авокадо
- Чаша червено вино докато рисувам (снимки долу)
- Зеленчукова супа / картофи, броколи, моркови, черв.чушка/ ; Салата настъргани моркови с магданоз и зехтин
- Солети от лимец и малко ядки; Чай джинджифил и лимон

Тренировка няма. Лека и лежерна неделя с хубави срещи и емоции. 🙂 ❤ 🎨

Мнението беше редактирано от Теди на 01.12.19 21:35.

02.12.19
21:26

02/12/19

Храна:
- Кафе с оризово мляко; Фреш портокал + банан + замразени ананас и манго + чага - в блендера.
- Две безглутенови филийки с 1/2 авокадо; Две бъркани яйца с чушка; Салата моркови и магданоз
- Суши от хепи / само обикновените видове с краставица, сьомга и риба тон/ ; Печена тиква с мед и орехи; Чаша червено вино 🍷

Днес имах да водя два йога часа, но колежка ме заместваше защото имах час при лекар. Съответно няма тренировка, почивен ден с дълго излежаване от което имах нужда. Мъркащо коте, приятно четиво и пижама цял ден. ❤

Мнението беше редактирано от Теди на 02.12.19 21:27.

05.12.19
17:50

Не съм писала 2-3 дни защото минах страшни болки около МЦ. Храната беше оскъдна, но добра (хапвах по 2 яйца с авокадо и доста плодове,малко ядки) и пих главно зелен чай.
Нямах избор и трябваше да си водя часовете по Йога, но се щадях колкото мога и не съм се напъвала да правя всичко.

05/12/19

Храна:
- Кафе с оризово мляко; Фреш портокал и банан
- Бананово-кокосови палачинки ( 2 яйца, банан, 1сл. кокосово брашно, ванилия и канела) направени с кокосово масло и поляти с кленов сироп ❤ , Шепа сурови бадеми
- За вечеря правя задушени броколи и пресни картофи на фурна + хумус и намачкано авокадо за гарнитура
- Ако огладнея по-късно ще хапна оризовки или още бадеми + Чаша червено вино

Тренировка днес няма, предните три дни се измъчих малко и днес си почивам и наслаждавам на домашния уют. Комбинирам го с поръчване на коледни подаръци и плануване на йога часове  🙂

Мнението беше редактирано от Теди на 05.12.19 20:57.

06.12.19
19:45

06/12/19

Витамини - Women’s Alive Multi; вит. Б12

Храна:
- Чисто кафе; Фреш банан и ягода
- 1 таханова бисквита и две веган ореховки (орехи; фурми; мед)
- Каничка Зелен чай + чай от роза ; Солети от лимец
- Купичка гъста леща с 1/2 авокадо отгоре ; Салата моркови и магданоз , няколко хапки хумус
- Ако стоя до късно и огладнея ще хапна още една голяма бисквита от тахановите

Тренировка няма, но пък разходки навън цял ден!🙂 Много приятно слънчево време. А вечерта съм се отдала на прекрасен чай и рисуване на коледни картинки върху дървени шайби. Тази година ще подарявам това вместо картичка. Рисувам ги за всеки различно и отзад пиша кратко пожелание. ❤

Мнението беше редактирано от Теди на 06.12.19 20:43.

07.12.19
21:27

07/12/19

Храна:
- Кафе с овесено мляко
- Две безглутенови филийки с 1/2 авокадо, две бъркани яйца
- Няколко безглутенови курабийки от пекарната до студиото
- Купичка гъста леща с 1/2 авокадо; Салата моркови; Хумус
- Солети от лимец, портокал
- Червено вино

Тренировка - Час и половина йога

* Качила съм 2-3кг за едната седмица откакто спрях млечните, не съм качвала и грам от около година и половина. 😄 Радвам се де, исках по принцип. Може и да е от намалянето на активността напоследък заради болките в яйчниците, определено не мога да тренирам често и добре когато корема ме боли нереално много и ми се подува като в 3-4 месец хаха. Надявам се да утихне това до няколко месеца. За сега правя каквото и колкото мога и се чувствам добре 🙂 Това е важното за момента.

