Проблеми с корема

Прескочи до:

Здравейте, на 33 години съм, тежа 48 кг, висока съм 165 см. Имам проблем с натрупването на мазнини в областта на корема. От около 3-4 месеца всеки ден работя по въпроса, но без успех. Моля за съвет относно упражнения, промяна в храненето и всичко, което би ми било полезно.
Благодаря ви.

03.06.20
17:24

Здравей 😊
Повече сън и добър хранителен режим е решението.
Отговарям обобщено,защото не си уточнила как се храниш и какви мерки като цяло си взела.
Възможно ли е само ти да си мислиш ,че има такова натрупване? При тези ръст и тегло може би трябва да снимаш какво имаш предвид под мазнини на корема .

Поздрави

Мнението беше редактирано от Веси на 03.06.20 17:25.

Здравейте,
Относно храненето- не спазвам някакъв режим- храня се по 4 пъти на ден, не пия газирано, хляб ям съвсем малко, може би не ям достатъчно месо, но просто не обичам. Мерките, които съм взела са упражнения, за които прочетох тук- клекове, коремни преси, планк, велосипедни коремни преси и повдигане на краката. В най- общи линии е това. Прикачам и снимка ☺

04.06.20
22:10

Вариант е да започнеш дневник тук или просто да си записваш някъде сън,храна(ама честно),течности и активност.
Да преценяш нивата си на стрес и изобщо как влияе ежедневието ти на съня и храненето.

Няма как да не се получи,ако си постоянна 😊

казано от Петя Димитрова на 03.06.20, 16:44:

Здравейте, на 33 години съм, тежа 48 кг, висока съм 165 см. Имам проблем с натрупването на мазнини в областта на корема. От около 3-4 месеца всеки ден работя по въпроса, но без успех. Моля за съвет относно упражнения, промяна в храненето и всичко, което би ми било полезно.
Благодаря ви.

Може ли да потвърдиш дали нямаш прогрес само в областта на корема или въобще никъде не се наблюдава прогрес - нито в общото тегло, нито в други обиколки освен талията? Как всъщност следиш прогреса си?

В самите тренировки наблюдваш ли прогрес? Станала ли си по-силна и по-издръжлива например?

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 16.06.20 16:59.

DI

10.07.20
20:11

казано от Петя Димитрова на 04.06.20, 13:59:

Здравейте,
Относно храненето- не спазвам някакъв режим- храня се по 4 пъти на ден, не пия газирано, хляб ям съвсем малко, може би не ям достатъчно месо, но просто не обичам. Мерките, които съм взела са упражнения, за които прочетох тук- клекове, коремни преси, планк, велосипедни коремни преси и повдигане на краката. В най- общи линии е това. Прикачам и снимка ☺

Решението на проблема: К А Р Д И О (тренировките с със собствено тегло - не казвам че са зле просто няма да изгориш калории колкото бягането/вървенето, дори с тежести да е)
За снимката: не всичкото е мазнини (задържала си вода, хапвайки въглехидрати се случва п.с. въглехидратите не са враг)
Друг съвет : състави си хранителен план , виж идеи в нета за меню, нужни са ти 1,185 калории за да функционираш/да си жива (за твоите биометри). Реално ако включиш и активност ще ти се покачат (работа / фитнес и други активности)

10.07.20
21:50

Кардиото е....тъпо.

Bart Simpson

11.07.20
08:58

казано от Dimitar Ivanov на 10.07.20, 20:11:

Здравейте,

Решението на проблема: К А Р Д И О (тренировките с със собствено тегло - не казвам че са зле просто няма да изгориш калории колкото бягането/вървенето, дори с тежести да е)
За снимката: не всичкото е мазнини (задържала си вода, хапвайки въглехидрати се случва п.с. въглехидратите не са враг)
Друг съвет : състави си хранителен план , виж идеи в нета за меню, нужни са ти 1,185 калории за да функционираш/да си жива (за твоите биометри). Реално ако включиш и активност ще ти се покачат (работа / фитнес и други активности)

?

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 11.07.20 08:58.

11.07.20
11:54

казано от nervak на 10.07.20, 21:50:

Кардиото е....тъпо.

