Записки Dymag (уличен фитнес)

Прескочи до:

13.03.20
21:06

Много страшни тези лостове :) Не сме ли и ние, тамошните, хора или щом няма щанга не се брои за спорт :P Таман, деадаптация, разнообразяване, различни качества, сблъскване с реалността на собственото тегло ... проблема е повече психически, от колкото физически, на тези дето не харесват лостовете и всъщност могат да използват ситуацията доста градивно. За съседите на 66-то СОУ в София съм отворен за съдействие

Мнението беше редактирано от Dymag на 13.03.20 21:18.

14.03.20
05:40

казано от Петко К на 13.03.20, 18:14:

Именно. Поредната недомислица.

Измислено е вече 😀

ДЕ

14.03.20
08:22

Това къде го видя.....да не е колаж. Или е закачено на някое съоръжение.

Мнението беше редактирано от Деян на 14.03.20 08:28.

14.03.20
20:49

Аз днес си спортувах и нямаше подобни надписи в 66-то СУ. Имаше и хора които “помпаха” и се лутаха между уредите, което ще рече че лостовете са им все още непознати. По пропорциите “мускули:шкембе” е ясно от къде идват. Всякакъв спорт е по-добър от никакъв спорт, дори и да не плуваш в свои води

Мнението беше редактирано от Dymag на 14.03.20 20:54.

ДЕ

14.03.20
20:56

Е и аз го мислих за колаж, ама като ходих до магазина,  на входа на вратата на училището имаше бележка, както и на уредите извън него, на една спортна площадка.

14.03.20
21:05

Гарантирам за 66-то СУ че ще остане отворено и когато света затвори и се затрие :) Няма избори, няма ваканции, половината уреди там са правени от спортуващите, има пуснати кучета, ритащи, играещи баскетбол, тичащи, друг свят е. Странното е че който и да питам ще е на работа от понеделник, включително и аз. Та, през работната седмица, ако не вали, ще съм там всеки ден от 18:30 или ако закъснея 19:00. Ако навсякъде е затворено, заповядайте - отворено ще е

ДЕ

14.03.20
21:13

Ами то е и въпрос на осъзнаване, защото май се оказва, че нещата не са толкова безобидни.
А пък и ако има забрана, дойдат ченгета и ви сгащят и бум по 5 бона глоба, каво ще правите. Много се заканваше одеве генерал Мутафчийски.

14.03.20
21:17

НЯМА ДА РАБОТЯТ:
Увеселителни и игрални зали;
Дискотеки и барове;
Ресторанти и заведения за бързо обслужване няма да обслужват клиенти в ресторантската част;
Питейни заведения;
Кафе сладкарници;
Магазините в големи търговски центрове тип МОЛ (без банковите офиси, застрахователните офиси, аптеките и хранителните магазини!)
Всички учебни заведения - училища, детски градини, университети. (Обучението ще се провежда дистанционно за учениците).
Няма да се провеждат масови мероприятия в кина, театри, концерти, музеи, конференции, симпозиуми, спортни и СПА центрове, фитнес-зали и други.

ЩE РАБОТЯТ:
Аптеките;
Хранителни магазини;
Малки квартални магазини;
Банкови офиси;
Застрахователни офиси;
Ресторантите и заведенията за бързо хранене могат само да извършват доставки на храна;
Хотелите;
Фризьорски салони;
Вериги за техника;
Магазини за уреди за бита;
Лекарски кабинети;
Зъболекарски кабинети;
Държавни институции;

Стига глупости - това е официалното

ДЕ

14.03.20
21:25

Абе и аз вчера така тълкувах, та и писах по въпроса. Но ще се въведат още по-строги мерки. Но както казах, то е и до отговорност-не следва да гледаме само себе си, а рисковите хора, с които контактуваме, т.е. тези, които няма да им понесе добре. И май това дето всички си викаме: “абе не е толкова страшно, само плашат гаргите” е наша заблуда. Ами извинявай човек, в Италия от 15 000 близо установени, над 1000 починали. Не знам за проценти, може и по-малки да са сравнено с другите грипове, но заразяемостта е висока и като туриш чертата, уж с малък процент, ама на финала броят на починалите може да е 10 ки пъти в повече, сравнено с другите грипни щамове.

14.03.20
21:29

Димаг, а знаеш ли че на метална повърхност добре се задържа и кара часове. Не съм сигурен :)

14.03.20
21:29

Пневмония

Аз спортувам с ръкавици, че ме убива ластика :)

Мнението беше редактирано от Dymag на 14.03.20 21:41.

