Дневникът на June

Прескочи до:

21.07.20
08:01

20.07.2020г  / Понеделник/

Много смотан ден, но ако трябва да го погледна от добрата страна, поне си направих някои изводи.
Първо ще кажа,че още със събуждането в 6:30 (защото малката става в толкова), се чувствах уморена. Направо едва станах от леглото.
След това започна главоболие и липсва на енергия.  Пих две кафе, закусих шепа ядки, нектарина и половин сандвич.
Доспа ми се още повече. Съвсем грохнах. Главоболието се усили, а мен ме чакаха две деца за гледане и задачи.
Реших, че ще компенсирам с още ядки, после обикновени бисквити, обядвах месо и салата ... Ставах все по-зле. Кръвната ми захар ту се вдигаше, ту падаше. Като йо-йо бях. Нищо не помогна- нито солено, нито сладко.
Накрая в 14:30 направо припаднах в леглото, но да съм спала най-много 30мин.
До вечерта какво не изядох (къде ,за да имам сили, къде от нерви). Естествено храната не помогна за нито едно от двете.

Изводите, които си направих:
1. Когато знам, че няма кой да ми помага за децата, не бива да тренирам в два поредни дни или поне да не бъде кардио. Не мога да възстановявам. Храната не ми помага, трябва ми сън и почивка, а аз ги нямам или поне не в степента, в която да ми нужни.
2. Въглехидратите не са ми приятел или поне не толкова голям,за какъв си мислех. Количествата са изключително важни , както и комбинацията им с другите нутриенти. Тъпото е ,че аз все още се не мога да се оправя с яденето в такива дни на преумора и се въртя в омагоьсан кръг.

Калориите за вчера са сигурно около 2500.
Поне 1200-1300 са от боклуци.

Днес съм на “пост и молитва” , за да компенсирам вчерашното плюскане.

21.07.20
20:52

21.07.2020г.  / Вторник/

- сок от целина
- зелена салата, сос Цезар, пил филе около 120г, 2 сухара
- Домат, пил филе около 50г, печени тиквички на грил
- Домат, краставица, няколко маслини, чупка сиренце
- Люпих слънчоглед, около 40-50г
- Бургер, пържени картофки ( веднъж седмично ядем бургери, обикновено в неделя... тази седмица вторник ни стана неделя ?)

Добавки: хром

Тренировка няма.
Движение: 8км

Утре имам помощ за децата ? Мисля да отида да си потърся маратонки за бягане и да ги изпробвам веднага ?
Старият ми пулсомер ( часовникът към гръдния ми пулсомер) тръгна по чудо. Мислех, че тотално е сдал. Това ако не е знак...

22.07.20
14:05

22.07.2020г.  /Сряда/

Храна:
- сок от целина
- оризово-протеинова* палачинка с мед и сусамов тахан
Тренировка
- пилешко филе с горчица и мед, салата- айсберг, 1/2 домат полято със сусамово масло
- кисела нектарина
- 2 палачинки от оризовите с лютеница и пил филе
- салата - домат, краставица, няколко маслини полята със сусамово масло ; банан

* Оризово-протеиновата палачинка -  смес: 1 яйце, 150мл белтък , около 100г оризово брашно, сода. Всъщност се получават три палачинки. Засища ме добре и не ми става тежко след нея.

Добавки: хром, биотин

Тренировка  (в зала):
1. Пътека - 5мин бързо ходене по наклон 7
2. Клек- 12х20кг, 8х30кг, 7х30кг, 10х24кг
3. Тренажор за гръб- 10@2х2кг, 10@2х4кг, 6@2х5кг, 7@2х5кг
СС (4 и 5):
4. Абдуктор- 3х12х20кг
5. Аддуктор- 3х20х5кг
6. Наклони встрани на стенд - 3 серии ама изгубих повторенията
7. Коремни на римски стол- 2 серии до отказ (като тук на втората серия доста бързо приключих, защото явно претоварих мускула и ме сви)

Движение: 9км

За тренировката:
Каквото и очаквах - нищо! Имам да наваксвам. Не съм стъпвала в зала от миналата есен. Не съм тренирала горна част, както трябва, от 5 месеца. Причината са гръдни импланти. Сега си сърбам попарата, защото ми се тренира, а не съм се възстановила напълно (или поне аз така се усещам).

