Тренироква:
Двусети от:
1.Лег от обратен наклон:- 5х,110,110,110,110кг.
2. Тясна тяга - 3х110,110,110,110кг.
време -4:30мин.
Двусети от :
1. Лег с дъмбели -6х30,30,34,34кг.
2. Гребане Т лост под наклон - 6х50,50,50,50кг.
време - 5:10 мин.
Военна преса - 5х60,60,60,60кг.
Днес трагедия. Временат бавни. Умора много и никъв ищах за трениране. Сигурно от години не съм правил военна преса без обръщане и днес като взимах лоста от стойката за клек, по навик я хващах за преден клек и чак като тръгвах да бутам се усещах, че държайки я на два пръста и китки няма да стане:)
Храната вчера:
Две парчета баница, три яйца със сирене и кашкавал, две филийки с масло и сол, банан. малко козунак, кисело мляко с овес и мед.
Като видях в магазина козунак и ми се прияде, хем си знаех че няма ми хареса, но си взех. Хапнах малко и се отказах. Може би използват масово някакъв еднакъв ароматизатор или нещо от сорта, но на мен повечето купени козунаци ми имат вкус/аромат на сапун.
Отделихме малко място в двора за да сеем някой и друг корен домат, малко моркови, марули и може би репички или нещо подобно- да има салати лятото от домашни градински зеленчуци. Та в тази връзка днес трябваше да почна до копам, но с този брутален вятър дето духа, май ще остане за другия уикенд.
Едно клипче от миналия ден. Стремя се горе-долу да поддържам такова темпо като на клипа и да не спирам изобщо за почивки, въпреки че на клипа съм още на полегатата част и на по-стръмната пада малко темпото, но като сваля още малко може би ще мога да поддържам и по- високо темпо.
Мнението беше редактирано от I`M на 29.02.20 10:24.
Храната вчера, след около 20 часа фаст:
1. Три пържени яйца, 7-8 оризовки, кроасан,100 грама слънчоглед.
2. Канелони с няколко вида сирена, бешамал,домати и майонеза, кроасан с шоколад, суха паста, литър мляко, 100 грама слънчоглед.
Отдавна не бях ял канелони. С няколкото вида сирена и сосове бяха станали уникални.
Днес сутринта направих едно планинско. По план трябваше да е доста по-айляшко и по-дълго , но понеже от сутринта щерката ме е подхванала , че иска да излизаме за да кара ролери, та гледах да съм максимално бърз. Избрах си един от най-трудните маршрути. Подхванах едно доста високо темпо и направих една бърза разходка. Определно не бих я нарекал приятна. 1.9 км. изкачване за 24 минути. Наложи се да направя три почивки от по 20 секунди и то не заради липсата на въздух. Въздух имах(явно правенето на кръгове без почивки си дават своето в това отношение), макар и да пуфтях като стар локомотив. Прасците яко ме удариха. Така горяха , че се наложи да направя въпросните почивки.Последните 7-8 минути пулсът варираше между 172 и 178. Като стигнах целта направих минута почивка и пулсът падна от 178 на 132. На слизане вече не го следях. Иначе хората с якета и шапки, аз по тениска и по лицето ми се стичаше вода, все едно сега излизам от банята и не съм си избърсал косата с кърпа.
Храната днес на обяд в реда на традицията - баница, яйца, зелена салата, за десерт сладкиш от бисквити, масло, мармалад. За вечерта пица с няколко вида сирена. За сега добре. От другата седмица вече ще ми е значително по-трудно с храната или по -точно липсата на определени продукти/храна.
Мнението беше редактирано от I`M на 01.03.20 15:00.
Храната вчера няма да я описвам, че някакъв завалия дето си брой калориите може да изпадне в инсулинов шок само като я прочете.
Днес около 8 километра пеш. Сутринта в планината, после по града. Храна по план няма .
Определено много добро парче от Гибс . ““Flow”-a му се запaзва дори и при смяната на бийта, която между другото е супер яка.
Тренировката:
Двусети от :
1. Лег - 5,5,4,4 х110кг.
2. Тясна тяга - 3,3,3,3 х110кг.
време - 3:41 мин.
Двусети:
1.Полулег с дъмбели със задържане - 6,6,6,6х34кг.
2. Гребане Т лост - 6,6,6,6х65 кг.
време 5:52 мин.
Тренировка на около 33 часа фаст.
Реших да спра и раменните преси и набиранията за няколко тренировки. След тренировка ходих да си измия колата, след това в балкана и влезнах в банята по-мокър отколкото излезнах. Гони ме доста глад, та не знам дали ще изкарам чак до вечерта без да ям.
Иначе напоследък доста хора ми казват , че изглеждам много напомпан/здрав и че сигурно не излизам от фитнеса, чак ми става смешно , като знам какво отпуснато кюфте съм. Между другото отново съм в този момент на свалянето , в който съм в най-отпусната и лоша форма. Нямам логично обяснение, но когато сваля първите 10-11 кила и формата става много по-зле отпреди да започна да свалям изобщо. След още 3-4 кила сваляне и формата се оправя значително, но в момента съм доста зле.