Практиката ми днес мина прекрасно, обичам когато часовете ми се получават точно по план (което с 10 човека в една зала не винаги ми се получава). Получих и подаръчета - едно от Индия и едно за Никулден. Много е мило и приятно когато се сещат за мен. ❤

Мнението беше редактирано от Теди на 08.12.19 19:54.

08.12.19
19:53

08/12/19

Храна:
- Кафе с овесено мляко
- Овесена каша със сушени ягоди и чиа
- Две безглутенови филийки с авокадо; Малко солети от лимец
- За вечеря приготвям сьомга и салата /домати, краставици, маслини и семена/
- Чай сладък хибискус и мента

Тренировка - 1 час йога вкъщи

* Приятна неделя, излежавахме се до късно. После пък наваксах с домакинската работа из вкъщи и успях да си отделя час и нещо за йога и медитация. ❤ Имах и нужда де..
Не знам дали е заради хормоните, но напоследък съм супер емоционална и раздразнена. Горкият ми приятел хаха. Днес докато беше навън му пратих съобщение когато ми мина за да го известя, че е безопастно да се прибере. 😄

Мнението беше редактирано от Теди на 08.12.19 21:11.

10.12.19
00:40

09/12/19

Храна:
- Кафе с овесено мляко
- 5 безглутенови курабийки; Фреш портокал и грейпфрут
- Две безглутенови филийки с 1/2 авокадо; Бъркани яйца; Салата домат, краставица, маслини и семена
- Чай кардамон и портокал

11.12.19
22:34

Вчера храната през деня беше обичайната, вечерта хапнах доста суши и пих вино с компания. Тренировка нямаше, цял ден задачи.
—————————————-

11/12/19

Храна:
- Кафе с овесено мляко
- Печена тиква с мед и орехи
- В почивките между йогата хапвах бисквити с лимец, фурми и маково семе, пих зелен чай
- Две безглутенови филийки с авокадо, две бъркани яйца, салата /домати, краставици, маслини и семена/
* Ако огладнея по-късно ще хапна плод или още малко от бисквитките + Билков чай

Тренировка - Водене на 3 часа йога, всеки по 1час и 20мин.

Намерихме си квартира!!! Дори не търсехме активно вече, когато последно писах по темата тук си бяхме дали срок от 1 седмица и след това спираме да търсим Декември. То пък взе, че попадна случайно. По-голямо е отколкото мислехме за тази цена, всичко е чисто ново след ремонт, на центъра е И дават с котка. 🙂 Камък ми падна от сърцето.. предстои местене. Адаш, ако четеш това - благодаря ти, че се включи в търсенето както можеш и да знаеш ,че се е намерило!😁

П.С. Докато качвах снимката на ноктите си за Коледно настроение се сетих да съобщя също, че от другата седмица тръгвам на бокс. Отдавна искам нещо по-интензивно и едно приятелче ще ме вземе с него..  да видим.

Мнението беше редактирано от Теди на 11.12.19 23:49.

12.12.19
21:49

12/12/19

*Днес реших да съм само на фрешове през деня, след това да отида на сауна и да вечерям и снаквам нещо леко. Отдавна се каня да го направя, но чаках да съвпадне с напълно почивен ден. Реално станахме и супер късно.. така че беше въпрос на няколко часа. 😄  И преди местенето и празниците - идеално. 🙂

Храна:
- Кафе с овесено мляко, Топла вода с лимон и мед
- Фреш от грейпфрут, портокал и лимон
- Фреш от портокал и банан + 1ч.л. чага
- Шепа сурови кашу и бадем
- Солети от лимец
- Крем супа от сладък картоф и моркови (с оризова готварска сметана) + семена отгоре
По-късно ще пия чай от сладък хибискус и мента

Тренировка - 1 час йога вкъщи + 1 час сауна с контрастни душове

13.12.19
22:11

13/12/19

Храна:
- Кафе с овесено мляко
- 400мл. Фреш портокал и банан
- Две безглутенови филийки с авокадо и семена + две бъркани яйца
- Чисто кафе
- По път към вкъщи бяхме прегладнели и ядохме солети от лимец
- Скумрия на скара; Салата моркови и царевица; Черни маслини
* Чай сладък хибискус и мента преди лягане

Тренировка няма. Цял ден местене на багажи и часове чистене на новия апартамент. Утре имам да водя йога извън града, но в Неделя се местим официално! 🙂

Мнението беше редактирано от Теди на 13.12.19 22:16.