Малко снимки за сверка. По моят си стандарт съм се омазнила. Дори да съм активна, няма как да очаквам друго при положение, че на моменти ям кат’ за трима. Ще се опитам да вкарам храната в релси.

Купих си маратонки за бягане. С предните изкарах 8 години и накрая вече не бяха във вид да се показвам навън с тях, но все пак едва ги изхвърлих :D Влюбена съм в новите. Тези дни ще цъкна снимка да ви ги покажа и ще взема да ги изпробвам <3

Мнението беше редактирано от June101 на 22.07.20 20:17.

Честита нова гръдна придобивка! Забелязах аз  ама чаках да се похвалиш. ?

23.07.20
18:10

Хихи, малко на майтап се реших тази зима. Просто след второто раждане се конкурирах с дъската за гладене у дома ? Сложих малко, колкото да има форма :)
Мерси , Дени! ?? Прегръдки!

Отчета за днес
23.07.2020г  / Четвъртък/

Храна:
- сок от целина ( толкова горчив и противен не бях пила) ; домашна питка с лютеница и пил филе
- още от питката с масло, кашкавал и пил филе; няколко лъжици биволско мляко
- 2 шоко лешника, картофи почти без мазнина на еър фрайъра
- 1 круша от градината на свекърите
- Зелена салата, сос цезар, два сухара, пил филе; няколко послени картофчета
- седях до по-късно и чоплих слънчоглед (около 60г) , накрая се изложих с един сладолед Сникърс

Добавки: D3 10 000 IU , хром, 500мг магнезий преди сън

Движение: 5км +

Разболявам се. Просто дойде и моят ред, защото мъжа ми и дребните вече го минаха. Нищо сериозно- подкихване, малко дращене на гърлото и отпадналост за ден-два. Ще гледам да не гълтам никакви прахчета.

Имам мускулна треска на бедрата. Сладка работа. Липсваше ми.
Вчера след обяд ходих с малките на Симеоновските езера.?? Готино местенце на 10мин с кола от нас. Днес повторихме. Много ме зареждат тези разходки... а на децата батериите им падат. Две в едно ???

Мнението беше редактирано от June101 на 23.07.20 23:00.

24.07.20
14:51

24.07.2020г /Петък/

Храна:
- сок от целина
- 40г овес с пр мляко и 1/2 доза протеин
- Около 100-120г пил филе на еър фрайъра
- 1 шоко лешник, 2 хапки банан и 1 какаово зърно; кафе с мляко и мед
Тренировка
- Филе от лаврак с кора от шам фъстък, кокос и чия, моркови с мазнина , краставица
- чоплих слънчоглед около 50г, чаша бяло винце

Добавки: хром, биотин, пробиотик, магнезий 500мг

Движение: 9км

Тренировка: бягане 25мин , 3км , 7.42км/ч

Понеже нямаше как да изкарам колата от гаража,защото днес прокарват газ до там и копаха, реших да тичам в квартала. Живея в Драгалевци и го мразя този квартал. Природата ни е чудна, но тези баири и страха от кучета като тичам, ми бъркат в здравето.
Както и да е. Тичах от къщата надолу 600м , после по сравнително равно с лек наклон и спрях да бягам, когато отново тръгнах по баира към нас. Просто нямаше как с пулс 190 да тичам по това чудо нагоре.
Смятам следващият път да тичам в посока Симеоново, пак по главния път. Хич не е моето, но от една страна не ми се пали колата,за да ходя до Южния парк, а от друга, считам това трасе за предизвикателство и здрав стимул за кардио-респираторната система. Аз машина ли ще ставам или к’во? ?

Не успях да си включа пулсомера да засече тренировката, но следях пулса и не съм доволна. Още като тръгнах да тичам надолу, се качи на 175-180.

Коремът ми отново е подут и на топка. От две години отлагам гастроентеролог ,но май другата седмица вече ще се наканя да отида.
Колит ли е.. раздразнено дебело черво.. Идея нямам, но дискомфорта е голям.