Сега малко излежаване и слушане на музика, че после трябва да посвърша някои работи по вкъщи и по двора.
И като стана въпрос за музика днес съм на класики:
“Yo, I ain’t a player, I just fuck a lot”
Мнението беше редактирано от I`M на 03.03.20 10:46.
Храната вчера след около 44 часа фаст:
1. Грах,царевица, моркови , тофу, подправки и зехтин на тиган.
2. Соев йогурт с овес, 7-8 оризовки.
Към 5 не издържах да изчакам жената да сготви и хванах и си направих едни зеленчуци с тофу на тиган. Бая подправки му сложих на това тофу и горе-долу се получи добре със зеленчуците. Като цяло си останах гладен. Днес нахутче на фурна( ще наблягам повече на бобовите, заради желязото) и за първи път ще пробвам сладки картофи. По някакви стечения на обстоятелствата не бях пробвал до сега. В момента съм много гладен. Ще ми трябват няколко дни да привикна на този тип хранене и фастовете определено ми стават по трудни за спазвване.
Иначе доста изморителен, динамичен и изнервен ден. Ако от нервите се сваляха килограми - до сега да съм станал манекен. Вчера си измих и излъсках колата само за да се окаля цялата днес.
Тофуто със зеленчуци изглеждаше доста апетитно докато го готвя, за съжаление не беше толкова вкусно колкото изглеждаше. Иначе соевият йогурт с вкус на ванилия(още от миналата година си взимам от него) си е прилично вкусен за соев продукт. От този вид взимам:
Мнението беше редактирано от I`M на 04.03.20 20:02.
Тренировка:
Двусети от:
1. Полулег - 5х90,90,90,90кг.
2. Тяга - 3х110,110,110,110кг.
време - 4:16 мин.
Двусети от:
1. Лег с дъмбели със задържане - 6 х34,34,34,34кг.
2. Високо изтегляне от земя -5,4,5,5 х60кг.
време - 6.15 мин.
Двусети от :
1. Кофички - 5,5,5,5
2. Мечка - 5х60,60,60,60кг.
време - 2:59 мин.
След тренировката един час планинско ходене. Днес се чудих какво да правя, като спрях набирания, клекове и раменни преси. Пробвах високото изтегляне и останах със смесени чувства от него. Първите два двусета ми се видяха плачевно бавни и на третия се напънах малко повече, та едва го завърших. Принципно не ми се иска точно след тренировката във фитнеса да ходя и в планината, но за момента това е най-удобното и дори единственото възможно време.
Храната вчера:
1. Нахут с доматен сос, сладки картофи със зехтин и подправки на фурна, банан.
2. Овес и горски плодове в соево мляко, 7-8 оризовки.
Ако си имах и най-малка представа представа,че сладкият картоф всъщност е най-обикновена тиква, изобщо нямаше да го купувам. Даже щерката вика -”Тати що си купил тиква за вечеря”. Ебати и тиквата - 6 лева за килограм. Жената и тя не яде тиква и днес ми остана да дояждам още половин тава тиква, така де сладки картофи. Иначе си останах чисто гладен вчера, да не говорим за днес как съм.
На снимката е процията нахут, която ми беше вечерята. За разлика от тофуто, порцията нахут беше много по-вкусна отколкото изглежда на снимката.
Мнението беше редактирано от I`M на 05.03.20 10:17.
Храната вчера след около 23 часа фаст:
1. Две купи червена леща, две филии хляб, 3-4 лъжички мармалад, банан, 6-7 оризовки.
2. Соев йогурт с овес.
Вчера се прибрах късно. Хапнах малко. Поработих. Хапнах си йогурта и си легнах.
Днес излезнох рано навън с колата и после не ми остана време за ходене пеша. След малко ще хвана да дъвча една зелена салата пред телевизора, ако не заспа преди това.
Утре , ако мога ще тренирам.
Храната вчера след около 24 часа фаст:
1. Печени чушки с оцет и олио, картофи с лук и олио, чай с мед.
2. 100 грама слънчоглед, боб в консерва, 4-5 филии хляб, половин литър сок.
Качихме се уикенда на балкана няколко семейства. Сигурно се изпече 6-7 кила мръвка на барбекюто, ама аз удържах де. Даже ме бъзикаха, че то месото дето се печеше било постно-само пилешко и телешко и мога да ям. За късмет и в ресторанта нямаше даже няква боб яхния дето да хапна и единственото постно беше маринована печена капия. Добре , че си бях взел поне консерва боб и малко слънчоглед да “спася” положението. Покрай децата не можах и много да се порадвам на сауната и студения басейн, но горе-долу бива. Иначе днес и на обяд бяхме на мръвки, само че приятно опушени в камината - ама аз си ядох бадеми и филии с лютеница. В момента коремът ми е издут все едно два дни не съм спрял да ям и ми е супер тежко, а пък съм ял два пъти по-малко от обикновено.