15.12.19
01:45

14/12/19

Храна:
- Кафе с овесено мляко
- Фреш портокал и банан
- Две безглутенови курабий
- Пакет оризов чипс с киноа и чиа
- Бъркани яйца, две филийки с авокадо, салата моркови с царевица
- Солети от лимец, шепа бадеми
* Зелен чай + чай от роза (насипни листенца)

Тренировка - Час и половина водене на йога

Днес правих тестове за овулация понеже лекарката се съмняваше, че въобще имам такава заради поликистозата. Ами имам си..  и то супер навреме, както и МЦ. Във Вторник ми е часа при ендокринолога да видим щитовидната и предполагам ще пусне още някакви хормони за изследване. Ако всичко се окаже наред си започвам млечните, но докато разбера какво точно не е наред в хормоните (или поне така се твърди) ще държа фронта. Не ми е лесно като към липсата на млечни добавя глутеновата непоносимост и факта, че не обичам месо. 😄 Поне от утре в новата квартира мога да си готвя доста по-лесно и спокойно да има достатъчно място за съхранение на храна.

Мнението беше редактирано от Теди на 15.12.19 01:59.

15.12.19
22:04

15/12/19

Витамини - Alive Women’s Multi; вит. Б

Храна:
- Кафе с овесено мляко
- Три безглутенови филийки с авокадо и семена
- Барче от ядки и мед
- Шепа- две сурови бадеми
-  Китайски ориз със зеленчуци ; Салата настъргано цвекло и моркови с магданоз; Чаша червено вино 🍷

Тренировка - 7 часа местене на багажи, чистене и подреждане 😁

Прикачвам снимки на първото селфи и вечеря в новото апартаментче хаха. Много бяхме прегладнели и изморени.. даже с чиний не ни се занимаваше. 

16.12.19
21:46

16/12/19

Храна:
- Кафе с овесено мляко
- 2-3 шепи сурово кашу; Чай лайка с лъжичка мед
- Китайски ориз със зеленчуци + 1/2 авокадо; Салата настъргано цвекло, моркови и магданоз; Чаша червено вино
* По- късно може да хапна червена ябълка или мандарини и да си сипя още вино, ако стоим до късно

Мнението беше редактирано от Теди на 16.12.19 21:46.

17.12.19
22:49

17/12/19

Храна:
- Кафе с овесено мляко
- Две яйца на очи + 1 авокадо
- Безглутенов веган събуей ( със зеленчуков шницел, хумус, авокадо, бейби спанак, домати, кисели краставички и маслини)
- Чаша бяло вино докато рисувам 🍷
- Сьомга с портокал на фурна; Гръцка салата с добавени семена и сушени домати; Малко салата настъргано цвекло и морков
* По-късно ще пия билков чай и ще хапна мандаринка

—————————————-

Мина ми прегледа при Ендокринолога днес.. нямам никакви проблеми с щитовидната жлеза, всичко е в норма там. Предстои изследване за инсулинова резистентност и някои хормони на 3ти Януари. Пуска ми също за вит. Д  да види дали е в норма. Казах му,че Б12 вече пия обаче трябва да започна и вит. Д като добавка. След изследванията ще знам повече по темата.

От днес ще започвам да добавям по малко млечни, определено не предишните ми количества които бяха от чист мързел да си приготвя друго. Но не смятам, че по 50-100гр сиренце в салата или купичка кисело мляко ще ми вредят, аз друго млечно и без това не обичам.

Качвам и снимка на произведението ми с четката днес! 🎨

Мнението беше редактирано от Теди на 18.12.19 01:06.

17.12.19
22:52

Трябва да спреш да пиеш Б12 за 7-10 дена и тогава да го изследваш. Иначе няма смисъл, резултата е компрометиран.

Мнението беше редактирано от Margi на 17.12.19 22:52.