И последно,че стана дълго- яде ми се шоколад, та ми се плаче! Сънувам шоколадови торти и какао. Ще гледам да съм редовна с магнезия, но и ще се огледам за някакви сурови бонбони или торта да си направя. Откачам ??

Мнението беше редактирано от June101 на 24.07.20 20:48.

25.07.20
20:01

25.07.2020г  / Събота/

Храна:
- кафе с мляко и мед
- 1 яйце, 150мл бештък, пюре от коприва, домат (засищаща закуска,качвам макросите й в снимките)
- Сок от целина; 1 червена ябълка
- 2 кебапчета, зеленчукова супа
- Кафе с мляко и мед ; домат , кедрови ядки и много мъничко песто, шоко бонбон
- Пилешка супа - половин купичка
- Малко пил филе, пюре от коприва, гланзирани моркови, 3 парчета пица, зрънчо
Калориитв отиват към 2000

Добавки: биотин , квамател (самолечение)

Движение: 5км

Днес изместих сока от целина, но беше 2 часа и половина след закуската, така че пак е що-годе ок.
Стомахът ми отново е много зле. Няма да стане само със зеленчуци или билки, трябва си доктор. ?
Не е хубаво човек да си поставя диагнози и да се самолекува.
Имам някакво гнусно усещане обаче,че стомахът ми е доста прецакан и не взимам доста от полезните вещества в храната. Хем ям, а все вървя с тежест в стомаха и уморена.

Сутринта цялата банда намазахме лицата си с какаово масло. ???‍♀️????
Аз имам сравнително суха кожа и все съм в търсене на крем, който да хидратира и омазни поне мъничко лицето ми. Откакто открих какаовото масло, търсенето приключи. ☺️??

26.07.20
20:55

26.07.2020г. /Неделя/

Храна:
Фаст 16 часа
12:00- калкан (печен без кожа) , 1/2 домат и зеленища с малко сусамово масло
15:00- кафе ☕️ с кокосово мляко и мед
Тренировка
17:00- 200г череши
19:30- салата от зеленища, домат, пил филе и два сухара, полята със сусамово масло
Калории за деня около 600

Движение: 5км

Тренировка:
Вело- 23мин, 13.06км
Малко коремни преси

Ще пробвам полека да започна с фастове. Идеята ми е евентуално така да помогна на храносмилането си, а в бонус да намаля и калориите. Днес планът беше да изкарам поне 18 часа, но мъжът ми направи едни палачинки и загинах на тази миризма. ? Преди това правих кроасани с масло за децата , но издържах. Вечерта издържах и на бургерите, които домашните ядоха сладко пред мен.
Калориите умишлено са малко. Компенсирам за вчера, но и не мога да кажа,че съм супер гладна.

Спя като ударена с нещо тежко. Явно наваксвам, което е добре. Ще се отърва от малко стрес.

Направихме разходка до Драгалевския манастир и полафихме с попа. Голям симпатяга и много сладкодумен.
Тръгнах си заредена с положително ?

27.07.20
17:26

27.07.2020г. / Понеделник/

Храна:
- сок от целина
- Сок от диня и 1/2 лайм
- 2 оризово-протеинови палачинки, тънко намазани с мед и тахан
- Бургер
Тренировка
- 200г череши
- 150г пилешко, домат и пюре от коприва
Калории около 1500

Движение: 6км

Добавки: 2 пробиотика

Трен
СС:
1.Едностранно гребане10х5кг, 9х7кг, 6х9кг
2.Плие- 3х15х7кг
3 Планинсли катерач 3х15 на крак

1.Бицепсово сгъване- 8х2х5, 7х2х5,
2.Странични напади с ластик3х15 на страна
3.Повдигане на крака от лег- 3х12

1.Раменни преси- 8х2х5, 4х2х  , 6х2х5
2.Глут ритници с тежест 1,5кг на крака 12, 15, 15

Планк 47сек, 50сек

Вело - 20мин , 11км
Пулс за цялата трен- HR max 204 , HRср 154

Днес се прецаках. Объркала съм смяната на гастроентероложката. Отидох в края на работното й време и ме върна. ? Утре ще отида , въпреки че ще ми е лудница. Ще пращаме децата при свекърите, а ние с мъжа ми ще правим самостоятелно 5-дневно моренце. ?