Утре имам доста ангажименити и уговорки и то близки по време и ако се замотам някъде
ще се объркан плановете. Общо взето е това.
Мнението беше редактирано от I`M на 08.03.20 18:17.
Храната вчера:
1. Овес със сушени плодове и д.с. от боровинки, чай с доста мед, краставица и домат със сол.
2. 100 грама бадеми, 6 филии(купешки) хляб с лютеница.
3. Фасул с доматен сос, ябълков сладкиш с домашни кори(без айце) , 150 грама слъчоглед, 1.5 сок от грейфрут, портокол и вода.
Не съм се теглил тези дни, но определено свалям. Днес се пробвам да откарам поредния понеделник без храна, но виждам доста зор , тьй като вече направих една седмица без животински и ми е доста трудно , а и ще ми става по-трудно идните седмици. И то добре,че бях толкова зарит с работа, че чак като се прибрах преди малко се сетих, че съм гладен. Сега като се замисля и вода не съм пил цял ден. Утре имам отново доста ангажиметни и ако стана по-рано мога да отделя буквално 10 минути за трениране .
Тренировката:
Двусети от :
1. Лег - 5х100,100,100,100кг.
2. Тясна тяга - 5х110,110,110,110кг.
Време 4:21мин.
Двусети от :
1. Полулег с дъмбели - 6х34,34,34,34кг.
2. Зерчер - 4,4,3,4 х 60кг.
време -5:41 мин, тук не съм сигурен за времето, защото не ми е много ясен споменът.
Тренировката на около 33 часа фаст:
Днес ще ми един такъв накъсан ден и с доста обикаляне.
Формата става все по-добра. Доста добре чистя от гърдите и се очертават като на трениращ, начинаещ , но все пак трениращ. Коремът няма никакви наченки на видима преса, но пък се поприбра. На снимиките пред огледалото изглеждам по-дребен, от на снимка “натурал” .
Сега трябва да напиша някои неща и след това да тичам по разните задачи.
Мнението беше редактирано от I`M на 10.03.20 10:06.
Храната вчера след около 43 часа фаст:
1. Хумус от леща, банан.
2. Зеленчуци с тофу на тиган, няколко оризовки, банан.
3. Соев йогурт, горски плодове, овес, половин литър соево мляко
Храната вчера след около 23 часа фаст:
1. Кюфтета от киноа и лук с майонеза(от растителен произход), лютеница и две филии хляб, банан.
2. Гуакамоле, малко халва, филия хляб с лютеница.
През изминалия месец съм свалил около 3 кила, което е малко, но с оглед обстоятелствата е относително добре. Общо за два месеца съм свалил малко под 11 кила. По план бях решил да свалям 15, та още 4-5 кила и съм готов.
Нямам време за трениране тези дни и тази седмица най-вероятно ще остана с една тренировка, освен ако не успея да вмъкна още е дна през уикенда. Така или иначе основният ми енергоразход идва от ходенето в планината, а и ми голям кеф, но и там работа закуца , че няма време, но днес вместо фитнеса реших да ходя до планината, че нямам възможност и за двете, та предпочитам планината.
Кюфтенцата от киноа и лук си бяха вкусни, особено като ги топих в майонезка.
Мнението беше редактирано от I`M на 12.03.20 09:45.
Храната вчера около 20 часа фаст:
1. Кюфтета от киноа и лу, филия хляб с лютеница, халва, банан,
2. Овес с мед и соево мляко, халва.
3. Ванилов йогурт от соя.
Халвата ми се услади и изядох около 300 грама и калориите са малко повече, но не ме бъркат. Отбелязвам го като факт.
Мнението беше редактирано от I`M на 13.03.20 18:12.
Храната вчера след около 22 часа фаст:
1. Фасул с доматен сос, две филии хляб.
2. Овес , горски плодове , мед и соево мялко, шепа солети.
Сутринта ходих да си пълня вода и минах за всеки случай през кауфланд и учудващо нямаше много народ. Влезнах и се оправих за 10 минути. На касата чаках има няма две минути. Не съм обикалял много и не съм разглеждал толкова щандовете, че общо взето исках да си купя соев йогурт и прясно мляко и сок на децата. Макароните бяха понамалели, но имаше/. Реших да мина и през лидъл, че ми свърши авокадото, а от там си взимам в мрежичка няколко авокадота и ми харесват. Още на паркинга беше навалица и се отказах . Мога да си взема авокадо и през седмицата. Общо взето не съм купувал нищо повече от обичайното седмично пазаруване.
