Движение:
- йога, час
Храна и добавки:
- магнезий
- какао в чага чай с кокосово масло и мед
- папая
- смути от папая, манго, банан
- банан
- квасен хляб с авокадо и нигела, шоколад
- мандарина
- райска ябълка
- папая
- спанак, рукола с дом.оцет и шарлан, малко домашно вино, 2-3 лъжици черна леща, нахутени палачинки със сладко от вишни (и то домашно)
- шоколад
Вода:
- 1.4 + 0.250 със сол
Сън:
- събуждане в 4, 6.30, ставане към 8.30
Мнението беше редактирано от Margi на 20.12.20 23:05.
Движение:
- йога, 50 мин, бодра практика
- разходки
Храна и добавки:
- пробиотик, магнезий
- кафе Конго в чага чай с кокосово масло и кафява захар
- банан с тахан
- басмати с коприва и кисело мляко, нахутена палачинка с дом.сладко от смокини, млечно кисел десерт
- нахутени бисквити с кокосова захар - не се получиха вкусни, ама ядох е, а на малкия дори му харесаха
- малко солети хармоника
- брюкселско зеле в масло (по някакъв начин бях уличила точния момент да ги сваля от котлона, обик овено с минута да закъснея и става ужасно), крем супа от манатарки с масло, нахутена палачинка със сладко от смокини, редче шоколад
Вода:
- 1.3 + 0.250 със сол
Сън:
- 4.30, 6.30, 8.30
Имам ужасен проблем с това, че малкия непрестанно ме хапе - целите ми ръце са в синини, някои от които са станали на буци. Той вижда, че това не е добре прието, после идва да се гушка и “извинява”, но след малко пак се повтаря. Днес си спука надуваемия басейн в който се къпе. Нямам идея как да го спра. Ако продължи докато изникнат всички зъби ще е ужас.
Мнението беше редактирано от Margi на 21.12.20 21:52.
Движение:
- тяга с пудовката, лицеви опори, суингове
- йога, час
- прибиране от куриера до вкъщи с 12 кг дете в раница + още толкова тежка пратка
Храна и добавки:
- Б6, магнезий
- кафе, както предните дни
- смути от папая, драконов плод, банан
- мандарина
- филийлс квасен хляб с авокадо, черен шоколад
- 2 мандарини
- парче домашна баница (топла), малко тиква на пара
- остатъка от вчерашното брюкселско зеле, варено яйце, чапати, домашна баклава/орехови, сладък салам
Вода:
- 1.3 + 0.250 със сол
Сън:
- 2, 6, 8.30
По традиция, всяка Коледа и Нова година сме си във Варна, но тази година не ни се получи.
Мнението беше редактирано от Margi на 22.12.20 22:31.
Движение:
- с пудовката - тяга + гребане
- разходки
- йога, възстановителна
Храна и добавки:
- Б6, вчера забравих да си пия магнезия, да видим днес
- кафе Конго с кафява захар, хрупкав течен шоколад
- доядох на малкия закуската, че много бях приготвила - намачкани авокадо с банан и баобаб на прах
- гуакамоле и протеинов хляб, домашен сладък салам
- мандарина
- половин банан
- домашно вино, рукола и спанак с д.я.оцет и шарлан, 1 варено яйце, кашкавал, още протеинов хляб, маслини домашни сладки
Вода:
- 1.3 + 0.250 със сол
Сън:
- две събуждания, на второто успях да отвлека вниманието от кърменето, но в последно време, към 2-4 часа идва при мен и не може да спи, ако не е долепен за мен. Предполагам, период е някакъв.
Взехме на малчото пуш байк - още му е височък, но цял час си го буташе из стаите и очите му светеха от щастие. ❤️
Мнението беше редактирано от Margi на 23.12.20 22:13.
Аз тотално съм излъгала за отбиването на Дамян, наистина неволно, защото така го помня. Но днес се заговорихме с мама и татко, те ми напомниха, че всъщност съм им го оставила за уикенда, за да не ме вижда и да забрави. И точно така е станало, без никаква драма, тотално ми се е изтрило от съзнанието това и го помня, както го писах по-горе.
Това доста трудно би ни се получило, на другия край на България са. Ако до няколко месеца не ни се получи обаче, ще обмисля и подобен вариант. ? Благодаря за споделянето.
Движение:
- разходки
- йога, час
Храна и добавки:
- Б6, пробиотик, магнезий - не знам дали има нещо общо, но няколко дни забравям да го пия и днес главата ме боля почти цял ден.