Днес се мерих. 46,3кг

Мнението беше редактирано от June101 на 27.07.20 21:32.

28.07.20
20:05

28.07.2020г. / Вторник/

Храна:
- кафе с мляко и мед
- оризово-протеинова палачинка с горчица и пил филе
- същото ; кафе
- Зелена салата, пил филе, сос Цезар, 3 сухара; кремче от: 50г авокадо, 5г мед, ч.л. какао и 5 лешника
- Нектарина
- 140г кебапчета с чупка хляб и лютеница 
Калории: 1750
На мен ми се виждат много 100г мазнини в менюто, но ми се ядеше... Сега умирам да изям един сладолед, но вместо това ще изпия една студена вода ???‍♀️

Движението не знам колко е, защото забравих да си сложа гривната.
Нямах успех при гастроентероложката. Чаках 2 часа и половина , а нямаше изгледи да вляза в близкия един час. Тръгнах си и ще се пробвам пак като се върна от морето.
За там ще си нося пробиотици и два вида хапове, които и преди съм пила.

30.07.20
14:17

29.07.2020г. / Сряда/

Храна:
- сок от целина; кафе
- Зелена салата, сос Цезар, 3 сухара, пил филе
- доста солети
- Ципура на скара, картофи соте; 1 ред шок Милка
- Чоплих семки, хапка шоколад
- Две чаши бяло вино, диня
Калории около 2100

Изпратихме децата на бабин дом.
С мъжа ми пристигнахме на морето. Мен ме дръсти зверско ПМС с още по-зверски глад за всичко що видя ??‍♀️
Храната е много. Гледах , че на MFP ми излизат като калории 1600 за задържане, а реално аз даже искам леко да позачистя. Та... днес ще гледам да уравновеся манджата и лакомията си.

31.07.20
06:56

30.07.2020г /Четвъртък/

Храна:
- мляко с нес и малко кафява захар
- малини
- слънчоглед, диня
- активия, около 50г солети
- още слънчоглед
- ципура на скара, питка, салата с розов домат,печена чушка и сирене
Калориите са около 1600-1700

Сутринта тичах , въпреки че ме цепеше главата. Не знам ПМС ли е или виното от вечерта. Изтичах някакви скромни 2,5км. После коремни преси и глутеус ритници. Днес смятам да повторя. Много ме зарежда тренировката сутрин. Тъпото е ,че у дома нямам шанс за това , освен ако не стана в 5-5:30 и не съм мнооого тиха.
С храната няма да се справя сега. Усещам го. Преди цикъл си е филм да се ограничавам. Планирала съм обаче един кът за 10 дена и да намаля мазнините. Ще вкарам сметки за по-нагледно и най-вероятно ще си направя менюта,за да няма “ох, това много ми се прияде, ще си го сметна в движение”.
Иначе да кажа,че си прекарвам добре. Ходим при едни приятели на караваната им през деня и е много приятно. Абе, като цяло си е кеф да не търчиш по деца нон-стоп ? Имах нужда!

Мнението беше редактирано от June101 на 31.07.20 07:00.

01.08.20
07:16

31.07.2020г. / Петък/

Храна:
- мляко с нес
- към 13:30ч Салата от розов домат , песто и сирене, пърленка, половин чаша вино
- Слънчоглед, пийнах една мента
- Салата Цезар, гриловани зеленчуци; диня

Добавки: пробиотик ( предните дни също пиех, но забравих да отбележа)

Тренировка:
Бягане- 25мин, 3.26км
+ малко коремни преси

Бягането ми не е кой знае какво, но съм доволна при положение,че от може би 2
години (че и повече) не съм излизала да тичам. Най-важното е ,че ме зарежда психически.
Отсега тъжа за това,че като се върнем в София, няма да мога да тичам сутрин. Тук оценявам колко добре ми се отразява и как по съвсем друг начим ми започва деня. Ще дудна на половинката да измисли някоя пътека у дома. Не е същото, но е вариант при две спящи деца и при факта,че винаги пазя неговия сън сутрин.