Сутринта направих час планинско. След пазаруването хванах правата лопата и копах градинката за известно време. Скоро ще сеем марулата и лука.Направих лек обяд от две постни чушки с ориз ,с филия хляб и банан за десерт. Вечерта жената ще ми прави фалафели от нахут, с домашни питки . От постните работи определено фалафелите ги харесвам. Фитнесът е затворен, та утре може би ще направя само една лежанка и малко катерене по планината ( ако не завали). Дано да е хубаво времето другата седмица, че децата ще са вкъщи и поне да мога да ги водя по планината, хем да потичат , хем и нямат досег с други хора.
Биг Ел си остава едно от МС-та с “най-зла” и мрачна лирика( не знам как е най-точно да се преведе на български - поезия , текст на песен и т.н. хич не ми звучат правилно в случай)
Мнението беше редактирано от I`M на 14.03.20 15:56.
Днес никакво движение. Цял ден вали . Не сме мърдали от вкъщи. То като цяло тези дни се очертава така. Ще пробвам някакви тренировки от рода на лицеви опори и клекове с детето на гърба.
Иначе като стоя по цял ден вкъщи много трудно успявам да се ограничавам с храната и изпускам положението с дефицита. Ама така ще е тези дни явно. Утре не знам дали ще успея да изкарам без да ям , като сме цял ден вкъщи и ще трябва да готвя и храня и децата.
Храната вчера -питки с фалафели:
Мнението беше редактирано от I`M на 15.03.20 18:55.
Храната вчера:
1. Постни зелеви сърмички, филия хляб.
2. Два сандвича с фалафели и зеленчуци, сок(портокал, ябълка и вода) 100 грама слънчоглед.
3. Овес с мед и соево мляко.
Вечерта направих малко лицеви опори. Синът като видя, че щерката се качва на гърба ми и той се качи, та направих няколко серии от 6-8 повторения с двамата на гърба. Общо тежат около 50 кила. Сложих и жената на рамената и покляках малко с нея, но я беше страх,че ще я изпусна и обемът беше малък...
Днес разходка в планината с децата. Носих малкия на рамо през повечето време. Макар и леко хладно времето беше слънчево и без вятър, тоест идеално за разходка. Поне малко да потичат и да се изморят, без да имат допир с други хора, че пък иначе цял ден вкъщи ще се побъркат. Днес цял ден съм на телефона, заболяме главата вече от разговори.
Бях се засилил да поръчвам стойка за клек и лост за набиране, ама както гледам как тръгват нещата и финасовата неяснота, реших, че не е моментът за направата на точно този разход. Взеха да ми отпадат доста ангажименти и тези дни се очертава да си стоя вкъщи с децата и дано да е хубаво времето, че поне да излизаме в планината.
Мнението беше редактирано от I`M на 16.03.20 16:08.
Тренировката:
1. Полулег - 5х6-8 х 72кг.
2. Гребане -5х6х72кг.
3. 5 спринта в планината по пресечен терен(макар, че след втория опит вече не беше спринт)
4. 3х55 изкачване стълби+2х55 слизане без почивки.
Позиморих се. От студения въздух на спринтовете направо ми изгоряха дробовете.Иначе си викам на акъла ще направя 3х 55 слизания и изкачвания по стълбището, ама като взех да тичам по него се усетих, че няма как слизанията да са равни на изкачванията, освен ако не остана да спя в гаража, ама жената не ме изпъдила още :) , та реших да са две слизания и три изкачвания.
Вчера в крайна сметка не ядох и направих 8,9 или 10 пореден понеделник на воден фаст.
Денят вървеше добре, но от никъде ми се появи неустановен проблем с колата, който на всичкото отгоре след като ми изкара акъла се оправи така както изникна - от нищото. . Утре нямах намерение да излизам с колата, но ще я запаля и ако се появи отново директно към сервиза, че сега нищо няма да се разбере. И никва грешка не изписа...
Лежанката взела , че хванала ръжда от липса на употреба и ще трябва да й ударя една боя , когато остане време. Иначе като не работи фитнеса - Back to the old school:
Мнението беше редактирано от I`M на 17.03.20 14:58.
казано от Boby_ на 18.03.20, 12:27:
Лостът кефи! :)
Арматурно желязо. Още по-колоритен е , когато на него освен висящи дъмбели, окача и кофи с пясък и бутилки с вода. Малко е неодобен, но е здрав и върши работа.
Храната вчера след около 43-44 часа фаст:
1. Две купи червена леща , две филии хляб.
2. Тофу със зехтин и подправки(някои от които доста люти) на фурна, соев йогурт ванилия.
3.120-130 грама слънчоглед.
Днес се наложи да излизам за малко по работа. Опитах се да мина и през кауфланд за да си купя от соевия йогурт, че остана само една кофичка, но имаше опашка отвън и се отказах. На лидъл пък беше спокойно и успях да взема авокадо, плодове и млечни продукти за децата. Напоследък избягвам големите вериги, но някои от нещата, които ям мога да си ги набавя само от тях. След това успях да изкарам децата в планината да потичат малко. Чист въздух , липса на хора и приятно препичащо слънце.
