Обратно в първи клас...

Прескочи до:

31.08.2020- 7 часа сън, 10хил крачки. Тренировка „дърпащи“ вечерта.

Храна- 2443ккал- 176гр протеин, 87гр мазнини, 215гр въглехидрати.
-Закуска- 40гр протеин, 1 банан, 25гр сурови ядки;
-Обяд- 300гр печено пилешко филе с гъбен сос, 200гр варени картофи, 220гр зеле с моркови, 150гр диня;
-Вечеря- 150гр пилешки гърди на скара, 200гр пържола от пилешки бут на скара, 400гр шопкса салата, 300гр грозде, 27гр шоколад милка

Добавки- 5000UI Видамин Д-3, 267мг Витамин Е, 4гр Омега-3, 5гр Креатин, 5+5гр AAKG, 3бр ZMA;

Тренировка „дърпащи“- 75мин със среден пулс 112удара/мин:
- тяга- 1х10х60, 1х5х100, 5х5х120 (посл. 2 със смесен хват);
- набиране- 5х5х(СТ+10кг);
- гребане с лост- 5х5х100кг (посл. 2 със смесен хват);
- хоризонт. Скрипец- 3х10х70кг;
- пек-бек машина- 3х10х35кг;
- бицепсови чукчета с дъмбел- 8,7,6х18кг;
- бицепсово сгъване с 2 ръце над глава на порт.скрипец- 3х8х30кг;
- повдигане на крака и тяло от хориз. Лег- 25,25,20,20 повтор.

Мнението беше редактирано от Николай Филипов на 01.09.20 11:33.

Отчитам си нещо за отминалите 5 седмици- средно дневен калориен прием около 2900ккал, което е 300ккал над калорииния ми баланс по формулите. 35 дни * 300ккал= 10500 излишни калории за периода, което е около 1,3кг нагоре. Реално кантара показва 1,6кг, но предния път със сигурност се мерих след бягане, а вчера след фитнес, когато със сигурност съм загубил по-малко вода. Отново се доказва, че баланса ми е 2600ккал и съм го пресметнал правилно.

Покачването малко на теглото не ме притеснява. Замерванията са ОК. Ръките и гръдната обиколка са малко нагоре. Изглеждам малко по-добре спрямо преди месец, малко по-силен се чувствам… всичко е точно! Качвам малко снимки от временната форма, замерванията ми от вчера, както и един панталон от зимата на 2018… Мисля да си го пазя за спомен и дано не ми се налага да го нося!

01.09.2020- 7 часа и 30мин сън, 8хил крачки, без тренировка. Вечерта ходихме да се накиснем на лугата, а след това се мазахме и с калта. Трябваше да се сетя по-рано и още при първите схващания в гърба и врата да отида. Доста хора ходят и помага за доста проблеми.

Добавки- 5000UI Витамин Д-3, 267мг Витамин Е, 5гр ААКГ, 5гр Креатин, 4гр Омега 3, 3бр ZMA;

Храна- 2690ккал- 202гр протеин, 103гр мазнини, 216гр въглехидрати;

02.09.2020- 7 часа сън, 12хил крачки. Тренировка „бутащи“.

Добавки- 267мг Витамин Е, 5гр ААКГ, 5гр Креатин, 4гр Омега 3, 3бр ZMA;

Храна- 2490ккал- 150гр протеин, 80гр мазнини, 270г въглехидрати.

Тренировка „бутащи“- 75мин със среден пулс 116удара/мин. Клека трябваше да кача, но се обърках и забравих. Лега не ми се качва без спотър. Раменната е тегава. Кофите ще пробвам да кача следващата тренировка.

- загрявка стави + 2мин скачане на въже;
- клек- 1х10х60, 1х5х100, 5х5х115;
- раменна- 5,5,4,4,3х60;
- лег- 5х5х95;
- кофички- 5х5х(ст+15);
- наклонена машина за гърди- 4х10х100;
- трицепсово разгъване едностранно с кабел- 3х10х20кг;
- трицепсово разгъване с 2 ръце с триъгълна ръкохватка- 3х10х50;
- бедрено разгъване на машина- 3х12х65кг;
- коремни преси на машина- 3х35х50кг

03.09.20
11:22

Каква е тая мода да си криете лицата?
Бахти конспиративните хора...:D

Dydo

03.09.20
11:40

Какъв е ръстът ти. Питам с оглед мерките, когато си бил 109 кг. Защото и аз в момента съм 109 кг., ама талията ми е с 10 см. надолу от това което е било при теб, т.е. добре съм......или поне така си мисля :-)
Другото което е, само 2 см. ти е паднала ръката при разлика почти 20 кг., което ще рече, че и бая мускул си сложил, на фона на стопените мазнини.
Иначе респект за постоянството и резултатите ти !!!!!

03.09.20
11:44

Чудесен резултат, Ники! :) Голямо браво! Много ме мотивира твоят дневник! Продължавай в същия дух! ?

@Сашо, просто съм чувал, че има хора, който се оплакват, че им са качвани лични снимки по разни сайтове на разни измислени продукти и треньори и не искам да стана рекламно “лице” на някой или нещо. Иначе на повечето ми снимки съм си с лицето. Нямам от какво да се крия.

@Дидо- 180см ми е височината.

@Поли, радвам се, че така ти действам и ти желая успех с постигането на целите! Имам и доста други приятели и познати, които покрай мен и моите резултати се нахъсват и  малко или много си променят начина на живот. Това ме прави още по-щастлив от постигнатото.