Вчера изкарахме целия ден на плажа с приятели. Уж дойдохме само двамата, а досега и един ден не сме оставали сами ? Много приятели са по морето.
Изгледахме си последния епизод от първи сезон на сериала ( The Boys ) и сега страдаме,защото трябва да си намерим ново интересно нещо за зяпане.
ПМС ме пусна малко, та живея по-спокойно.

02.08.20
07:53

Добър ден от София :D Вчера след обяд с другарчето “получихме факс” и стегнахме багажа за 20 мин, и се прибрахме. Домошари сме си и това е.

Отчитам вчера 01.08.2020г  Събота

Храна:
- мляко с нес
- салата от белен домат, печена чушка, сирене; пърленка
- 60г солети
- 1 ред шоколад
- около 100г слънчоглед
- половин малка пица Пеперони и малко пил филе

В общи линии храната бъка от празни калории, ама има и такива дни. Протеините са малко през последните дни.

Тренировка:
Бягане сутринта - 20мин, 2,62км ; 7.82км/ч

Раздвижих се, гот ми беше и знам, че ако продължавам да тичам така, след няколко месеца ще видя напредък. Остава само да реша кога и как ще тичам.
Сега два дни сме сами с мъжа ми и ще гледам да се отчета с него в залата. Малко на страх ходим заради вируса, но фитнесът не е много посещаван, така че ще се прежалим.

По-добре се чувствам ,когато започна да се храня на обяд, но не знам дали бих могла да го практикувам покрай децата. Едно е да лежа на плажа, друго е да ги обслужвам.
Планирам едни 12-13 дена “кът”, но не голям.  Днес ще го премисля и ще го вкарам в действие. След това най-вероятно ще водим децата някъде за 5 дни и с тях на чуждо място ще ми е трудно да следя грамажи. Да кажем,че ще гледам да задържа тогава. И след това ще планирам натам според зависи какво виждам,че се случва. Лятото ми е най-трудният сезон за хранителни режими, тренировки и писане. Пълен аут съм.
Да видим колко ще мога да се стегна..l

Мнението беше редактирано от June101 на 02.08.20 07:55.

03.08.20
09:17

02.08.2020г. /Неделя/

Храна:
- кафе с мляко
- салата Цезар
Тренировка
- котидж сирене, 2 сухара, краставица
- Пил филе , зелена салата
- Много слънчоглед, диня, 2 кайсии

Добавки: пробиотик

Движение: 11.34км

Тренировка (във фитнеса):
Клек -20х10, 8х30кг, 8х33кг, 8х35кг, 8х20кг
СС:
Добро утро -12х7кг, 10х2х9кг, 10х2х9кг
Бицепсово сгъване- 10х5кг, 7х5кг, 6х5кг
Коремни на пейка сгъване на крака към тяло- 3х16
Сс:
Гребане едностранно- 12х6кг, 9х8кг, 9х8кг
Трицепс на скрипец- 12х10кг, 10х10кг, 6х5кг
Сс:
Бедрено разгъване- 3х10х20кг
Римски стол коремни- 3х12х2,5кг

Кардио-12мин - бягане и ходене по наклон

Тренировката беше супер. Натоварих се прилично. На излизане от залата краката ме боляха, та се учудвам,че днес мога да ходя.
МЦ дойде. Най-вероятно няколко дни ще почивам.
Слушам интересна книга за формирането на навиците. Ще тестват да изкореня чопленето на семки, докато чета книга ? Този слънчоглед много вдига мазнините и калориите като цяло.

Вчера Ники ходил с дядо си за риба и си хванал едно рибенце. Излишно е да казвам,че буркана се носи навсякъде. ??
Мен пък котката ме е окупирала. Само да седна или да легна, и той вече се е присламчил. Много сме му липсвали.

