25.08.2020г.
Храна:
08:30 - кроасан с кашкавал, капучино;
15:00 - две варени яйца, кашкавал (70г), домат;
19:00 - диня, Хармоника, 1/2 Туикс;
20:00 - свински врат, ориз, червена чушка, краставица, домат!
21:00 - диня;
Течности:
Вода - 1,5л, 1х50мл еспресо;
Добавки:
Фолиева киселина, магнезий, рибено масло, витамин д;
Движение:
Разходка 8км - 4км преди, 4км след работа.
26.08.2020г.
Храна:
09:30 - половин тестена закуска с кашкавал и кайма, пловин сусамов геврек с локум;
13:00 - две прянники, три овесени бисквити;
19:00 - кашкавал (100г), домат;
19:30 - Хармоника и Хели:
20:00 - свинска флейка, червена чушка, краставица, домат;
Течности:
Вода - 2,5л, 1х50мл еспресо;
Добавки:
Фолиева киселина, магнезий, рибено масло, витамин д;
Движение:
Разходка 14км - 4км преди работа, 6км в обедната почивка, 4км след работа;
Е, днес вече се сцепих от ходене. Освен това сутринта вече не издържах и си взех тестена закуска, която беше доста вкусна. На обед се видях с баци и най-любимото ми бебе, заедно с моите бебета ❤❤❤ И тази ми даде въпросните прянники, които са ми любими, и овесенитв бисквитки! Днес яденето ми е под всякаква критика просто, с тия две вафли избих рибата, бих казала “Но..”, обаче няма “но”, просто не се храних като хората през деня, това неминуемо води до глад за сладко. Така че за днес - кот - такоа.
Аз вкъщи не нося часовника, защото искам да следя само чистото движение като разстояние.
Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 26.08.20 19:27.
26.08.20
19:31
Майка ми е виновна за тия бисквити и пряники... или там каквото е. Предлагам ти да й спрем достъпа до руски магазини. :D
И аз само обикалям плика с бисквитките. ?
А аз ти казах, такина километри като теб, за цялата бременност не съм имала хахаххахаха
Достъпът на всички до руския магазин трябва да бъде спрян - шоко сливите и шоко кайсиите, и сладоледа, и карамелизираните пуканки са голям проблем с много калории!
27.08.20
05:09
Гледах етикетите. Пряниките от Русия, а овесените бисквини - от Украйна.
Поне по етикет. ?
Не знам откъде са, ама са ми много вкусни. ?
Не знам какъв им е произходът, продават се в руския магазин, доста не се спогаждат с калорийния ми баланс ???
27.08.2020г.
Храна:
13:00 - две кюфтета, катък, сладолед от руския (70г), три прянники;
15:30 - Хармоника;
18:00 - три прянники, чаена лъжичка слънчогледов тахан със сироп от фурми (татко ми даде са опитам тая калорийна бомба, адски вкусно);
20:00 - свински врат, домати, краставици, перца от лук, няколко банки риба;
21:00 - праскови;
Течности:
Вода - 1,5л, сок от ябълка, напитка с алое, 1х50мл еспресо с мляко;
Добавки:
Забравих да ги пия;
Движение:
Разходка 11км - разпределени през целия ден, но до 09:00 вече бяха 4км. А щях да почивам.
И последният, всъщност и най-основен лекар, се произнесе. Каза... че сме отличнички, бебето е вече главично, а плацентата се изтегля, доволна от нас, няма никаква пречка, към този момент, да си раждам естествено, иска да ме види чак в 37 седмица. Дано нещата си останат по този начин, да проверим научила ли съм нещо за това как се ражда от предната ми излагация в процеса ???
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 28.08.20 07:13.
Ох, въобще не ми се води отчет като няма нищо забележително ?
Както и преди 6 години по това време, сме за 10 дена у нашите, докато ни направят ремонта и предимно се занимавам да избера легло на детето (голямото) и с това да планирам какво точно има да се върши след като ремонтът свърши. Докато сме в тая част на града ще се възползваме да оперират кучето и да му изчистят зъбния камък, вече му биха бясната ваксина и края на седмицата ще го оперират. Дано мине добре, че си е на 12 години хайванчето.
