Както ми каза Хедра миналата седмица, както ми повтаря и Дарина откак сън родила, и нещо, което аз много добре знам, но на себе си понякога не можем да повлияем, всяко притеснение блокира потичането на кърмата. Притеснила си се, затова и не е писнало нищо. Когато бях в тази ситуация миналата седмица, се опитвах да си затварям очите и да отпускам тялото, и след няколко секунди чувах сукането (преди това нервничене и празно дърпане), което пък ме отпускаше повече и всичко се нормалаизира.
Имам същия случай с Дамян - бях при приятелка и тя нещо сравни децата ни, аз се притесних, че не е наддал достатъчно и че не е ял, щото не съм го кърмила достатъчно, някакъв филм беше, до вечерта имах ревящо дете, което не можех да накърмя, щото се бях блокирала. Постепенно успях да надвия и да се успокоя и тя потече. За съжаление много играят хормоните тук и всичко е взаимно зависимо.
Просто спокойно, всичко ще се нормалаизира, важното е, че Матей яде. В горната ситуация с Дамян, го храних с лъжичка, защото той също плюваше всякакви шишета.
П.п. Не смея да давам съвети, защото миналите две седмици аз, въпреки знанията и опита си, дори и мизерни да са в нечии очи, имах нужда постоянно да питам за някакви неща, в това число кърмене.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 01.12.20 21:16.
Благодаря, Карфи! Права си напълно, но наистина е много трудно да си овладяваш емоциите така.. особено с гладно бебче насреща, което разчита на теб. ? Иначе снощи четох, че дори запушването също се получава от стрес и има връзка с хормоните. Точно последните два дни бях под стрес и напрежение покрай други неща, от там пък не успявах да спя вечер и така веднага се отрази. Радвам се и аз, че успях да се успокоя и се нормализираха нещата. Днес се наспах до по-късно, излязох да се разведря и веднага отшумяха и двата проблема. Стоенето вкъщи и еднообразието също доста допринасят за всичко това, поне при мен. Но винаги знам, че ще се наредят нещата..има си и такива дни. ??♀️ Кърменето определено не е едно от лесните неща, но за сметка на това няма друго такова чувство на близост. ❤️❤️❤️
Мнението беше редактирано от Теди на 01.12.20 22:55.
01/12
44кг.
Сън -Събуждане в 7:30 и 10:30ч.
Витамини - Омега 3, вит.Д, Лецитин
Движение - Разходка ☀️
Храна:
Кафе с мляко без лактоза 1,5%
- Кисело мляко с овесени трици, овесено барче, орехи, мед, канела, печена тиква и 2 фурми
- Парче безглутенова торта с боровинки
Чай женска енергия
- Сладки картофки с мащерка на фурна, 1/2 авокадо, хумус и салата моркови
- Солети от лимец и малко червено вино
—————————————————-
Размисли и страсти:
* Както вече споменах в отговор на Карфичка днес съм много по-добре! Наспах се, успокоих се, разходих се и така. Пристигна му зимния космонавт и вече спокойно мога да го изкарвам за по половин-един час и на такова време. ☺️
* Не издържах вече и си взех червено винце.. ? Търсих инфо по темата с кърменето и навсякъде мненията бяха, че по мъничко след вечерното кърмене не е проблем. Откакто бебчо започна да спи по цяла нощ (съотвено няма хранене за тези 7 часа и половина) ми се искаше да си взема, но изчаквах да затвърди със сигурност съня.
Мнението беше редактирано от Теди на 01.12.20 23:12.
02.12.20
15:00
Ауууу, искам като твоята чаша лисица. От къде е?
Откакта работих с Хедра онлайн (1 път видео разговор и после 1 път чат, след като й пратих отчет на свършената работа по нейни предписания), което беше август месец, не съм имала повече проблеми и не съм ползвала помпа.
Все още действам така, както тя ми каза.
Така че наистина, според мен, е достатъчно ефективна и онлайн.
Успех, дано бързо да го решиш това със запушването
Благодаря, Рони! Днес ѝ звънях, но не ми вдигна нито върна обаждане.. ще пробвам утре пак. Запушения канал го отпуших , но се вкарах в друг проблем покрай това. Тъй като беше адски запушено и подуто трябваше цял ден и нощ да цедя и да давам на бебчо да суче ии така май се стимулира повече. Сега не е запушен, но тази гърда се пълни много повече от другата и все нея трябва да давам (ама така пък другата се препълва). Абе манджа с грозде стана. ? Ще звъня пак.