03.09.20
12:21

Много добра форма. Поздравления за постигнатите резултати-силови и визуални.

03.09.20
12:47

Голямо браво и от мен, Ники!

Група, голям х*й се наядох. На никой не пожелавам това през което преминах. Нз как и кога ще продължа с каквито и да било занимания...

Накратко хронологията:
- четвъртък и петък- всичко е нормално. 5км  бягане четвъртък и тренировка във фитнеса в петък. В интерес на истината бях малко уморен в петък в залаъа, но го бях отдал на вчерашното бягане.

-събота- пътувам към сандански за 5 дни уж с басейни  и 2 планувани похода  в Пирин. Сутронта се чувсъвах потпаднал и с болки в корема, която докато стигна София се засили. Реших да отпочина 2 часа и се видях с приятели. Видях, че нещата не са на добре и отидох в квартирата на брат ми да почивам, дори с риск да изгубя напълно първия ден. Нещата още повече се вшошиха и вечерта ме отведоха в спешното на окръжна. Прегледаха ме и казаха гастрид и евентуално възпаление на апендикса. Дадоха хапчета и ме пуснаха. Вечерта пак болки и трудно спане.

-неделя- пак не бяха дпбре нещата, но не се влошаваха. Болката взе па пада надолу в корема и да се изостря. Вечерта беше много зле.

-понеделник сутрин- пак в спешното на олръжна- този път съмнения за цистит и евентуално някакви камъчета по тръбопроводите. Дадоха ми още лекарства- общо 9 броя. Нямало нужда да ме хоспитализорат. Да си пия антибиотика и обезболяващите и съм щял да се оправя.

-вторник- нещата не се оправяха. Реших да сменя болницата- отидох във фи-хелт, че имам там допълнително здравно. Прегледаха ме набързо и ме прехвърлиха към Пирогов. Там 2 часа нови изследвания и в крайна сметка се оказа спукан апендикс. Вкараха ме веднага и почти 3 часа операция... Оказа се, че било много зле положението. Гной в стомаха, червата и т.н. Още не съм питал от колко време е бил спукан.

Сряда, четв, петък- възстановяване уж по график, но са зле нещата. Не съм ял от понеделник сутрин и може би от утре ще ме захранват.

Почти цяла седмица вече сериоНи болки и съм много иморен и психичеаки и физически. В същото време вечер ми е страшно трудно да спя по ред причини. В крайна сметка съм с 2 дренажни отвора на корема и 20-25см разрез по височина на корема и нз колко шева. Не знам кога и как ще продължа със заниманията. Най-важното е да сме живи и здрави. Благодаря на Господ, че все пак не го хванаха прекалено късно, че можеше и по-зле да се развият нещата.

Бъдете живи и здрави и вниматрлно с докторите!

11.09.20
18:02

Пожелавам скорошно оздравяване и МНОГО КЪСМЕТ.

Мнението беше редактирано от Цветан на 11.09.20 18:02.

11.09.20
20:02

Бързо възстановяване ти желая!
Добре, че все пак си отишъл в Пирогов, преди да е станало съвсем късно.
Ще съдиш Окръжна болница нали? Не ги оставяй да им се размине. От некомпетентност, вместо  просто да ти изреждат апендикса са го оставили да се спука и най-вероятно  си направил перитонит. Това не бива да се случва в една, уж развита държава.

Прокрадна ми се мисълта или поне 1 сигнал да пусна. Почти съм сигурен обаче, че са си вързали гащите. Подписах доста долименти, които нямах възможност да прочета. В цялото тичане в Пирогов преди операцията, сега не съм сигурен обаче къде ми е папката с документите от предните дни. Сигурен съм, че остана в приемна хирургия и вчера попитах, но от там не бяха убедени, че е там. Ще вида при изписването...

11.09.20
21:45

казано от Mara Croft на 11.09.20, 20:02:

Ще съдиш Окръжна болница нали? Не ги оставяй да им се размине. От некомпетентност, вместо  просто да ти изреждат апендикса са го оставили да се спука и най-вероятно  си направил перитонит. Това не бива да се случва в една, уж развита държава.

Как точно ще ги съди?Нещо лечение ли са отказали?
Кат вземете  да се изхождате компетентно...все едно сте лекари.
Следващия път може би на теб да звънне да се информира за състоянието си.
Браво на лекарите реагирали адекватно в тази животозастрашаваща ситуация.

казано от nervak на 11.09.20, 21:45:

казано от Mara Croft на 11.09.20, 20:02:

Може би не си прочел енимателно мнението ми. Имам 2 посещения в спешното на окръжна, без да разберат за проблема и след 3 дни, при посещение в Пирогов, апенфикса вече е спукан от неизвестно време...

Кое е адекватното, 2 пъти да ме изписват от спешното, без да разберат, че съм с проблемен апендикс и да ме връщат да се лекувам у дома с 1 антибиотик, хапчета за корем и киселини и 5 вида обезболяващи? В Пирогов как разбраха почти веднага? Като звъннах на личната в Сандански, веднага каза, че се съмнява в апендикса. Насочиха ме към косултация с гастро, при положение, че следват 3 почивни дни. Изгубих много ценно време и получих черва и стомах пълни с гной...

Мнението беше редактирано от Николай Филипов на 11.09.20 22:35.