03.08.20
21:46

03.08.2020г. / Понеделник/

Храна:
- мляко с нес
- Котидж + 10г орехи
- Салата:130г пил филе , аксберг, малко сос цезар, 3 сухара
- диня
- 2 яйца, филия с лютеница, малко телешко кюфте; ред шоколад
- Слънчоглед , 4 кайсии, ред шоколад

Движение: 6км

Шоколадът ми свърши, тъй че дотук с това изкушение. Децата си идват утре и няма да имам шанс и за слънчоглед ?
Първи ден МЦ и ме наболява корема. Въпреки това посвърших доста неща у дома.

Сутринта си пуснах кръвни изследвания (профилактично). Няма да ги пускам целите тук, но ще споделя няколко резултата,за да ги имам нагледно и да се подсещам.
Глюкоза -4.7
TSH- 2
Б12 - 248. / 140-490/
Холестерол общ - 3.65
Калций- 2.57   /2.15-2.50/ ⬆️
Желязо- 5.65 / 6.60-34/ ⬇️
Хемоглобин-  118 / 120-160/ ⬇️

Купих си някаква добавка с желязо и вит Ц.  Не, че е нещо фатално, но да го вдигна това желязо поне мъничко.
Смлях си кайма от телешко и спретнах едни кюфтета. Хич не ми е до това в тези горещи дни, ама явно си трябва.

03.08.20
23:07

Аз бих си взела и Б12. Доста е ниско е това.

03.08.20
23:14

Най-добрата добавка с Б12 се казва месо :)

03.08.20
23:14

казано от Margi на 03.08.20, 23:07:

Аз бих си взела и Б12. Доста е ниско е това.

Мерси, Марги! Аз мислех,че е ок, но щом казваш, ще взема :)

03.08.20
23:17

казано от Brown Bomber на 03.08.20, 23:14:

Привет :) Аз хапвам месо, но трябва да призная, че последните месеци наблягам повече на пилешкото. Някоя добавка , малко телешко и свинско, малко коприва и полека-лека нещата ще си дойдат на място. :)

03.08.20
23:18

От имунолога си знам, че резултат под 450 е нисък, а горната граница е силно занижена.
Аки вземаш, внимавай е каква форма е - метилкобаламин и аденозилкобаламин са усвоими.

03.08.20
23:20

казано от Brown Bomber на 03.08.20, 23:14:

Не баш. Ако имаш MTHFR ген, и по едно прасе на ден да изяждаш, все тая, не се усвоява.

03.08.20
23:33

Да преборим лошия ген с карантия и най-вече с черен дроб.

04.08.20
06:49

казано от Brown Bomber на 03.08.20, 23:33:

Да преборим лошия ген с карантия и най-вече с черен дроб.

Нямаше да е лош ген, ако можеше с храна да се коригира. Нали именно това го прави проблем, че не се усвояват определени нутруенти с храната...
Така или иначе, няма смисъл да продължаваме подобна дискусия, ако това не е случая тук. Просто го дадох за пример, че не винаги Б12 идва с храната, иначе нямаше да има хора, които консъмират месо с дефицит на Б12, нито пък на желязо.

04.08.20
09:17

Днес не предлагат единствено въздух и вода под формата на хранителни добавки. Вече всеки втори е с липсващи или с наличие на лоши гени, изобщо не знам защо го коментираме, при условие че стойностите и не са критично ниски, а се храни с по-малко количество храна от дъщеря ми, която е на 4 год.

04.08.20
09:30

казано от Brown Bomber на 04.08.20, 09:17:

изобщо не знам защо го коментираме, при условие че стойностите и не са критично ниски, а се храни с по-малко количество храна от дъщеря ми, която е на 4 год.

Един вид дъщеря ти се храни с около 2000 калории и отгоре дневно... Защото аз под 1700-1800 рядко падам.

Dydo

04.08.20
09:51

Ако не ядеш боклуци, т.е. десерти, разни теста и т.н. 2000 кк не са никак малко като количество храна и макроси. Вчера съм завършил на няма и 2000 кк, от които около 170 гр. протеин, 93 мазнини и 88 въглехидрати. Месото е 400 гр. за деня /200 свинско и 200 пилешко/, отделно извара, кашкавал, сирене, домати и краставици, варени картофи и т.н.

Мнението беше редактирано от Dydo на 04.08.20 09:51.