18.12.19
01:10

казано от Margi на 17.12.19, 22:52:

Трябва да спреш да пиеш Б12 за 7-10 дена и тогава да го изследваш. Иначе няма смисъл, резултата е компрометиран.

Моя грешка, поправих се. Пуска ми само за вит.Д , защото му казах ,че пия Б12 по 1000мг и той каза ,че няма смисъл да ме изследва за това щом го приемам. Вит. Д ще го започна след изследването. 🙂

19.12.19
00:29

Сега забелязах, че съм забравила да пиша активност последните два дни 😀 Имаше йога и навъртане по няколко км пеша.
————————————

18/12/19

Храна:
- Кафе с овесено мляко
- Две безглутенови филийки с едно авокадо
- Фреш грейпфрут и портокал; Няколко безглутенови курабий
- Уникалнаа постна яхния с картофи и нахут + салата настъргано цвекло и магданоз❤ (Бях поръчала на приятеля ми вечеря и той намерил рецептата в Аз Жената 😁 Определено ще се готви често! )
- 2 мандаринки, шепа кашу; Чаша червено вино 🍷

Тренировка - водене на 2 йога часа, всеки по 1 час и 20 мин

Мнението беше редактирано от Теди на 19.12.19 00:30.

19.12.19
22:11

19/12/19

Храна:
- Кафе с овесено мляко
- Филия и половина с авокадо; няколко безглутенови курабий и 1 мандаринка (имах гости за закуска и от всичко по малко)
- Безглутенов веган събуей с хумус и зеленчуков шницел
- Яхния от картофи и нахут; Салта моркови и цвелко; Няколко лимецови солети
* По-късно ще пием чайче

Тренировка - Коледен шопинг, телефона отчита 13км. 😁

20.12.19
13:40

Последната седмица започнах да огладнявам постоянно и супер много.. от година се боря с това, че нямам никакъв апетит 😄 Особено да ям посреднощ не ми се е случвало. За това решиш да го отбележа в дневника.
Добавям снощи в 3ч сутринта - няколко реда шоколад с лешници, намазани с течен шоколад и един пакет чипс! 😄 Толкова много ми се ядеше точно това, че карах приятеля ми да излиза да ми го вземе до денонощен въпреки ,че имаме друга храна вкъщи.
Не знам дали не ям достатъчно през деня? Уж ям доста мазнинини, поне едно авокадо на ден, отделно ядки и яйца почти всеки ден. До сега нямах проблем. Като цяло не се лишавам от нищо което ми се хапва, дори да е вечер. Но ми се иска да не огладнявам на всеки час хаха. Със сигурност не претренирам.. всичко което правя е Йога три пъти в седмицата по 2 или 3 часа, останалите дни разходки. Не мога да виня и липсата на месо, понеже почти цял живот ям минимални количества от него ако въобще се случи и си пия витамините.

Мнението беше редактирано от Теди на 20.12.19 13:44.

21.12.19
21:37

Вчера хапвах филийки с авокадо, китайски ориз със зеленчуци, яйца. Не тренирах, беше ми лошо цял ден и бях по задачи. В 2ч. през нощта пак ядох течен шололад намазан върху шоколад с лешници 😁
Днес ми се повдига почти цял ден, едва издържах да водя йогата. Супер отпаднало ми е и не ми се прави нищо, нито ми се яде.. сигурно се разболявам. Опитах се поне да пия повече фреш и така.

—————————————
21/12/19

Храна:
- Кафе с овесено мляко
- Фреш портокал и банан
- Фреш портокал и грейпфрут
- 5 големи безглутенови курабий
- Парче и половина сьомга с мащерка и портокал на фурна; Салата домат,краставица,авокадо,сирене и семена  + Чаша вода с лимон
*Вечерта ще пия чай и ако съм гладна ще хапвам лимецови солети и мандарини

Дядо Коледа подрани и получих новият си йога мат от Sayo. Влюбена съм ❤

Мнението беше редактирано от Теди на 21.12.19 21:41.