Чак пък

Bart Simpson

11.07.20
12:01

Скучно е, както казваше Бошняка, всичко повече от един реп е кардио.

11.07.20
12:22

ама не е задължително да е скучно

Bart Simpson

11.07.20
13:42

Само едно знам, което не е скучно.

21.07.20
20:19

казано от Dimitar Ivanov на 10.07.20, 20:11:

Здравейте,

Има далеч по-добри начини за сваляне от кардио. Даже бих отишъл още по-натам - кардиото е напълно излишно, освен ако нямаш някакви специфични цели, свързани с аеробна издържливост.

DI

24.07.20
23:35

И кои са тези “начини”, че ми е интересно :D? Превеждате си “кардио” супер погрешно ... Под кардио влизат супер много активности (никой не е казал забий в залата 2 часа пътека).. Не ми казвайте че вместо кардио ще правите повече тренировки с тежести или ще се вкарате в извънземен дефицит и глад...

Мнението беше редактирано от Dimitar Ivanov на 24.07.20 23:35.

25.07.20
11:18

Точно тежестите ще ти дадът далеч по-голям енергоразход ,отколкото тъпото кардио.

DI

25.07.20
17:24

казано от nervak на 25.07.20, 11:18:

Точно тежестите ще ти дадът далеч по-голям енергоразход ,отколкото тъпото кардио.

Далеч си от истината с тая тъпотия и съдейки по лайковете на коментара ти, не си сам... Едно обикновено скучно вървене в парка ще изгори повече калории от най-тежкия ти ден за крака ако ще и да си професионалист...Нямате си на идея колко горите с тежести... и колко по-ефикасно е кардиото пред тежестите точно пък за “енерго-разход”.

П.С. Не съм някакъв хейтър на тренировките с тежестите и не казвам че не горят каквито и да е калории ама спорите с факти. Бих се хванал на бас с някой ако има навити да им докажа че са по-тъпи от кардиото.

25.07.20
20:14

Кажи честно)))
Хайде хвани се с мен на бас...макар и дъщеря ми ще те обори.)...и на тежести и на кардио...

П.с...оооо ,ма то Митето тренер бил...хахаха..

Мнението беше редактирано от nervak на 25.07.20 20:24.

казано от Dimitar Ivanov на 25.07.20, 17:24:

Не съм някакъв хейтър на тренировките с тежестите и не казвам че не горят каквито и да е калории ама спорите с факти. Бих се хванал на бас с някой ако има навити да им докажа че са по-тъпи от кардиото.

Добре, Мите, дай да видим малко факти - насочи ни към 2-3 изследвания, които доказват, че кардиото генерира по-голям енергоразход от силовите тренировки.

Може пък ние да сме в грешка нещо... ще затвориш доста усти, ако можеш да аргументираш позицията си.
P.S.

Едно обикновено скучно вървене в парка ще изгори повече калории от най-тежкия ти ден за крака ако ще и да си професионалист...

...и ти предлагам да не дефинираме кое е тъпотия, и кое - не.
За да не се изложи някой.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 25.07.20 20:25.

25.07.20
23:09

Едно обикновено скучно вървене в парка ще изгори повече калории от най-тежкия ти ден за крака ако ще и да си професионалист...

Е да, докато имаш ден за крака, ден за ръце и т.н., е нормално да не гориш много с тежести.

Мнението беше редактирано от Петко К на 25.07.20 23:11.

Bart Simpson

26.07.20
11:42

Аз можех да плувам 9 часа с малки почивки, а мога да клякам 20 минути(и това са ми много, говоря образно).
Димо казва, можеш да изгориш повече, защото можеш да го правиш по-дълго, можеш ли да го правиш по-дълго, значи гори по-малко.
Писах го и при него де, ама и тук да блесна с мисъл.
Нещата от, каквото тренираш, това можеш и къси дълги влакна, вообще няма да ги засягаме, защото усещам подготвените отговори, сега само за енергоразход се говори.
Но Петко много добре го е казал, ся ако някой “треньор” си тренира така разделно може и да гори повече по време на секс, не-скучното кардио.
Ама бутни като Кръстев 6 тона в три реда и да видим после ш може ли да ходи.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 26.07.20 11:46.