14.03.20
22:26

казано от Dymag на 14.03.20, 21:05:

Странното е че който и да питам ще е на работа от понеделник, включително и аз.

То и аз съм на работа...ма пуснах в отпуска по 10 дена  по нареждане 90% от целия отдел,че ако при мен се осерът работите,вируса ще ви се стори песен...щот при него все пак има шанс за оздравяване.

Мнението беше редактирано от nervak на 14.03.20 22:26.

ДЕ

14.03.20
22:31

Радиация нещо или......май ша слагаме скафандрите 😎

14.03.20
22:42

99,6% е в нашата възрастова група. Проблема са възрастните хора около нас, които от край време си мрат от пневмонии. И другото, че може от седмици да сме се заразили и да го караме безсимптомно. Няма и да разберем че сме го изкарали, ама може да са се гътнали няколко пенсии заради нас. Така или иначе, пенсии на лостовете няма, болни не ходят да спортуват ... бе аз съм ходил болен, има ли слънце UV лъчите убиват вируса, на работа съм сред хора, пазарувам продукти които може да е пипал всеки, взимам и давам пари, спортните площадки са най-малкия проблем. Дори е несериозно да се обсъжда ... малко звучи като “на мен като ми е гадно, трябва на всички да им е гадно”. Ми, не - моят спорт си е същия какъвто си е бил винаги и формата ми не е мръднала от години. Моят съвет е да си гарантирате ежедневно движение, дори и да не е с тежести и ако храната ви е еднообразна да си вземете някакви натурални витамини. Здравето е движение, храна и сън.

14.03.20
23:39

казано от Dymag на 14.03.20, 22:42:

Така или иначе, пенсии на лостовете няма,

Що бре))),аз имам стажа за пенсия по кодекса...

14.03.20
23:43

Тихо че аз съм 47+

15.03.20
12:29

казано от Dymag на 14.03.20, 23:43:

Тихо че аз съм 47+

Да...ама нямаш стаж))),а аз по категория имам вече.

15.03.20
12:50

Димаг, на колкото и години да си, никога не е късно да се пишат глупости :) ама щом така го виждаш ..

15.03.20
23:20

https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/02/28/vprosi_i_otgovori_svrzani_s_covid-19-1.pdf

15.03.20
23:33

Аз друго имах предвид и това е пренебрежителното ти отношение към възрастните хора. Може би не влагаш нищо, но от изречения като “да се гътнат няколко пенсии” звучи просташко, все едно те не са те дондуркали и не са ти бърсали г.за като малък :)

16.03.20
00:12

Прав си, така звучи, наистина, но коментарите са ви толкова песимистични, че предизвикаха иронията ... то пък нашите пенсии - паричните, са едни пенсии ... и за нарицателно не стават. Разбира се че и аз имам възрастни хора за които мисля и които са ужасно недисциплинирани. Това, да убедиш старци че всичко се променя е мисия невъзможна. То вече всичко се предвиди, каза и написа. По принцип, този вирус няма да бъде минал и заминал, и вероятно всичко ще приключи с ваксина. Даже урока, този, поредния, се очертава да е лек. С тези климатични промени, увеличаващо се население, конфликти и технологии, е много вероятно да се случат далеч по-унищожителни пандемии в близко бъдеще, къде естествени, къде не чак толкова.
Пак дъжд, пак пропуск :( Таман вляза в ритъм 3-4 тренировки и лошо време. Така е напролет. За сега от утре ще работя както до преди вируса, в офис или обект на фирмата. Аз се водя “верига за техника”, а тях ги оставят за сега.

Мнението беше редактирано от Dymag на 16.03.20 00:20.

16.03.20
08:59

Ами май не са чак толкова песимистични, просто реални по-скоро. :) Иначе като гледам хората и на мен не ми се вярва. Един в петък беше пред мен на касата и купи 10 кг сирене и към 15 килограма пържоли :))
Като отидох вчера вече нямаше никакви зърнени култури и макарони, както и консерви. Малко е малумна работата наистина :) но до края на седмицата, ще е ок с пазаруването според мен.

17.03.20
21:38

Много хубави тренировки последните дни, в голяма група, с хубаво време и в “човешки” часове - 18:30. За първи път тази година се очертава да направя пълен цикъл от висок и нисък ластик + силови, средно окачване + тюлени, портални ластици + дълги но смесени серии (клъстерирани) и TRX + ще го измисля в други ден, живот и здраве. В момента работя в мол, където нищо не работи, освен магазина за хранителни стоки от голяма верига и аптеките. Е няма такова спокойно пазаруване, опашки, паранои, пръскане на колички, висене отвън през 2 метра и празни рафтове. Хората вероятно не предполагат че в моловете хранителните магазини работят и ги нямат в предвид като вариант.