11.09.20
22:46

Сестра ми лежа за апендикс в Окръжна и чак на третия ден започнаха да и вливат инсулин, беше на косъм от смъртта.

Група, да кажа, че вчера ме изписаха от Пирогов. Изпратиха ме за колкото е възможно по-активна почивка у дома и доизлекуване с антибиотик. В сряда съм на контролен при хирурга, та ще видим какво ще каже доктора.

След повече от 5 дни без грам храна, от събота взеха малко да ме захранват. Много съм внимателен какво ям, да не прецакам нещо. Инструкциите им при изписването бяха крайно недостатъчното според мен изречение “без боб, грах, леща, царевица...” но това е реалността у нас. Поразрових се в нета и уж намерих инфо как и с какво да се храня.

Коремната мускулатура е леш... Нека се пооправя с другите проблеми и тогава ще търся някаква професионална помощ може би. Плана до края на седмицата е максимално много време да лежа, което реално също е проблем...

14.09.20
11:30

казано от nervak на 11.09.20, 21:45:

Не са отказали, но в тази ситуация веднага се отваря и тогава се гледа какво и как, защото понякога час заккъснение е фатален. Коремен хирург от ВМА, мой много добър приятел, така ми е казвал...Иначе в Пирогов са реагирали адекватно, да.

04.10.20
12:02

Как си, Ники? Липсваш тук! Скорошно възстановяване и те чакаме с нови сили ? ?

Здравей, Поли! Здравейте, колеги!

Възстановяването върви добре и по план. Чувствам се вече значитвлно по-добре. Чувствам подобрение в тонуса, а и живеца сякаш му се върна. Преди 10-на дни ми махнаха всички шевове от корема- общо към 20-22 броя. Раната вече е затворена, но трябва да съм много внимателен за да не я прецакам. Мажа я с някакъв крем от етерични масла, който според мен действа добре и помага. Все още усещам болка при някой движения при ходене, както и при лежане. Към момента не мисля, че е възможно да се занимавам с каквато и да била физическа активност, освен ходенето. Така и така ми се налага да минавам през обекта, за да върша по малко работа, а и за мое спокойствие, та прекарвам по около 2-3 часа на ден там, като в същото време и се раздвижвам. Вечер поне за по час излизам на вечерна разходка.

От 1 седмица почти съм се върнал към нормалното хранене. Все още избягвам бобовите храни, като мисля и тях да ги пробвам скоро, и все още избягвам пикантното, пърженото и много мазното.

При 91кг преди началото на проблемите, след изписването ми от болницата, преди 2 седмици, бях точно 81 кг, което са 10 загубени килограма за 16-17 дни. В момента съм 84кг. Направо не можех да се позная в огледалото. Супер много ми се оголиха скулите и челюстите, както и по други части на тялото усещам загубените килограми...

В крайна смета, на добре вървят нещата. С всеки ден се чувствам по-добре и по-здрав. С нетърпение чакам момента в който ще се върна в залата или ще стартирам някакви други физически занимания, но със сигурност няма и да избързвам излишно. Със сигурност и ще потърся професионална помощ, при рестартирането на заниманията.

В събота даже бях на сватба с приятелката. Хора не играх, но в 2 блуса се включих :D :D :D

Поздрави на всички!

05.10.20
18:41

Браво, браво, радвам се че си добре. Аз чак сега видях какво ти се е случило, добре че си отървал кожата. Внимавай друг път, аз и мои близки сме имали подобни много ситуации с доктори ... и нямам думи. Някои си заминаха, абе най-добре е да не ти се налага.
Въобще това ти го пожелавам, то и тренировките ще си дойдат след време ..

Здравейте, група! Отдаване не съм писал, та да разкажа какво се случва с мен. Вече 2 месеца и 10 дни след операцията се чувствам много по-добре. Храня се нормално, като не съм смятал калориите, но съм в сериозен калориен излишък, което се доказва и от канртара. 91кг преди началото на проблемите ми, 82кг седмица след операцията и в момента отново съм около 92. Ще трябва да намаля малко калориите или да увелича разхода на калории, за да не се освиня прекалено. Целта е да не ставам над 93-94кг преди да възобновя тренировките.

Оказа се, че хирурга в Пирогов беше „забравил“ да ми махне 7-8 от конците, въпреки че поне 3 пъти ми каза, че ги е махнал всичките. Отидох при друг хирург в Бургас и той уж махна всички останали, но у дома видях, че 3 от конците все още са си на мястото, та се ядосах и ги махнах сам… До тук с коментарите за състоянието на здравеопазването ни… Положението е „Да не дава Господ…“

За жалост все още изпитвам придърпвания в коремната област, при по-резки движения и при малко по-голямо натоварване. Все още не си позволявам да вдигам нищо по-тежко от 3-4кг. Единствената ми активност до момента са разходки в парка, като гледам да правя поне по 12-13хил крачки дневно. Плана ми е, в следващите няколко дни да стартирам отново посещения във фитнеса, като за момента единствено ще въртя колело и ще ходя на пътеката. Идеята ми е да увелича разхода на калории и поне някакви активности да извършвам. Имам възможност да се пробвам и с малко плуване, но не съм сигурен как ще ми реагира коремната мускулатура на такова натоварване. Надявам се след Нова година да имам възможност да стартирам и с тренировките в залата, но ще видим какво ще стане.

Поне имах малко повече време, че още не ходя постоянно на работа, та пообиколихме с приятелката в Странджа, Жеравна, Сандански...