DI

26.07.20
14:48

Никъде не съм написал едното е по-добро от другото и правете само кардиото в случая хвалих пренебрегваните 50% от фитнес културата.Кардио тренировките и тренировките с тежести вървят ръка за ръка пък вие пак се хващайте колко е тъпо едното и кое работи във вашия случай (което хич не е решение на проблема по темата и разпъваме напразни локуми само за да се доказваме - нямаше да пиша ако не бяха зле коментарите “кардиото ми е тъпо...”- не помага на никой , не доказва нищо и сърдете се после че пиша кой е тъп, “ама да ама и ти не си дал много силен съвет”- аз съм дал мнение от личен опит не само с мен, но и с други хора + не съм видял някой да си го дава подкрепено с изследвания от горе пишещите).
Кардиото гори повече калории по време на самата сесия, по-лесно е за повечето хора, да.. отнема време все едно 2-та часа тежко вдигане не ви .. - за факти като го гугълнете излизат тон статии , но 1во повечето са на английски и всеки ги разбира с г*за си, 2ро ползват много малка бройка хора за тестовете или въобще не пишат бройка, таргет групата са им начинаещи или има други фактори като били изследвани само жени между еди кои си възрасти в порядъка на само 8 месеца, толкова много фактори дето ще повлияят все едно да сравним 5 часа кардио и 1 час тежести то е ясно и обратното- https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3544497/ - да ви спестя време -

RT= resistance training/ AT = Aerobic training/ RT+AT= по логика.The data support the following conclusions. Although it was more effective for lean body mass gains, RT did not significantly reduce either fat mass or total body mass (Всичко се въртеше около калории изгорени а fat mass в случая - правете си извод какво е). AT was more effective than RT for the reduction of fat and body mass in previously sedentary, nondiabetic, overweight or obese adults. While requiring double the time commitment, a program of combined AT and RT did not result in a greater loss of fat mass or body mass over AT. If increasing muscle mass and strength is the goal, a program including RT is required. However, balancing time commitments against health benefits accrued, it appears that AT alone is the optimal mode of exercise for reducing fat mass and total body mass.

Ето още едно изследване и забележете само бройките хора, опит в залата и стартова физика - https://corporate.dukehealth.org/news/aerobic-exercise-trumps-resistance-training-weight-and-fat-loss
Тежестите горят повече в дългосрочен период (години) и никога не бих ги зарязал само за кардио и 2те са част от фитнеса а вие ги цепите едва ли не.. топ олимпийците ги практикуват и двете, за да постигнат целите си, не съм видял някой да ги храни тях че били правили кардио или да мрънкат че нямали време... (а тях сигурно бихте ги послушали :D)
В днешно време трябва да плеснеш на някой изследване, за да се докажеш едва ли не...не се доказва и с това дето съм постнал пред личния опит.. хора различни.. ефекти различни..

П.с. Нервак никакъв смисъл в коментарите ти от старта на темата, ама може да ме запознаеш с дъщеря си, може да ме бори знаеш ли :D
За Кольо Пияндето - ето чети на воля.. че съм дал драстичен пример с разходката , така е :D може да ме съдиш..

26.07.20
19:10

Търенер като клекнеш или дръпнеш ,колкото нея...може и да те запозная.

Мнението беше редактирано от nervak на 26.07.20 19:11.

Dydo

26.07.20
19:36

казано от nervak на 26.07.20, 19:10:

Търенер като клекнеш или дръпнеш ,колкото нея...може и да те запозная.

Тц, с доста повече ще трябва щот предполагам е млад мъж ?

Мнението беше редактирано от Dydo на 26.07.20 19:37.

Bart Simpson

26.07.20
20:18

Той колкото тийна на дръпне, да го видим тренера.