20.03.20
22:07

Една статия от преди коронавируса. Ако не друго, поне ще ни научи да се интересуваме повече от тези неща и да подхождаме по отговорно. Нямам в предвид коронавируса, а грипа изцяло. Последните няколко години ... поне 4, не съм пил парацетамол или нещо подобно и нямам болнични, въпреки че съм се сополявил за по няколко дена, на крак, без да усещам по-сериозно неразположение. Е, да де, ама ако съм бил носител и съм заразил някой? То и тоя вирус е лек и безсиптомен за младите, даже доста по лек от познатите грипове, особено за децата, което го превръща в изключително бързо и невидимо разпространяващ се. Статистиката едва ли обхваща повече от 20% от реално изкаралите го, поне аз така мисля. Но най-страшното е неинформираността (има ли такава дума?) и паниката. Днес се сблъсках с няколко човека, които мислят че вируса е във въздуха навън, няма хора, нехора и Витоша, и затова не трябва дори да се проветрява. Други смятат че само ако барнеш нещо с гола ръка и си заразен през кожата. Говоря за българи от България! Как може такива хора да предприемат адекватно поведение за предпазване на себе си и околните? Още повече че от понеделник ще има застудяване и сняг, което е лошо за шанса да премине със сезона по-скоро. Та:
Коронавируса е тежък, в сравнение с другите грипни вируси и “пада” бързо, след като някой носител го “изплюва”. Затова въведоха ограничението за 1,80-2 м. за близост.
Паднал на някаква повърхност, може да оцелее в перфектни условия, на гладка повърхност, до 4-5 часа.
Пряка слънчева светлина, без значение от температурата, влага, дъжд, вятър намаляват драстично това време. Изнасянето на ежедневните дрехи на тераса или балкон за няколко часа след прибиране е перфектно почистване от вируси за тях.
Не можем да се заразим от контакт с ръцете. Можем да се заразим само през устата, носа и лигавицата на очите, включително ако се пипнем със “зацапани” с вируса ръце. Затова и маските на устата при здрави хора не са толкова ефективни при близост със заразен, защото очите са ни открити. По са ефективни за ползване от носител, защото ограничават разпръскването на вируса от устата му. Най-важното навън е да не се пипаме по лицето.
Обилно миене на ръцете с вода и прост сапун е достатъчно за да си разтъркаме спокойно окото или да си бръкнем в носа. Това обаче не може да се случи с доказано най-мръсното нещо - телефона ни. Колко хора имат параноя за какво ли не, но не се сещат за потенциално най-опасното нещо, което доближават до устата си и пипат с и без ръкавици, навсякъде. Аз лично, като се прибера, си почиствам телефона, портфейла и ключовете със спирт, 95% - сега видях че пише толкова на шишенцето. 80% трябва да е спиртния разтвор за да убие моментално вируса. Същото правя и с дръжката на вратата. Отбягвам да ползвам телефона през деня без специално внимание или фрихенд.
Да, спортувам навън, с приятели, спазвам простите правила, които съм си наложил, макар че от утре, от недомислените правила от ония, дето всеки ден се събират по 200+ човека на едно място, е възможно да си спортувам на лостовете в двора или пък в часове, в които няма да правя впечатление. То в “шестака” е друг свят, не е парк или градина, изолиран е, няма възможност да се заключва, по-вероятно е да си караме както до сега.
Ще видим. До тук седмицата беше страхотна от към тренировки

Barberian

20.03.20
22:56

Преди два дни гледам един през витрината на салона. Слиза от колата с маска и ръкавици и тегли пари от банкомата. Опипа хубаво бутоните на банкомата, взе мръсните пари, пъхна ги в портфейла и след като се качи в колата със същите ръкавици си хвана маската отгоре и я избута под брадичката с ясната идея да я ползва още :) На кафето ми правят кафе с ръкавици, които не сменят  по цял ден :) Пълно е с глупаци навсякъде. Преди два дни във фризьорската група една пише, че в Италия има много умрели от корона деца. Дори цитира години - 4,7 9 Бла бла. Всички колеги шаш и паника. Гледам статистиките няма деца умрели в цял свят. От 0-9 нито едно от 10-18 0.02% смъртност.
От къде имаш тази имформация?
Ми, моя колежка работи в Италия и една медицинска сестра и казала.
А за американките военни дето ги видели в Ухан, Сорос, Морос изобщо няма да коментирам :)
Вируса в Габрово също е внесен защото жената не е контактувала с никой :)

Мнението беше редактирано от Barberian на 20.03.20 22:58.

