STAY HUNGRY!

Прескочи до:

25.08.19
13:16

Да се разпиша малко как вървят нещата...
Вече живея във Варна, тренира се всеки ден. Общо взето сутринта бягам около 5км за време, след това плувам между 2 и 4км, следва отново бягане около 5-10км за разпускане.
Следобеда тежести и разни учения + доста учене.
Определен режим не спазвам, но гледам да ям около 10-на яйца на ден, килограм месо, картофи/ориз и зеленчуци.
Събота и неделя почивам и ако случайно не съм капнал тотално се отбивам до някой фитнес да раздвижа.
Тук е момента да спомена...ако някой знае по-разхвърляна зала за тяга, клекове, кръгове и т.н в района на центъра и около него може да каже, защото попадам все в педалски фитнеси, натрупани с уреди, които виждам за първи път. 🙂

Мнението беше редактирано от NIKOLOV на 25.08.19 13:17.

25.08.19
15:45

казано от NIKOLOV на 25.08.19, 13:16:

Тук е момента да спомена...ако някой знае по-разхвърляна зала за тяга, клекове, кръгове и т.н в района на центъра и около него може да каже, защото попадам все в педалски фитнеси, натрупани с уреди, които виждам за първи път. 🙂

Сещам се за една стара зала в центъра - АТЛАС, може да я пробваш.

19.04.20
12:16

Христос Воскресе!
Весели празници на всички, много здраве, щастие...другото е ясно!

Да се разпиша малко как вървят нещата...
Влизам от време на време във форума, следя някои дневници, но нямам, дали време, дали желание да вписвам и аз всеки ден.
Храната е ясна, все още си омитам големи количества месо и яйца особено като тренировките са по-тежки, но сега не бих казал че са...покрай тези извънредни мерки и неработещи фитнес зали.
Общо взето бягам всеки ден различни дистанции, на различни терени, различно темпо.
Последните времена, които засякох за 5к - 19.45мин, 10к - 49.18мин и 20к ... не помня с точност. Терена беше планински, бях с униформа и кубинки и раница...беше грозно. Но и бавно...не съм целял време.
От време на време и влизам в морето, но сякаш водата е още студена за по-продължително плуване.
Когато имам малко време на работа влизам и в залата. За вкъщи си взех някакви ластици да разтягам кокалите и така...
Епидемия или не, работата си върви, всякакви занятия също, курсове, подготовки, командировки и т.н.
Живи и здрави! :)

Bart Simpson

19.04.20
12:49

Ти ли си на снимката?
Ако да, това е сериозен скок, разкажи, че ми е много любопитно.
Изглежда поне 3000+.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 19.04.20 12:55.

Bart Simpson

19.04.20
14:22

Ако тряябва да поразмишлявам върху кадъра, ще кажа че този(все още не знам ти ли си) войн е скочил от един от малкото турбовитлови с два двигателя самолети на въоръжение в нашата армия, а именно Спартан-С-27J.
Скока е около 3000-3500 метра.
Ако си скачал някъде по морето - скачате около 15-15:30 часа(несвойствено време за учение, те се провеждат рано сутрин или през нощта) , пред носа на самолета се вижда континентална територия-запад, а слънцето преваля.
С пълно тактическо снаражение си на височина, при която не ти е нужно и си скочил последен, значи че и паагон имаш и водиш учение, а ти си млад.
Щом не сте отворили и не си с готовност да отваряш в следващите 20 секунди(пикираш, със задната част и неподходящо за отваряне разположение на тялото) значи не е целта на учението високо отваряне с голямо отклонение, за което времето изглежда чудесно.
А просто реализирате скок, за бройка, което е доста обичайно за БГ армията.
В заключение, мисля че не си ти, заради най-очевидния знак.
В армията ни няма никога да те оставят да скачаш с ниски обувки, защото така снаражен, ще тежиш доста, просто защото крилата им са лоши, а това според разположението му, не е десантен параашут и земята се среща с доволна скорост.
Крилото изглежда като на спартан, но фюзелаажаа не е тк тумбест.
Или не си ти, или не служиш в БГ.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 19.04.20 14:40.

19.04.20
21:08

С малко закъснение, но...
Не съм аз на снимката, разбира се. Има и други ясни знаци по които си е очевидно.
Не е и български колега.
И самолета не е Спартан-С-27J.
Височината не е 3000-3500м, малко повече е. В родната армия на този етап няма HALO скокове.
Но...като цяло анализа ти ми хареса, наблюдателен си.

Bart Simpson

19.04.20
21:56

Извини ме ако не ти е интересно да коментираме фотоса, но на мен са ми много интересни тези тематики.
За височината сметнах я по две улики.
Ниските облаци обикновенно около големи водни басейни(както мислех, че си ти, а писа, че си около море) са на височина около 600 метра, а плътната облачност на около 4200.
Второто е висотомера- обикновено нулата на тези с механична стрелка е на 12h.
Стрелката сочи-около четири часът, ако е разграфен до 10К както са повечето е някъде там-около 3-3.5К
И щом казваш, че не е спартан, значи знаеш каква е каручката, кажи ми моля.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 19.04.20 23:48.

19.04.20
22:34

Не знам дали Барт е спец в парашутизма, но би имал блестяща кариера и като детектив.

Bart Simpson

19.04.20
22:40

Спец не, но малко опит-да.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 19.04.20 22:41.

20.04.20
13:03

казано от NIKOLOV на 19.04.20, 21:08:

В родната армия на този етап няма HALO скокове.