Според мен трябва да направа консултация с физиотерапевт. Ще съм благодарен, ако ми препоръчате някой добър в Бургас.

Живи и здрави бъдете!

Мнението беше редактирано от Николай Филипов на 18.11.20 10:25.

18.11.20
14:24

Това с. Бръшлян ли е на последните снимки? Любимо място ми е Странджа - далеч по-малко пренаселена от планините в западна България, а страшно красива и подценявана.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 18.11.20 14:49.

Последните две са от Жеравна. Предните са от Бръшлян. Наистина прекрасно място. Чудесно е за семейни почивки и разпускане. В една много приятна къща за гости бяхме запазили места и нощувахме. Домакините бяха чудесни. Пълно е с екопътеки за разходки в района. Освен това има и доста забележителности- тракииски гробници, интересни пещери, светилища, параклисчета и тн.

За мен, не може да се сравни с Рила и Пирин. Просто са различни неща, че да се сравняват, но определено е чудесно място Странджа и си заслужава да се посети.

Здравейте, група! В началото на предната седмица стъпих за пръв път в залата след 2 месеца и половина  прекъсване. Тежестите и уредите само ги гледах и ми течаха лигите. Потече и малко пот, понеже единствено се престраших да карам колело и да вървя на пътека с около 6км/час и по-висок наклон (около15%) общо към 30-40 минути. Страх ме е още да правя каквито и да било упражнения, а то вече май няма и къде. След раздвижването, влизах за малко в басейна и сауната. Първия път усещах леко опъване при опит за плуване, но следващите пъти беше по-добре, та правех по 10-15 дължини по 20-25 метра.

В крайна сметка затвориха пак залите, та явно ще продължавам само с разходки навън, когато времето позволява и на плуване ще ходя от време на време. Килограмите са 92-93, като ще гледам да не ги надхвърлям. Стремим се да използваме максимално ползотворно хубавото време, когато го има, та продължаваме с разходките по Черноморието и в Странджа.

То не е много за показване, но да си покажа „контузията“. Ако някой ден имам плочки на корема, ще изглежда доста ефектно…

Здравейте, група и честита Нова Година! Нека донесе здраве и щастие на всички! Дано през 2021 се върнем към нормалното!

Повече от месец не съм писал, та да отбележа няколко неща и да направа леко обобщение на изминалата година.

Пс… то стана половин роман, но беше драматична годината…

След като през 2019 свалих 30 килограма, стартирах 2020 с тегло от 98кг, като плана беше бавно да свалям килограмите и да чиста манзините, като същевременно покачвам мускулна маса и сила. Мисля, че ми се получаваше сравнително добре. Хранех се добре, имах доста активности, вкл бягане, туризъм, лостове... В залата наблягах на базовите упражнения, като юли и август минах изцяло на 5х5 с базови и в началото главно подобрявах техниката, а към края на Август стигнах и до високи за мен килограми на 5х5- клек със 115, лежанка 100, кофички СТ+15, 60 на раменна, тяга със 120, гребане 100, набирания СТ+10. Като цяло не са високи килограми, но за мен бяха Ок, чувствах се много добре, което е и най-важното и започвах и да изглеждам по-добре.

В края на Юни, моята приятелка каза „Да“, което е и най-хубавото нещо от годината, но предвид ситуацията с Ковида и желанието ни за нормална сватба, все още не се наемаме с организацията й…

Началото на септември бях и в най-добрата ми форма- около 90кг и около 23-25% мазнини (според кантара). Тогава дойде и критичната точка за годината с операцията на спукания апендикс и перитонита- тотално спиране на всякакви активности, загуба на 10кг за 10 дни, 25см разрез през целия ми корем, 1 месец почти само и единствено лежане и т.н…. Колкото повече време минава, осъзнавам, че както и всичко е могло да се размине много по-леко, така и поради лекарските пропуски е могло просто да си отида… Та малко или много, взех да оценявам повече малките неща и малко или много, но погледа върху живота малко ми се промени.

Последните 3 месеца от годината върнах много назад с формата, което се и очакваше- почти никакви активности с изключение на разходки и 3-4 плувания. Точно взех да ходя на фитнес за да се натоварвам на колелото и пътеката и те взеха, че затвориха фитнесите. Ходих на физиотерепевт в началото на декември, който ми даде леки упражнения и разтягания за корема и гърба от който се чувствах добре и нямах проблеми, като ги изпълнявам. В следствие на живота ми през последните 3 месеца, корема порастна и стигнах 97-98кг, колкото и стартирах годината ?

С настъпването на НГ, реших да пробвам да натисна малко в домашни условия. 3 пъти тренирах от началото на годината, като освен упражненията на физиотерапевта, включих допълнителни упражнения за корем, лицеви опори, клекове със СТ, трицепсови помпички и др. В резултат получих лека болка и опъвания в коремната мускулатура. Може би от операцията, може би щото не съм се натоварвал 4 месеца, но реших да спра останалото и да продължа само с упражненията на физиотерапетва. След 7-8 дни, ако съм Ок, ще пробвам пак да се понатоваря.

Навсичкото отгоре, забравих да спомена и че приятелката изкара Ковид (за радост сравнително леко) и след Коледа до преди 1-2 дни бяхме под карантина, което допълнително ми ограничи движението. Аз за изненада не се заразих, така че или имунната ми система работи добре или вече съм го бил изкарал без симптоми. След около 20-на дни ще си пуснем тестове за антитела.