Чашата е уникална, но за жалост е от Америка и не съм срещала тук такива да те насоча. Специално си я вмъкнах в багажа в който нямаше никакво място за сметка на чифт обувки. ?
Мнението беше редактирано от Теди на 02.12.20 19:59.
02.12.20
20:27
Ако не вдига, пусни и съобщение във вайбър с кратко описание на казуса ти и молба да се уговорите за консултация.
Аз така бях направила и върна.
Наистина понякога е трудно да се свърже човек с нея.
Имай предвид, че едната гърда (при повечето жени - дясната), винаги се пълни повече.
Което не прави проблема със запушването по-приятен, и не отменя консултацията със специалист.
Цеденето и честото сукане стимулират производството, всеки стимул е заявка за храна ? Всяко оставяне на гърдите препълнени за дълго време е заявка, че тая кърма е ненужна, но, за да се регулира, си трябва оперативно време и, според мен, схема на човек, който ги разбира нещата. Затова специалист.
02/12
Сън -Събуждане в 6:30 и 10:30ч.
Движение - Разходка ☀️
Храна:
- Кисело мляко с овесени трици, овесено барче, орехи, мед, канела, печена тиква и 2 фурми
- Два безглут. сандвича с кашкавал на грила, печени сладки картофки, 1/2 авокадо и салата моркови
- Солети от лимец
- Мандарина, овесено барче
Чай женска енергия
—————————————————
Днес си бях вкъщи половината ден да чакам евентуално свързване с Хедра, но като видях, че няма да е към 16ч. излязохме. Успях да хвана малко слънце и се разведрих от болките и цялата ситуация, свърших доста неща и вкъщи. Бебчо беше така добър да спи през голяма част от деня и си наваксах някои неща.
Утре ще складирам дрехите от скрина му и ще ги замествам с новите които пристигнаха.. това им беше, 2 месеца и всичко му е малко. Реално всичко му беше голямо в началото и за това толкова издържа, иначе ако му бяха точки тогава за месец щяха да са за смяна. Много бързо расте. ?
Мнението беше редактирано от Теди на 03.12.20 00:43.
03/12
Днес Матей става на 2 месеца и вуйна ми роди братовчедче. ❤️ Да са здрави всички дечица! ?
Сън -Събуждане в 6:30 и 10:30ч.
Движение - Без разходка за мен, таткото изведе малкия докато му оправя гардероба
Храна:
- Кисело мляко с овесени трици, овесено барче, орехи, мед, канела и банан
- Безглут. сандвич с фъстъчен тахан и сладко, мандаринка
- 4 оризовки + 1/2 авокадо, сладки картофки на фурна, хумус, салата моркови
Чай женска енергия
—————————————————-
В крайна сметка писах на Хедра на вайбър обяснявайки накратко проблема. От препълнените гърди бебчо започна направо да се дави от стуята и цял ден се отказваше да суче точно след 1-2мин. ??♀️
Тя ми отговори след няколко часа, че ще ми помогне, но ми прати сайта си да следя кога ще има свободен час за консултация. Такъв няма нито един до другият Четвъртък, а за след това графикът ще излезе в Сряда вечерта. Някак си ще изчакам до тогава и се надявам да успея да си запиша час за възможно най-скоро.
Мнението беше редактирано от Теди на 03.12.20 23:26.
04/12
Сън -Събуждане в 5:30ми 7:30ч
Движение - Без разходка
Храна:
- Топла овесена каша с мед, канела, орехи, банан и 2 фурми
- Овесено барче, банан, фъстъчен тахан
- Два безглут. сандвича с кашкавал на грил, 1/2 авокадо, настърганп цвелко + зехтин и лимон
Чай женска енергия
Да се разпиша за вчера..
05/12
Сън -Събуждане в 8 и 10:30ч.
Детето надмина себе си като спа 8 часа непробудно ?
