31.07.04
14:30
на 16 години съм, висок около 180см и тежа почти 75 кила.
ходя на фитнес от 5 месеца.
бихте ли ми предложили някаква програма (смятам да ходя през ден на фитнес, т.е. 3 или 4 пъти седмично)
31.07.04
15:02
Цели?
Без да си кажеш какво искаш да постигнеш, трудно някой ще ти каже тренировка.
Ако досега си тренирал безидейно:
Първо ще започнеш с кръгова - да кажем набиране на лост - 4 серии; рамо с щанга зад врат - 3 серии, бенч преса(лежанка) - 4 серии; бицепсово сгъване със щанга - 3 серии; френско за трицепс с крив лост - 3 серии, клекове с щанга - 4-5 серии.
Кръговата тренировка, която ти предлагам, понадлежи на обсъждане - приемам критики. Тази система трябва да я правиш всеки тренировъчен ден в продължение на два месеца
Ако си минал вече етапа на кръговата: раздели си мускулните групи на 4 дни и тренирай така. Ще се получава, че пълен кръг правиш за 8 дни, което е приемливо - мускулите така или иначе не работят с основна мерна единица седмица :)
Примерно: 1. Гръб, трицепс 2. Бицепс, рамо 3.Крака 4.Гърди
Програмата по-горе не е удачна :)
Не може да тренираш рамо и след 1-2 дни гърдите.
Според мен един тридневен сплит ти е напълно достатъчен.
Понеделник: Гърди-бицепс
Сряда: Гръб-трицепс
Петък: Крака-рамо
Това си е добра програмка за начинаещ. 3 упражнения по 3 серии за голямите мускулни групи (крака, гръб, гърди, рамо) и 2 упражнения по 3 серии за малките (ръце).
Давай смело :)
31.07.04
18:00
cooldive, погледни в сайта, в радел тренировки има дадени примерни сплитове с написани упражнения, серии и повторения. Избери си някой сплит и започни с него. След месец примерно смени упражненията, разнообразявай. Защото в началото вероятно растеж видимо, с всяка тренировка, но като натрупаш малко стаж, сам ще забележиш, че мускулът привиква. Трябва да го стресираш. За това сменяй упражненията, комбинирай различни мускулни групи. И още нещо - няма универсална тренировка или сплит. За всеки е индивидуално. Сега в началото изпробвай различни варианти и сам ще забележиш как е най-добре за теб лично.
01.08.04
03:08
за кои статии от сайта става въпрос?
за тази ли: http://www.bb-team.org/articles/metodiki.php