Петък се видяхме с бб-дружината и ядохме сладоледче вечерта. Денят го приключих на 12км чисто вървене. Бяхме пък през деня с Колето и Десо в Икеа (като не можахме да идем на традиционното си море ???) да гледаме за прословутото легло, после Колето ни завлече на Пърленки, та там опуках две кюфтета с таратор и половин малък Вайс. И сумарно за деня храната ми беше сладоледчето и кюфтета с таратора. За сметка на това изпих около три литра вода.
В събота почивах от движение и лентяйствах цял ден. Храната не я помня, освен, че беше нормална с малко повече въглени.
В неделя движението около 4км, с Десо ходихме до Джъмбо да видим за нова пушка, че по план в понеделник трябваше да водя Дамко за нова пушка, пък аз от пушки не разбирам. Вечерта Дамко се тръшна от стомашен вирус, повръща вечерта и два пъти през нощта. По едно време започна много да се гърчи и да вика, че го боли корем, направих му чай мента и малко след като пийна - фонтан.
В понеделник го държах гладен целия ден, не гладен, без ядене, щото той не искаше и да чуе за храна. Вода или чай по 5 глътки на всеки 15 минути, вдигна и температура до 38.5, така че мина и без лекарства. Еднодневен стомашен вирус. Та така ходих и купих пушката сама. После ходих на козметик, за лице, където успях да припадна. Гласихме наклона, местих се, въртях се, но накрая загубих контрола. После всичко просветна и си довършихме процедурата, после фризьор и отново съм в търговски вид. Храната беше прилична, от забранените неща - във фризорския салон ме черпиха бонбон с водка и малко карамелизирани пуканки + една Хармоника лимон. Иначе другата храна е пълноценна. Нашите донесоха в събота смокини, та хапвам ?❤
Вчера мама надви и поръча комплект за изписване, макар че аз смятам, че е адски рано. Но пък поне намери нещо, което ми харесва, че това е трудно, с оглед омразата ми към бледите цветове за бебешки дрехи.
Иначе тия 4 дни спя много добре, само се будя рано, но то аз и лягам рано. Като цяло тая бременност нямах никаква сънливост, чак ме дразни, че не мога да се наспя вповече, демек да преспя, гадни са само моментите, в които съм кукуряк 4-5часа. Но си давам сметка, че няма как да лягам в 22 и да се будя в 10. Така че реално това, което наричам ‘’ проблемче със съня’‘, не е изобщо проблем. Защото се наспивам, всъщност може би проблемче е, че се наспивам адски бързо ?
Утре и в четвъртък съм на работа, в петък обходния лист и апаратура предавам, и съм свободна да се отдам на така мечтаното шляене.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 01.09.20 10:41.
02.09.2020г.
Три седмици - + 1 кило. Пак нещо много, ама повече не мога да намалявам калориите. На сумарно +11 съм, но и още 5 да кача, това в положението, ще се оправям после.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 02.09.20 09:42.
04.09.2020г.
Ами доживях до този ден. Обаче някак си не е така сладко както си го представях, липсва ми да мога да си проверя и имейла за развитие по някакви въпроси ??? Естествено това се дължи на факта, че нямам достъп вече ??? Иначе едва ли щях да чувствам такова глождене ???
Сега трябва да си намисля неща, които да правя, защото мрънкях против целодневното седене, но пък работата изпълваше съзнанието ми, а сега, ако не запълня тая празнина, ще започна да мисля за глупости.
Много странни мисли ми се прокрадваха одеве докато си гушках момченцето. Ами не знам как ще обичам още някого толкова силно, лежахме си на дивана на нашите и се сетих за един момент отпреди 6 години, когато лежах там, той беше на 40 дни, бяхме се кърмили и лежеше на гърдите ми. И ми стана толкова мило. И мислейки си колко многооооо го обичам, мисълта за новото дете беше някак странна, все едно то ми е чуждо. Интересно ще е.