Движение - Разходка
Храна:
- Кисело мляко с овесени трици, мед, канела, овесено барче, орехи и банан
- 3 парченца кекс с оризово брашно
Чай женска енергия
- Картофена крем супа с куркума; Салата моркови, няколко оризовки
——————————————
Днес и аз надминах себе си като успях да преглътна страха си да не съм до бебето и да го оставя за малко на баба му. Не бих казала, че си починах особено защото постоянно го мислих, но опеределено подейства освежаващо. Максимума ми беше 1 час. ? На баща му нямам проблем да го оставям за часове, ама друго си е ние двамата да прекараме време навън без бебето. Та през това време ходихме да си избираме коледно дръвче в саксия, което имам амбициите да успея да отгледам за няколко годинки. ❤️
Относно кърменето мисля, че започват да се нареждат нещата. Както споменах Хедра ми каза, че чак след седмица ще мога тепърва да си запиша час (и то ако успея да хвана свободен). Обаче аз бях започнала да влизам в още по-затворен кръг с цеденето и наистина трябваше да направя нещо на момента. Рискувах да направя ново запушване и пак да мина през ужасни болки но.. спрях да се цедя напълно. Откакто родих се цедя по малко веднъж на ден след баня, явно е било достатъчно за да стимулира повече кърма. Замислих се над това което каза Карфичка, че гърдите когато са пълни е сигнал да спрат производството, а аз все се стараех да ги изпразвам максималко за да ми е леко.
Спрях да цедя и започнах да давам на бебчо и от двете гърди колкото да ме облекчава, а не да изсуква цялото количество от едната и другата да ме боли часове после. Първият ден беше малко неприятно, ни бързо се регулира. Факта, че той спи по 7 часа всяка нощ и не ми се налага цедене показва, че нещата не са толкова зле.
Та така някак успях да закрепя положението в момента докато Хедра се включи.
Мнението беше редактирано от Теди на 06.12.20 08:49.
06/12
Сън -Събуждане в 8 и 10:30ч.
Витамини - вит.Д, Лецитин
Движение - Без разходка
Храна:
- Кисело мляко с овесени трици, мед, канела, овесено барче, орехи и банан
- 3 парченца кекс с оризово брашно; Чай женска енергия
- Пуканки
- Оризовки
- Картофена крем супа с куркума + настърган кашкавал; Салата моркови
07/12
Сън -Събуждане в 6:30 и 10:00ч.
Витамини - вит.Д, Лецитин
Движение - Разходка
Храна:
- Банан, две парченца оризов кекс
- Кисело мляко с овесени трици, овесено барче, мед, канела, банан и 2 фурми
- Два сандвича с кашкавал на грил, 1/2 авокадо, салата моркови
- Печена тиква, горещ шоколад
Чай женска енергия
———————————————-
Днес бяхме на консултация, малчо вече е 5,500кг. Радвам се, че качва добре на фона на това колко спи. Сериозно си мислех, че ще ми се скара за това,че го оставям да спи по 8 часа вечер без да яде. И да беше пак нямаше да си будя детето.. ама се радвам, че сме на едно мнение. Общо взето каза да си продължавам както до сега и да се водя по него.
Биха му две ваксиники наведнъж и е доста поспалив и мрънкащ. Надявам се да е добре, миличкия.❤️
Иначе с кърмата всичко продължава да е наред без капка цедене. Няма болки, препълвания, мокри блузи и чаршафи.. чак не мога да повярвам. Идва ми да я хвърля тази помпа и дано повече не ми се налага да виждам такава. ?
Мнението беше редактирано от Теди на 07.12.20 22:47.
Как няма да е мрънка - две ваксини са 10 болести. Защо наведнъж даде да ги слагат?
казано от Margi на 07.12.20, 22:58:
Как няма да е мрънка - две ваксини са 10 болести. Защо наведнъж даде да ги слагат?
Що,ако са за 50 болести повече ли ще мрънка?
казано от Margi на 07.12.20, 22:58:
Защото тя е лекар с над 20 годишна практика, а аз имам дете от 2 месеца.
Не знам дали въобще може да става дума да си сравнявам знанията с педиатъра.. но най-малкото се предполага, че знае какво прави и се доверявам.