SI

26.07.20
20:49

казано от Dimitar Ivanov на 26.07.20, 14:48:

Никъде не съм написал едното е по-добро от другото и правете само кардиото в случая хвалих пренебрегваните 50% от фитнес културата.Кардио тренировките и тренировките с тежести вървят ръка за ръка пък вие пак се хващайте колко е тъпо едното и кое работи във вашия случай (което хич не е решение на проблема по темата и разпъваме напразни локуми само за да се доказваме - нямаше да пиша ако не бяха зле коментарите “кардиото ми е тъпо...”- не помага на никой , не доказва нищо и сърдете се после че пиша кой е тъп, “ама да ама и ти не си дал много силен съвет”- аз съм дал мнение от личен опит не само с мен, но и с други хора + не съм видял някой да си го дава подкрепено с изследвания от горе пишещите).
Кардиото гори повече калории по време на самата сесия, по-лесно е за повечето хора, да.. отнема време все едно 2-та часа тежко вдигане не ви .. - за факти като го гугълнете излизат тон статии , но 1во повечето са на английски и всеки ги разбира с г*за си, 2ро ползват много малка бройка хора за тестовете или въобще не пишат бройка, таргет групата са им начинаещи или има други фактори като били изследвани само жени между еди кои си възрасти в порядъка на само 8 месеца, толкова много фактори дето ще повлияят все едно да сравним 5 часа кардио и 1 час тежести то е ясно и обратното- https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3544497/ - да ви спестя време -

RT= resistance training/ AT = Aerobic training/ RT+AT= по логика.The data support the following conclusions. Although it was more effective for lean body mass gains, RT did not significantly reduce either fat mass or total body mass (Всичко се въртеше около калории изгорени а fat mass в случая - правете си извод какво е). AT was more effective than RT for the reduction of fat and body mass in previously sedentary, nondiabetic, overweight or obese adults. While requiring double the time commitment, a program of combined AT and RT did not result in a greater loss of fat mass or body mass over AT. If increasing muscle mass and strength is the goal, a program including RT is required. However, balancing time commitments against health benefits accrued, it appears that AT alone is the optimal mode of exercise for reducing fat mass and total body mass.

Ето още едно изследване и забележете само бройките хора, опит в залата и стартова физика - https://corporate.dukehealth.org/news/aerobic-exercise-trumps-resistance-training-weight-and-fat-loss
Тежестите горят повече в дългосрочен период (години) и никога не бих ги зарязал само за кардио и 2те са част от фитнеса а вие ги цепите едва ли не.. топ олимпийците ги практикуват и двете, за да постигнат целите си, не съм видял някой да ги храни тях че били правили кардио или да мрънкат че нямали време... (а тях сигурно бихте ги послушали :D)
В днешно време трябва да плеснеш на някой изследване, за да се докажеш едва ли не...не се доказва и с това дето съм постнал пред личния опит.. хора различни.. ефекти различни..

П.с. Нервак никакъв смисъл в коментарите ти от старта на темата, ама може да ме запознаеш с дъщеря си, може да ме бори знаеш ли :D
За Кольо Пияндето - ето чети на воля.. че съм дал драстичен пример с разходката , така е :D може да ме съдиш..

искам да поспорим с теб, макар и аз съм за кардиото при намаляване на телесната мазнина! Но ти се изразяваш не правилно и то категорично!

DI

26.07.20
22:05

казано от Bart Simpson на 26.07.20, 20:18:

Така ли се влиза в клуба на баДките хахах :D я пратете някакъв норматив? Момичето ще влезе в категория “млад мъж” ако вдига колкото мен :D а към такива нямам привличане.

26.07.20
22:32

казано от Dimitar Ivanov на 26.07.20, 22:05:

казано от Bart Simpson на 26.07.20, 20:18:

Така ли се влиза в клуба на баДките хахах :D я пратете някакъв норматив? Момичето ще влезе в категория “млад мъж” ако вдига колкото мен :D а към такива нямам привличане.

Айде на заден...))).
Вероято лежанката и е, колкото ти е клека...ама айде)))
В категория млад мъж ,има ли 3СТ тяга?...или за тренери е друго)))
Ти гледай,мен да не привлечеш....

Мнението беше редактирано от nervak на 26.07.20 22:46.

27.07.20
01:00

казано от Dimitar Ivanov на 24.07.20, 23:35:

И кои са тези “начини”, че ми е интересно :D? Превеждате си “кардио” супер погрешно ... Под кардио влизат супер много активности (никой не е казал забий в залата 2 часа пътека).. Не ми казвайте че вместо кардио ще правите повече тренировки с тежести или ще се вкарате в извънземен дефицит и глад...