- кафе Конго с кокосово масло и кафява захар
- пак дояждах закуска, същата като вчера
- половин банан
- чапати с авокадо, хрупкав течен шоколад, дом.ореховки
- мандарина
- крем от папая, банан, конопен семе и семки от папая
- салата рукола, спанак с дом.оцет, шаран, дом.баница и кашкавал, баклава, пак домашна
Вода:
- 1.5 + 0.250 със сол
Сън:
- 2, 6, 8.30
Движение:
- разходка в гората, с 12 кила на гърба. Най-после се измъкнахме от София. Телефона още към 14 часа ме поздрави, че съм си постигнала целта от 10000 крачки. ?
- йога, час, с участието на Малчо
Храна и добавки:
- пак дояждах - овес с пшеничен зародиш, конопено семе, кокосово масло и мед
- кафе Конго с кокосово масло и кафява захар
- дом. баница с черен течен шоколад
- ананас
- мандарина
- малко домат, препепен черен хляб с биволско масло и лютеница, половин омлет с моцрела, баклава, шоколадови бонбони
- половин банан
Вода:
- 1.5 + 0.250 със сол
Сън:
- май пак два пъти се будихмд
Днес обаче, минахме без кърмене следобед, защото го взех в раничката и спа по време на разходката
Мнението беше редактирано от Margi на 25.12.20 21:56.
Движение:
- качихме се поти до Бъндеришка поляна, за да намерим малко сняг за шейната на Малчо.
Той никак не беше във възторг от нея. Вози се само когато и аз седна с него. После аз се спуснах няколко пъти без него, та поне аз се повозих. ?
- разходките днес са малко над 13000 крачки според телефона, не съм ги борила аз
- ресторативна йога, 30 минути
Храна и добавки:
- Б12, пробиотик
- чай от мащерка с мед
- тахан с мед - по една лъжичка от двете
- ананас
- протеинов хляб с масло и кашкавал
- шоколад
- мандарина
- смути от банан и ананас
- 50-60 мл малбек, няколко солети, авокадо с филийка пълнозърнест хляб, карфиол на пара,, две лъжички котидж сирене, вафли с тахан, шоколадови бонбони
Вода:
- 1.7 + 0.300 със сол
Сън:
- малкия си спа непробудно до 5.30, после стана в 8, аз се събудих в 3. 30 и успях да заспя едва час по - късно. ?
Днес пак пропуснахме следибедното кърмене, защото останаха двамата с баща си да спят, аз излязох. Той обаче се върна в София за няколко дена и оставаме сами, и малко ме съмнява да успея да го приспя без кърмене, освен ако не се организирам да излезем на разходка, което пък зависи от времето. Това ни е първия път в който оставаме двамата сами за няколко дни.
Ул. Пирин малко пуста беше следобед. Доста хотели - затворени.
Мнението беше редактирано от Margi на 26.12.20 22:30.
Най-големият ми кошмар е приспиване без кърмене ? Не за друго, а защото се изнервям до смърт ?
казано от karfi4ka на 26.12.20, 23:13:
Най-големият ми кошмар е приспиване без кърмене ? Не за друго, а защото се изнервям до смърт ?
Няма как да знам, досега не ми се е случвало. ?
Обаче днешният следобеден сън беле пълно фиаско откъм кърмене. От опити да отклоня вниманието от него, накрая кърмих 3 пъти. ? Легна си в 1.15, заспа преди 5 минути, т.е. 2.40.
Иначе, не предлагам, но и не отказвам. Ако откажа, става страшна сърцераздирателна драма.
Мнението беше редактирано от Margi на 27.12.20 14:43.
Движение:
- сутрешна йога, 20 мин
- до неделния пазар на Банско и обратно, през 2/3 от пътя - с 12 кила отгоре, а на връщане + покупки, в 11.30 телефона ме поздрави, че съм си изпълнила нормативна от 10000 крачки ?, до края на деня, станаха 15К. 3 пъти излизаме, 3 пъти ни валя дъжд на връщане
- йога, 50 мин
Храна и добавки:
- пробиотик, вигантол
- кафе в чай от чага с джинфжифил + кафява захар - от вчера беше кафето, бях забравила да го изпия
- доядох на малчото закуската - намачкани банан с авокадо и конопени семки
- половин круша
- няколко хапки басмати с коприва и кисело мляко, препечен пълн.хляб с авокадо, курабии със сладко от горски ягоди, шок. бонбони
- мандарина
- ананас
- малко малбек, краставица, 2 палачинки с кашкавал и 2 със сладко от горски ягоди
Вода:
- 7 и 1/2 чаши, една от които със сол
Сън:
- 3.30, 8
За кърменето днес писах в предния пост. Откакто останахме сами, много трудно заспива. До последно се съпротивлява на съня, очите му натежават, а той опитва да ги отваря. Мислех днес да излезем на разходка в гората с раничката, но времето никак не беше за гора. Дано утре да е по-добре.