Но засега - ремонтът в почти приключил, стаята на Дамко в невероятна, прекрааааснаааа в морско синьо. И коридорът и кухнята в мръсно зелено, което никой, освен мен и Десо, не харесва, са също перфектни, обаче трябва да се чисти ? А после и да се подрежда, с леглото на Дамян сме си под кривата круша, обаче поръчахме креват на бебето, който....ще ни трябва след 6 месеца ??? Ама изходната ми позиция е, че ми трябва чекмеджето на леглото, за да сложа там парцалките на бебето, за да знам как да преподреждам гардероба, като цялото това е ужасна работа, но трябва да се свърши ?
Ама няма да седя повече ?
05.09.2020г.
Храна:
10:30 - кашунада;
12:00 - половин филийка домашен хляб от 8 вида брашно с гхи и чубрица;
13:00 - сладолед;
17:00 - една филийка от хляба намазана с пастет от варени яйца и лютеница, сирене, домат;
21:30 - дроб сарма, домат, краставица;
Течности:
Вода - 1л, алое напитка, 2 капучино;
Добавки:
Фолиева киселина, витамин д, рибено масло, магнезий;
Движение:
Разходка - 8+км, не съм засичала, че си бях забравила часовника, ама на усещане между 8 и 10км;
Ягодата много рита, мощно ❤ като брат си по това време точно ❤
Моментът, за който се бях присвтила вчера (2014та), сглобен със същия кадър от 2017та.
06.09.2020г.
Храна:
10:30 - филийка от хляба с гхи и чубрица, варено яйце, праскова;
13:00 - хармоника;
14:00 - 150г сладолед;
16:00 - омлет със сирене, мъничка наденичка, домат;
20:00 - агнешко, дроб сарма, домати, краставица, табуле;
Течности:
Вода - 2л;
Добавки:
Фолиева киселина, рибено масло, витамин д, магнезий;
Движение:
Разходка - 4км.
07 и 08.09.2020г.
Храната малко на 07, немалко на 08, но предимно въглехидратна.
Течностите прилично.
Добавките същите.
Движението: на 07 чистене из къщи след ремонта, то предимно Десо чисти, аз повече давах акъл, страшно хубаво ни е станало ??. На 08 ходих до залата, направих 2км пътека на наклон от 6 до 9%, смяна на 500м; също дръпнах един хоризонтален скрипец 3х15@20кг и раменна преса с успореден хват 3х10@7кг.
Вчера си стоях вкъщи, че нещо ме пристягаше, а и се обадиха са си вземем Дам от градина. Та върших отдавна отлагани къщни неща - ревизирах документите ?
Изобщо не знам къде ще намерим място за още една група детски играчки, щеше да е една идея по-лесно, ако полът беше същият ??? А сега всичко наново ???
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 09.09.20 15:38.
Ох, изобщо не ми се вписва, а и вече няма много полза за мен. Бебето много мърда. Вървя доста, обаче в петък се наложи да отида до Майчин дом да ме прегледат, че като ходя, коремът ми се натяга доста, без болка, та независимо от това, да си ме видят. Казаха, че няма никакво разкритие и всичко в наред, но водите леко са понамалели, в граница, но в долната част. И пак любимата ми плацента излезе на дневен ред (защото моята доктор я няма и ме гледа друг лекар от отделението по патологична бременност, макар да не се е притеснявал, все пак отбеляза, че е на 2.5см от цервикалния канал и я разглеждаше и той от всички страни). Казаха ми да кротясам малко и повече да почивам само в следващите 3-4 седмици (щото аз не падам под 10км на ден), та съм ги намалила на 3-5км, а после да дам с пълна сила ? Иначе се чувствам прекрасно, бих излъгала, ако кажа, че нямам никои от дискомфортите на бременността, поприлошава ми отвреме навреме, леко се задъхвам на третия етаж от стълбите, в някои дни вървя на почивки, заради стягането (което усещам като движение на Ягодата, а не като КонтракциЙ, а тя е доста дива и вече доста силна, според мен ще излезе, и ще се хване за лоста, и ще нацъка една десетка за отскок ?) трябва да поспирам или да намалявам темпото на ходене, но засега нямам подувания, никакви, крампи (реално някъде назад имах една нощ, в която ми се схвана прасец, като се изтягах, но като се изтягам с пети, всичко е точно), леко ми тръпнат бедрата като лягам настрани от тежестта, но с масаж всичко минава (щото това се случва като си лягам, а тогава Десо ми прави вечерен масаж, така че много бързо заспивам), сънят си е все така - бързо се наспивам, не се чувствам уморена, нищо не ме боли. В петък късно вечерта някакви черва се обадиха и малко имаше ексцес, та се чудех да ходим ли по нощите в МД, в крайна сметка премина, може би малко се бях и паникьосала излишно.
