12.02.20
19:08
почна нов период за човечеството
13.02.20
09:08
Да, трябваше, но уви))...
Ако след 40+ години се събудиш и нищо не те боли, значи си умрял!...)) Та, в този ред на мисли, реших да направя нещо за здравето си и да избързам и да направя нещо против появяването на по-големи болки в кръстта и т.н. Т.к. за всичко си има причина, решението бе взето спонтанно, предвид факта, че бях “заличен” от форума, за което благодаря. Точно това бе причината, да направя нещото, което да ми помогне да изчезне болката в кръстта, която ме мъчеше от години и при 1-3 часа работа, която изисква навеждания, да не мога да вървя после 2,3 дни нормално от болката. Не съм го писал преди в дневника си, защото не исках да се оплаквам, а и мислих, че тази болка ще е до края на дните ми и което е най-зле, не мога да работя много видове работа, за съжаление, което пък ме караше да мисля разни варианти за бъдещето ми....
Та, ....продължението следва 🙂
13.02.20
10:42
казано от Веси на 13.02.20, 09:46:
И все пак изчезна ли?
ще кажа какво стана 🙂, да запазим интригата малко 🙂
13.02.20
12:11
казано от Веси на 12.02.20, 20:20:
Трябваше да я стартираш в 20:20 часа 🙂
За сметка на това, първият коментар в дневника му е в 20:20, та пак се брои до някъде.
Успех с формата и проблемите с кръста от мен. Ще следя с интерес за развръзката. Аз лично, също съм имал проблеми с прещипани нерви в кръста и знам какво е чувството да се наведеш и да не можеш да се изправиш. На всичко отгоре, покрай проблемите с нерва и снимките за него, ми казаха, че имам и някаква дископатия по рождение, та съм много внимателен с килограмите и упражненията. Хрущяла между 2 от прешлените бил много тънък, но да чукна на дърво, досега не ми е правил проблеми.
Мнението беше редактирано от Николай Филипов на 13.02.20 12:12.
13.02.20
12:39
Така....смених залата тогава, защото се подразних от вдигането на цената за една тренировка и отидох на по-скъпа, но за сметка на това много по-хубава - FLEX-а.
Продължих си клековоте, като през ден правих 160 кг единички, после свалих до диапазон на 130-150 кг....
Знаех вътрешно, че трябва да направя нещо за областта между седалищните мускули и долната част на широките гръбни....не знам, но чувствах, че там нещо не е наред и издиша буквално....
Да, от клека нямам дискомфорт, ако обема не е голям, за това си правя и до сега единици....
Почнах да тренирам долната част на корема, след като видях една нашенска легенда в залата да го прави)))....викам си, АААА, ето това е моето липсващо упражнение 🙂.....
- следва
13.02.20
19:29
...
преведох преди време и допълних книгата си за Отслабване с упражнения на мануалният терапевт с голяма популярност. Там имаши упражнение за профилактика на кръста с обратна хиперекстензия. Добавих го към упражнението за долната преса. Почнах да правя и хиперекстензия. Всичко уж изглеждаше добре.....
Миналата седмица почнах да правя тяга...имам голямо желание. До сега всякакви опити се завършваха с болки в областта на кръста и бяха спрени. Намерих едно упражнение, което не ме кара да се натоварвам излищно и то е тяга с лостс за упражнението “мечка”- по-възрастните знаят за какво говоря...Ако имах възможност, то със сигурност щах да си направя уред конкретно за това. При мечката, кръста и позицията на гръбнака се позиционира в неутрално положение, за разлика от всичките видове тяга, където кръстта отнася доста натоварване при лоша техника...
Тренировките ми са два или три пъти във седмицата. Горна лежанка, клек, набирания, кофи, раменни преси с пудовки.....разнообразявам със изолирани: скрепци и свободна тежест....
-следва 🙂
Мнението беше редактирано от Rldik Ridik на 13.02.20 19:31.
14.02.20
11:41
Към горните упражнения за стабилизация на кръстта: обратнахиперекстензия и долна част на пресата, прибавих и хиперекстензията. Всиско без тежести, контролирано и т.н.
I was bitterly disappointed - нищо не се получи и бях разочарован след поне 1,5 мес правене....
Намерих в ютуб някакъв руснак, на който докторите са му написали диагноза - инвалидна количка до края на живота, а той почнал сам да търси инфо и в резултат намерил лек - йога. Сега си ги прави тези упражнения, върви си нормално и не му трябва тази количка))).....
