Въпрос за хляб

15.01.20
23:54

Как да сметна калориите и макросите на вече готов хляб със следните съставки. Вода 260мл. пълнозърнесто брашно 400гр. захар 1с.л., сол 1ч.л. олио 4с.л. суха мая 7гр. Хляба го пускам на 750гр.

16.01.20
07:00

Ами виж на етикета на брашното за 100 х4.
И 20 мл олио???
Колко да е сложно....?
Захарта ти е 5 гр.
Пример:
Брашно-
Въглени-72 гр х 4=288
Протеин - 11гр х 4=44
Мазнини-1 гр х 4=4

Захар-10 гр въглен
Олио-20 мл/гр мазнини
Общо:
Въглени-298 делено на 7,5
Протеин-44 делено на 7.5
Мазнини-24 делено на 7,5

Хляб за 100 грама:
Въглени-39.7 гр
Протеини-5.9 гр
Мазнини-3.2

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 16.01.20 07:06.

16.01.20
07:17

В майфитнеспал можеш да си създадеш рецепта като си въведеш съставките. Пишеш какво количество е крайния продукт и то ти смята калориите за порция със зададена от теб големина.

16.01.20
07:26

Ако ползваш майфитнеспал, там си има готово и много елегантно решение. Добавяш нова рецепта “recipe” и там описваш ред по ред всички съставки и количеството им. Той ти смята калории, макроси, микроси и т.н. и накрая само те пита колко ти е serving size като в твоя случай имаш 2 варианта. Или му казваш че размера на порцията ти е 100 грама и после си теглиш колко хляб ядеш на ядене и си го пишеш в програмата, или хляба, който си получил го режеш на филии и изброяваш колко нормални филии ти се получават и пишеш че размера го мериш на филии, като от хляба излизат едисиколко - примерно 7 филии и МФП вече знае какви макроси да ти добави към яденето като напишеш че си изял 1 или 2 или колкото ти се ядат филии от твоя личен хляб - кръщаваш си го - към даденото ядене за деня.

edit: Ей, Наде, не спиш 😄

Мнението беше редактирано от Димо на 16.01.20 07:27.

16.01.20
07:32

Благодаря. То и в кронометъра го имам това, но никъде не видях опция сурово, готвено. Те съотношенията на продуктите нали се менят в зависимост сурово и готвено? А тук има и втасване

16.01.20
07:38

Нищо не ти се променя с мая, само бактериите..... Дрожи.... Пръцкат и хляба се надува.

16.01.20
07:40

Нищо не се мени, освен водата да се изпари. А тя е без калории. Въвеждаш си съставките на сурово, той ти смята калориите, накрая теглиш готовия вече продукт или го нарязваш на филии за още по-лесно и пишеш общото тегло на ГОТОВИЯ продукт или броя филии, които излизат от него. Втасването е интересна идея - наистина тея дрожди ядат там захари за да пръцкат и да подуят тестото да стане пухкав хляба, ама едва ли генерално ще променят макросите.

16.01.20
08:52

Благодаря ви много 🙂

16.01.20
12:37

казано от Bart Simpson на 16.01.20, 07:38:

Нищо не ти се променя с мая, само бактериите..... Дрожи.... Пръцкат и хляба се надува.

Тва с пръцкането на бактериите много ме впечатли. Определено ще положа не здравословно усилие да си го включа в скрипта. 😂

Още утре вече ще се чувстваш по-добре, ако започнеш днес!

Виж услугите ни
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1