Мнението беше редактирано от I`M на 18.03.20 14:38.
Имам един въпрос относно ластиците, тьй като ми се виждат като добър вариант за момента. Нещо не мога да им разбера съпротивлението. Гледах някакви черни на цвят със съпротивление 60кг.- това се явявя като 60 кг . тежести на дъмбели, лост и т.н. ли?Тоест ако правя движение подобно на лег, ще се равнява на 60 кг. лежанка, респективно ако сложа два такива ластика ще като 120 лег (макар, че не би следвало да е така). Та някой, който ползва активно ластици ако може да разясни малко въпросът със съпротивлението(килограми, цветове и т.н.) и как се равнявана спрямо натоварването със свободни тежести?Гледах в нета обяснението за цветовете,ама в магазините едни и същи цветове имат различни съпротивления.
Пълен хаос е тая работа със съпротивлението на ластиците - има си полуофициално цветово кодиране, ама всякакви производители се отклоняват от него.
Иначе вървят така:
Син - 54 до 79 кг
Зелен - 45 до 54 кг
Жълт - 34 до 45 кг
Лилав - 23 до 34 кг
Черен - 11 до 23 кг
Червен - 7 до 11 кг
казано от Boby_ на 18.03.20, 18:51:
Пълен хаос е тая работа със съпротивлението на ластиците - има си полуофициално цветово кодиране, ама всякакви производители се отклоняват от него.
Иначе вървят така:
Син - 54 до 79 кг
Зелен - 45 до 54 кг
Жълт - 34 до 45 кг
Лилав - 23 до 34 кг
Черен - 11 до 23 кг
Червен - 7 до 11 кг
Мерси! Аз гледах черен с 60 кг. съпротивление . Тоест като гледам това, което си посочил като видове съпротивление , то 60 кг. би трябвало да ми върши работа. На снимка изглежда плътен , но все още неразбирам съпротивлението на ластика еквивалентно ли е на тежестта на натоварване при свободните тежести.
Мнението беше редактирано от I`M на 18.03.20 19:16.
18.03.20
19:42
Абе не може да се каже точно, защото при ластика, колкото повече опъваш, толкова съпротивлението става по-голямо. Не е като тежеста на щангата, която е една и съща. И аз не знам тези посочени килограми на ластиците, в кой момент са изчислени. При съпротивление при определено опъване, примерно 50 см. разтягане от начално положение или как. Аз затова не го мисля и когато ползвам ластик, просто гледам на него като утежнение/съпротивление. Имам един тънък червен и един зелен взет от тук. Зеленият е 34-55 кг. и мисля да го ползвам, когато правя лицеви опори.
Мнението беше редактирано от Деян на 18.03.20 19:53.
казано от I`M на 18.03.20, 19:15:
Иначе вървят така:
Син - 54 до 79 кг
Зелен - 45 до 54 кг
Жълт - 34 до 45 кг
Лилав - 23 до 34 кг
Черен - 11 до 23 кг
Червен - 7 до 11 кгМерси! Аз гледах черен с 60 кг. съпротивление . Тоест като гледам това, което си посочил като видове съпротивление , то 60 кг. би трябвало да ми върши работа. На снимка изглежда плътен , но все още неразбирам съпротивлението на ластика еквивалентно ли е на тежестта на натоварване при свободните тежести.
Не можеш да направиш аналогия със свободна тежест - съпротивлението се променя с разтягането. Точно това ти е диапазонът по-горе.
казано от Boby_ на 18.03.20, 19:51:
казано от I`M на 18.03.20, 19:15:
Иначе вървят така:
Син - 54 до 79 кг
Зелен - 45 до 54 кг
Жълт - 34 до 45 кг
Лилав - 23 до 34 кг
Черен - 11 до 23 кг
Червен - 7 до 11 кгМерси! Аз гледах черен с 60 кг. съпротивление . Тоест като гледам това, което си посочил като видове съпротивление , то 60 кг. би трябвало да ми върши работа. На снимка изглежда плътен , но все още неразбирам съпротивлението на ластика еквивалентно ли е на тежестта на натоварване при свободните тежести.
Не можеш да направиш аналогия със свободна тежест - съпротивлението се променя с разтягането. Точно това ти е диапазонът по-горе.
И аз така си мислих и си го обяснвах, но тъй като физиката не ми силна страна и все пак да питам . Ще купя този до 60 кг . да го пробвам пък квото дойде .
Храната вчера след около 20 часа фаст:
1. 100 грама тофу , две тънки филии пресно изпечен хляб с лютеница, банан.
2. Фасул, филия хляб, чаша портокалов сок.
3. 100 грама слънчоглед.
Вчера Лицеви опори и клекове с децата на гърба. Отделно малкият се катереше по мен и като се изправи стъпил на рамената ми и искаше да го вдигна и се изправих от седнало положение - усетих яко натоварване в бедрата, та направих няколко серии ставане от седнало положение със синковеца стъпил ми на рамената. Тренировка и игра ведно.