23.12.19
01:25

22/12/19

Храна:
- Кафе с овесено мляко
- Малък безлутенов сандвич с авокадо и сирене; Шопска салата
- Още малко безглутенов сандвич + солети от лимец
- Крем супа от сладки и пресни картофи ; Салата моркови и цвекло
- 2 мандарини; Доста от коледните ми курабийки с елда (на снимката)😁 + Зелен чай

Тренировка няма днес.

24.12.19
01:25

23/12/19

Витамини - Alive Women’s Multi; вит. Б ; вит. Ц

Храна:
- Чисто кафе; Фреш портокал и банан
- Две безглутенови филийки с авокадо; 2 мандаринки;
- Салата домати, краставица; гриловани тиквички и падладжан + малко козе сирене и орехи
- Сьомга на фурма , Ориз басмати
- Мелба с няколко вида сладолед, ягоди и шоколад; 2 чаши червено вино 🍷

Тренировка няма,тези дни покрай празниците няма и да има.
————————-

Познах, че се разболявам. Днес цял ден съм с хрема, болки в гърлото и едва се влача. Пих цял ден вода с лимон и портокал.

Иначе успяхме да си изберем хубава пекарна и най-после ще мога да си правя домашен хляб! ❤ Тази също има опция за правене на комфитюри и кисело мляко. Мисля, че ще ми е много по-добре да си ги правя домашни.

И подаръците са ми опаковани. Желая ви весели и топли празници! 🎄

Мнението беше редактирано от Теди на 24.12.19 01:38.

25.12.19
03:20

24/12/19

Витамини - Alive Women’s Multi; вит. Б ; вит. Ц

Храна:
- Кафе с овесено мляко; Фреш банан и портокал
- 2 малки филийки с авокадо и сирене, още 2 филийки с хумус
- 50гр кашу
- Няколко постни сърмички, Салата смилянски боб, Пълнени чушки с фасул
- Печена тиква; Чаша червено вино

Весела Коледа! 🙂

26.12.19
01:05

25/12/19

Витамини - Women alive’s multi; вит. Б12; вит. Ц

Храна:
- Кафе с овесено мляко
- Салата моркови, цвекло и ябълка; Млечна салата; Малко от шопска салата; Печено кашу
- Печена тиква с орехи и мед; Чаша червено вино
- Изядох повечето от чинията на втората снимка (за да не описвам всичките малки неща 😄 ); Кисело зеле с ориз и пуйка; Печени бадеми; Шоколадови бонбони ръчно правени в Бразилия (от екскурзия ни ги донесоха ) + Чаша червено вино

Коледно меню и цял ден от маса на маса да угодим на всички родители и баби.. общо взето! 😄
Подариха ни кафе машина , аз никога съм нямала вкъщи и нямам търпение да започна да пия хубаво кафе! ❤

Мнението беше редактирано от Теди на 26.12.19 01:07.

28.12.19
20:19

28/12/19

Витамини- Геритамин (вит. А + Е); вит. Б

Храна:
- Чисто кафе
- Шепа и половина сурово кашу, мандарина
- Няколко безглутенови курабийки
- Салата цвекло и моркови; Катък с червена чушка; Картофена салата; Оризовки
- За после имам солети от лимец, шоколад и мандарини. Ще се пие и червено вино! 😄

Тренировка:
- 1 час дишане, раздвижване и медитация в солна стая
- 1час и 20мин. Йога за начинаещи
——————————

Дадох си два дни пълна почивка, дори не излизах от вкъщи. Бях болна и изтощена от празници и пътувания, реших да си остана у нас и да не правя нищо. Хапвах многоо домашни бисквити от елда и доста шоколад. Вечер поръчвахме китайско от мързел.. Не беше за описване.😄

Все пак не съм развалила много формата по празниците, харесвам си се. 🙂 То не че много тренирам де, но пак хаха. Мисля, че ако се взема в ръце реално да тренирам нещо по-сериозно и да се храня повече ще имам добри резултати. Но уви.. все гледам да си почина и да поспя до късно. 😄

Пристигна ми още един прекрасен йога мат от Sayo. ❤

Мнението беше редактирано от Теди на 28.12.19 20:24.

