15.01.20
23:54
Как да сметна калориите и макросите на вече готов хляб със следните съставки. Вода 260мл. пълнозърнесто брашно 400гр. захар 1с.л., сол 1ч.л. олио 4с.л. суха мая 7гр. Хляба го пускам на 750гр.
16.01.20
07:00
#1
Ами виж на етикета на брашното за 100 х4.
И 20 мл олио???
Колко да е сложно....?
Захарта ти е 5 гр.
Пример:
Брашно-
Въглени-72 гр х 4=288
Протеин - 11гр х 4=44
Мазнини-1 гр х 4=4
Захар-10 гр въглен
Олио-20 мл/гр мазнини
Общо:
Въглени-298 делено на 7,5
Протеин-44 делено на 7.5
Мазнини-24 делено на 7,5
Хляб за 100 грама:
Въглени-39.7 гр
Протеини-5.9 гр
Мазнини-3.2
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 16.01.20 07:06.
В майфитнеспал можеш да си създадеш рецепта като си въведеш съставките. Пишеш какво количество е крайния продукт и то ти смята калориите за порция със зададена от теб големина.
Ако ползваш майфитнеспал, там си има готово и много елегантно решение. Добавяш нова рецепта “recipe” и там описваш ред по ред всички съставки и количеството им. Той ти смята калории, макроси, микроси и т.н. и накрая само те пита колко ти е serving size като в твоя случай имаш 2 варианта. Или му казваш че размера на порцията ти е 100 грама и после си теглиш колко хляб ядеш на ядене и си го пишеш в програмата, или хляба, който си получил го режеш на филии и изброяваш колко нормални филии ти се получават и пишеш че размера го мериш на филии, като от хляба излизат едисиколко - примерно 7 филии и МФП вече знае какви макроси да ти добави към яденето като напишеш че си изял 1 или 2 или колкото ти се ядат филии от твоя личен хляб - кръщаваш си го - към даденото ядене за деня.
edit: Ей, Наде, не спиш 😄
Мнението беше редактирано от Димо на 16.01.20 07:27.
16.01.20
07:32
#4
Благодаря. То и в кронометъра го имам това, но никъде не видях опция сурово, готвено. Те съотношенията на продуктите нали се менят в зависимост сурово и готвено? А тук има и втасване
16.01.20
07:38
#5
Нищо не ти се променя с мая, само бактериите..... Дрожи.... Пръцкат и хляба се надува.
Нищо не се мени, освен водата да се изпари. А тя е без калории. Въвеждаш си съставките на сурово, той ти смята калориите, накрая теглиш готовия вече продукт или го нарязваш на филии за още по-лесно и пишеш общото тегло на ГОТОВИЯ продукт или броя филии, които излизат от него. Втасването е интересна идея - наистина тея дрожди ядат там захари за да пръцкат и да подуят тестото да стане пухкав хляба, ама едва ли генерално ще променят макросите.
16.01.20
08:52
#7
Благодаря ви много 🙂