03.08.04
10:02
на 16 год съм, 180см, 75кг, тренирам от 5-6 месеца.
ето ми я тренировката:
понеделник: вдигане на дъмбели за бицепс - 4*8; скотово за бицепс - 4*8; вдигане на дъмбели с китка завъртяна на 90 градуса за бицепс (казаха ми, че е за външната част на бисепса, вярно ли е?) - 3*8; лежанка - 4*6, крива лежанка - 4*6; оня уред за гърди, дето се седя и ръцете се събират пред гърдите - 4*8;
коремни преси - 3 упражнения, всяко упражнение 3*30
сряда: двата скрипеца - 4*10, дърпане на дъмбел за перки (май чук се казваше) - 4*8, 3 упражнения за трицепс - 4*8 (предложете ми някакви упражнения за трицепс)
коремни преси - 3 упражнения, всяко упражнение 3*30
петък: 3 упражнения за рамо (не знам как се казват) - 4*8,
вдигане на дъмбели и щанга с изпънати ръце (за трапец) - 4*10 (предложете други упражнения за трапец), искам да правя и за предмишница, но пак не знам какви упражнения
и накрая пак коремните преси.
събота и неделя - почивка
Добра си ти е тренировката.
Само, че прави гърдите преди бицепса, предполагам така правиш де, незнам защо си го написал обратното.
За трицепс прави: скрипец - 3х10, бутане на щанга от лег с тесен хват 3х10,8,6, вдигане на дъмбел с 2 ръце зад врат (добре е да е от седеж) 3х10-12. Тези 3 серии са работни преди тях прави по 1-2 загряващи. Мисля, че и на другите упражнения по 3 работни серии ти стигат.
Хубаво е в деня на рамото да правиш и крака, те са ти половината от тялото не ги подценявай! За трапец упражненията са ти достатъчни.
Предмишница: сгъване на китките с щанга в подхват и надхват.
03.08.04
17:55
Само, че прави гърдите преди бицепса>> защо?
имам няколко въпроса:
1.коя лежанка е за горната и коя за долната част на гърдите?
2.кои упражнения са за долната, средната и горната част на корема?
3.сигурен ли си, че тези 2 упражнения ми стигат за трапеца?
4.ако в петък правя рамо, трапец, крака, предмишница и корем няма ли да се преуморя??
03.08.04
18:07
Гърдите са голяма мускулна група затова се правят преди бицепса, която е малка.
1.Лежанка с положителен наклон (около 30 градуса) е за горната, с отрицателен (-30) е за долната.
2.Амм тожа за корема е дулго и широко, мисля че го имапе някъде по другите теми, но ако не го намериш кажи и ще ти напиша примерни упражнения за различните части.
3.Аз лично правя по 1 упражнение за трапец при това през седмица, доколоко знам тожа е наи-бързо разтящия мускул, затова не се притеснявай :)
4.Ами ами то.... предмишницата и трапеца заедно не се равняват и на тренировката и за 1 друга мускулна група (поне според мен де) .Тъй че не мисля че ще ти е много.... пробвай и виж най-добре :)
03.08.04
22:36
а какви упражнения ще ми препоръчате за трапец?
бтв. търсех темата за корема, но ми изкара много и общо взето нищо съществено не намерих :roll:
05.08.04
13:03
ае може да правиш рамото с трапеца а предмишниците да ги преместиш да кажем с нещо друго ! а за трапец споко 2 упражнения са идеално повечето хора правят по 1 - 2 е да кажем джей кътъл прави 3 мисля но все пак ти не си той :) хаха не ве той е професионалист и за това ако някаде си чел по списания да правиш повече упражнения за трапец не го прави много ще ти дойде 2 са си идеално!
За корема повдигане краката-долна част.Преси римско столче-горна и средна или крьнчове.Най-добро е повдигане краката от вис.По принцип с всички тези упр.товариш целия мускул.Според мене най-добрия вариант е пьрво повдигане на краката,след това крьнчове и после преси с усукване.Ако може да ги правиш едно след друго без почивка 3-4 пьти е супер.Няма да се претовариш споко :wink:
06.08.04
10:10
какво означава римско столче, крьнчове, преси с усукване.
аз правя 3 упражнения за корема, като първо правя едното, после 10 сек почивка и второто, пак 10сек почивка и третото. така правя по 4 серии...