29.12.19
23:50

29/12/19

Храна:
- Чисто кафе
- 300мл. смути от кисело мляко, банан и горски плодове
- Шепа и половина сурово кашу
- Солети от лимец
- Зеленчукова супа; домашен препечен хляб с масло + намачкано авокадо; Салата цвекло, моркови и малко картофена
- Чаша червено вино; шоколад; сушени кайсии

Мнението беше редактирано от Теди на 30.12.19 01:51.

30.12.19
20:29

30/12/19

Храна:
- Чисто кафе
- 300мл. смути от кисело мляко, банан ,горски плодове, ашваганда и мед
- Още половин чаша от смутито
- Две филийки домашен хляб с масло и авокадо; 2 лъжици домашна млечна салата
- Ще се опитам да хапна зеленчукова супа за вечеря

Тренировка и движение няма

—————————————
Малко премеждия от снощи:

Вечерта ми дойде МЦ, легнахме си и към 4 сутринта се събудих с ужасно силни болки в яйчниците. Цялата се изпотих и повръщах от болка  не знам колко пъти, едва дишах и не можех да говоря. Към 5ч вече бяхме в спешното.. без особен резултат. Докато чаках да попълнят разни неща и въобще да отворят кабинета мина толкова време, че вече болката отшумя и само треперех като лист. Спукаха ми вената на две места преди да решат да ми вземат кръв от пръста за по-лесно. Гинекологичния кабинет беше адски студен, а за хигиената няма да говоря за да не обяснявам гадни неща тук.. но след няколко часа прекарани в болки, страх и повръщане толкова ми и пукаше. Просто сега се възмущавам. В крайна сметка не ми откриха нищо, мислеха и да не ме преглеждат.. аз настоях заради поликистозата да погледнат поне да нямам спукана киста и се съгласиха да ме погледнат. Кръвните изследвания са изцяло в норма, нямам спукани кисти и никой не знае на какво се държи тази пронизваща болка около МЦ. Било нормално.. не разбирам, но може и това да е нормално вече. Радвам се, че ми нямаше нищо сериозно защото не бих се доверила на спешното за каквото и да било, особено пък ако се налагаше по-сериозна намеса. Държанието на лекарите също беше отвратително и с надсмешка.

Прибрахме се вкъщи към 7 и 30 сутринта, изкъпах се понеже не си направиха труда и салфетки/кърпи да ми дадат след прегледа. Легнах си и станах следобед. Разбира се няма да водя йога часовете си днес и в следващите няколко дни. Опитвам се да правя по нещо из вкъщи, но главно лежа цял ден защото има болка и напрежение в корема като се изправя или ходя. Нямам апетит, корема ми е подут и ми е лошо постоянно.

Това е положението за сега, ще видя утре как ще съм. Дано имам повече сили и апетит за да се вдигна. Нали било нормално това, посъветваха ме да си чакам да ми мине.

Мнението беше редактирано от Теди на 30.12.19 20:30.

30.12.19
20:49

Да ти кажа, може и да няма връзка. Обаче тази година забелязвам вирусите са ужасни. Аз дето не боледувам, изкарах на крак поне 4-5 за последните 2 месеца.
Ето точно кога бягах на 27-ми и си писах в дневника. Както ми нямаше нищо, изведнъж спря да ми се яде и взе да ми се гади. После стомаха се прецака и така за 2-3 дни. Днес съм добре  и ходих да тичам. Обаче никога досега не са ми се случвали такива странни неща, някой път без да се усетя даже.
Мисълта ми е че може да са комбинирани нещата. Дано да ти е само това за тази година и другата половина поне 🙂 Наздраве !

30.12.19
21:05

Kaloyan, това което казваш и аз го забелязвам напоследък.
Моето не знам дали има връзка защото при мен проблема са яйчниците от месеци насам и не съм имала вирус. Бях с лека настинка последните няколко дни, може и тя да е повлияла така.. не знам. Ако се намерят кадърни лекари на които им се работи може и да разбера къде е проблема. 😄 До тогава търпя, чакам си изследванията да минат и съм в търсене на по-добри лекари.

30.12.19
22:26

От висотата на какво преценяте даден лекар?
Не боледуваш ,а 4-5 болен?...много лоши вируси.