04.08.20
10:11

“Един вид” по вашите сметки детето приема 5000 калории на ден :) Пийте си Кобаламина и да прекратяваме спора.

04.08.20
10:24

казано от Brown Bomber на 04.08.20, 10:11:

“Един вид” по вашите сметки детето приема 5000 калории на ден :) Пийте си Кобаламина и да прекратяваме спора.

Не намирам нужда от спорове, но приех коментара като чиста доза заяждане.
Живи и здрави! :)

04.08.20
19:29

04.08.2020г. /Вторник/

Храна  общо: 
- Кафе с мляко и мед х2
- сок от целина
- Оризови спагети със зеленчуци  и телешки кюфтета
- Шепа слънчоглед
- Диня
Калории- 1500

Добавки: желязо + вит C , Б12

Движение: 6,5 км

Децата си дойдоха. Весело е у дома, а аз цял ден не си седнах на Д-то.
Учих баткото да играе волейбол. Добре се справя с ударите отдолу. ?

казано от June101 на 04.08.20, 19:29:

Найс, а?
Ако му стане интересна тая игра - мрЪдни едно уШо. :о)

04.08.20
21:14

казано от Кольо Пияндето на 04.08.20, 20:38:

казано от June101 на 04.08.20, 19:29:

Найс, а?
Ако му стане интересна тая игра - мрЪдни едно уШо. :о)

Ама разбира се! Че даже би трябвало и висок да стане (щот’ мъжа ми е 2 метра ? ).
И да добавя- уча го на правилна техника, защото аз самата съм тренирала година и нещо и в главата ми все още седят насоките на треньорката. ?

казано от June101 на 04.08.20, 21:14:

И да добавя - уча го на правилна техника, защото аз самата съм тренирала година и нещо и в главата ми все още седят насоките на треньорката. ?

Коя е треньорката?

Учи го да се движи с краката, да работи с главата си и да бъде търпелив.
Техниката - отделно.

04.08.20
21:44

казано от Кольо Пияндето на 04.08.20, 21:37:

казано от June101 на 04.08.20, 21:14:

И да добавя - уча го на правилна техника, защото аз самата съм тренирала година и нещо и в главата ми все още седят насоките на треньорката. ?

Коя е треньорката?

Учи го да се движи с краката, да работи с главата си и да бъде търпелив.
Техниката - отделно.

Ели Величкова :) Тренирах на Герена. Хубави спомени пазя от там.
Уча го аз, но той още е дребосък , на 5 и половина е. Забавлява се много, а каквото попие , все е бонус :) Най-малкото е ,че от ден на ден у него се заражда любов към спорта и движението като цяло. Това ми е достатъчна топлинка ❤️

казано от June101 на 04.08.20, 21:44:

Ели Величкова :) Тренирах на Герена. Хубави спомени пазя от там.
Уча го аз, но той още е дребосък , на 5 и половина е. Забавлява се много, а каквото попие , все е бонус :) Най-малкото е ,че от ден на ден у него се заражда любов към спорта и движението като цяло. Това ми е достатъчна топлинка ❤️

Ели или Деси?

Истината е, че може да се работи с 5-6 годишни деца, но в България не всеки се наема да го прави. Е, разбира се, не говорим за волейбол в чист вид на тази възраст, няма как... но общата двигателна култура, уменията да борави с топка (и то с ръцете) в пространството и да взаимодейства с други деца - това няма нищо общо с волейбола, а ще му е от полза. Ако решите да го опитате с волейбол - има къде в София, драсни и ще те насоча (от средата на септември нататък). Стига чалма-бацилът да не се развилнее пак, де.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 04.08.20 21:58.

04.08.20
22:05

Ели :)
Ще имам предвид!
Благодарско! ???