Няма да вписвам повече редовен отчет, а така сумарно. В момента се наслаждавам на така дълго чаканата отпуска. Стискам палци да дойде мъничката жива и здрава, аз също да съм жива и здрава. Мисля как ще напаснем графика на двете деца, така че никой, в това число и ние като двойка, да не е ощетен, но това само си го мисля, не го планувам, щото е ясно, че няма как да е ясно. Обмислям, живи и здрави, как да използвам годината майчинство, за да си повиша професионалната квалификация. Но за това ще ходя за консултация при Боби ❤
Както не преставам да си повтарям, дори като пиша, само всички да сме живи и здрави, другото е въпрос на желание и организация.
За трениране мисля много, постоянно. Искам просто да хвана лоста и да се набера, но е твърде рисковано да се закачам на финалната права. Мисля си как ще си възстановя интервалите, но за това ще ходя на консултация при Сашо ? Само да родя и всичко да е наред! Но мечтая да усетя силата ???
Голямото ми момче става толкова голямо и изобщо не усещам как времето минава. Миналата седмица пожела да се подстриже по негов начин...с новата прическа е... едно голямо момче, вече изобщо не е на мама бебенцето.
32+1, Дамян на 6г почти, без страх от височини и с особен афинитет към скали и стени за катерене, което ме кара да изтръпвам, Дамян бебе ?, с баци и с Десо от рождения ден на бб миналата година ?
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 14.09.20 12:25.
17.09.2020г.
Кръстник и Кръщелник сглобяват с общи усилия ?
По всичко личи, че чакаме момиче ??
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 17.09.20 13:07.
17.09.20
13:07
Тия двамата аборигени що се правят, че сглобяват там? :о)
Кольо Пияндето, по втори прякор - Винтоверта ? и кръщелника му. Раздадоха се ?
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 17.09.20 13:11.
21.09.2020г.
Нищо за отбелязване, освен, че мама се смили над мен и прибра у тях всички дрехи на Дамян (0м - 5г), за да ги сортира, да види какво е унисекс и какво в за предаване по въртележката (без връщане). Това адски ме облекчи, защото иначе трябваше да го правим двете у нас. Сестра ми ми помогна да си оправя моите сезонни дрехи. Така че стабилна помощ.
Сутрин ям кифличка с локум. През останалото време яйца, месо, зеленчуци, плодове, по малко сирене и кашкавал. И някоя Хели или 70г-мов сладолед. Ужасяващ глад за захар имам, не мога да си го обясня.
33+2
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 21.09.20 11:49.
23.09.2020г.
Последните две нощи спах много некачествено, първата дишах през устата и ми съхнеше устната кухина, през 15 Мин ми се налагаше да пия вода, респективно и да ходя до тоалетната. Накрая успях да си намеря място, така че да дишам през носа, нещо лигавицата ми се в раздула, имам и други симптоми на това. За всеки случай снощи обилно физ разтвор. Тая нощ пък нещо си ме приболяваш и бях в просъница. Това не ми попречи и двата дни да съм кукуряк в 07:00. Вчера обаче имах приятна следобедна дрямка. През деня разходка 7+км, нямаше пристягания. В парка имаше ‘’Живей активно”, та с момчетата обикаляхме станциите и те участваха в предизвикателствата, Дамко доста се забавлява да търси станции. Десо си е взел сега три дни отпуск, да се пошляем заедно на спокойствие, че, живи и здрави, скоро времето ни насаме ще е кът ? Утре съм на ЖК, време е за болничен, кой работил - работил, кой се осигурявал - осигурявал, аз минавам на издръжка на държавата и сънародниците ??? Сега и бебе да се яви живо и здраво, ако може ? Преносила съм Дамян три дни, честно казано се надявам момата наистина да е малко по-смела ?