Това на снимката не е HALO. В България не е и имало, освен някакви изключения по времето на Добри Джуров.

20.04.20
13:09

казано от James Hinks на 20.04.20, 13:03:

Това на снимката не е HALO. В България не е и имало, освен някакви изключения по времето на Добри Джуров.

Нямах предвид, че е HALO, просто се сетих да го вметна. Иска ми се в бъдеще да има, но нещо не ми се вярва...

Bart Simpson

20.04.20
16:35

Защо смяташ, че не е HALO?
Само може да се съди, че не е HAHO.
Ако не възразява домакина.
Възможно е да имаш предвид, че HALO скоковете се изпълняват от 5К нагоре, но за учение(каквото е това, съдейки от това, че се снимат, а е възможно и хронист да имат с тях ако е активна мисия) е напълно приемливо да се изпълнява от по-ниско.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 20.04.20 16:43.

21.04.20
11:07

казано от Bart Simpson на 20.04.20, 16:35:

Защо смяташ, че не е HALO?
Само може да се съди, че не е HAHO.
Ако не възразява домакина.
Възможно е да имаш предвид, че HALO скоковете се изпълняват от 5К нагоре, но за учение(каквото е това, съдейки от това, че се снимат, а е възможно и хронист да имат с тях ако е активна мисия) е напълно приемливо да се изпълнява от по-ниско.

А бе писах ти, ама да го има и тук:
Няма кислороден апарат, няма термокостюм, няма контейнер за оръжието. Тоест това е тренировъчен скок до 4000 и то преко сили на тая височина, според мен е и под 3500 с тия навити ръкави.

Bart Simpson

21.04.20
11:22

И аз ти писах до да го има тук.
HALO-high autitude-low opening.
Означава само това, няма връзка с екипировка и въоръжение.
HAHO-high ahtitude-high opening.
За което писах в началото, че не е.
И първото и второто се ползват за различен тип диверсии.
И продължавам да твърдя, че това може, не казвам че е, но може да е HALO скок-учение.
Защотоникой от нас не знае кога ще отвори.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 21.04.20 11:23.

21.04.20
11:25

Не е учение, гаранция, няма контейнер за оръжието. Тренировъчен скок е.

Bart Simpson

21.04.20
11:42

Говорим за това HALO скок ли е, не за това дали е учение или тренировъчен скок.

21.04.20
11:49

Е всичко над тавана за десант и на свободно падане може да е НА. Ама не е онова, което се разбира под такова в Армията.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 21.04.20 11:49.

Bart Simpson

21.04.20
12:04

Ясно, просто сме влагали различно значение в един термин.

21.04.20
18:02

Днес се отчетох...1000м - 3.12мин по права писта, за 90 секунди 100 лицеви, 103 коремни преси, 10х10 совалка 25 секунди. Нещо като загрявка за по-тежките годишни нормативи другия месец, които ще включват и плуване.
Малко по-късно - 10км пресечен терен с кубинки, униформа и жилетка за около 55 минути.
Веднага след бягането отново получих алергичната реакция от миналата пролет - сърбеж в носа, хрема и постоянно кихане. Взех си Ериус таблетки...дано помогнат, че съм пълен със занятия до средата на Май месец и искам да съм в кондиция.
Между другото...за тези, които са във Варна - на 6-ти Май ще правим демонстрация на пристанището. Който иска да заповяда. :)

06.05.20
21:41

Честит 6-ти Май - Ден на храбростта и празник на Българската Армия!
Весело изкарване и на всички именници! :)

Видео и няколко снимки от днес...

https://btvnovinite.bg/bulgaria/balgarskite-tjuleni-gotovi-za-akcija-po-susha-vazduh-i-voda.html?fbclid=IwAR0UuiHOMeqnnbsnuYgNiwHsYePkaYrcBuUTmfB8oQWMNlpgWKogTLXoQkI

Мнението беше редактирано от NIKOLOV на 06.05.20 21:43.

01.10.20
21:58

Имате юбилей - 50 год “Тихина”, разбрах че ще има предаване в събота по БТВ след новините, а празникът ще бъде отбелязан на 18.10, ще участваш ли?

04.10.20
15:42

казано от Brown Bomber на 01.10.20, 21:58:

Имате юбилей - 50 год “Тихина”, разбрах че ще има предаване в събота по БТВ след новините, а празникът ще бъде отбелязан на 18.10, ще участваш ли?

Да, разбира се. Тогава би трябвало да пуснат и документалния филм.

https://btvnovinite.bg/predavania/btv-reporterite/btv-reporterite-tihina-morski-specialen-razuznavatelen-otrjad.html?fbclid=IwAR1RGwVFxwkF1vj1v7ZXX_ZQUIV4QXZIeTfHy2OsGgDq9y7nAc8vMElm7vg

Мнението беше редактирано от NIKOLOV на 04.10.20 15:46.

26.03.22
20:46

От кога не съм влизал тук...
Да се разпиша накратко как вървят нещата...
От есента започнах по-редовно. Общо взето правя по-тежко щанги, бягане и бокс. Тренирам всеки ден, а в почивните дни когато не съм на работа - двуразово.
Щангите са в кръгове, бягането е редуване между 5 и 10км, а веднъж в месеца пускам и една 20ка ако съм окей.
Чат пат ходя и да се боря, затова сега смятам да намаля бокса, за да ходя да се търкалям на БЖЖ ако евентуално имам време, защото този месец има подготовка с тюлените и графика е по-стегнат.
Иначе съм около 80кг.
И да...пиенето никак не съм го спрял. Предимно малц и хубави пури.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1