Днес направих над тридесет спринта по стръмното. На къси отсечки по 15-20 метра, но по доста стръмни, криви и хлъзгави пътеки. Правя си спринта, и веднага слизам с ходене и отново спринтирам. Под спринт да се разбира максималното усилие и бързина , което мога да развия в момента. Честно казано съм доволен, имах въздух и краката издържаха. Мислих, че след 5-6 спринта ще блокирам. След това 5-6 серии полулег и 3х55 изкачване и 2х55 слизане по стълби. Не правих днес гребане, защото ме мързеше, а и не го харесвам много. В събота ще направя 50-60 набирания на конструкцията на лозата. Тръбите са около ф70-80, а може и ф100 да са ,та трудно се задържам, но не е болка за умиране.
Засилих се да купувам ластиците до 60кг. съпротивление - изчерпани. Харесах други до 45кг. и те изчерпани. Навсякъде където има на сносни цени всичко е изчерпано. Останали само от по -скъпите(възможно е и да са по-качествени) и ако купя 2-3 ластика , то ще ми излезне като да си купя стойка за клек с лост за набирания. Ще изчакам някой ден да заредят .
Теренът за “спринтовете”:
Мнението беше редактирано от I`M на 19.03.20 13:46.
Виж за ластици в Спорт Депо на AB Fit ,цената е добра,както и качеството - проверено.
казано от Гюлето на 19.03.20, 14:39:
Виж за ластици в Спорт Депо на AB Fit ,цената е добра,както и качеството - проверено.
Мерси ! Вече поръчах от Декатлон , два ластика , че бяха на “неприлично” ниски цени( сравнено с другаде- за качество ще кажа евентуално на по- късен етап).
1. Тофу със зеленчуци на тиган, три филии хляб, лютеница.
2. 100 грама слъчноглед, соев йогурт ванилия, литър сок(портокал и вода)
Мислих си, че застояването вкъщи ще ме накара по-често да злоупотребявам с храната, но изключително учудващо за мен съм доста стриктен. Въпреки ограниченото движение продължавам да свалям. В момента всяко излизане(колкото и рядко да е напоследък) ми е с колата, че избягвам всеки един излишен контакт. Днес серизона разходка с децата в гората, като на по - стръмните пътеки носих малкия на ръце. Запариха ме по едно време доста бедрата, но не се оплаквам, стига да имам възможност да се движа. Не срещнахме никой по пътя, което е добре.Дотолкова съм обикалял, че знам всяка една затънена и трънлива пътека и от къде минават хора и от къде не. Доста походиха и децата, та като се прибраха и синковецът заспа веднага след банята. Между другото, от как ги водя редовно в планината и на двамата им изчезнаха хремите, които влаачиха още от декмеври миналата година. Другата седмица я дават цялата валежна , та се очертава да стоим вкъщи . То не , че и сега не стоим вкъщи, но друго си е единият час разходка в планината.
Би следвало понеделник - вторник да ми пристигнат и ластиците. Щеше ми се да поръчам още някои неща, но работата ми постепенно взеда спира, а с нея и приходите, та взех много внимателно да обмислям какво купувам и дали наистина ни е необходимо.
Мнението беше редактирано от I`M на 20.03.20 13:17.
Храната вчера след около 21 часа фаст:
1. Нахут с доматен сос, две големи филии хляб, авокадо и домат с олио, оцет и сол.
2. 100 грама слънчоглед, две филии с лютеница, бурканче (твърде миниатюрно за съжаление) шипков мармалад
Вчера се отпуснах малко повече с храната.Двете филии с лютеница вечерта бяха напълно излишни, но пък и аз се отпускам от време на време.
Излезна , че сутринта не мога да пазарувам, та ходих към 11. Чаках на опашка, доста по-малко отколкото предполагах , като я видях първоначално, но почаках все пак. Напазарувахме набързо. Взехме , каквото ни трябва и се надявам идните 10 дни да не се налага да стъпвам в кой и да е от големите супермаркети.
Получих имейл, че поради изключителната натовареност на куриерите, най-вероятно ще ми се забави доставката на ластиците . С колко - не се знае. Имам какво да тренирам и без тях, така или иначе. Днес обмислях да ям веган пица, но най-вероятно ще я оставя за утре . Вече е три часа следобед и още не съм ял, та и днес смятам да не прекалявам много с храната- фасул, авокадо, домати, слънчоглед и филия-две намазани с лютеница.
Мнението беше редактирано от I`M на 21.03.20 23:26.
1. Салата от фасул(тип софенка) лютеница и лук, филия хляб, банан, 1.5 л. диетично пепси
2. 70-80 грама слънчоглед , авокадо и домат, филия хляб с лютеница, 5 оризовки с домашно ягодово желе.