Ами старт на обратното броене ?
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 23.09.20 09:32.
24.09.2020г.
Направиш си план, градинският сопол ти се присмее и ти го развали ??? Отпуската на Десо в крайна сметка ще си я прекараме тримата, което също е чудесно, стига сополът да не прераства в нещо по-сериозно. Вчера си го взехме Дамян със запушен нос от градина. Така че пълна къща вкъщи.
Днес бях на ЖК, бебето е в норма, малко по-малко, но докторът каза, че все пак аз не съм много едра. Иначе всичките й мерки са симетрични, отговарят на седмицата, минус 5-6 дена, както си е от самото начало. За две седмици е качила близо 400г. В момента, условно, я премери 2040 г. Водите са добре. Караме напред, издаде ми болничния лист. Ще гледам следващите две седмици да не се притеснявам за нищо ??? а само да контролирам тая дивачка да не излезе.
Времето е кисело и май ще остана с разходката 3км. Ще трябва да дремна следобед, че тая нощ пак не спах хубаво, донякъде и заради Дамко и неговия запушен нос, който чувах от съседната стая, но и бебе много буйстваше.
02.10.2020г.
Чакам да прескоча 36та седмица и започвам да й се моля да излиза, смила ме отвътре, понякога, като снощи например, имам чувството, че коремът ще се разтвори и тя ще излезе с танцова стъпка, голямо ритане отвътре, голямо нещо. Усеща се разликата между нейната задна плацента и предната плацента на брат й ??? Последният вчера дебютира във волейбола, със страх отиде, но след тренировка голям ентусиазъм, дано се задържи така ???
34+6
Тоя софтШел, ако удържи фронта до края, ще го обявя за най-добрата находка от втората ръка, която някога съм набарвала, пролет, лято, есен, зима, бременна, небременна, все си е добре ?
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 02.10.20 12:28.
Останах си сама бременна, все последна значи! ???
Прехвърлих си дневника назад до същото време с Дамян. Учудващо колко съм забравила какво е било към края, а то е било.... същото, ама оплаквала съм се от същите неща като сега, 1:1.
Тая нощ се събудих само веднъж ✌️
Днес пих една (реално половин) бира!
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 03.10.20 15:41.
Нищо за вписване, де, записвахме тонове вчера за първи път, всичко наред. Сънят ми леко се е нормализирал, будя се само веднъж и след малко масаж, заспивам пак, даже вчера се успахме, че алармата не звънна. Иначе другия четвъртък ще си ме прегледа моята доктор и вече ще имам окончателно представа ко правим.
Био така или иначе утре приключвам 36та седмица, така че да задържа до четвъртък за окончателно решение за метода на раждане и да приключваме с този епизод, да идва следващият ?
35+4 (снимката е от сряда)
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 09.10.20 20:09.
В събота бяхме на мач на Колето, като в добрите стари времена. Както казах на сладоледената ББ дружина, Кольо в нападение е нещо, което всеки трябва да види, много красиво и вдъхновяващо, бях забравила какъв ни е тигър ? Разбира се, волейболът е отборна игра и ние се насладихме на цялата порция. Дамко беше особено вдъхновен от това да види как играят мъжете на живо, без изобщо да преувеличавам, защото съм си критична, наблюдаваше се разлика между началния му удар преди и след като видя как играят мъже на живо. Доста начални удари бяха изпълнени вкъщи след мача на чичо Кольо. Не знам колко ще е тоя ентусиазъм, дано е повече и дано ситуацията с короната не го секне, каквото зависи от нас с баща му, за да бъде стимулиран без болни родителски амбиции, го правим.