Иначе на всички близки около мен им ги бият по 2 и не съм чула да има проблем. Имам само една позната която ги раздели и детенцето пак стигна 39 температура. ??♀️ В имуназиционния календар се слагат по 2 на веднъж. Щом е вдиганал температура, и по отделно да бяха сложени, пак щеше да има същата реакция.
Ама това е малко като темата За или Против ваксините, не мисля че има смисъл да се захващаме за такива неща тук.
Мнението беше редактирано от Теди на 07.12.20 23:39.
Коментирах, защото пишеш, че си сложила две ваксини, и се надяваш всичко да е ок - ако не си била сигурна, е можело просто да отложиш едната.
Далеч съм от мисълта за спорове по темата - всеки сам носи отговорността за решенията си и да, всяко дете може да реагира различно.
Разбирам, Марги. Питала си ме защо съм дала да слагат две и за това отговорих защо. И една да беше пак щях да пиша, че се надявам да е добре. В смисъл надявам се реакциите да не стигат крайности.. а реакция почти винаги има. ?
Мнението беше редактирано от Теди на 08.12.20 01:22.
Значи детето си е добре след ваксинките, но аз лепнах някакъв стомашен вирус явно. ??♀️ От 19ч. До 01ч. снощи повръщах през 10 минути всико, което имах в стомаха си. От тогава насам пък повръщам всяка течност, която се опитам да пия за да не се обезводня. Компот, чай, вода с мед, чиста вода.. нищо не се задържа в мен повече от час. Позната фармацефтка ми каза капки против повръщане, които се съчетават с кърменето и веднага ги взехме ама явно не ми помагат много. Личния по телефона каза чай мента на малки глътки.. и това не става. Престои да пробвам натриев цитрат и вода с лимони да видим. Няма да разправям какъв ужас е кърменето в такъв момент. ? Та сега с това ще се боря, направо се пречистих. Ако има някой минал през нещо такова приемам идеи? ??
Мнението беше редактирано от Теди на 09.12.20 07:55.
09.12.20
11:31
казано от Теди на 09.12.20, 07:50:
Значи детето си е добре след ваксинките, но аз лепнах някакъв стомашен вирус явно. ??♀️ От 19ч. До 01ч. снощи повръщах през 10 минути всико, което имах в стомаха си. От тогава насам пък повръщам всяка течност, която се опитам да пия за да не се обезводня. Компот, чай, вода с мед, чиста вода.. нищо не се задържа в мен повече от час. Позната фармацефтка ми каза капки против повръщане, които се съчетават с кърменето и веднага ги взехме ама явно не ми помагат много. Личния по телефона каза чай мента на малки глътки.. и това не става. Престои да пробвам натриев цитрат и вода с лимони да видим. Няма да разправям какъв ужас е кърменето в такъв момент. ? Та сега с това ще се боря, направо се пречистих. Ако има някой минал през нещо такова приемам идеи? ??
Оризова вода и хидратин алфа са ме спасявали мен.
09.12.20
11:32
+1 за оризовата вода, независимо от кой край се чистиш. :)
Както казах бях с някакъв вирус и не съм яла почти нищо. Във Вторник бях закусвала само и откакто ме започна повръщането не съм яла нищо, вчера успях да хапна пакет лимецови солети и един банан. Пих чайчета на малки глътки и така. Днес вече съм много по-добре, само трябва да си върна малко силата.. два дни без храна и постоянно кърмене направо ме изцедиха до край.
Най-хубавото е, че успях да спя многоо и май това ми помогна до голяма степен.
—————————————————
10/12
Сън -Събуждане в 5:30 и 9ч
Витамини - Омега 3 + вит. Б, вит.Д, Цетебе
Движение - Без разходка
Храна:
Кафе със сметана
- 1/2 кофичка кисело мляко с няколко овесени бисквити
- Банан
- Варени картофи намачкани с масълце
Ментов чай
* Ако малчо ме държи до късно ще хапна още един банан
Размисли и страсти:
Ядосана съм.. меко казано. От утре връщат мъжо да работи в офиса. До сега 6 месеца си беше от вкъщи и уж щеше да е така до Март минимум. Сега са решили, че ще върнат в офисите една част от хората. Просто не знам как решиха, че е добра идея да върнат човек с малко бебе у тях точно в разгара на пандемия. Оставяме настрана, че вече няма да имам помощ през деня, но сега ще се и притеснявам, че ще се прибира от офис с не знам си колко човека. ??♀️
Майка ми пък работи в банка където също цял ден е препълнено с всякакви хора, не може да идва в почивката си от там.