На 2400-2600 ккал. съм, не правя грам кардио, все още успявам да свалям с тежки силови тренировки. Между другото на Нервака дъщеря му е най-силната жена по силов трибой в България, а още е девойка, 100% ще стане първа на европейското, ако се пусне. Дърпа 200кг, бута на лежанка около 110кг и има клек над 170кг, ако не се лъжа тежи около 62-63кг. и е доста фино и красиво момиче.  Димитър Иванов далече си от професионалистите, недей се излага със смешния си опит.

27.07.20
12:20

Лазар Михайлов ако си го спомняте как беше нацепен за едно Джони и как тренираше...Сигурно се е пукал от кардио за тия 305 тяга на под 100-те кг тегло :D

DI

27.07.20
12:45

казано от Дени на 27.07.20, 01:00:

На 2400-2600 ккал. съм, не правя грам кардио, все още успявам да свалям с тежки силови тренировки. Между другото на Нервака дъщеря му е най-силната жена по силов трибой в България, а още е девойка, 100% ще стане първа на европейското, ако се пусне. Дърпа 200кг, бута на лежанка около 110кг и има клек над 170кг, ако не се лъжа тежи около 62-63кг. и е доста фино и красиво момиче.  Димитър Иванов далече си от професионалистите, недей се излага със смешния си опит.

Щом работи за теб значи работи за всички, това ли се опитваш да кажеш? Това ли ти е аргумента по темата? Надявам се да разбереш колко глупаво звучи. Почети малко нагоре и после се върни.. и моля без нападки, не ме интересува лични живот на Нервака, само това че ръси тъпи коментари, до сега с нищо не сте допринесли като решение на проблема на жената по темата. Вместо да обсъждахме кардиото да бяхте похвалили powerlifting-а... или да й бяхте дали съвет поне.

27.07.20
13:04

казано от Петя Димитрова на 03.06.20, 16:44:

Благодаря ви.

Попаднах на тази тема, докато Веси те е насочила за малко уточняващи въпроси. Аз искам да ти кажа че трябва да дадеш доста повече информация, ако искаш отговора да бъде сериозен.
Такива общи пожелания и желания, обикновено завършват по един и същи начин.
И да много неща трябва да напишеш, обикновено част от уточняващите въпроси ги задават специалисти и ти взимат пари и най-добре е така.
Все пак този портал не е само форум, тук има и специалисти към които може да се обърнеш.

27.07.20
14:44

казано от Dimitar Ivanov на 27.07.20, 12:45:

ти е аргумента по темата? Надявам се да разбереш колко глупаво звучи. Почети малко нагоре и после се върни.. и моля без нападки, не ме интересува лични живот на Нервака, само това че ръси тъпи коментари, до сега с нищо не сте допринесли като решение на проблема на жената по темата. Вместо да обсъждахме кардиото да бяхте похвалили powerlifting-а... или да й бяхте дали съвет поне.

А какви са твоите аргументи?...това ,че си треньор)))-тренери валяло..,точно такива като теб.
По-горе казах,че енергоразхода при ползването на тежести е далеч по-голям от тъпото кардио,от най-проста физ.точка....а нея няма кой,да я обори.

27.07.20
15:08

казано от nervak на 27.07.20, 14:44:

А какви са твоите аргументи?...това ,че си треньор)))-тренери валяло..,точно такива като теб.
По-горе казах,че енергоразхода при ползването на тежести е далеч по-голям от тъпото кардио,от най-проста физ.точка....а нея няма кой,да я обори.

Не мога да те разбера, момчето иска да се говори за дълги кардио сесии, сгъване и разгъване, премиум добавки, програми, хранителни режими, “биометри с поне 1185 калории” ... ти сега, физика.

Мнението беше редактирано от Splash на 27.07.20 15:34.

27.07.20
20:32

казано от Dimitar Ivanov на 27.07.20, 12:45:

Щом работи за теб значи работи за всички, това ли се опитваш да кажеш? Това ли ти е аргумента по темата? Надявам се да разбереш колко глупаво звучи. Почети малко нагоре и после се върни.. и моля без нападки, не ме интересува лични живот на Нервака, само това че ръси тъпи коментари, до сега с нищо не сте допринесли като решение на проблема на жената по темата. Вместо да обсъждахме кардиото да бяхте похвалили powerlifting-а... или да й бяхте дали съвет поне.