Мнението беше редактирано от Margi на 27.12.20 22:28.
Обаче Дейзи си го пази постоянно, като са в двора. Дали да не си вземем едно кане корсо:)
Мнението беше редактирано от slavko на 27.12.20 23:17.
Не искам кане корсо. Тайландски риджбек е нашето куче, но когато имаме къща с двор, някъде на по-топъл климат. ?
Движение:
- сутрешна йога, 15 мин
- разходка из гората с малчото пешеходец. Разстоянието, което нормално ни отнема 15-20 минути с раницата, взехме за час. Хвърляме камъчета в реката, ловихме камъни с лопатката, гонихме и катерица и т.н.
- следобеда йога, 40 мин
- разходка към града, малкия тръгна бутайки колелото, след 20-30 минути се измори и беше много разочарован, че трябва да остави колелото, а не бяхме стигнали кой знае колко далеч. ?Понеже имахме конкретна задача на разходката, взех го в раницата за да успеем преди да стане време за лягане. Съответно, на връщане носих него, колелото, солетите му и сандвича си с раклет. След вечеря направихме е една парадна обиколка с колелото около вкъщи.
Храна и добавки:
- пробиотик, масло от дроб на треска
- кафе в чага чай с джинджифил и кафява захар
- лъжичка тахан и лъжичка мед
- банан
- червена леща с подправки, малко квасена сметана, малко лютеница, дом.баклава
- ананас
- половин палачинка с мед и ананас (след обедната закуска на Вики, която после пак аз доизядох)
- малбек, салата от цвекло, черна ряпа, оцет, зехтин, шоколад и вафла
Вода:
- 7 чаши, едната със сол
Сън:
- доста се будих, малчо много се въртя, по едно време щеше да падне от леглото, след това кучето лая и той се събуди и рева...
Мнението беше редактирано от Margi на 28.12.20 22:27.
Движение:
- сутрешна йога, 30 мин
- разходка, малчото нещо се накриви, застана по средата на ски пътя и пищя и рева по неизвестни причини около 30 мин. После отидохме да хвърляме камъчета в локвите и нещата се оправиха
- още една разходка, този път с раницата - вчера много ме хвана яд, че докато малкия спеше, пропуснахме всичкото хубаво време, и днес за следобедния сън, го взех и отидохме да спи из гората. Съответно, едно кърмене отпадна. Хванахме пътя към Демяница, до моста, на връщане се отклонихме и минахме през ски пътя, после отидохме до магазина, и телефона отчете 21000 крачки за деня.
- малко разтягане след ходенето
Храна и добавки:
- вигантол, Б12
- ментов чай с мед
- овес с мед, кокосово масло и конопено семе
- кафе Конго с кафява захар
- мандарина
- тахан с мед и конопено семе
- банан, черен шоколад, малко круша
- малбек, салата черна ряпа, цвекло - овкусена, омлет със сирене и биволско масло, сникъес, шоколад
Вода:
- 6 чаши, едната със сол
Сън:
- аз се събудих в 5, Малчо започна да се върти към 6, станахме към 7 и нещо
Мнението беше редактирано от Margi на 29.12.20 21:38.
Движение:
- йога, 40 мин
- разходка из ски пътя
- разходка по пътеката за Демяница, този път минахме през моста и слязохме от другата страна, не бях минавала от там, в ниското маркировката е калпава, постоянно се губи, но пътеката на няколко пъти пресичаше асфалтовия път. Мислех си, че съм скатала следобедното кърмене, но като се събуди, малчото се присети, но пък бързо успях да му отвлека вниманието.
- йога, 20 мин
Храна и добавки:
- вигантол, Б12
- мурсалски чай с мед
- кафе Конго в чага чай с джинджифил и кафява захар (толкова джинджифил имаше този чай, че едва се усещаш кафето)
- банан с тахан
- две лъжички от копривата с басмати на малкия, препечени филийки квасен хляб с кашкавал, дом. баклава
- коледни курабии с черен течен шоколад
- мандарина
- малко малбек, палачинки с кашкавал, зеленчуци на пара, вафли...доста
Вода:
- 6 чаши, едната със сол
Сън:
- мисля че два пъти се будихме
Ски сезона е открит (не знам откъде идваше, но 2 км нагоре сняг няма):
Мнението беше редактирано от Margi на 30.12.20 21:09.