Иначе фитнесите и ресторантите затворени, ама магазините и банките са фуул. Че и хора по офисите тръгнаха да връщат.
Нямам думи. Колкото и да се опитвам не мога да разбера логиката на тези мерки.
Мнението беше редактирано от Теди на 10.12.20 20:50.
11/12
Сън - Легнах в 3ч и ставах през 2 часа
Витамини - Омега 3 + вит. Б, вит.Д, Цетебе, Лецитин
Движение - Разходка ☀️
Храна:
Кафе със сметана
- 1/2 кофичка кисело мляко с няколко овесени бисквити
- Банан
- Два безглут. сандвича с кашкавал на грил, Салата моркови
- Банан, мандарина
Чай женска енергия
———————————————-
Имах доста тежка седмица.. много неща се случиха покрай мен, на мен и тн. Най-вероятно от всичкия стрес през последните дни отново съм със запушен канал. Малчо пак се изнервя, не суче ефективно. От там идва и разпокъсания му сън.
При Хедра не успях да се вредя и тази седмица.. в момента в който си пусна графика след малко всичко беше фуул. Но честно казано имам толкова неща на главата в момента, че запушения канал даже не го забелязвам. И това ще мине.
Ето една усмивка, защото въпреки всичко си имам най-сладкото малко човече да ме усмихва. ❤️
Мнението беше редактирано от Теди на 12.12.20 06:47.
12/12
Сън - Събуждане в 6 и 8ч.
Движение - Разходка ☀️
Храна:
Кафе със сметана
- Кисело мляко с трици, овесено барче, мед, канела, 1/2 банан и 2 фурми
- Безглут. сандвич с кашкавал на грил, 1/2 авокадо, малко сирене и салата моркови
- Печена тиква, шепа орехи
- Мандарина, Червено вино
———————————————
Днес малчо вече е доста по-добре и успяваше да поспива. Още снощи си направи пълните 7 часа нощен сън и аз презаредих малко.
Бяхме на Коледна фотосесия и жената беше изумена колко много си вдига главата и по колко време стои по корем. Нали е ББ-тийм бебе, здравеняк.?? По принцип не беше навита много да снима толкова малко бебе и каза , че ще е главно семейна фотосесия на нас двмата докато го държим.. но като видя какъв е активен успя да му направи супер сладки кадри. ? Нямам търпение да ги получим, но за жалост ще е чак към средата на Януари. И все пак ще е красив спомен.
П.С. Забравих да спомена, че вече съм 42 кила и най-малките дънки ми хлопат. Никак не се харесвам чак така, броят ми се ребра и кокали. Реално вече съм свалила 16кг от бременността, а бях качила 14-15 и не исках да ги свалям всичките. Трябва да измисля нещо поне за стягане, защото наистина съм като на онези снимки които сравняват дупето на кльощава жена с тази, която посещава фитнес.
Мнението беше редактирано от Теди на 13.12.20 00:50.
13/12
Сън - Събуждане в 7:30 и 9ч.
Движение - Без разходка
Храна:
Кафе със сметана
- Кисело мляко + овесено барче, мед и печена тиква
- Банан
- Парченце и половина тиквеник с оризови кори; мандарина, 1/2 чаша студен чай
- Омлет със сирене и кашкавал; Задушен спанак, 1/2 авокадо, хумус
- Парченце тиквеник; Чай
———————————————-
* Не помня дали споменах, че косата ми пада.. ама е направо плачевно. Доколкото знам май нищо не помага за косопада след раждането.
* От известно време не спя добре. Не е заради бебето, то си спи, аз се въртя по цяла нощ. Ако се разбудя от нещо отново ми отнемя поне 1-2 часа да заспя.
Мнението беше редактирано от Теди на 13.12.20 23:45.
14/12
Сън - Събуждане в 6 и 9ч.