Не ме впечатлиха упражненията му.....
На сайта тук видях едно клипче от ютуб, в някой женски дневник, не помня на кой. Там имаше поза “гълъб”...
Почнах след всяка абсолютно тренировка да се разтягам на земята и този “гълъб” се оказа точно това, което съм търсил до сега, направо не можах да повярвам на ушите си)))).....Седалището се разтяга перфектно и от никое друго до сега упражнение не съм получавал такъв ефект. Казано честно, аз не съм разтягал никога през живота си седалището...просто няма такова упражнение в списъка ми и никога не го е имало. Разтягал съм задно бедро, предно, какво ли не още, но не и гЪзО))).....
- следва
14.02.20
15:51
Може и да си писал, но не разбрах, каква ти е диагнозата ? Херния ли имаш?
14.02.20
15:55
казано от Barberian на 14.02.20, 15:51:
Може и да си писал, но не разбрах, каква ти е диагнозата ? Херния ли имаш?
брат, не знам какво имам и какво нямам, не съм ходил в болница и няма да стъпя повече, ако не умирам)))
14.02.20
18:11
За докторите не ми обяснявай. Мен виден неврохирург в неврохирургията в София искаше да ме инвалидизира на 40 години 😂Забрани ми всякакви тренировки с тежести+ да не си вдигам децата + ако нося някаква чанта да е лека и да е раница. Всичко що е тежест на рамо и в ръце отпадна 😂 Разреши ми само плуване. Аз плувам като ютия ама отидох. Излагах се няколко пъти пред треньорите на синът ми и спрях. Докарах се до плачевно състояние. Пазаруваме на магазина и жена ми ми носи чантите. Идва дете да го подстригвам и аз чакам майка му да го качи на високият стол. Един ден си казах: Що не си таковате майката. Аз няма да живея като инвалид. Най- малкото ще опитам. Отидох при Сашо да ме види. Дръпнах 2,3 тяги, той не може да свари да бяга до Вендинг машината да ми носи вода да ме свестява. Взех да лежа на лежанкара 😂 Имам видео, което ме е срам да покажа. Закачи ме с главата надолу на лоста с трябваше да направя преса, но аз стигнах до коленете и ясно се чува: ” Мале, малеее” 😂😂😂
След два месеца му пратих контролни тежести и дръпнах 140 тяга с хернията, като той каза, че това изобщо не ми е макса, но мен ме беше страх повече. На клек над 70 усещах лека болка, но тогава ядрото ми не беше както сега. Тренирах няколко месеца по- програмата, но отворих салон в съседния град и 6 месеца работих денонощно. Отделно и пътувах всеки ден и нямаше време за фитнес. Правих само упражнения в къщи. Осъзнах, че така няма да стане и продадох бизнеса 🙂 Сега на първо място ми е здравето, което за момента пряко зависи от ядрото ми. Бачкам здраво, стоя много прав, но нямам болки. Когато се натоваря много ми изтръпва кракът.
Моят съвет е: Постоянно пускат ваучери за ЯМР. Пусни си едно ЯМР без направление на лумбалната област. Така или иначе, ти ще получиш диагноза от лекарят който е на смяна. От там вече знаеш какво бориш. Ако е херния повечето разтягания са противопоказни. По принцип тази екстензия която правиш, която в йогата и казват кобра, по докторски е методът на Макензи. Като разтягаш така прибираш дискът на мястото му.
Мнението беше редактирано от Barberian на 14.02.20 18:27.
14.02.20
18:40
Аз да чукна на дърво, за близо 47 г. не съм имал никакви проблеми с гръб или кръст, дори и за миг. И понякога се викам, какво повече ще заздравявам с тая тяга, а пък и клекът ми не е точен и там има рискове. Правя упражненията с оглед физическа активност и повишаване силата на тях, а и защото най-много въздействат на тялото. По-скоро с тая техника, особено на клека да се контузя рано или късно ако увелича тежестите. То аз и заради това не напъвам много да прогресирам там, защото очевидно това движение няма да мога да го изпълня без някакъв риск за нещо. Но си перкам леко леко и така.
14.02.20
18:57
Barberian , благодаря мен! За сега няма да правя ЯМР или каквото там....защото се оправям...всеки човек може да се оправи, вярвам във това! Благодарение на тренировките аз успях да......може да не е кой знае какво за някои, не ме е грижа.....Но успях да направя така, че при работа повече от 3-6 часа, да не ме сваля болката на легло....да, още го има дискомфорта след това, но е локално и не ми се отразява на движението и я няма болката....