Вчера: Все пак решихме да отскочим до Варна, пътувахме около 7 часа и малко, малкия пътува героично без драми, спа много, малко почивахме. Пътят Банско - Варна е много тежък. После, понеже беше спал и от въодушевление, че видя баба и дядо, остана буден до късно и гледа фойерверките, също като мен, не беше особено впечатлен.
Яденето - горе - долу прилично предвид ситуацията.
Движението - само малко разтягане по време на почивката.
Днес: честита нова година...честитим си сякаш имаме принос за това, че времето си върви и календара се сменя. ?
Движение:
- йога, 20 минути сутринта и 20 минути следобед
Храна и добавки:
- чай от чага и джинджифил с мед
- банан
- две ред чета черен шоколад
- банан
- макарони със спанак и пармезан, тирамису
- още две хапки тирамису
- после ще допиша
Вода:
- предполагам към 1.5 поне ще се събере
Сън:
- трудно заспах, събудихме се към 7.45
Мнението беше редактирано от Margi на 01.01.21 15:19.
Дописвам, че вчера нямаше следобедно кърмене, защото бяхме на път и Малчо си заспа на два пъти в седалката. Днес също успях да го пропусна, оставих на майка ми да го приспи...нямам идея как успя да го омагьоса за няма и 20 минути...
Иначе, позорната за целия свят 2020…не мина както бяхме планирали, но пък и не можем да се оплачем. Изкарахме месец и половина от първото затваряне на държавата на Улеите. После за по седмица - две се събраха още има - няма толкова. Във Варна бяхме две седмици през август, в Банско изкарахме веднъж седмица през септември, 5-6 дена двамата с Малчо от Коледа до НГ, и още уикенди. Не е като да сме се спрели. Малкия продължава да си расте на открито, в извънградска среда. Не успяхме да пътуваме където бяхме намислили, но, както казах, нямаме основание за оплакване. Аз имах шанса да си освежа йога практиката и знанията с няколко онлайн курса с Елена Улмасбаева. Не сме боледували. Разбира се, имахме си и доста препятствия и проблеми, но като теглим чертата, сме извлекли максимума от ситуацията.
Вчера беше горе долу както онзи ден, с изключение на това, че цяла сутрин ме стягаше корема и гърба, и накрая ми дойде МЦ.
Днес пътувахме обратно към София. Малчото пак издържа стоически, спа до Търговище. В Търново спряхме да се поразтъпчем, половин час след Търново пак заспа и се събуди в София.
И вчера, и днес - без следобедно кърмене. Утре е по-интересно как ще се справим, тъй като няма кой да ме замести с приспиването.
Движението днес е 20 - 30 минути МЦ йога и 5 часа и нещо път. Храната е смотана, добавките са Б12, пробиотик, бентонит. Водата е малко. Съня, да кажем, че е ок, с първо събуждане в 5.30.
Славко не може ли да го приспи?
За майка ти - не знам как го правят тези жени, моята ги омагьосва и те заспиват за отрицателно време.
казано от karfi4ka на 03.01.21, 22:52:
Славко не може ли да го приспи?
За майка ти - не знам как го правят тези жени, моята ги омагьосва и те заспиват за отрицателно време.
Да - подозирам, че бабите имат някакви тайни трикове, които не искат да споделят. ?
Слави е на работа, няма как да се включва в приспиването. Когато почива ги пращам заедно да се приспиват, не съм сигурна кой заспива пръв. ?
Движение:
- обикаляне по задачи
- МЦ йога, 50 мин
Храна и добавки:
- Б6 + 9 + 12, пробиотик, вигантол
- овес с пш.зародиш, конопено семе, кокосово масло, мед
- банан, хрупкав течен шоколад
- 1 хапка басмати с коприва
- половин портокал
- помело
- банан с маки бери и кисело мляко, половин парче дом.баница
- 20 мл домашно вино, броколи на пара с пармезан, пастет от извара, сметана, чесън, магданоз, бисквити без палмово масло с хрупкав течен шоколад
- малко какаов крем
Вода:
- 1.3 + 0.250 със сол
Сън:
- събуждане към 5.30, ставане 8
Следобедното приспиване мина учудващо лесно. Няма и 10-15 минути и беше заспал без кърмене. В началото каза “ам ам”, поплака около 30 секунди, гушнах го и се успокои. Питах го какво ще прави сега, каза “нани”, даде ми одеалото си да го завия и скоро заспа. ?
