07.03.20
15:31
Привет, форумци!
Радвам се пак да се завърна!
Не съм спирала да тренирам и да се храня с готвена храна(тоест почти 2 години), НО в личен и проф.план ми се насъбра напрежение и малко изпуснах формата(няма да се оправдавам!). Също така последните месеци с тренировките съм нецеленасочена, без план, с 1-2-3 тренировки седмично в залата. Усещам се, че поне от 6 месеца не съм прогресирала силово и съм на почти еднакви тежести и повтроения.
На този етап целите са ми:
Да съставя план за тренировки 3 пъти седмично + дневна активност ходене поне 5 км.(отиване и връщане до офиса са точно толкова).
Да смъкна 4-5 кг. В момента съм 66 кг, 165 см.(все още). Съответно пролетта и лятото ще се чувствам по-добре с по-малки обиколки.
Още не знам какво да правя, затова ще почета по темите и ще си пиша решенията.
Ето малко тялов ъпдейт. Чувствам се идеално в кожата си! Просто ми трябва малко цел.
Темата беше редактирана от Radost на 07.03.20 15:33.
08.03.20
10:01
Честит 8 март!
Замотах се и седмица боря вирус или грип, но му се вижда краят!
Дадох си почивка 2 седмици и дообмисляне. В интерес на истината нямах сили и навън да излизам, така че това е.
Ето равносметката и малко да се мотивирам, като си гледам предишните снимки. Винаги са ме мотивирали преди/след снимки.
Та гоня едни 5 кила да сваля, да изчистя мазнинки и да си продължа тренировките.
Мнението беше редактирано от Radost на 12.03.20 00:26.
Отчайващо, че не съм писала от Март.
Националната ситуация ми влияе зле. Минахме вируса вкъщи(ако може да се говори за минаване и имунитет). Децата вкъщи, направо чудничко.
Може да се каже, че започвам отначало: Качила съм 1-2 кг., не съм доволна от мотивацията ми за хранене и тренировки. Не съм спирала повече от седмица тренировки, но желанието ми е .....
Започвам да чета форума за мотивация.
Така и така съм на домашни тренировки, да напиша с какво разполагам и ще целя 4 тренировки за седмицата. Аз време си имам, но дете като ми е на главата и издивявам!!
Някой, ако иска да даде акъл за сплит или цяло тяло, не че не знам какво да правя, но нещо нямам желание. Надявам се да го намеря с четенето на форума.
Пудовка 8 кг
2 гири(+1 ще дойде) - разглобяеми между 4 и 15 кг.
Дълъг лост 12 кг с тежести 2, 5 и 10 кг
Гири 4 кг.(за странично рамо са чудесни)
Тежести за крака 2 х 2 кг.
Ластици няколко вида
В седмицата едвам докарвам 2-3 тренировки.Много се надявам да ми дойде музата!
Все пак ще пиша тренировките вкъщи.
Тази седмица явно 2(освен ако седмицата няма 10 дни):
Тренировка 1, 4 серии:
Глутеус мост с 12 кг гира х 20 повт
Ритници с 2 кг тежести на крака 2 х 20 повт
Плие клек 12 кг х 15 повт
Румънкса 2х8 кг до отказ
Колело с 2 кг тежести на крака х 20 повт
Тренировка 2, 3 серии - това е от краднато от дневника на Деница с модификации. Гледам да не разглабям гирите в рамките на 1 тренировка.
Едностранно гребане - 12 кг., 12-14 повт
Арнолд прес - 2 х 6 кг, 10-12 повт
Странично рамо - 2 х 4 кг, 12-14
Кик бек 2 х 6 кг, 12-14
Екстензия над глава за трицепс 12 кг х 12-14 повт
Странични напади без тежести до отказ
Колело без тежести х 45
Малко съм смъкнала тежестите, засега ще са повече повторения, докато не усетя подобряване в силите и формата.
С оглед на пътуването по Коледа и че фитнесите са затворени в страната, съм доста предубедена какво желание ще имам за тренивка в стая другата седмица.
Много ми е тъжно, че залите са затворени. Надявах се малко да живна в атмосферата сред хора....
Мнението беше редактирано от Radost на 20.12.20 12:25.
От началото на годината ще направя нов дневник - 2021.
Сега съм на вълна смутита - знам, че са въглехидрати, но имам нужда от нещо непреработено. С мотивацията все още съм зле,но поне ходя всеки ден, някакво движение 6-7 км.
Кажете за смутита какво мислите. Чудя се дали да добавя някоя “супер съставка”, преди години като правих така не ми даваше повече сили....А доста се наливах със супер храни, знам ли. Поне за пресните има някакъв смисъл.
Мнението беше редактирано от Radost на 23.12.20 16:48.
Запалих се пак по смутатата, ще опитам веднъж седмично някакво разтоварване с тях, не мисля, че ще докарам повече от 1000 кал.дневен прием, а с обема едва ли ще съм гладна.
Тази седмица 2 тренировки пак. Леко полека пооформям домашна програма. Най-трудно е стартирането на самата тренировка, както е известно :)
Така завършвам годината - догодина в по-добра форма! :) И да се види разлика от дрехи и пози в един и същи ден.
Затварям този дневник и ще си направя нов за 2021г.
Мнението беше редактирано от Radost на 28.12.20 00:24.
Последна тренировка за годината и първа за седмицата :)
Още ми е демотивиращо, но поне навън е 15 градуса и е добре за раздвижване. Имам лек напредък със смутитата - заместват ми нуждата от пакетиран десерт(засега). Останалата храна ми е добре.
Тези дни направих среднощен маратон с този чудесен сериал, горещо препоръчвам:
Queen’s Gambit
Моят любим за 2020 г.обаче е Zero, zero, zero.
А този не е лош, щом е римейк значи историята е добра:
Your Honor
И обобщение 34 прочетени книги - личен рекорд за година.
Good reads профил
Стига обобщения. Нямам търпение да започна новата година по-положително от тази.
Мнението беше редактирано от Radost на 31.12.20 01:04.