Във дневника си ще напиша как съм го постигнал.....следете, който иска...просто не мога да го напиша наведнъж всичко 🙂.....пиша всичко това само за едно, всеки може да се оправи! Следете, ще е интересно 🙂
Мнението беше редактирано от Rldik Ridik на 14.02.20 19:00.
14.02.20
23:25
казано от Деян на 14.02.20, 18:40:
Аз да чукна на дърво, за близо 47 г. не съм имал никакви проблеми с гръб или кръст, дори и за миг. И понякога се викам, какво повече ще заздравявам с тая тяга, а пък и клекът ми не е точен и там има рискове. Правя упражненията с оглед физическа активност и повишаване силата на тях, а и защото най-много въздействат на тялото. По-скоро с тая техника, особено на клека да се контузя рано или късно ако увелича тежестите. То аз и заради това не напъвам много да прогресирам там, защото очевидно това движение няма да мога да го изпълня без някакъв риск за нещо. Но си перкам леко леко и така.
Рисковата възраст за хернии е между 30 и 50. Пише, че след 50 дисковете изсъхват и не са вече така желеобразни и е трудно да стане беля. Така, че дръж фронта още 3 години и после газ 😂
14.02.20
23:30
Т.е. да пасувам или по-леко с тегата и кляка /което и сега е лекинко/ и чак след това газзз 😎
15.02.20
07:27
казано от Barberian на 14.02.20, 23:25:
казано от Деян на 14.02.20, 18:40:
Рисковата възраст за хернии е между 30 и 50. Пише, че след 50 дисковете изсъхват и не са вече така желеобразни и е трудно да стане беля. Така, че дръж фронта още 3 години и после газ 😂
Някой обръщал ли е внимание, как се навеждат токущо проходили бебета...как взимат разни неща от пода? Във училищата по физкултура, трябва да учат децата физиология и биомеханика на човека, а не да ги правят сакати с глупави тренировки! Ако знаех тогава как трябва човек правилно да се навежда и да взима тежък товар, тогава всичките изминали години, където съм работил като товарач, помагал и т.н. нямаше да си таковам майката на кръстта и не само на него.....
Почвам да разбирам, обаче, кое е най-голямото зло за човека - Болниците! Защото там не лекуват и няма да те излекуват, нямат файда...просто ще те направят зависим, за да си купуваш до края на живота лекарства и да им пълниш гушите.
Мнението беше редактирано от Rldik Ridik на 15.02.20 07:31.
15.02.20
08:28
За болниците е много генерализирано. Аз в Англия срещнах много свестни доктори и физиотерапевти и то не някакви прехвалени професори, а нормални доктори в държавни болници. И в България има. Тук всички доктори и физиотерапевти бяха категорични в едно. Трябва да съм активен. Единият от тях ми сподели, че имат 2700 човека с хернии от които само 100тина спортуват. Всичко друго лежи и чака да се оправи. Докторите препоръчват операция само в много тежко случаи, но въпреки това много хора са се оперирали. След операцията още по- зле, защото 2 години имаш възтановяване, прогресии, упражнения ама те не ги правят. Цялата клиника по физиотерапия беше отрупана с брошури да накара хората да са активни. Това е проблемът. Кой го е страх, кой го мързи и нещата се влошават. В тази клиника всички физиотерапефти бяха много фит. Всички до един ми казаха, че всяко упражнение което не ми причинява директна болка е разрешено. Специалист треньор ме пита как нормално тренирам. Прегледа упражненията които правя и ми каза, че съм перфектен в техниката и да отивам да тренирам 🙂
Според мен мненията им съвпадат защото те следват разписани правила на здравната каса. Много хора се оплакват, че ги лекуват от интернет, но същност те са логнати в тяхна платформа, която дава готови решения и съвети и те ги следват. Примерно ако имаш L4-L5 S1 херния, правиш това. От там вече като имат 2700 случая те виждат кое как помага и ъпдейтват.
Мнението беше редактирано от Barberian на 15.02.20 08:33.
15.02.20
17:36
И така, махнах от програмата си хиперекстензията и обратната също....не вървеше на добре.