Мнението беше редактирано от Margi на 04.01.21 21:43.
Движение:
- МЦ йога, час
- разходки
Храна и добавки:
- Б12, масло от дроб на треска
- кафе Конго в чага чай с кокосово масло и мед
- тахан с банан, конопено семе и канела
- половин банан
- кашкавал с масло, бисквити без ПМ с хрупкав течен шоколад
- помело
- половин круша
- малко спанак, 2 спаначени палачинки с пармезан и 1 с кашкавал, какаов крем, шоколад, бисквити без ПМ
Вода:
- 1.3 + 0.250 със сол
Сън:
- едно събуждане, вероятно към 5.30
И днес следобед малчото заспа без кърмене, обаче пак плака за млякото си. Тъпо ми е така като плаче, но явно при нас няма друг начин. Засега съм оставила вечерното и нощното кърмене (нощното е по-скоро само за да заспи, съвсем кратко), докато свикне със следобедното заспиване, а и не искам рязко да го лишавам.
Днес изрових снимки от архива...не мога да повярвам, че почти 20 години са минали... ?
Мнението беше редактирано от Margi на 05.01.21 21:46.
Движение:
- МЦ йога, час
Храна и добавки:
- Б6 + 9 + 12, пробиотик, масло от дроб на треска, вигантол, бентонит
- мурсалски чай с мед
- басмати със спанак, лук, чесън, сметана, домашен тиквеник
- портокал
- шоколад, една от вчерашните палачинки
- кисело зеле, пастет от извара, сметана, магданоз, чесън; вафла
Вода:
- 1.3 + 0.250 със сол
Сън:
- събуждане в 5.30, ставане в 8
Последните дни може да се каже, че спим добре.
Следобедния сън - пак плака за млякото си, но заспа бързо.
Движение:
- йога, 70 мин
Храна и добавки:
- Б12, йод, масло от дроб на треска, бентонит
- банан
- кафе с мляко от Балев
- квасен хляб с хумус, хрупкав течен шоколад, кисело мляко от кокос и кашу
- половин банан, манго
- крем супа от манатарки, квасен хляб, малко настърган пармезан, тиква на пара с кокосова захар, вафли
Вода:
- 1.3 + 0.250 със сол
Сън:
- вчера написах, че спим до 5.30 непробудно и снощи малкия ни събуди в 1.30 ?, после пак по график - 6, 8. Май единия кучешки зъб тези дни ще се покаже. Иначе, и друг път съм забелязала, че като сме в Банско или Варна, спи спокойно почти до сутринта, няколко дена след като се приберем, пак започват събужданията. Не знам дали има връзка с това къде сме.
През последния месец и нещо, Вики не желае да обядва нищо освен басмати с коприва и кисело мляко. Всичко останало се плюе. Вероятно грешката е моя, че давам варианти, за да не пропуска обяда. Днес реших да няма втори избор, яденето беше киноа със зеленчуци, което лятото много харесваше. Изяде една хапка и следващата изплю. Съответно, остана без обяд. Явно се е надявал на мляко преди заспиване, много се разстрои, че нямаше и доста хлипа и плака. ?? След някакво време, се успокои и заспа.
Мнението беше редактирано от Margi на 07.01.21 22:22.
Движение:
- тяга + гребане с пудовката (24) + лицеви опори
- йога, 60 мин
- следобеда възстановителна йога, 30 мин
Храна и добавки:
- Б12 + 6 + 9, пробиотик, бентонит, вигантол
- кафе Конго в чага чай с макс, кокосово масло, мед
- банан
- 1 лъжица от вчерашната киноа със зеленчуци на малкия, която, между другото, днес си изяде, хрупкав течен шоколад
- не помня дали следобед ядох нещо ??
- домашно вино, спанак, омлет с козе крем сирене, спанак и пиперка, половин филийка кваден хляб с масло, шоколад, вафла
Вода:
- 1.5 + 0.250 със сол + 0.200 с активен въглен + чаша ябълков сок
Сън:
- много се въртя малчото тази нощ. Кучешките зъби още ги няма.
Следобед пак се въртя докато заспи, но вече мисля, че няма проблеми с липсата на следобедното кърмене. След няколко дни ще се опитам и вечерта да го сложа да спи без мляко.