Плана за близките седмици- да засиля доста движението и разходките, да продължа с раздвижванията за корема и евентуално с допълнителните натоварвания, ако спра да усещам опъване и при първа възможност да се върна във фитнеса за колело и пътека, когато ги отворят. С храната също започвам ограничения- ще намаля калориите, като ще поорежа въглехиидратите с които определено прекалявам. Ако се наложи ще статирам отново и my fitnes pal. Таргета до края на февруари е да съм здрав, да увелича активностоте и да сваля до към 91кг.

Благодаря за вниманието :D

Мнението беше редактирано от Николай Филипов на 09.01.21 12:11.

Здравейте, група и честит празник на всички дами!

Не съм писал отдавна, поради липсата на каквото и да било свободно време, та да се отчета какви ги върша… Първо в резюме:

- След 5 месечно прекъсване, заради операцията, преди около месец се върнах в залата и тренирам „чики-рики“ по 3 пъти в седмицата;

- от 2 месеца, на работа съм сам на обекта, че освободихме колегата и сега върша работа за двама и работя по 26-27 дни в месеца;

- Стягаме сватба за Юни с приятелката и организацията ми отнемама още доста от времето.

Сега малко по-подробно…. След НГ, поради неограничаването на храненето, качих още няколко килограма и съответно стигнах до към 98-99кг, което се надявам, че ми било максимума като цяло. Със започването на тренирровките, взех малко да свалям и сега съм 96-97. Таргета е до сватбата да съм 90кг, което е напълно потижимо, стига да съм жив и здрав. Затягам храната и спрямо формулите, ще гледам да се ограничавам до 2200-2300ккал/дневно, което би трябвало да е около 10-15% дефицит. Гледам да орязвам излишните въглехидрати и да наблягам на белтъчините.

В залата все още ежедневно правя упражнения за всяка мускулна група. В началото имах доста мускулна треска, но сега вече съм ок. Все още НЕ правя клек, тяга, гребане, кофи, набиране,… а бе свободна програма съм, но скоро смятам, че това ще се промени. В началото имах лек дискомфорт и придърпвания от операцията, но сякаш от 2 седмици не съм усещал проблеми. Гледам да се събера в 1 час за загрявка и упражненията, а след това 15-на минути права интервали на пътека или колело. Силата я усещам с около поне 25% надолу, например лежанката преди на 5х5 бях със 100кг, а сега съм на 70-75, но малко по малко се подобряват нещата. От към визия, нещата също не са добре. Нямам време дa се премеря, но със сигурност мускулите са по-малки, а коремът по-голям ? ? ?

Относно рестартирането на тренировките, различни мнения четох и лично получих, като бяха доста разнородни. От „2 години пълна почивка след подобна операция“ до „на третия месец си готов“. Стигнах до извода, че си е строго индивидуално и затова реших, че 5 месеца са ми достатъчни и взех решението да рестартирам. Набирам малко повече увереност в последните тренировки и в скоро време може да премина към малко по-серизозна програма, но без излишно напъване. Със сигурност например не бих стартирал 5х5 или поне не в близките няколко месеца, но по тази тема ще размишлявам още.

Целите за март: да съм здрав, да огранича калориите до около 2200, да систематизирам по някакъв начин тренировките, до края на март да смъкна килограмите на 94-95.

Поздрав най-сърдечен… :D

Здравейте, група! Да напиша няколко реда за случващото се покрай мен. Върви организацията за сватбата. Доста време и енергия хвърляме (и пари), така че стискаме палци всичко да е наред с епидемиологичната обстановка след 2 месеца и да могат да се случат нещата. Работата натега сериозно още 2-3 седмици и после ще се поотпуснат малко нещата (може би).

Следоперативното ми състояние, смея да твърдя, че е доста добро и нямам оплаквания. Направих още 3 дни ски на Пампорово преди 2 седмици, като навъртях над 150км спускания, включително и сериозни писти и не съм имал някакви болежки, освен съвсем леки придърпвания и то главно като се залежа... Времето, условията и заетостта на пистите бяха топ! Наех си и инструктор за 2 часа, понеже бях почти самоук. Както и предполагах, имам доста неточноости, които ще се отстранят трудно, понеже съм си свикнал да карам по моя начин, но ще се опитам да ги оправя.

Във фитнеса, когато е отворено, съм горе-долу редовен и правя средно по 3 тренировки седмично. Направих няколко тренировки с инструкторка, която е и кинезитерапевт и мисля, че е доста навътре в материята. Обяних й какво съм тренирал до момента, за проблемите с операцията, какви са ми целите и т.н. За момента не ме натоварва напълно, а гледаме да изчистим техниката, че имаше неточности и поетапно вдигаме оборотите. Почнахме вече с клекове, тяга, раменна, лежанка… за сега всичко върви наред. Определено се усещам доста тонизиран, а мускулите се активизираха и взеха да се показват. Силата се възвръща и определено чувствам, че вървим в правилната посока. Направих и първа тренировка на лостове в събота- по 6-7 серии набирания (4-5повт) и кофички (6-7повт) . Имах доста мускулна треска след това, но определено усещам подобрение и тука в силата. Като стартирах в началото след операцията, със зор правех по 2-3 набирания. Сега определено има повече сила и увереност.