Ти също от личен опит споменаваш, че работят разни неща, затова така го написах. Мога много добре да се аргументирам, но ти не си готов да го разбереш. Казваш на жената къде ли не,че трябва да е под 1200ккал и още колко от кардиото? До към 1500ккал общо ли? Нима ти не спомена, че без кардио се сваля, ако гладуваш. Все едно под 2000 ккал. не е гладуване. Затова и написах, че аз свалям на повече, тоест не гладувам, това имах предвид, а не че това ми е аргумента по темата. И качвам нещо много любимо :) Старата школа ♥️

DI

27.07.20
22:20

казано от Дени на 27.07.20, 20:32:

Ти също от личен опит споменаваш, че работят разни неща, затова така го написах. Мога много добре да се аргументирам, но ти не си готов да го разбереш. Казваш на жената къде ли не,че трябва да е под 1200ккал и още колко от кардиото? До към 1500ккал общо ли? Нима ти не спомена, че без кардио се сваля, ако гладуваш. Все едно под 2000 ккал. не е гладуване. Затова и написах, че аз свалям на повече, тоест не гладувам, това имах предвид, а не че това ми е аргумента по темата. И качвам нещо много любимо :) Старата школа ♥️

“Ти също от личен опит споменаваш, че работят разни неща, затова така го написах.”-
Личния опит с клиенти и хора около мен (трябваше да уточня) за това ми викат “тренера” хейтърите :D (нямат за какво друго да се хванат).
“Мога много добре да се аргументирам, но ти не си готов да го разбереш.” -
Моля те аргументирай си следващите коментари ако нещо не си съгласна с мен и ми прочети внимателно коментарите и ще видиш, че е нямало за какво да се трогваш. Стига сте правили предположения кой съм, какъв съм :) Просто ви мързи да прочетете и да отговорите нормално :)

“Казваш на жената къде ли не,че трябва да е под 1200ккал и още колко от кардиото?”
Казах че и трябват 1200 ккал за да функционира тялото й нормално(”да е жива”), (да лежи цял ден ще гори толкова приблизително - ползвайки може би не толкова точните формули из нета като “гайд”..а не стриктно толкова й трябват с математическа точност хах) не че ще трябва да среже до толкова калории че и кардио отгоре :D няма да я докарваме до анорексия или хранително разтройство. (прочети ми коментара пак)

“Все едно под 2000 ккал. не е гладуване.” - Зависи и при всеки е различно. В твоят случай е гладуване. В нейния в зависимост от активноста й през деня, начина на тренировки и т.н. ще й определи калориите. Всеки е различен ... ама в крайна сметка няма жив човек на тая планета дето да знае колко точно калории консумира и колко точно му трябват (за това винаги е приблизително число и проба + продължителни измервания и воала истината накъде е тръгнало тялото ти - дали ще качиш от дадения хранителен режим който спазваш и тренировките, за това всичко се пише и следи).

“Затова и написах, че аз свалям на повече, тоест не гладувам, това имах предвид”- Ами няма по-хубаво от това - повече ядене и да сваляш ненужните килограми (не всеки знае как се прави).

“а не че това ми е аргумента по темата” - няма как да разбера ако не го направиш, аз си аргументирах коментарите, започвам да си мисля че е било напразно и не знам дали не се базикат тук групичка хора с мен :D

За поста на Арнолд съм съгласен - за това навсякъде се опитвах да напиша - не съм против останалите начини на трениране ако ще и да сте кросфит практикуващи... правете това дето работи при вас и което ви доставя удоволствие.. ама не хранете кардиото само защото не е включено във вашите режими ..

28.07.20
00:02

[color=red]....
Кардиото гори повече калории по време на самата сесия, по-лесно е за повечето хора, да.. .....

Само в интерес на спора и личностното ни израстване, за което говори Кольо, как си го представяш това? Как монотонното кардио ще изгори излишното тегло, от което авторката на темата иска да се освободи? Къде ще отиде то и как?

DI

28.07.20
01:29

казано от Solomon Kane на 28.07.20, 00:02:

[color=red]....
Кардиото гори повече калории по време на самата сесия, по-лесно е за повечето хора, да.. .....