20.03.20
23:00

Днес на влизане в Лидл ме накараха да си дезинфекцирам ръкавиците, но според това, което съм чел вирусът не оцелява дълго върху тях. Опитах с маска, но ми е трудно да дишам с нея и я свалих.

20.03.20
23:13

Подобна хигиена е много трудна...учи се с години.
Единици сме в работата ,които можем да се справим.

Мнението беше редактирано от nervak на 20.03.20 23:14.

21.03.20
21:51

Днес нормална тренировка, никакви рестрикции в 66-то ОУ, идват хората, сами, тренират си и си отиват, кучкарите си разхождат кучетата (нищо че по принцип е забранено в училища :) ) Обаче по пътя, всяка градинка пълна с хора, всеки двор със събрани комшии, седят гъз до гъз, люпят семки, говорят си в лицата, смях и веселби, деца търчат около тях, малки и безконтролни, ужас е. Спортиста има цел и тя не включва контакти и социално общуване. Направо, като гледам какво става по улиците, имам чувството че ние, спортуващите навън - големите нарушители, сме единствените който се съобразяват с положението и пазят околните. Понеделник застудява, циркулира си и сезонния грип, още не сме в рецесия, ваксината се очаква най-рано септември, интересна година се очертава.

21.03.20
22:23

Аз днес,ходейки до магазина...с разни дет аз ги заобикалям,а те си ходят като пичове без да се мръднат и мм в страни като се разминаваме,просто кашлям дрезгаво- отскачат веднага  3метра в ляво или дясно.

ДЕ

21.03.20
22:33

Масово от около 70 годишните казват: “Ами каквото е писано”. Въобще на много от тях не им пука. Или:
-Що излизаш навън, бе.
-Ами да мрем ли.
Иначе днес в двора на даскалото и лостаджии, и баскетболисти и тичащи.
Не, знам. Аз си бича вкъщи и така. Излизам само до магазина.

Мнението беше редактирано от Деян на 21.03.20 22:34.

21.03.20
23:02

Те и съседите по дворовете до нас не ги напускаха, само дето къщите вътре са тип кооперация с по 5-6 домакинства и всички накуп, че няма какво да правят. Вероятно всички ходят на работа, като гледам движението на колите им.

22.03.20
13:49

Темите се напълниха с факти, съждения и обратното за коронавируса. Форума е спортен, наистина, както беше озаглавена една статия, някъде, забравих къде, 3-те стълба на здравето и имунната система - Движение, Сън и Храна. И сега ако някой каже че този вирус не му е повлиял пряко или косвено поне на 2 от 3 - няма как да не присъства в темите. Даже се учудвам че още няма самостоятелна тема, защото, наистина, влияе пряко на спорта ни - даже направо му бърка ... да не казвам къде. Единици са “гаражните” спортисти, които в момента са с най-малко засегната спортна дейност от по-тежко трениращите и “селяните”, на които искрено завиждам. Самия аз съм селянин роден и затворен в “градско тяло” и това ми тежи, тежи на всички нас “гражданите”, независимо дали го осъзнаваме или не, защото ни изолира от естествените неща. А “бийчбодито” даже има вероятност да остане без “бийч” тази година.
Та, темите за вируса са най-естествените и в спортните форуми. Който има вероятност да остане да циркулира като поредния грип докато не се открие ваксина, а няма медицински капацитет и ресурс за отговор при по-масово разпространение, като например с устройствата за механична вентилация, резултата от което се вижда в, да речем Италия. Има и много неясноти, които тепърва ще се разберат. Вчера на лостовете прехвърчаха насекоми - някакви малки мушички, скоро ще се появят и хапещите, а този вирус, за разлика от грипа, прониква в кръвта. Започват да се споменават и последствия при някои от “излекуваните” като белодробна фиброза. А възможните последици за световната икономиката няма смисъл да ги споменавам. Здравните системи не са готови за премерен риск в името на икономиката, икономиката не е готова за “не премерена” карантина, сега спорта, скоро и храненето, ако изобщо има заплати. И какво - на сън ли ще я кара имунитета ни? ... оправията май вярно е една ваксина от някои от “братята” - там, руснаци, китайци, американци, те всички нали са “братя”, щото с кой ли не сме били интимни ... ама защо все отдолу, нз

22.03.20
14:32

А възможно ли е да сме в грешка и в същност първоизточника още да е активен - да не са само хората. Тези точки в средата на океана ... ами ако е от някакви морски дарове, които ги има в световния океан? И света е лекувал грип А и В ... хм ...

