Преяждане вечер

Здравейте! Аз съм момиче на 18 години и проблема ми е следния:  Искам да се храня здравословно, знам какво трябва да ям,но това се случва само до вечерта... През целия ден се храня добре,но вечерта (абсолютно всяка вечер) преяждам. И то със сладко или солети,гризки... само боклуци.
Знам,че ако не си се хранил през деня добре,си гладен вечерта,но това при мен не е така. Храня се през деня добре,следя калории,но това само до вечерта. След вечеря не съм гладна,ноо....
По принцип доскоро удържах нещата, обаче след празниците се отпуснах и ми е много трудно сега. Висока съм 157см и в момента тежа 51кг. Тренирам лека атлетика и се поддържах на 46-47 кг, но сега ми е много трудно да ги сваля тези килограми,опитам се,но съм изгубила мотивация поради това преяждане...
Какво бихте ме посъветвали?

02.11.20
18:58

Здравей, мила! Като по- голяма от теб и преминала през множество диети за отслабване, като след последната развих хран. разстройство, ще те посъветвам като приятел да потърсиш помощ от психолог, с който да обсъдиш проблема с нощното преяждане. Минала съм през всички форми на хран. зависимост и продължавам да се боря с нея и това, което чета от теб ме навежда на мисълта, че ти трябва проф. помощ. Важното е да хванеш проблема в зародиш и да работиш над него. Повярвай ми, зад това преяждане късно вечер с вредна храна, се крият много тежки чувства и емоции, с които трябва да се справиш по друг начин, но не и чрез храната. Не съм лекар, за да ти поставям диагнози, но мога да извлека от личния си опит и да помогна на някой, който не се е сблъсквал досега с това. ??❤️

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1