Няколко много успешни нощи, с по едно ставане. Тази, обаче, беше неприятна, пак дишах през устата, та ставах са овлажнявам лигавицата с физ разтвор, раздвижвах се, полежах по гръб на дивана, събудих Десо да ме размачка. Киселини се появяват по-често.
Не мрънкам, отбелязвам факти, които би било безполезно да си спестявам, безполезно за мен, безполезно за потребителите, които попаднат на тоя дневник.
Време е малкото ми момиче да потегля ?
36+2 (грубо към момента съм +13.5 кила, от 15.09 до днес съм +1.5 кила, имам някакви кривини в меренето, но вече не е кой знае какво)
Слагам си и една снимка от погачата на Дамко с моите любими бб орисници. Ситуацията с короната, за съжаление, ще попречи някои неща тази година да се случат както ги обичаме, в това число рожденият ден на Дамян и потенциалната (да сме живи и здрави!!!) погача на Ягодата.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 12.10.20 10:36.
13.10.20
12:41
Минавам да кажа, че Баци представлява едно симпатично шкембенце, към което има някакви там крака, ръце и не просто някакви там ц*ци. <3
Тя просто е едно ходещо шкембе!!!
<3
13.10.20
12:57
Юпитер, ти ли си?! :o)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 13.10.20 12:58.
казано от Вероника Налбатска на 13.10.20, 12:41:
Минавам да кажа, че Баци представлява едно симпатично шкембенце, към което има някакви там крака, ръце и не просто някакви там ц*ци. <3
Тя просто е едно ходещо шкембе!!!
<3
Въпросът е къде съм ги сложила тия 14 кила ??? Аз бих казала ходещ търбух!
казано от Кольо Пияндето на 13.10.20, 12:57:
Юпитер, ти ли си?! :o)
Не особено подобрената версия 2.0 ???
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 13.10.20 13:30.
14.10.2020г.
Храна: кисело мляко (500г) с две дози протеин (на два пъти), ябълки, компот от ананас, сладолед (70г), марципан (50г), червена чушка със сирене, свинска плешка с ориз, броколи и моркови на пара;
Течности: вода 1.5л, кафе 30мл;
Добавки: рибено масло, витамин д, витамин с, желязо, фолиева киселина;
Прекратих магнезия. В петък ще пусна кръв, ако съм се върнала в границата на хемоглобина (малко беше подминал долната граница, нищо съществено, но все пак решихме да вкарам малко желязо), ще спра и желязото.
П.п. Разлистих си дневника назад и изчетох всичко от целия първи месец след раждането. За пореден път установявам колко смислено е да вписваш цялата информация, изчетох си неволите и как съм се справила с тях, биха били доста полезни на хората, ако вземат да прочетат, като са попаднали в същите ситуации. Браво на мен ? Ще съм си много полезна на себе си за някои неща, за които се чудех ‘’какво правих с това’‘. Ненапразно поддържам дневник 10+ години.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 14.10.20 18:31.
15.05.2020г.
Храна: кроасанче от Йован с ванилов крем и грозде, червена чушка със сирене, кисело мляко с доза протеин, пица;
Течности: по план не по-малко от 1.5л вода, двойно еспресо (Бразилия) в Кофилаб ???;
Добавки: желязо, рибено масло, витамин с, витамин д, фолиева киселина;
Последен преглед при доктор С., окончателно за мен планово секцио няма да има, оттук нататък вече Божа работа, кот доди. Премериха я 2940, аз и друг път съм казвала, че на тия мерки, от опит, не им вярвам, НО, ако това е вярно, първо, обяснява как съм качила кило за месец, второ, ако си дочака термина, ще надмине 3650грамовия си брат ? Но! Всичко е твърде относително и ние изобщо на нищо не се надяваме и не разчитаме, освен да сме здрави.
Надяваме се да родя скоро, за да си подкарам колата, че ми е паднал акумулатора, което си е моя тъпотия, защото я оставих два месеца без да я припаля ? И сега тука комбинации, не стига, че разкарах Кольо безмислено, щото нямаше как да я раздвижи, а сега и баща ми разкарвам да ми даде ток и да я раздвижи той ? Всички се въртят около моя аутобот ?
