Въпрос за хляб

15.01.20
23:54

Как да сметна калориите и макросите на вече готов хляб със следните съставки. Вода 260мл. пълнозърнесто брашно 400гр. захар 1с.л., сол 1ч.л. олио 4с.л. суха мая 7гр. Хляба го пускам на 750гр.

Bart Simpson

16.01.20
07:00

Ами виж на етикета на брашното за 100 х4.
И 20 мл олио???
Колко да е сложно....?
Захарта ти е 5 гр.
Пример:
Брашно-
Въглени-72 гр х 4=288
Протеин - 11гр х 4=44
Мазнини-1 гр х 4=4

Захар-10 гр въглен
Олио-20 мл/гр мазнини
Общо:
Въглени-298 делено на 7,5
Протеин-44 делено на 7.5
Мазнини-24 делено на 7,5

Хляб за 100 грама:
Въглени-39.7 гр
Протеини-5.9 гр
Мазнини-3.2

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 16.01.20 07:06.

16.01.20
07:17

В майфитнеспал можеш да си създадеш рецепта като си въведеш съставките. Пишеш какво количество е крайния продукт и то ти смята калориите за порция със зададена от теб големина.

16.01.20
07:26

Ако ползваш майфитнеспал, там си има готово и много елегантно решение. Добавяш нова рецепта “recipe” и там описваш ред по ред всички съставки и количеството им. Той ти смята калории, макроси, микроси и т.н. и накрая само те пита колко ти е serving size като в твоя случай имаш 2 варианта. Или му казваш че размера на порцията ти е 100 грама и после си теглиш колко хляб ядеш на ядене и си го пишеш в програмата, или хляба, който си получил го режеш на филии и изброяваш колко нормални филии ти се получават и пишеш че размера го мериш на филии, като от хляба излизат едисиколко - примерно 7 филии и МФП вече знае какви макроси да ти добави към яденето като напишеш че си изял 1 или 2 или колкото ти се ядат филии от твоя личен хляб - кръщаваш си го - към даденото ядене за деня.

edit: Ей, Наде, не спиш 😄

Мнението беше редактирано от Димо на 16.01.20 07:27.

16.01.20
07:32

Благодаря. То и в кронометъра го имам това, но никъде не видях опция сурово, готвено. Те съотношенията на продуктите нали се менят в зависимост сурово и готвено? А тук има и втасване

Bart Simpson

16.01.20
07:38

Нищо не ти се променя с мая, само бактериите..... Дрожи.... Пръцкат и хляба се надува.

16.01.20
07:40

Нищо не се мени, освен водата да се изпари. А тя е без калории. Въвеждаш си съставките на сурово, той ти смята калориите, накрая теглиш готовия вече продукт или го нарязваш на филии за още по-лесно и пишеш общото тегло на ГОТОВИЯ продукт или броя филии, които излизат от него. Втасването е интересна идея - наистина тея дрожди ядат там захари за да пръцкат и да подуят тестото да стане пухкав хляба, ама едва ли генерално ще променят макросите.

16.01.20
08:52

Благодаря ви много 🙂

16.01.20
12:37

казано от Bart Simpson на 16.01.20, 07:38:

Нищо не ти се променя с мая, само бактериите..... Дрожи.... Пръцкат и хляба се надува.

Тва с пръцкането на бактериите много ме впечатли. Определено ще положа не здравословно усилие да си го включа в скрипта. 😂

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1