Тогава ми хрумна да подсиля седалищният мускул. Харесах много упражнението, където крака трябва да се отведе назад. Има различни вариации, на макара, с тренажор и т.н., но при нас има точно специален уред за това. След клека реших да правя по 3 серии с лека тежест... Намерих и още едно упражнение...мост, когато трапеца лежи на една пейка, а глезените на друга. Става своеобразен мост и така стоях по 1 минута в 3 серии.
Тези две упражнения ги правих 3 пъти седмично, естественно и клека също)))...Винаги след тренировка разтягане, поза гълъб, но намерих също заместител, без да се чекнеш на земята, просто слагаш единият крак на стола, като стъпалото отива към противоположното рамо. Разтяга се седалището перфектно....Правих и навеждания напред и разтягане на задното бедро и предното, също....Общо взето, така минаха близо 40 дни и се оказа, че това е ключов момент в живота ми, т.к. след това имах няколко монтажа (работата е по пода и клечиш и ставаш така 4,5 часа) и даже не усетих, че се прибрах нормално и нямаше я тая болка, както преди, само дискомфорта още присъстваше, както и до сега де..... Но това не е всичко))))....
- следва
15.02.20
17:54
Мнението беше редактирано от Rldik Ridik на 16.02.20 16:11.
Доста интересно...още на първото видео виждам моя случай-изнесени встрани пръсти на едното ходило и съответно видимо влошена походка.Явно ще трябва да се опитат упражненията,стига да не е прекалено късно на моята възраст.Мерси за инфото и клипчетата 🙂
16.02.20
08:17
Тренировка вчера:
Клек единици до 150 през 10 кг
Горен лег единици до 95, 5*5 с 80 кг
коремна преса, мост, разтягане..
За коремна преса намерих едно много яко упражнение, което е само 1 серия и не мога да го направя от по 20 повторения))))...ето клип - към 6-тата мин почва упр....да правя го с 10 кг зад глава и дъмбел 5 кг на краката
Мнението беше редактирано от Rldik Ridik на 16.02.20 08:20.
Да,интересно е....като изключим глупостите,които дрънка за пресата и уголемяването и.
17.02.20
11:47
казано от Rldik Ridik на 15.02.20, 07:27:
ал ли е внимание, как се навеждат токущо проходили бебета...как взимат разни неща от пода?
Не се навеждат, клякат. Написах преди години един материал по тоя въпрос, за 4-те моторни умения, които губим като пораснем, ама не излезе никъде...
17.02.20
12:39
казано от James Hinks на 17.02.20, 11:47:
казано от Rldik Ridik на 15.02.20, 07:27:
ал ли е внимание, как се навеждат токущо проходили бебета...как взимат разни неща от пода?
Не се навеждат, клякат. Написах преди години един материал по тоя въпрос, за 4-те моторни умения, които губим като пораснем, ама не излезе никъде...
Да, точно така, клякат!
Днес след 3 часа клечане по пода, чак като седнах в колата, осъзнах, че съм забравил за болката)))),бааасиии, изобщо я нямаше.....Яко! Продължавам да разтягам. Вчера цял ден, като се сетя, правих упражнението от клипа горе с жената, дето разтяга....Сега, пробвах пак и какво да видя)), нямаго напрежението от разтягането...разтегнато е и още не се е свило. Добре значи!
18.02.20
12:48
казано от Rldik Ridik на 15.02.20, 17:54:
Аз затова написах, че е хубаво човек да знае какво лекува. Ако болките в кръста идват от прищипан нерв или нещо мускулно, човек може да тества тези упражнения, обаче ако идва от херния и разтягаш така като на снимките, дискът направо ще излезе през дрехите 🙂 А това с усукването на гръбначния стълб изтръпвам само като го видя 🙂 При херния разтяганията са тотално различни.
Мнението беше редактирано от Barberian на 18.02.20 13:04.
18.02.20
14:29
Всеки човек, който иска да намери лек за болките си, ще го намери. Дали ти си компетентен, дали аз не съм, хич ми е през рамо 🙂...... Мойта болка заминава и съм доволен! Ако знаех по-рано тези упражнения, то щах да съм много щастлив по-рано)))....
Който може да мисли, ще намери 🙂
18.02.20
14:59
казано от Rldik Ridik на 18.02.20, 14:29:
Всеки човек, който иска да намери лек за болките си, ще го намери. Дали ти си компетентен, дали аз не съм, хич ми е през рамо 🙂...... Мойта болка заминава и съм доволен! Ако знаех по-рано тези упражнения, то щах да съм много щастлив по-рано)))....