Движение - Без разходка
Храна:
Кафе със сметана
- Парче тиквеник, печена тиква
- Кисело мляко с трици, овесено барче, мед, канела и тиква
- Оризовки със сладко и сирене и още няколко без нищо
- Банан, мандарина, овесено барче
Горещ шоколад
———————————————
Едно коледно бебече за настроение. ❤️❤️❤️
Майка му за жалост хич не е в Коледно настроение.. мисля, че ако още малко издържа психически на запушванията, буците, локвите кърма в леглото ми и болките трябва да взема медал за търпение.
Мнението беше редактирано от Теди на 14.12.20 23:36.
Теди,това с косопада е нормално следствие от преминалата вече бременност. Ще се нормализират нещата и с това ,както и с теглото ти.
Мен малко ме притеснява това,че пишеш за бучки,с консултант по кърмене успя ли да се свържеш и те ли те насочиха да пиеш лецитин? Човечето кърмиш ли го или идеята ти е да спираш?
Даа, знам Веси. ? Само го споменавам ама съм наясно, че е нормално това с косопада.. за жалост. Добре, че имам гъста коса хаха. Тайно се надявах да ме подмине. ?
С Хедра се свързах преди седмица и все още се опитвам да си запазя час. Писах ѝ за проблема и тя ми прати онлайн платформа да следя за часове.. всички се запълват много бързо и чакам да хвана момент в който ще има някои отпаднал.
Въпреки, че сега тази последната буца която не се маха никак.. май трябва на лекар да ходя щом трети ден няма подобрение. Поне така са ми казвали да не чакам повече от три дни, а до сега все съм оправяла нещата бързо. Днес пак ще пробвам. ?
Мнението беше редактирано от Теди на 15.12.20 10:22.
Косопадът си е част от обновяването на организма ❤️ Не знам защо и двете с Вероника се надявайте да ви подмине ???
Както ти писах и лично, свържи се с консултант по кърмене, независимо дали Хедра, Ася Демирева или друг, произволен, от асоциацията. Матей е голямо момче вече, мина доста време. Много време се въртиш в кръга, без някакви ефективни действия под насока на специалист. Наистина, ако нещата изглеждат точно както ги описваш, имаш нужда някой да ти даде компетентен съвет как точно да процедираш, а не да се луташ и да влизаш от кръв в кръг.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 15.12.20 11:32.
И аз не знам защо се надявах да ме подмине косопада.. ама имах надежда. ?
Така е, Карфи. И с Ася съм опитвала да се свържа в началото - без успех. Ходила съм в Селена при консултантите по кърмене и всеки ми каза различно, едната даже влоши нещата.. после друга ги закрепи малко. Това беше на втория ден след изписването ми и от тогава си казах, че консултант ще търся само доказано добър каквото са Ася и Хедра. Търсих Ася, но както казах нито ми вдигаше, нито върна обаждане. После имаше някакво затишие и реших да дам време на организма ми да се напасне.. това време изтече като Матей навърши 2 месеца и започнаха въпросните запушвания и буци, преди това имах само много пълни гърди. Та тогава потърсих Хедра вече, както споменах още чакам да хвана час. Много се надявам да е скоро, защото прогресивно се влошава сякаш.. Не искам случайни консултанти, било то доброволци или платени. Иначе много лесно мога да отида пак до Селена където има такива. Просто като слушам разликата между тях и Хедра е светлинни години, а както каза Ася в една от лекциите си наскоро - това да имаш запушвания и повече кърма е много по-сложен проблем от това да нямаш такава.
Мнението беше редактирано от Теди на 15.12.20 15:52.
15/12
Сън - Събуждане в 4 и 11ч.
Движение - Основно чистене на целия апартамент ?
Храна:
Кафе със сметана
- Кисело мляко с овес, мед, канела, овесено барче, банан и 2 фурми
- Два безглут. сандвича с кашкавал на грил, 1/2 авокадо, салата моркови
Студен чай
- Флапджак карамел; Банан и мандарина
Чай женска енергия
———————————————-
Дребния спа 12 часа с едно кратко 15мин. събуждане точно по средата на 6тия час да суче. Рай. ? Много добре успях да си почина и това доведе до нормализиране на запушването, до средата на деня най-после се справих с буцата. Майка ми взе Матей на разходка в обедната си почивка и започнах да чистя, той после спа още и си довърших всичко. Обичам такива продуктивни дни, стоенето на едно място направо ме побърква.