Движение:
- суингове с 24-ката + напади с подскок
- йога, час
- йога, 50 минути - гледам да си наваксам това, което изпуснах от последния курс на Елена
- не излизах. Вики излезе с баща си сутринта, а следобед валеше дъжд и не ми се мокреше в студа, за да обикаляме безцелно квартала.
Храна и добавки:
- Б12, пробиотик, бентонит
- кафе Конго с мака, кокосово масло, мед
- смути от папая, банан, чиа
- масло със сирене таледжо и пиперка, хрупкав течен шоколад
- папая
- кисело мляко с пш.зародиш, конопено семе, парче домашна баница, шоколад
- дом.вино, спанак, броколи на пара с пармезан, 2 палачинки с кашкавал, вафла
Вода:
- 1.2 + 0.250 със сол
Сън:
- будихме се към 3.30, после 6 и после 8. Не на всяко събуждане иска да суче, но се върти ужасно, а кучешките зъби все още не са пробили. По някое време през нощта, пропълзява на нашето легло и отказва да спи ако не се сгуши в мен. Това май ще е по-тегаво за справяне от кърменето. Иначе, тази вечер го сложих да спи в 9.30, успях да се измъкна от стаята към 10.20. ? На няколко пъти излизах, но след минута вече беше се измъкнал от леглото си и идваше в другата стая да ме търси. Предполагам, не му се спеше твърде защото почти цял ден вкъщи беше седял. Идва ми пак да му вземем кошара. Там много лесно заспиваше - върти се малко и като няма къде да отиде - спи. А така постоянно щъка някъде.
Мнението беше редактирано от Margi на 09.01.21 23:08.
Движение:
- клекове с малчото (ок. 12 кг) + лицеви опори + гребане
- йога, 50 мин
- йога, 40 мин
Храна и добавки:
- Б12, пробиотик
- кафе, както вчера
- папая
- квасен хляб с масло и хумус, останалуте 2 от вчера палачинки с черен течен шоколад, половин банан
- леща, няколко хапки квасен хляб с масло, черен шоколад с лешници
Вода:
- 1.3 + 0.250 със сол
Сън:
- в 6 се размърда Малчо, пропълзя при нас и започна да ме рита, бута и щипе. Станахме към 8. За 24 часа имаме едно кърмене. Обаче много нерви и рев. Заради кучешките зъби. Всяко заспиване е с рев, въртене и писъци. Придобил е някакъв навик да заспива хващайки ръката ми и да ме гъделичка и щипе докато заспи. Мен, съответно тази работа ме вбесява и заспиването се проточва около час. Да свършват вече тези зъби, че с всеки следващ, все по-трудно издържам. ??
Този следобед малко поспах с него.
Мнението беше редактирано от Margi на 11.01.21 00:20.
Вчера
Движение:
- йога, 2 х 45 мин
Храна и добавки:
- Б12, пробиотик, йод, вигантол
- кафе Конго в чага чай с мака, кокосово масло и мед
- папая
- грах с басмати, моркови и сметана, хрупкав течен шоколад
- смути от папая, банан, кокосова вода
- няколко листа спанак, лимецови макарони с пармезан, малко лютеница, 2 вафли
Вода:
- както обикнивено
Сън:
- 2 нощи (по-скоро сутрини) подред, Вики се събужда с писъци в 6-6.20 и реве около 30-40минути. После се сгушва до мен и заспива. Кучешките зъби още не са пробили.
Днес
Движение:
- йога, 50 мин
Храна и добавки:
- Б12, вигантол
- кафе, както вчера
- папая
- масло с кашкавал, няколко шоколадови трюфела
- смути от круша, боровинки, банан, кокосова вода
- авокадо, варено яйце, нещо следко
Вода:
- 0.250 със сол + около 1.5 надявам се, в последно време не ми се пие вода, предполагам, защото е студено и не излизам кой знае колко
Сън:
- първо събуждане в 6, преди това малкия пак беше полазил на нашето легло, но дори не съм го усетила
Вчера пак имах ужасно силно главоболие, вечерта ми се по връщаше толкова, че станах от леглото и отидох в банята, но после ми олекна и се върнах да спя.
Движение:
- йога, час и малко
- разходки
Храна и добавки:
- Б6 + 9 + 12, пробиотик, бентонит
- капучино с кокосово мляко от био магазина
- остатъка от тахана с банан и конопено семе на малкия
- 2 сурови бара
- мандарина
- смути от круша, банан, боровинки, чиа
- няколко овесени солети
- 2 ред чета шоколад
- броколи на пара с хранителна мая, няколко хапки омлет със сирене и моцрела, шоколад
Вода:
- 1.3 + 0.250 със сол
Сън:
- заспах около 1, събудих се около 6. Не ми беше до сън. Малчото си спа. От няколко дни сме само на вечерно кърмене преди сън. Сякаш започва да свиква.