Който може да мисли, ще намери 🙂
Грам не съм искал да се правя на компетентен, още по- малко пък да анализирам твоите познания. Аз също като нормален човек, след като имах болки в кръста, отворих ютуб и правих подобни разтягания. Бях станал толкова мобилен, че при навеждане напред с прави крака си държах дланите на земята една минута. Физиотерапефта ми като ме видя на прегледа каза, едно че в моя случай не е полезно и второ е излишно да съм толкова мобилен. Тогава незнаех какво боря и налучквах.
Мнението беше редактирано от Barberian на 19.02.20 12:23.
казано от Barberian на 18.02.20, 12:48:
Аз затова написах, че е хубаво човек да знае какво лекува. Ако болките в кръста идват от прищипан нерв или нещо мускулно, човек може да тества тези упражнения, обаче ако идва от херния и разтягаш така като на снимките, дискът направо ще излезе през дрехите 🙂 А това с усукването на гръбначния стълб изтръпвам само като го видя 🙂 При херния разтяганията са тотално различни.
Предварително се извинявам на автора на дневника, че задавам въпроса си тук, но бихте ли дали пример и с разтягания, които да са подходящи за херния?
18.02.20
15:42
казано от GapstaR на 18.02.20, 15:01:
Предварително се извинявам на автора на дневника, че задавам въпроса си тук, но бихте ли дали пример и с разтягания, които да са подходящи за херния?
Да ти кажа, не съм търсил и интересувал въобще, т.к. не мислих че имам дискова херния. Не съм ходил на ЯМР....Ако искаш ще потърся инфо от братушките...какво те правят за дискова херния....
18.02.20
15:50
казано от Rldik Ridik на 18.02.20, 15:42:
казано от GapstaR на 18.02.20, 15:01:
Да ти кажа, не съм търсил и интересувал въобще, т.к. не мислих че имам дискова херния. Не съм ходил на ЯМР....Ако искаш ще потърся инфо от братушките...какво те правят за дискова херния....
Всички тези снимки които извадих от клиповете са максимална флексия . За дискова херния се разтяга точно обратното 🙂 Прави се екстензия. Аз отдавна се каня, но днес ще направя една тема за дискова херния и ще споделя моя опит, упражнения и тн.
Прилагам едно полезно видео.
Приказвате си ей така...дискова херния-все едно е нещо толкова ясно,че си се лекуваш сам...
Пробвай екстензия при медианен дисков пролапс, да те видим къде ще свършиш.
18.02.20
16:33
Дисковата херния, е нещо много сериозно и прав е Нервака;)
казано от Barberian на 18.02.20, 15:50:
Аз отдавна се каня, но днес ще направя една тема за дискова херния и ще споделя моя опит, упражнения и тн.
Убеден съм, че подобна тема ще бъде интересна и полезна за много хора.
18.02.20
17:27
Днес от 9:30 до 13:30 ч клечене по пода. Нямах проблеми при ставането, няма болка, но усещам, че кръста се умори и не отидох на зала да тренирам. Утре май ще е)). Днес почивка...
18.02.20
20:01
Много рядко си позволявам да пиша и да давам съвети и се старая ако пиша нещо наистина да е подплатено със знания. “Дискова херния (дисков пролапс, както се използва в Европа)”
Предполагам говориш за медианна дискова херния.
Имам дискова протрузия на Л4 - Л5 и медианна към парамедианна дискова херния на Л5- Ес1. Бил съм при доста известни специалисти (професори, физиотерапефти, хиропрактори, треньори и др.) и в България и в Англия. Аз съм писал няколко пъти, че съм научен да се допитвам до специалисти за всичко, а не да се самолекувам или да си мисля фитнес програми и други. За две години съм изчел доста литература и съм тествал доста неща върху себе си. В крайна сметка, работя по цял ден прав 5-6 дни в седмицата, тренирам (дърпах 140 тяга, сега правя skin the cat на халките) и много рядко имам леки болки и те не са в кръста, а от възпаления на седалищния нерв.
Нямам претенции да съм специалист, но не мога да се съглася, че си приказвам ей така. Като ходех по болниците се запознах с хора, които имат много по- малки хернии или протрузии от мен и ходеха като инвалиди.
Няма никакви теми да пускам и да си губя времето и да си троша нервите. Всеки да си троши главата както му е кеф, аз с моята херния съм приключил.
Мнението беше редактирано от Barberian на 18.02.20 21:57.