В четвъртък играх и футбол, като това беше за пръв път от около 9-10 месеца. Навъртях 6-7км за 50 мин и след това 2 дни имах доста сериозна мускулна треска на краката. Отдавам го на спринтовете и по-различното натоварване от играта. Ще включа бягания веднъж седмично по 5 или 7км.

Килограмите за момента не са мръднали или поне не в правилната посока… седа си около 97кг и е главно поради прекалено хапване вечер. През деня са ОК нещата, но вечер трябва да огранича калориите. Средно дневно, на седмична база, приемам по около ‪2800-2900‬ккал (‪2500-2600‬ през седмицата и по 3500 уикендите ? ) и трябва поне на ‪2300-2400‬ да смъкна, за да мога да сваля 5-6кг в двата месеца до сватбата.

Та това е от мен… продължавам смело и отговорно със залата, включвам по веднъж седмично лостове и веднъж бягане. Ограничавам излишните калории (главно въглехидрати) и смятам, че ще се получат нещата.

#бъдетездрави!

Привет, група! Тренировките вървят добре и продължаваме да набираме скорост. Според инструкторката имам лек дисбаланс в гърба. Отдава го на операцията, след която съм щадял доста коремната мускулатура, вследствие на което се е получил този малък проблем в гърба. Правим различни упражнения с цел да го коригираме. Работим и върху стойката, понеже и тя не е напълно ок, явно поради честата работа на бюро и компютър. Определено съм имал пропуски в техниката, но смятам, че вече са по-добре нещата. За момента не ми е конкретно структурирана тренировката и доопипваме почвата, но до края на седмицата и това ще стане, така че тогава ще опиша какво точно тренирам.

Вписвам и първото ми бягане (по-скоро подтичкване) от 7 месеца и половина. 5км за време точно 30мин, като редувах 450метра бягане с 50 метра бързо ходене. Определено съм загубил страшно много след паузата, но ако трябва да съм честен, очаквах да е и по-зле. Преди го бягах трасето с около 3 минути по-бързо и определено не бях като пребит след края… Все пак трябва и да отчета, че предния ден правих крака и имах средно тежка мускулна треска от клякането. Ще включа веднъж седмично бягане, понеже ми харесва и понеже се чувствам добре след това, харесва ми как ме натоварва, а и гори калориики.

С храната затегнах съвсем малко нещата и вървя в правилната посока, но пак са доста калорииките. За последните 7 дни, средно по 2740ккал/ден, в т.ч. 165гр П, 135гр. М и 187гр В. Имах 2 перфектни дни откъм хранене и това са дните в които не ям излишни неща вечер. Определено те са проблема и трябва да ги спра! Килограмите не мърдат почти, така че както казват и формулите, около 2750ккал/дневно ми е неутралния калориен баланс. При 15% дефицит, излиза че трябва да се целя в ‪2300-2350‬ккал/дневно. Ако успея да го постигна, и правя по 450ккал дефицит, то за 1 месец това са коло 14хил калории дефицит и би трябвало да сваля 2кг… ще видим ?

На месечна база, крачките са по 13500/ден, а съня около 7 чака и 45мин, което е добре.

Здравейте, група!

От днес ще ставам редовен във вписването, понеже се случиха няколо неща вследствие на които, вместо надолу килограмите се качиха нагоре. Друго си е като вписва човек тренировките и храната, понеже знае, че все пак някой ще го прочете написаното и ще си каже „тоя защо не се е напънал за още 1-2 повторения“, „защо му е било да го яде този шоколад преди лягане“ и тн. А и главно понеже ти самия, като впишеш „порочните“ неща и ти става малко гузно и се замисляш за следващия ден, та ще трябва да намирам време да вписвам.

В личен план- подготовката за сватбата върви добре, така че живот и здраве на 12 Юни ще се случат нещата. Междувременно и приятелката е бременна в 4 месец, така че генерално нещата се движат супер и по план. Не че се оправдавам, но усещам как повечето стрес покрай завършването на обекта, сватбата и бременността ми оказват влияние на количеството и качеството на храната. Може би заради бременността, но приятелката си иска повече дюнерчета, пици, шоколад и т.н., та покрай нея и с моите слаби ангели и аз загазвам. Влияние оказа и 10 дневното тъпчене по празниците, понеже бяхме на гости и на нашите и на техните, та бая се освиних, а срещу тъпченето имаше само 3 тренировки на лостове и няколко по-дълги разходки.

В крайна сметка, за пръв път от година и половина, кантарът показа над 100, а именно 100,7кг. Психологическата граница е премината и ми светна една голяма червена лампичка. Още повече и че наближава сватбата, та поставям началото на „30 дневно предизвикателство“ което ще включва максимално изчистен прием на храна и от към качество и от към количество (около 2000ккал/ден смятам, че ще е ОК), както и максимално много визически активности- фитнес, лостове, колело, бягане, разходки… Целта е да смъкна до 94-95кг и да активизирам малко мускулите, понеже в момента не са много ок нещата. Утре-другиден ще кача и няколко снимки на моментната ми „безформеност“.

Тренировките- Стартирах вече от неделя и ще карам на дърпащи-бутащи. Допада ми, правил съм я вече, включва повечето базови упражнения, натоварва добре цялото тяло. Не усещам проблеми от операцията, така че малко по малко ще пробвам да вдигна смешните ми моментни килограми, но все пак ще е бавно и полега. По-скоро съм се ориентирал към повече повторения (10-12), за сметка на по-високите тежести.