Отворих инстаграм и някакъв капацитет писал, че от всяка кофти ситуация научавал по нещо важно. Аз научавам че извън тесния семеен кръг и още двама - трима, всички останали си съдерат задниците за да оклепат някого на когото завиждат. Грам достойнство не е останало у народа. Върнаха ни много назад в плановете.
Движение:
- йога, час
Храна и добавки:
- Б12, масло от дроб на треска, пробиотик, активен въглен
- кафе Конго в чага чай с кокосово масло, макар и мед
- половин банан
- масло с кашкавал и хранителна мая, шоколадови трюфели
- кисело мляко с пшеничен зародиш, кокосова захар, конопено семе, две вафли ная
- шопска салата, черна леща със зеленчуци, шоколад, още две вафли ?
Вода:
- 1 + 0.250 със сол
Сън:
- разбуждаме се за съвсем кратко. Все така сме с едно кърмене за денонощие.
Мнението беше редактирано от Margi на 14.01.21 22:00.
Движение:
- йога, час
- разходка в студа сутринта, ще видим утре как ще се разхождаме
Храна и добавки:
- пробиотик, масло от дроб на треска, магнезий
- кафе Конго с домашно бадемово мляко, кафява захар
- една лъжичка туахан с банан
- масло, кашкавал, хранителна мая, хрупкав течен шоколад
- шепа сурови бадеми
- градинско гости с грог (от черен чай, какао, тъмен ром, тинктура от чага)
- шопска салата, 2 варени яйца, 1 авокадо (мини), вафли ная
Вода:
- 1.3 + 0.250 със сол
Сън:
- събудих се към 5, малкия не спира да се качва на нашето легло, върти се много, дърпа ми ръката и се обляга на нея, съответно, тя изтръпва и ме боли, и се будя от болката. Едната ръка ме боли защото го вдигам с нея, а другата, защото спи върху нея... И двете са в синини, защото не спира да ме хапе и не знам какво да направя за да го откажа от този навик. Когато му кажа, че това не ми харесва и ме боли, ме гали по главата и ме целува... Но после пак ме хапе.
Движение:
- тяга и гребане с пудовката (24)
- йога, час. Основно баланси на ръце. Раменете и ръцете ми са зле - изморени и слаби.
- разходка
Храна и добавки:
- Б12, масло от дроб на треска, пробиотик, бентонит
- какао в чага чай с мака, кокосово масло и мед
- няколко глътки кафе с мляко от Балев
- масло, кашкавал, хранителна мая, кокосов йогурт с маски бери и мед, лъжичка хрупкав течен шоколад
- 2-3 ореха, кисело мляко от кокос и кашу
- грог като вчерашния, лимецово Браун и, пак градинско гости
- 3 лимецови палачинки с кашкавал, люта чушка (от буркан), 2-3 лъжички млечно кисел десерт, още малко от браунито
- половин туикс
Вода:
- 1.2 + 0.250 със сол
Сън:
- едно събуждане, малчото малко поплака, искаше мляко, но успях да отклоня нещата
Мнението беше редактирано от Margi на 17.01.21 22:33.
Нещо не ми се занимава да пиша, още повече, последните дни бе са кой знае колко различни един от друг.
Гледам да се раздвижвам с пудовката. Качих си 16ката от мазата и изненадващо се оказа, че мога да обръщам с нея. Едно време можех и да тласка над глава, но към настоящия момент ще са ми нужни още тренировки за това.
Храната е съвсем прилична през деня, тук там с някоя вафла вечер.
Днес:
Движение:
- нямах време за йога, защото пътувахме, сутринта с пудовките - обръщане и клекове с 16ката, гребане с 24ката и лицеви опори
- ок. 12К крачки
Храна и добавки:
- пробиотик
- кафе Никарагуа в чага чай с мака, кокосово масло и мед
- квасена сметана и сирене
- шоколад
- половин банан
- доста грог
- макарони с масло и пармезан, порцията на малчото (защото той предпочете да вечеря скир и тиква), шоколад
Вода:
- вероятно към 1.2 (не ми се пие вода откакто хвана студа, а и през нощта ставам по два пъти до тоалетна и е много дразнещо)
Сън:
- горе долу ок, събуждам се когато малчото реши да се премести до нас, но за кратко. Останахме само с вечерно кърмене. Засега не знам как да го премахна - търси си го. Успявам да го намаля само като времетраене.