Само в интерес на спора и личностното ни израстване, за което говори Кольо, как си го представяш това? Как монотонното кардио ще изгори излишното тегло, от което авторката на темата иска да се освободи? Къде ще отиде то и как?

Ще се премести от корема на кръста й хаха ;)
Ще бъде изразходена енергия, ще я издишаш буквално (не е майтап) :D (1кг мазнини са ти 3500 калории) и ако е в дефицит от 3500 в края на седмицата ще е свалила 1 килограм за тази седмица и ако си наблюдава яденето ще ползва излишното тегло за енергия (ако не се храни правилно тва тегло може и да е от мускулната й маса, първите килограми може и да са вода дето задържа от неправилно ядене, сън, стрес и т.н. и други фактори). Калории приети срещу калории изразходени е целия филм, може да ги изгори с тежести, може да ги изгори докато си мие чиниите вкъщи или докато чисти с прахосмукачката (нека прибавим и такива дейности да не обидя на някой тренировъчния стил :) ).
Чудиш се как монотонното кардио гори ненужното тегло - монотонното спрямо другите видове кардио ти е по-добрия вариант тъй като тялото ти не ползва енергия от въглехидратите/глюкозата в мускулите ти ами прибягва към другия вариант - мазнините (работи само ако си в дефицит, всичко работи като си в дефицит и не работи като не си.. дори да си фен на високо-интензивното кардио или тренирайки само с тежести се отнася), в случая ще покачи активноста от там калории изгорени, перфектния вариант е да прави тренировките вкъщи със собствено тегло, да си следи яденето и да увеличи активноста си.

28.07.20
06:39

Dimitar, тук с последния пост....избухна тотално ???

Вземи почети още, преди да пишеш глупости!
И не искай някой да се аргументира. Както ти каза Дени - не си готов, изобщо!

28.07.20
09:02

казано от Dimitar Ivanov на 28.07.20, 01:29:

казано от Solomon Kane на 28.07.20, 00:02:

[color=red]....

Ще бъде изразходена енергия, ще я издишаш буквално

Калории приети срещу калории изразходени е целия филм, може да ги изгори с тежести, може да ги изгори докато си мие чиниите вкъщи или докато чисти с прахосмукачката

Добре, значи колкото повече отпадни вещества - въглероден двуокис и вода, толкова повече енергия е изгорена. Колкото по-трудно, повече и повече кислород поемаш до момента в който вече не можеш и там достигаш анаеробния праг. След като премине аеробния праг, тялото вече използва друг механизъм за да осигури енергия и за да обезпечи физическата активност. Т.е. ако искаш да максимизираш разхода на калории, колкото повече приближаваш аеробния праг, толкова повече гориш. Това е експоненциална зависимост. Затова спринт на 100 метра ще изгори повече от монотонно бягане за 1 км. А това което изгаря най-много е минаването между различни режими на движение - ако ходиш по равното и изведнъж трябва да изкачиш стълби, дишането се учестява. Колкото по-често се случва това, толкова повече калории изисква - съответно когато сравняваш 5 минути бягане с 6 спринта от по 25 сек. с малки почивка, във втория случай на тялото ще му се наложи да ползва повече енергия. Значи дотук изяснихме - колкото повече тежко дишане и пот, повече изгорени калории.
Това за мазнините ще го подмина, понеже е за кетозата сме писали много и няма смисъл.

Соломон, това което си описал, HIIT тренировките ли са, понеже ми се струва, че те са на този принцип.

Мнението беше редактирано от Николай Филипов на 28.07.20 09:36.

Dydo

28.07.20
09:39

Я сега вие кажете кой стил на дИгане на щанги ще изгори най-много калории, кат толко знаете :-) Примерно да вземем клек или лег: тежка петица почти до отказ или с едно аванс, интервал 10х2 през 10 сек., двойна почивка пауза - 6+4+1 примерно. Да, има условности, тежестта ще е различна и т.н., но все пак. Питам не за друго, а защото горе долу са сравними с примера на усилието при спринта /максималнии усилия за по-кратък период/ и ми стана интересно.

Мнението беше редактирано от Dydo на 28.07.20 09:48.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1