ДЕ

22.03.20
14:54

Одеве едни момчета си цъкаха в двора на училището срещу жилището ми, т.е. не е спирало там да се цъка. Минава една патрулка, намали скоростта и им пусна сирена, след което отмина. Цъкащите уж се раздвижиха, ама си останаха в двора на училището при уредите. Вчера пак бе налице подобна случка. Та то не е само да приемеш нормите, а и да ги прилагаш. А като трениращите, а и не само виждат, че няма държава, си продължават в същия дух. Също така, много ме дразни наглостта на хората /не е към теб Димаг/, да не се спазват разпоредбите. Абе казано ви е бе хора, никакви спортни площадки и съоръжения да не се посещават. Според мен трябва някакъв брутален арест, за който и репортаж да се направи. Както си му е реда: с лягане по очи, ръцете встрани, после отзад, закопчаване на ръцете с белезници, четене на права и т.н. Не може това безхаберие и незачитане на закона да продължава и то в такъв момент. “”“Тояга”“” си трябва-доказвано всекидневно и от как свят светува.

Мнението беше редактирано от Деян на 22.03.20 14:56.

22.03.20
15:13

Защо да не е към мен - щото съм решил че съм безопасен, като обикалям хората на 5 метра, поддържам стриктна хигиена и се държа с околния свят сякаш аз мога да заразя някой. То е малко като “тук има ограничение 30, ама аз ще мина с 40 защото е безопасно” или “тази пряка е еднопосочна, ама сега за 20 метра ...” и “имам глава на раменете, по-умен съм от целия свят”. А примера, който давам? Не допринасям ли за нещо косвено, дори поведението да ми е “100% безопасно” за мен и околните? А иначе имам член на домакинството който работи в магазин за хранителни стоки, самия аз ходя на работа и работя в екип от 5+ човека, които се сменят ежедневно - аз не съм на смени. То затова съм избрал да се държа все едно аз съм носител навън. Човек ако приеме че е 100% прав, значи просто е тъп
Айде да разваля пустото време че ми писна да ме изкушават тези лостове ... 20 години човек, не е лесно - все едно да ми отрежат крайник

Мнението беше редактирано от Dymag на 22.03.20 15:22.

ДЕ

22.03.20
15:29

Димаг, това са си аргументи на трениращите, от сорта на: толкова съм бил на разстояние, ама в магазина повече е опасно, взимам мерки, плашат ни излишно и т.н. Дори така да е и да си прав, властта ти казва друго, а именно: забраняваме и точка- решението не подлежи на никакъв коментар. И в такова положение, хората трябва просто да изпълняват стриктно, без да разсъждават в какъвто и да е аспект, правилно ли е това решение на държавните органи или не е. А те показват явно незачитане на институциите и не изпълняват нищо. И то не само в настоящата ситуация-за всичко сме така.
И не е към теб, макар и ти да си от непослушните 😀.....бунтар явно 😉 И аз бях готов да ходя по площадките въпреки забраните, та......
Просто си ги гледам хората и си правя изводите. Не са само трениращите, а всички-вадят си техни си аргументи и измислят начини, как да не изпълнят заповедите и закона. Рядко са тези, които не само с идеята да останат здрави ще изпълнят нарежданията, а дори само защото държавата е казала така. Но не 😎

22.03.20
15:32

Стига си ръчкал съчки в огъня, нали и аз това написах :(

23.03.20
20:27

Мале как си изкълчих глезена. Скочих в дълбок сняг а от долу имало голям камък. Директно се свлякох на земята и 5 минути не можех да стъпя на крака. Като се “разтъпка” нямаше проблем, но като се прибрах и го видях каква “баница” е станал се притесних. Налагам лед и си мисля как ще ме тормози в следващите поне 20-на дена. Сега ми е без ограничения на движенията, но като знам че “утрото е с повече последствия от вечерта” ... късмет
Много хубав сняг в София, обаче цъфнаха някои дръвчета преди него, та не знам колко е хубав за тях. Обаче изгони хората от паркове, градини и дворове. Другата седмица ни пускат отпуск без право на мнения и се обсъждат съкращения на нетърговския персонал, какъвто съм и аз, та ще стане тя една ...

23.03.20
21:00

Като многократно страдащ от глезени, мога да ти кажа че не е фатално, ама е хубаво да включиш упражнения за след време.
Иначе предната седмица бях на едни катерения, доста сериозни с голямо нАтоварване и на глезените. И кво стана както винаги .... точно на връщане от пътеката направих един по голям  разкрач и уцелих снежна преспа, която се оказа камък и то баш с контузения крак .... тва е живота, :) кво да правим. Сега е добре, ама файда след като гп възтановявам вече повече от половин година

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1