18.02.20
20:03
казано от Rldik Ridik на 18.02.20, 16:33:
Основния проблем на хернията е точно този. Хората като чуят херния и изпадат в шок. Нищо страшно няма ако знаеш как да подходиш.
18.02.20
20:16
казано от Barberian на 18.02.20, 20:03:
Основния проблем на хернията е точно този. Хората като чуят херния и изпадат в шок. Нищо страшно няма ако знаеш как да подходиш.
Отвори тема, ще е полезна!
Не се обиждаждай от нищо, само този който е направил нещо за себе си, знае какво му е коствало.
Ще пишем заедно всички в темата ;)
Мнението беше редактирано от Rldik Ridik на 18.02.20 20:19.
Аз споделям твоето мнение, тъй като бях на същото положение и засега няма и следа от това. При мен това което се получи е че се калцира мястото и се получи шип, но тази травма съм я направил може би на 16-17 години.
Голям привърженик съм на упражненията за мобилност със собствено тегло, само че моите източници са американски, не че има значение. Също така съм голям привърженик на упражнения за баланс и сила като цяло. Както и динамични такива.
Важното да се каже е че няма универсална рецепта. Всеки случай е индивидуален, разтягането много често може да доведе и до повече проблеми.
Иначе щангите са идеални, ако нямаш проблеми когато ги правиш. Аз в момента нямам проблеми с тях, обаче правя много малко, за добро или лошо.
Аз споделям твоето мнение, тъй като бях на същото положение и засега няма и следа от това. При мен това което се получи е че се калцира мястото и се получи шип, но тази травма съм я направил може би на 16-17 години.
Голям привърженик съм на упражненията за мобилност със собствено тегло, само че моите източници са американски, не че има значение. Също така съм голям привърженик на упражнения за баланс и сила като цяло. Както и динамични такива.
Важното да се каже е че няма универсална рецепта. Всеки случай е индивидуален, разтягането много често може да доведе и до повече проблеми.
Иначе щангите са идеални, ако нямаш проблеми когато ги правиш. Аз в момента нямам проблеми с тях, обаче правя много малко, за добро или лошо.
18.02.20
22:25
казано от kaloyan на 18.02.20, 22:01:
Голям привърженик съм на упражненията за мобилност със собствено тегло, само че моите източници са американски, не че има значение. Също така съм голям привърженик на упражнения за баланс и сила като цяло. Както и динамични такива.Важното да се каже е че няма универсална рецепта. Всеки случай е индивидуален, разтягането много често може да доведе и до повече проблеми.
При стандартните хернии ако мога така да се изразя, топлата вода е открита. Казано накратко, силно ядро и гръбначни мускули като цяло, движение и тренировки без страх. Следвам поне 30 специалиста в ютуб и всички препоръчват абсолютно едно и също. Тук изключваме онези, които забраняват почти всички физически натоварвания :) За една година единствено оня ден попаднах на едно интересно ново разтягане, което аз лично знаех, че не би трявало да вреди, но не смеех да го правя, но след като терапефт го препоръча започнах да го правя от няколко дни.
Да, тренировките също се променят поне в началото, особено ако не си спортувал редовно и са ти слаби мускулите, но за няколко месеца си обратно в играта. Не казвам, че ми беше лесно да правя ренегадско гребане с 20 кила почти обездвижен от болки :) Ако се бях отказал тогава сега щях да съм в клубът на страхливците, които казват, че техния случай е различен и те не трябва да тренират.
Сега си пиша с една жена с която ме запознаха да и обясня как съм преборил проблема. Ми какво да и обяснявам. Три месеца се боря с вятърни мелници. Докторът иска да и вземе парите и да я оперира, а тя дори няма болка. Има леко изтръпване на крака, което много я дразнело. Не иска да прави изометрии, упражнения, разтягания нищо. Ще се оперира. Доктора не и казва, че след операцията ще се възстановява 2 години и ако не заздрави мускулите ще и изтръпва пак. Има хора които са се предали :) А аз знам за тези проблеми от моето физио тук в Англия. Тук докторите не точат здравната каса и ти обясняват, че операцията не е по- лесното, но човек като го мързи да се напъне да тренира решава бързо да реши проблема. После следва бавно възстановяване и те пак ги мързи да правят упражнения и да заздравят ядрото и се връщат пак при физиото да мрънкат, но той не може да тренира вместо тях :)
Омазахме дневникът на колегата :)
Мнението беше редактирано от Barberian на 18.02.20 22:44.