30.12.19
22:42

Ставаше ми така редовно по време на цикъл в съчетание със стрес. Какво правех при стрес—ами ядях шоколад и подобни. Лекарите казват, че болките при цикъл, които водят до повръщане, синкоп и т.н. се дължат на прoстагландини, които се синтезират от мазнини. Спри всякакви млечни, мазни и животински храни поне една седмица преди цикъл. Това при мен има невероятен резултат.

Но общо взето, правилно са ти казали, че състоянието е вече нормалитет.  Ще добавя, още, нормалитет, главно обусловен от това, какво се намира в чинията ти.

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 30.12.19 23:04.

31.12.19
12:46

Кико, съгласна съм. Не знам дали си видяла, но бях спряла млечните за 1 месец по-назад в дневника ми. Месо по принцип не ям повече от два пъти в годината ако се случи. Върнах млечните в менюто само защото много огладнявах без тях, въпреки заместването с яйца, и менюто ми беше главно само въглехидрати.
От една гледна точка знам, че си права и това което казваш на мен ми помага също. От друга страна не се знае какво ми причинява поликистозата. Ако източника на проблема е Инсулинова резистентност трябва да намаля въглехидратите и захарта драстично. Ако не ям нито въглехидрати, нито животиснки.. какво ми остава? 😄
До седмица ще разберем за инсулина, но просто разсъждавам.

За мен най-добре е балансираното хранене. И си мисля, че все пак до някъде го постигам. В нормален ден се храня с плодове и зеленчуци, въглехидрати и умерени протеин и мазнини. Не мисля, че прекалявам с млечните ако имам 50гр сирене в голяма салата или 10гр масло на домашния ми хляб. Старая се да балансирам, да взимам яйцата от добри източници, да си готвя главно вкъщи. Трудно ми е да разбера защо това хранене, което е по-здравословно от повечето младежи на моята възраст ми вреди? Приятелките които тупат дюнери и шоколад по цял ден нямат проблеми с цикъла и вече имат по две деца. А ние “здравословните” сме с проблеми, които не би трябвало да са нормализирани сред жените като цяло.
За това вече не знам какво е здравословно и какво да изключвам или включвам в менюто си.

Мнението беше редактирано от Теди на 31.12.19 12:58.

ДЕ

31.12.19
12:59

За мен логиката е, че покрай дюнерите и шоколада, тези жени ядат и храна, съдържаща важните за тялото вещества. Т.е. ядат и джънк, ама и необходимото. На някои хора явно им понася, но за други не е добре да изключат почти напълно цяла група храна, както например месото.
В никакъв случай не искам да отварям “оная” тема. Просто си задаваш въпроса: “какво правят тези жени, а аз не”.
Разбира се, ако имаш налично заболяване, водещо и до други проблеми, не е казано, че непременно начинът ти на хранене е проблема. Може пък иначе да си още по-зле, т.е. ако ядеш нещо, което уж трябва, но на теб лично да ти пречи.

31.12.19
13:21

казано от nervak на 30.12.19, 22:26:

От висотата на какво преценяте даден лекар?
Не боледуваш ,а 4-5 болен?...много лоши вируси.

Добре шефе, прочети го така “бил съм болен, но на крак” разбирай го както искаш 🙂 преценявам го по мое усмотрение. Може би трябваше да отида на лекар и той да ме прати на психолог ли ? Както ми се е случвало няколко пъти.

01.01.20
23:04

31/12/19

Храна:
- Чисто кафе
- Смути /кисело мляко,банан,горски плодове/
- Лимецови солети; 2 реда шоколад с бадеми
- Безглутенови макарони с доматен сос и маслини;Салата цвекло и моркови; Чаша червено вино
- 3 чая с уиски 😄
- Оризовки; Салата моркови и цвекло; Картофена салата

——————————————-

01/01/20
Честита Нова Година!