В неделя тренировката беше „бутащи“ и включваше горе-долу следните неща:

- стандартен клек с лост- 1х20х20кг, 1х16х50кг, 3х12х70кг;
- сумо клек с дъмбел- 1х16х22кг, 3х14х30кг;
- лежанка- 1х16х20кг, 1х12х50кг, 3х10х70кг;
- кофички- 8,8,6,6хСТ;
- избутване на машина за гърди от наклон- 4х12х85кг;
- раменна преса с дъмбел от седеж- 4х10х12кг;
- 2 упражнения трицепс;
- 2 упражнения корем;
- 15минути пътека- интервали бягане-ходене;

Вчерашната тренировка „дърпащи“- общо 1 час и 20 минути със среден пулс 122удара/мин:

- стандартна тяга- 1х20х20кг, 1х12х60кг, 3х10х80кг;
- тяга с изпънати крака- 3х10х80кг;
- набирания с различен хват- 7,6,6,5,5хСТ;
- гребане с щанга от стоеж- 3х10х60кг;
- хоризонтален скрипец- 4х10х65кг;
- разтваряне на пек-бек машина- 4х10х35кг;
- 2 упражнения за бицарите;
- 2 упражнения корем;
- 15 минути на колелото.

Храната вчера- 2080ккал- 107гр въглехидрати, 126гр мазнини и 131гр протеин:

-закуска- 40гр протеин + 20гр чиа + 10гр ленено семе;

-обяд- 250гр пилешка пържола от бут с гъбен сос, 200гр зеле с моркови, 120гр варени картофи;

-вечеря- 550гр печено зеле с изчистено свинско месо, 90гр сирене, 150гр ягоди, 50гр милка ☹ ☹ ;

12.05.21
10:46

казано от Николай Филипов на 11.05.21, 14:51:

Може би заради бременността, но приятелката си иска повече дюнерчета, пици, шоколад и т.н., та покрай нея и с моите слаби ангели и аз загазвам.

Има си научно наблюдавани ефекти при бъдещите татковци покрай бъдещите майки, напълно нормално е да дебелееш. Аз с всяка бременност на жена ми качвах по десетина кила средно. Освен че жената яде повече и ти се увличаш, има и психологически момент - мъжа също се подготвя за пориод на лишения, когато ще трябва да храни майката и детето и ще има потенциално по-малко за него :)

12.05.21
11:20

Оправдания....

12.05.21
11:48

казано от nervak на 12.05.21, 11:20:

Оправдания....

Да бе, така е, само казвам че не е сам в неволите си :(

12.05.21
12:29

По-скоро съм се ориентирал към повече повторения (10-12), за сметка на по-високите тежести.

На основните движения е добре да държиш ниски повторения и да търси високи тежести, а тези двете:

сумо клек с дъмбел
тяга с изпънати крака

ги махни и замени с друго. Например преден клек, зерчер клек или бедрено разгъване и съответно високо изтегляне от земя или с бедрено сгъване - според това на кое искаш да акцентираш повече в тренировката.

12.05.21
12:36

Това заради отминалата операция или принципно разгъването и сгъването са по-добри от сумото и тягата с прави крака. Хм.

Мнението беше редактирано от D_M на 12.05.21 12:36.

12.05.21
12:41

По ред причини, които не ми се изреждат и обосновават сега.

11.05.2021- Без физически активности за деня. Само 2-3 часа обикаляне по магазините след работа, в търсене на разни неща за сватбата, които от мускулната треска ми се сториха като 3 дни… Глутеусите и задното бедро бяха наистина доста зле вчера и цял ден хода, като насран, да не кажа и друго ? . Днес са по-добре, но клекът довечера май ще е символичен или ще са на инат работите.

Храната- 2168ккал- В=68гр, М=116гр и П=214гр;
-закуска- шейк от 40гр протейн, 20гр чиа и 10гр ленено семе;
-обяд- 240гр телешки кюфтета на скара с 200гр зелева салата и 100гр бобена салата;
-вечеря- 450гр пиле на пещ, 500гр шопска салата, 20гр Милка;

Хранителните добавки не ги бях отбелязвал, та да опиша- освен протеина на закуска, пия витамини power pak и витамин Д по 1000UI през ден. Пия и Л-карнитин със зелен чай и гуарана, като мисля да добавя и CLA, уж да съдействат малко за чистенето.

@Димо, има логика в написаното. Все пак сме продукт на хиляди години еволюция и си имаме някакви кодирани неща в днк-то. Но както каза Нервака, по-скоро мога да го използввам само като някакво оправдание. Не е нещо, което да не може да се пребори, с малко повече желание и воля.

@James разбирам идеята за ниските потворения на основните движения, но малко се притеснявам да слагам повече килограми на клека и тягата, заради напъването. От време на време усещам някакви леки придърпвания в корема и малко ме  е страх заради операцията, въпреки че вече минаха и 9 месеца, та би трябвало да съм възстановен и да не очаквам проблеми, въпреки че може би ще си ми остане като слабо място… Относно упражненията ще се съобразя. Мерси за съвета ?