Мнението беше редактирано от Margi на 21.01.21 21:43.
Движение:
- йога - 30 мин сутринта и още 20 следобед
- 20 000 и нещо крачки, част от тях - бягане по ски пътя нагоре теглейки шейната с малкия в нея ?, разходка по пътеката за Демяница, до моста и обратно
Храна и добавки:
- Б12, пробиотик
- тахан с банан и конопено семе
- масло с кашкавал, 2 лъжички за проба от елдата със зеленчуци и сирене на малчото, домашна баница с домашно сладко от смокини
- грог (от черен непалски чай, малко какао, тъмен ром, кафява захар и тинктура от чага от 2017)
- шопска салата, сладък картоф на фурна с масло, чесън и джинджифил, тиква с кафява захар, бисквити
Вода:
- 8 чаши
Сън:
- лошо спах, защото ми беше студено - в цялата сграда в момента има 1-2 населени апартамента и отнема време докато се отопли. Добре, че на малчото поне не му беше студено - проверявах му ръцете и носа. ?
Мнението беше редактирано от Margi на 22.01.21 21:56.
Движение:
- йога, 30 + 20 мин
- 15000 крачки, разходка с шейната по ски пътя, разходка в гората
Храна и добавки:
- ментов чай с мед
- елда с масло, сирене, чесън и морков, кашкавал, скир с домашно смокиново сладко
- тъмен шоколад с лешици
- малко греяно вино
- краставица, палачинки с кашкавал, 2 вафли, малко шоколад
Вода:
- 7 - 8 чаши
Сън:
- малчо по някое време се разплака, но сравнително бързо заспа. Следобед дремнах с него за около 20 минути.
Мнението беше редактирано от Margi на 23.01.21 22:18.
Движение:
- йога, 15 + 20 мин
- 18 000 крачки/13 км, разходка по ски пътя, разходка до моста на Демяница, спускане около 2 км в шейната с Вики ?
Храна и добавки:
- ментов чай с мед
- половин банан
- малко кафе с кафява захар
- тоблерон
- палачинка с масло и кашкавал, домашна лютеница, някакви дребни сладки
- грог (черен непалски чай, кафява захар, тъмен ром, ринктура чага, какао) и още няколко триъгълника тоблерон
- шопска салата, омлет със сирене и масло, дом.лютеница, шоколад
Вода:
- 6-7 чаши
Сън:
- имаше някакво събуждане, но откакто не кърмя през нощта, не се разбуждам напълно и бързо заспивам
Нямам никаква идея какво означават тези 22 минути на последния скрийншот.
Мнението беше редактирано от Margi на 24.01.21 22:09.
Движение:
- йога, 30 мин + 20 мин
- 19 500 крачки - качихме се сутринта към пистите, за да ни вали сняг вместо дъжд, пускаме се с шейната. Следобед - по редовния горски маршрут
Храна и добавки:
- Б12, вигантол, пробиотик, масло от дроб на треска
- мурсалски чай с мед
- лъжичка тахан с мед
- кафе с кафява захар, шоколад
- масло и кашкавал, скир с мед
- туикс
- половин банан
- малко червено вино, шопска салата, картофи на фурна с масло и чесън, бисквити с крем
Вода:
- 6 чаши
Сън:
- май веднъж се събудихме. Като започне да се разсъмва, малчо се разбужда и започва да се върти, така че може много да се спи покрай него. ?
Мнението беше редактирано от Margi на 25.01.21 21:29.
Движение:
- 7000 крачки, качихме се до паркинга на Бъндеришка поляна и от там - с шейната по пътя за х. Вихрен, до Томба, след това беше необработен сняг. След това към Шилигарника и още малко мотане из района. После пътувахме през виелиците към София.
- с пудовките (16 и 24) - обръщане + суингове, гребане + лицеви опори
- без йога, само няколко обърнати пози
Храна и добавки:
- пробиотик, вигантол
- ментов чай с мед
- 1 лъжичка тахан с банан
- масло, кашкавал, скир с мед
- шоколад
- половин банан
- “пастет” от извара, сметана, чесън и магданоз, малко краставица и пиперка, половин омлет с маслини и пиперка, вафли
Вода:
- малко над литър
Сън:
- мисля че не се събуждахме
Мнението беше редактирано от Margi на 26.01.21 23:43.