казано от karfi4ka на 14.10.20, 13:34:
П.п. Разлистих си дневника назад и изчетох всичко от целия първи месец след раждането. За пореден път установявам колко смислено е да вписваш цялата информация, изчетох си неволите и как съм се справила с тях, биха били доста полезни на хората, ако вземат да прочетат, като са попаднали в същите ситуации. Браво на мен ? Ще съм си много полезна на себе си за някои неща, за които се чудех ‘’какво правих с това’‘. Ненапразно поддържам дневник 10+ години.
И аз ще се захвана да ти го разлистя тази вечер. Благодаря, че не си спирала да пишеш в такива важни периоди! ? Надявам се и аз да успея да направя същото с моя дневник, определено е изключително полезно!
Мнението беше редактирано от Теди на 15.10.20 18:13.
16.10.2020г.
Храна: банан, кашкавал, тънка филия домашен пълнозърнест хляб, два бонбона Фереро, ябълки, грозде, кашкавал, спагети от сладък картоф, кюфте, чушки, броколи, моркови, краставица;
Течности: вода 2л;
Добавки: рибено масло, витамин д, витамин с;
Хемоглобинът ми беше паднал с 4 единици под долната граница към 27.08, възстановил се е и сега е в рамките. Желязото ми обаче е нас нормата и затова го спирам, даже не знам защо не послушах Десо и го пих въобще. Кръвните ми изследвания за девети месец са си направо чук. ? Гуд мама.
П.п. Взех си едно миниатюрно секо и си го изпих.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 17.10.20 22:32.
17.10.2020г.
Храна: 250г кисело мляко с банан и доза протеин, марципан (100г), сладолед (100г), сбирщайн от остатъци от снощната вечеря - спагети от сладък картоф, броколи и кюфте смесени на тигана, грозде;
Течности: вода 1л, чай 250мл, газирана вода 500мл;
Добавки: рибено масло, витамин д, витамин ц, фолиева киселина (жал ми е и ще си я допия, макар и без смисъл);
Днес Дамко беше в ужасяващо настроение - целенасочено ни дразнеше, всичко на обратно вършеше, адското тръшкане за какво ли не, в това число за допълнителни зърнени топчета, които му бяха отказани, въобще от няколко месеца има такива прввключвания, като тип пубертетски и наистина е адски гадно, защото съобразяването на правилната балансирана реакция и съчетаването с трудността да запазиш спокойствие, когато ти иде да го смачкаш... понякога в абсурдно. Когато загубя контрол, после толкова много съжалявам, че направо... Та денят беше съчетание от дразнене, поучителни разговори, забавление, гушкане и анализиране на ситуациите и пак в същия ред ? Както и да го погледна, раждането беше най-лесно ? А тепърва започва!
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 17.10.20 22:51.
Винаги съм се придържал към правилото,че повече от една минута поучения....малката гадина губи фокуса.
Деца ли са....нефалимиги)))))
18.10.2020г.
Храна: кисело мляко и скир с доза протеин и банан; омлет от две яйца, кашкавал, сирене, чушки, краставици, 70г сладолед; 4 вафли Ная; свинска плешка, чушки, краставица;
Течности: вода 1л, чай 600мл, сода 330мл;
Добавки: рибено масло, витамин ц, витамин д.
Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 18.10.20 22:41.
19.10.2020г.
Храна: скир с кисело мляко и доза протеин; кроасан с шоколад; три хапки (тип миниатюрен бургер) със сирене, магданоз и сусам; една вафла Ная; свинска плешка, моркови, чушки; грозде;
Течности: вода 1л, две капучино, 1 тоник;
Добавки: рибено масло, витамин с, витамин д;
Движение: доста, ама съм без часовник;
От днес официално съм в режим “ходи колкото можеш повече’‘. Бях на предпоследна консултация, като следващата е на 2.11, като се надявам изобщо да не стигам до нея.