Храна:
- Чисто кафе
- Смути /кисело мляко,банан,горски плодове/
- Лимецови солети; 2 реда шоколад с бадеми
- Безглутенови макарони с доматен сос и маслини;Салата цвекло и моркови
* После ще пия само чай, прекалих с алкохола вчера 😄

03.01.20
18:19

03/01/20

Храна:
- Чисто кафе
- Малък фреш банан и портокал; 1 банан
- 15см безглутенов събуей с хумус и веган шницел
- Лимецова вафла с тахан;малко парче халва ; Чай джинджифил и канела
- По- късно ще вечеряме домашен хляб с хумус и авокадо, салата моркови и цвекло, маслини

Тренировка - 1 час йога вкъщи

Мнението беше редактирано от Теди на 03.01.20 18:27.

14.02.20
19:53

След кратка почивка от дневника, реших, че пак ми се пише. 😄
Честно казано не пишех посления месец понеже храната беше доста хаотична, тренировките също.. а и имаше много объркващи периоди и не ми се следеше всичко това. Ноо вече много ми липсва и въпреки, че тренировките за момента ще липсват (освен разходки) и храната ще е още по-хаотична.. к’во пък! Важното е да е приятно. 🙂

Към йога ще се връщам полека тепърва - не съм правила от месец насам по разни причини,но смятам да започна съвсем скоро живот и здраве. Храната ще е такава, от каквато не ми става лошо. Стомаха ми е доста раздразнен и съм изключила някои неща за сметка на други.

Сън - 9 часа
Добавки - Фолиева киселина 400mg x 2
Активност - 11км разходка

Храна:
- Две филийки със сирене; Билков чай с мед
- Фреш портокал, банан и ягоди
- Шепа мини бисквитки Хармоника
- Салата домати, печени зеленчуци и сирене; Ризото със сьомга и пармезан
- Предстои по-късно: Ягодов сладолед и ябълка

Честит Свети Валентин! ♥ ♥ ♥

Мнението беше редактирано от Теди на 14.02.20 19:55.

15.02.20
20:23

15/02/20

Сън - 10 часа
Активност - 9км разходка

Храна:
- Фреш портокал
- Пилешко филе; Салата цвекло,моркови,ябълка и орехи; 1/2 порция картофки със сирене
Предстои по-късно: Ябълка, още малко от мини бисквитките.. евентуално ще е сладолед вместо това, но ще видим 😄

————————————

Цял ден обикаляне и чакане по разни места днес.. нямах търпение да се прибера и да не се занимавам с хора. Сега съм труп на дивана и ще подремнем с котката, аз ще заема по-нормална поза от него все пак 😄

Мнението беше редактирано от Теди на 15.02.20 20:27.

16.02.20
20:22

16/02/20

Сън - 10 часа
Активност - Нямаше разходка днес, понеже ми беше доста лошо. А и цял ден бяхме на гости у родителите на приятеля ми.. повече на маса мина деня. Не се оплаквам! 😄

Храна:
- Кисело зеле с ориз на фурна; Зелена салата; Няколко лъжички катък
- 3 в 1 ; Чаша сок праскова ; 3 бонбона мерси (за хубав повод реших да хапна и аз ❤ )
По-късно за вечеря - Имам още една порция от зелето с ориз която ми дадоха за вкъщи, ще хапна и една малка филийка с това.
———————————

Напоследък забелязвам, че вечерята ми се е изместила по-късно.. въпреки, че ставам доста по-рано от преди. По принцип не съм За късното вечеряне, но пък и не искам да се тъпча когато не ми се яде, нито пък да пропускам вечеря. Та се примирих за сега. За сметка на това вече по-често обядвам, което преди време не се случваше въобще и може би точно това ме държи до късна вечеря. Оставила съм се по течението с една дума хаха.

17.02.20
20:00

17/02/20

Сън - 8 часа вечерта и няколко заспивания на дивана през деня
Активност - Без разходка и днес, много ми е лошо цяял ден и само спя и ям. А и другарчето е извън града, скука.

Храна:
- Банан; Мини бисквитки Хармоника; Билков чай с мед
- Безглутенов кекс с бадемово брашно и боровинки ❤ Фреш портокал и банан
- Още едно парче от кекса
- 6 бр. обикновено суши (ориз, краставица и филаделфия); Салата домат, магданоз, маслини и катък
- Печена скумрия + печени картофки

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1