12.05.21
15:02

казано от Николай Филипов на 12.05.21, 14:01:

От време на време усещам някакви леки придърпвания в корема и малко ме  е страх заради операцията, въпреки че вече минаха и 9 месеца, та би трябвало да съм възстановен и да не очаквам проблеми, въпреки че може би ще си ми остане като слабо място…

Не казвам да напъваш максимално и на всяка цена, но не пречи да тренираш тежко и в ниски повторения. Прави 3-4 с тежест за 4-5 или 1-2 с тежест за 2-3. Тоест винаги да имаш запас, за да подсигуриш изпълнението и проблеми и притеснения няма да имаш.
А колкото до слабото място и операцията - и друг път съм го споменавал моя приятел коремния хирург в твоя дневник. Тренира си, оперира трениращи и им винаги им е казвал, че след максимум половин година могат да напъват колкото си искат тежко.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 12.05.21 15:08.

12.05.2021- 8 часа сън, 11хил крачки, 2100ккал;

Мускулната треска си я имаше до влизането в залата, но след загрявката и първата серия клек, се пооправиха нещата. Днес вече почти нямам оплаквания и даже обмислям 1 бягане довечера. Протеина за деня е малко малко, но калориите и въглехидратите са ок. Ще се опитвам да задържам до ‪2000-2200‬ккал.дневно

Тренировка „бутащи“- малко бързах, та събрах в 65мин със среден пулс 117удара/мин. Реално не правих нищо за корем, а ми се искаше, както и малко повече кардио:

-клек- 1х20х20, 1м12х60, 3х10х90;
-зерчер клек- 3х10х60кг;
-напади с редуващи се крака и 2 дъмбела по 20кг- 3 серии по 10+10;
-лежанка- 1х14х40кг, 1х10х60, 3х10х90кг;
-кофички със СТ- 8,8,7,6 повторения;
-избутване на наклонена машина за гърди- 3х10х80кг;
-раменна преса с дъмбели от седеж- 4х10х12кг;
-2 упражнения по 3-4 серии за трицепс;
-ходене по наклон на пътека- 10мин.

Храна- 2100ккал- П=112гр, М=142гр, В=105гр;

-закуска- 2 банана и 10гр бадеми;
-обяд- 240гр свински кюфтета на скара, 200гр зеле с моркови, 100гр бобена салата;
-вечеря- 400гр шопска салата, омлет от 4 чйца, 60гр луканка, 50гр кашкавал, 70гр сирене. Милката я прескочих снощи…

Здравейте група! Един кратък отчет на последните 3-4 дни. Първо, на седмична база, средно дневноо съм приемал по 2071ккал- П=162гр, М=103гр, В=120гр. Средно по 7 часа и 30мин сън и по 12хил крачки дневно. Горе-долу са Ок нещата и с храната и с раздвижванията. Уикенда дегостирахме сватбени менюта, иначе можеше и да са по-малко калориите, но и компенсирах с вечерята. За последната седмица съм смъкнал 3кг и от 100,7, в момента съм 97,5. Но второто теглене е след тренировка, та поне литър вода може би съм хвърлил, а първото теглене пак уж на гладно, но след 10 дневното плюскане по Великден. Тази седмица със сигурност няма да сваля още 3кг, но предполагам, че ще смъкна до към 96-96,5.

13.05.2021- Без тренировка и само 6500крачки. 7 часа и 30мин сън, 2052ккал- П=153, М=101, В=127;

14.05.2021- Тренировка „дърпащи“, 7 часа сън, 10хил крачки, 1744ккал- П=137гр, М=65гр, В=142гр;

Тренировка „дърпащи“- общо 7мин със среден пулс 118удара/мин:
-тяга- 1х16х30кг, 1х10х70кг, 4х5х100кг;
-набирания със СТ- 8,8,6,6,5 повт с различен хват;
-гребане с дъмбели от наклонена лежанка- 4х10х20кг;
-хоризонтален скрипец- 4х8х75кг;
-пек-бек- 3х10х35кг;
-2 упражнения бицепс;
-2 упражнения корем;
- 15мин велоаргометър;

15.05.2021- 7 часа и 30мин сън, 18хил крачки, 2250ккал- П=186гр, М=94гр, В=155гр. Сутринта направих едно бягане на гладно- 5 км за 30мин със среден пулс 160удара/мин. Тръгнах доста свежо и си мислех, че ще бягам за 29мин, но след третия км нещо капнах. Бях и поуморен от снощната тренировка, но и няма особенно значение времето. Важното е да има желание за движение и да се горят калориики.

16.05.2021- 8 часа сън, 13,5хил крачки, 2086ккал- П=204гр, М=78гр, В=133гр. Сутринта направих тренировка „бутащи“. Почти час и половина чисто сам в залата, което от много време не ми се беше случвало.

Тренировка „бутащи“- общо 75мин със среден пулс 124удара/мин:
-клек- 1х16х30кг, 1х8х60кг, 5х5х100кг;
-зерчер клек- 4х8х70кг;
-статични напади с редуващи се крака с 2 дъмбела по 20кг- 3 серии по 8 повт на крак;
-кофички със СТ- 8,8,8,7,6повт;
-наклонена машина за гърди- 4х10х85кг;
-изутване на дъмбели от наклон- 3х10х20кг;
-раменна преса с дъмбели от седеж- 4х8х14кг;
- 2 серии трицепс;
- 20мин велоаргометър;

Мнението беше редактирано от Николай Филипов на 17.05.21 10:49.

17.05.21
11:08

казано от Николай Филипов на 17.05.21, 10:47:

...Уикенда дегустирахме сватбени менюта...

Предполагам, ястията на снимките ... от чисто любопитство, как беше месото?

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1