И вчера много добре с храната . Аз много рядко пия газирано. Просто рядко ми се пие. Вчера обаче ми се препи количка, та си взех от аспратамовото пепси без калории. Лично аз не вярвам , че аспартамът е толкова “смъртоносен” колкото го изкарват. Още повече в ситуация като моята - пия газирано няколко пъти годишно, а диетични напитки -даже няма и няколко пъти годишно. Иначе вече за влиянието на аспартама върху кръвната захар и инсулиновата чувствителност имам съвсем друго мнение , ама в случая става въпрос за действието субективно за мен. Отделно аз не съм доктор и може да говоря пълни глупости по отношение на аспартама . Та изпих си аспартановата количка с кеф.
В крайна сметка поръчах и ластик от Спорт Депо със съпротивление от 40-сет и няколко до 50-сет и няколко килограма. Надявам се поне той да пристигне до края на другата седмица. Мислих вчера да направя около 50 набирания, които оставих за днес. Явно мисълта ми е била твърде оптимистична спрямо реалността. Носенето на ръце на малкия явно отново ми активизира травмата в лявата предмишница, та отвори и болка в дясната. Още на първото набиране болката ме проряза яко и двете ръце. С много зор направих двадест набирания разделени на пет серии по четири повторения. То и както отбелязах тръбата е много дебела и трудно се задържах , но пък поне има вкъщи на какво да се набирам. Не мога да повярвам, че е неделя , а аз още не съм ял. Даже се чудя вместо веган пица дали да не ям отново нещо бобено и някакво авокадо, естествено и слънчоглед. При това ограничено движение , единствения вариант за мен си остава по-сериозни рестрикции в храната.
Мнението беше редактирано от I`M на 22.03.20 14:30.
Храната вчера след около 19 часа фаст:
1. Две авокадота и два домата на салата, пърленка, 100 грама слънчоглед.
2. Малка пица( тофу, лук, маслини, киноа, домати), литър сок(портокал и вода) 50 грама слънчоглед, печена тиква с мед.
Днес вече взе яко да ме наляга скуката и взеха да ми избиват чивиите от правенето на нищо. От вчера не е спряло да вали, което допълнително ми подтиска настроението. Ама такова е положението.
От скука и ми се яде много днес и май да изкарам без да ям ще е много трудно. Хич не ми се иска да си прекъсвам поредността на понделничните фастове, ама...
Най -правеното упражнение от мен напоследък:
Мнението беше редактирано от I`M на 23.03.20 15:07.
Вчера направих няколко серии лицеви с децата на гърба и 150 стълби слизане и 150 стъпби изкачване (3х55)с щерката на гърба, теглото на която варира между 33-34 кг.
Отделно успях да не ям . Многото часове безцелно стоене пред компютъра , обаче вечерта ми докарах главоболие, което продължава и днес. Днес ще гледам да огранича часовете пред компютъра. Може би ще направя отново едно тичане по стълбището. Друг вариант няма с този дъжд, но нека повали. Беше доста сушава зимата и не е лошо, даже е хубаво, че вали вече трети ден без прекъсване.
Хванах щерката да ми щракне една снимка на гърба. Въпреки, че леко под ъгъл ме е снимала, а и че не мога грам да позирам, но определено като гледам си личи, че доста съм посвалил и мазнини и размер, та съм доволен. Очаквах по-бавен прогрес в това отношение.
Храната вчера след около 43 часа фаст:
1. 5-6 оризовки, половин литър соево мляко.
2. 7-8 кюфтенца от киноа, лютеница, много малко майонеза(растителна), две филии хляб, 100 грама слънчоглед, банан, соев йогурт ванилия.
Кюфтета от киноа бяха станали още по-хубави от миналия път. Изядох повече храна от плануваното, но бях доста гладен. Днес е празник и ще се яде риба. Не съм по рибата, но в този случай ще ям.
Вчера направих няколко серии полулег и гребане . Днес се очаква да пристигне ластикът от Спорт Депо, а надявам се до ден -два и ластиците от Декатлон. Прегледах доста клипчета с упражнения изпълнявани с ластици, та честно казано съм надъхан и ми се ще вече да ги пробвам. И трите поръчани ластика са с относително по-високо съпротивление( спрямо това, което се продава масово съм взел от тези с почти най-голямо съпротивление) и да не се окаже, че съм се надценил. Иначе ще тичам и по стълбището отново и така.
Днес за късмет ми пристигнаха всичките ластици наведнъж. Даже ги пробвах. Все още ми е странно , но усещам , че ще ми хареса тренирането с ластици. Пробвах тяга и клек с вдигнати ръце. Определено малко съм се надценил, но няма лошо. Тъкмо ще си давам повече зор. На клека с прави ръце имах чувството, че ще се скъса ластикът. Случайно попаднах на един канал в тубата на човек, който тренира с ластици вече години и който ми даде доста добри(според мен) идеи за различни видове тренировки.