06.08.20
16:29

05.08.2020г. /Сряда/

Храна:  1800ксал  /П:100г В:180 М:74/
Движение: 8,17км
Добавки: Б12, желязо + вит С

06.08.2020г /Четвъртък/

Храна общо:
- свински врат
- Банан + протеин warrior blend
- слънчоглед
- Броколи, краставица
- 2 кафета с мляко и мед
1420ксал /П: 105 В:76   М:74/

Движение:

Добавки: Б12; желязо + вит С

Тренировка (фитнес):
1. Лег преса хоризонтална- 15х25кг 10х25кг, 8х30кг, 15х25кг
2. Клек- 10х20кг, 8х30кг, 5х40кг, 7х30кг
3. Добро утро- 12х2х8, 3х10х2х9кг
4. Корем- наклони встрани от изпр.стоеж- 3х12х7кг
5. Коремни римски стол- 3х18

08.08.20
20:09

07.08.2020г / Петък/
Почивка и ядене. В общи линии зареждах батериите.
Манджата е около 2000ксал, като протеинът е 106г.

08.08.2020г. /Събота/

Храна общо:
- свински врат
- Филия с масло и шарена сол
- Два мъфина от лимец с малко орехи и мармалад от шипки
- Бургер
Около 1500-1600ксал

Тренировка (вкъщи)
1. Едностранно гребане-12х7кг, 8х9кг, 7х10кг, 8х8кг
2. Раменни преси- 12х2х3кг, 10х2х6кг, 4х2х8кг, 8х2х6кг
3. Бицепсово сгъване-16х2х3кг, 8х2х6кг, 5х2х6кг, 10х2х3кг
4.  Повд на дъмбели встрани от наклон напред- 15х2х3кг, 7х2х6кг, 5х2х6кг, 12х2х3кг
5. Трицепс с дъмбел- 4х12х3кг

Вело- 30мин, 18.06км

Не мога да се справя с намаляването на калориите. Исках да направя 1-2 седмици на около 1400-1450ксал ама... Глад и лакомия. Хем ми се хапва, хем ако може да е вкусно и да не се лишавам.

Децата ме подлудяват. Днес половината ден мълчах,защото ако си бях отворила устата, много щях да крещя. Изпилиха ми нервите направо. ??

10.08.20
07:47

09.08.2020г /Неделя/

Какво не изядох...
- нещо като хлебче от оризово брашно и козе сирене
- Киноа с морков, гриловани тиквички,пюре от коприва
- Кис мляко с мъфини от лимец, орехи и мармалад от шипки
- Много крехка телешка мръвка на барбекюто, зелена салата, препечена филия хляб с масло
- Люпих семки и дочетох една книга
- 2 шоко лешника
И пак съм ударила 2000ксал. Не съм смятала ама натам са. Протеинът е малко.

Движение: 8,54км

Добавки: хром , пробиотик , желязо+вит С

От цялата работа около семките, поне кожата на лицето ми е малко по-мазна и се кефя. Моята по принцип е суха и все се чудя какво да мажа.
Вчера децата почти не да ме ядосвали (изключвам, че малката рева 25мин преди следобедния сън ??‍♀️), но застанах и на главата си,за да ги занимавам.
Липсва ми мотивация. Кретам някак, но не е това,което трябва да бъде. Сякаш изчерпвам волята си около децата и после просто се предавам за всичко друго.

Мнението беше редактирано от June101 на 10.08.20 20:41.

10.08.20
19:16

10.08.2020г. /Понеделник/

Храна общо:
- 3 кафета с мляко и мед
- котидж сирене , шепа бадеми
- телешки шол на кайма + киноа и морков
- Диня
- Свински врат, пюре от коприва
- Чаша вино

Калории: 1470 , П:105г

Добавки: Б12, пробиотик

Движение: 5,5км

Тренировка (фитнес):
Клек- 12х20кг, 8х35кг, 6х40кг, 6х40кг, 12х20кг
СС:
Гръб машина- 10х10кг, 8х15кг, 7х15кг, 8х10кг
Корем на пейка крака към гърди- 4х16

Бедрено разгъване- 12х20кг,10х25кг, 10х25кг, 12х20кг
СС:
Обратни екстензии с 4кг-3х16
Коремни на римски стол с 4кг-4х12

Реших да разделя кардиото от силовите тренировки и да видя как ще възстановявам. Най-вероятно ще редувам ден силова, ден кардио.
Тази седмица обръщам внимание на силовите, защото после ще мина в разкиснатия период след овулация и всичко ще ми се струва по-тежко.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1