Мнението беше редактирано от Теди на 16.12.20 00:09.
Както каза Хедра пък, няма сложен и по-малко сложен проблем, щом за някого представлява проблем, проблемът е достатъчно сложен ?
Като цяло сравнението ми се струва странно, както странно ми се струва това да се каже, че да нямаш с какво да си храниш детето е по-малко сложен проблем. Но както и да е.
Като цяло за мен лично най-важно е да се действа веднага, а не да се чака. Независимо от проблема. Чакането прави и от простите проблеми сложни такива. Независимо дали има много кърма или няма такава.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 15.12.20 22:39.
Не знам Карфи, не разбирам аз.
Според мен това което иска да каже не е кое е по-зле като проблем, а с кое се работи по-лесно. Каза, че предпочита да работи със 100 жени с намалена лактация отколкото с 1 жена, която има кърма в повече. (Мерси ?)
В единият случай е кофти защото не можеш да си нахраниш детето, в другият си с 24 часово неразположение и болки + като си храниш детето виждаш как то се дави и повръща от силната струя. Това което тя казва е, че е по-лесно да стимулираш производство на кърма отколко да спреш свърхпроизводството и проблемите свързани с него. Абе.. нито един от вариантите не е приятен и не пожелавам да се случва.
Мнението беше редактирано от Теди на 15.12.20 22:42.
16/12
Сън - Събуждане в 10ч.
Движение - Без разходка
Храна:
Кафе със сметана
- Кисело мляко с овесени трици, мед, канела, овесено барче, банан и 2 фурми
- Два безглут. сандвича с кашкавал на грил, 1/2 авокадо, салата моркови
Предстои: Чаша горещ шоколад и неопределен брой домашни коледни меденки ❤️ Може и някоя мандаринка :)
—————————————————
Днес е велик ден. Велик!
Детето спа 10 часа и половина без прекъсване, което ми се отрази супер мега зареждащо.
Най-после успях да си запиша час при Хедра! Вторник ще е края на мъките с кърменето, надявам се.. или поне ще има подобрение.
След няколко години опити успях да намеря точната рецепта за да получа вкусни и пухкави меденки от брашно без глутен. Брашното от нахут спечели! Смесих го с кокосово масло, домашни яйца и мед. Подправките са канела, джинджифил и индийско орехче. Тестото стана перфектно и лесно за оформяне, а вкусът е уникален.
Животът е хубав! ??
Мнението беше редактирано от Теди на 16.12.20 20:14.
16.12.20
23:03
Здравей, в Център За Естествено Родителство Коалабейби, гр Пловдив има консултант по кърмене. https://www.facebook.com/centerkoalababy Аз ходих там за консултация по бебеносене и съм много доволна.
За жалост август месец, когато имах нужда от консултант, не знаех за тях.
При мен кърменето не се получи.
Просто реших да споделя.
Мнението беше редактирано от La libellule на 16.12.20 23:06.
Оо благодаря много! Не го знаех това местенце. Ще ми е от полза определено.. за бебеносенето също имам нужда от насоки. ☺️ Направих запитване за часове при тях. ❤️
Мнението беше редактирано от Теди на 17.12.20 00:52.
17/12
Сън - Събуждане в 10ч.
Движение - Без разходка
Храна:
Кафе със сметана
- Няколко безглут. меденки с бял шоколад
- Пиле с картофи на фурна, салата моркови; Студен чай
- Няколко безглут. меденки с бял шоколад, мандарина
Чай женска енергия
——————————————
Малчо пак спа 10 часа и половина... еххх все така да е ама едва ли. Все ще дойдат зъбите. ? Много странно от вчера насам плаче когато го оставим по гръб, независимо къде. То не плаче ами направо се съдира от рев. ??♀️
Подобрих сладките като им сложих глазура от бял шоколад на водна баня. ❤️
18/12
Сън - Събуждане в 11ч.
Детето спа 11 часа! ?
Движение - Разходка ❤️
Храна:
Кафе със сметана
- Няколко безглут. меденки с бял шоколад
- Горещ шоколад и безглутеново брауни от Коста
- Лимецови солети
- Картофена крем супа с куркума; Салата моркови
Мнението беше редактирано от Теди на 18.12.20 21:00.