И една случка от днес. Наложи се отскоча до кауфланд за да купя на нашите някои неща, а и за мен да си взема киноа и тофу. Опашката малка от около 7-8 човека. Всички си стоят в ограниченията и спазват дистанция. Зад мен се забиват жена между 60-70 и предполагам синът й на около на 40-45 години. Синът изчезна да търси количка май. Майка му ми се забива буквално в гърба, тактично се подмествам и тя пак. Казах й - госпожо тези червените ограничетелни ленти са за да ги спазваме , а не да си кихаме по вратовете. Тя вика -има много място, но все пак се дръпна. На входа се появи и синът й с количката и дори ме пререди. То чак ми беше смешно , защото направо се втурна все едно животът му зависи от това. Не си хигиенизира ръцете въпреки молбата на охранителя, който в случая нищо не можеше да направи. Някои хора не могат да разберат, че като има правила(независимо дали ги смятат за правилни или не) следва да ги спазват. Така е устроено и така работи обществото. Как да е, нито ще ми е първият, нито последният допир с такъв тип хора. И същите тези хора принципно се оплакват най-много от всичко. Как да е.
Да се върнем на ластиците:
Мнението беше редактирано от I`M на 25.03.20 20:48.
казано от nervak на 25.03.20, 21:34:
Как тяга с вдигнати ръце?
Не съм се изразил правилно май :) Тягата си е тяга . Клекът е с вдигнати ръце. Изпънати над главата.
1. Скумрия на тиган, картофена салата, филия хляб, тиква с мед.
2. Овес със соево мляко, чай с мед и лимон.
Скумрията се оказа учудващо вкусна за риба и то скумрия. И вчера храната беше добре.
Общо взето си нагодих в главата как ще тренирам с ластиците. Ще си правя кръгове с упражненията, които правя и със свободни тежести, естествено с леки отклонения. Нещото, което все още обмислям и не съм напълно сигурен е честотата на трениране. Като 36 годишен натурален с кофти ген, все още се чудя да въртя ли кръгове с ластици ежедневно,+ лицевите и клековете с децата от време на време и лежанка също от време на време. Или да си остана на схемата , която беше при свободните тежести - по два-три пъти на седмица кръгове за цялото тяло. Аз хубаво се чудя, но то схемата е ясна- пробвам с по -висока честото , пък то тялото ще си покаже. Все пак хормоните не ми са като преди десет години. Ако не се възстановявам добре, ще намалям честота.
Тьй като напоследък дните са по-дълги от обикновено, днес ще бъда малко по-многословен. Многократно съм твърдял, че при мен приемът на протеин на прах, забавя/пречи на свалянето, но пък много харесвам вкуса на шейковете и си го поех. Този път не пия шейкове(не пия никакви добавки между другото) и при мен резултатът определено е по-добър. Свалям по -бързо и дори чисто физическите ми възможности са по-добре от преди. Не съм забелязал да губя мускулна маса повече от преди. Даже с оглед на положението бих казал, че и в това отношение резултатът е по-добър от предишни режим за сваляне на килограми и прием на добавки. Естествено говоря за лични резултати и субективни виждания.
Тренировката вчера:
Кръгове с ластици :
1. Тяга - 3х4-5 п.
2. Лицеви - 3х6-8 п.
3. Гребане -3х6п.
4. Клек с вдигнати ръце - 3х5-6п.
5. Военна преса - 3х7-8п.
Без почивки между сериите и отделните кръгове.
Трисети от :
1.Клек обикновен- 3х4-5п.
2. Движение наподобяващо полулег -3х6-8п.
3. Гребане от седеж - 3х6п.
Всичко без почивки.
След кръговете направих и десет минути стълби( тичане при изкачване и ходене при слизане).
Впечатления от първата тренировката с ластици:
1. В кръгове ми спряха тока.
2. Позволяват и даже “искат” по-голям обем ( говоря за броя на повторенията ) сравнено с тренировките със свободни тежести.
3. Усетих сериозно напомпване.
4. Не е разумно да се тренира на “голо” , че яко жулят.
5. Яко свалят кожата от ръцете. Ще слагам ръкавици .
6. Харесаха ми много.
До тук с първите впечатление за ластиците.
Храната след около 21 часа фаст:
1. Тофу с грах и царевица на тиган, две филии хляб, лютеница, банан.
2. 100 грама слънчоглед, чай с мед и лимон, две филии хляб с лютеница, .
3. 10 оризовки с домашно желе от ягоди, овес със соево мляко и горски плодове.
Втора поредна( всъщност не поредна, а за седмицата до момента) вечер ям по много и не ми харесва . Днес поне трябва да се огранича в храната. Иначе оризовките намазани с желето от ягоди на бабата бяха един път. Те и ягодите са си градински. Напоследък прекалявам и с филиите с лютеница, но много ми са вкусни. Обхванах тренировката. Обхванах храната и мисля, че няма какво повече да добавя.
Мнението беше редактирано от I`M на 27.03.20 09:46.