Разлика между сваляне без добавки и с л-карнитин?

05.02.20
12:29

Преди време писах, че започнах фитнес в началото на Януари и се опитвам да поотслабна. Сега мога да кажа, че горе-долу се получава. От 97кг в началото на Ноември, сега съм 86 в началото на Февруари. Успях да си направя някакъв сплит във фитнеса и поддържам диета в калориен дефицит от около 20%. Тренировките ми са 3 пъти седмично и не са много интезивни. Тренирам основно с тежести и малко кардио на пътеката преди да си тръгна. Обмислям да си направя дневник тук, но ще е като имам малко повече време за писане. Сега да карам по същество. Заслужава ли си да си купя Л-карнитин? Чета на доста места, че спомага изгарянето на мазнини, но има и доста хора, които споделят как сваляли същите килограми независимо дали го ползват. Някой, който е свалял повечко килограми дали може да ми каже има ли някаква разлика между това да сваляш без добавки и да сваляш с Л-карнитин. Идеята ми е, че средно свалям малко над 3кг на месец, дали ако го взема ще мога да свалям примерно 4кг на месец  или разликата ще е с някакви 100-200гр и е абсолютно излишно да го купувам?

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 05.02.20 12:48.

05.02.20
13:48

казано от Dark_Mind на 05.02.20, 12:29:

Заслужава ли си да си купя Л-карнитин?
...

Идеята ми е, че средно свалям малко над 3кг на месец, дали ако го взема ще мога да свалям примерно 4кг на месец  или разликата ще е с някакви 100-200гр и е абсолютно излишно да го купувам?

Според мен няма никакъв забележим ефект, но ето ти по-подробно да прочетеш:

https://examine.com/supplements/l-carnitine/

09.04.20
19:11

Забрави за Л-Карнитина.
Няма да усетиш нищо. Нито килограмите ще ти помогне по-бързо да свалиш... Общо взето само ще си дадеш парите за нещо (л-карнитин) , което НЕ работи и е доказано, че Не работи.
:)

09.04.20
19:34

Здравей,
Ползвал съм л-карнитин и не съм видял ефект от него. Свалянето на 3 до 4 килограма на месец е достатъчно. Свалил съм 30 кг за 10 месеца
Успех.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1