Тренировки?

31.01.21
17:36

Привет,
От скоро започнах работа със смени дневна, нощна и два дни почивка. Някой може ли да помогне как да тренирам при такива смени, кога да тренирам и какви групи? От 12г тренирам непрофесионално като миналата година може да се каже, че рядко посещавах фитнес залите и през нея година омазних в областта на корема.
Предполагам има и други с такива смени на работа, така че ще се радвам да споделите вашите мнения!
По-здрави!

31.01.21
18:30

Най-добрия вариант е да тренираш в двата почини дни, т.е., два на два - два тренираш, два очиваш. Горна част в първия, долна част в другия, после двата работни дни са ти почивка и повтаряш.
Имаш и други варианти (примерно преди нощната), но горния ми се струва по-добър.

31.01.21
18:43

Да, това е вариант но така цяла горна част в един ден няма ли да е много? И да попитам какво вие мнението за 5х5, ще има ли ефект с тези смени и въобще възможно ли е с тази тренировка да изчистя мазнини докато качвам сила?
П. С. До сега не съм практикувал подобен сплит като 5х5 и за това питам

Мнението беше редактирано от Весо на 31.01.21 18:43.

31.01.21
19:08

Няма да е много, то това си е първия класически сплит на разделяне. Още повече, като махнеш разни сгъвания и разгъвания. По едно базово бутащо упражнение в хоризонтална и вертикална равнина и по едно дърпащо пак така. Примерно лег, раменна преса, гребане, набиране в по 3-5 работни серии- толкоз.
Повторения пак около 5. Ако можеш доста повече бройки да се набираш, прикачваш тежест за около поне 5 бройки. На гребанията може и една идея повече бройки. Тежестите на всички упражнения ги нагоди, да имаш 1-2 бройки аванс.

За долна част клек пак 3-5х5, тяга може в прогресия до най-тежка петица. Плюс нещо за корем...повдигане на крака от вис, от стенд и това ти е.

Мнението беше редактирано от D_M на 31.01.21 19:15.

31.01.21
19:17

казано от Весо на 31.01.21, 18:43:

Да, това е вариант но така цяла горна част в един ден няма ли да е много? И да попитам какво вие мнението за 5х5, ще има ли ефект с тези смени и въобще възможно ли е с тази тренировка да изчистя мазнини докато качвам сила?

Ами аз 4 години работих на такива смени. Тренирах в деня преди нощната и през втория почивен ден след нея. Въртях основно три тренировки: гръб, гърди, крака и рамене. И от време на време тренировка само за ръце: трицепс и бицепс. Не съм пробвал с 5х5, но на свободните тежести правех подобие на пирамида:8-6-5 или 4 повторения. Имаше задоволителен ефект за силата и мазнините.

02.02.21
10:08

Ще започна този сплит 2 на 2, като ще ходя двата дни като почивам и двата дни като съм на работа ще почивам. Какво ще кажете ако след тренировка вкарвам и малко кардио - колело, пътека.. или ще дойде в повече?

02.02.21
13:59

И да попитам какво вие мнението за 5х5, ще има ли ефект с тези смени и въобще възможно ли е с тази тренировка да изчистя мазнини докато качвам сила?

Какво ти е на смените? Да не би да работиш по 14ч.+. Ако след или преди работното ти време са отворени залите и имаш 1-2ч време за тренировка, аз лично не виждам никакъв проблем да тренираш във всеки един ден и да имаш супер резултати. Всичко е до нагласа. Можеш да чистиш мазнини качвайки сила, стига да е до разумни граници.

02.02.21
22:03

казано от Весо на 02.02.21, 10:08:

Ще започна този сплит 2 на 2, като ще ходя двата дни като почивам и двата дни като съм на работа ще почивам. Какво ще кажете ако след тренировка вкарвам и малко кардио - колело, пътека.. или ще дойде в повече?

Мааалко трудно ще успееш за двата почивни дни. Ама опитай. То зависи пак каква е работата (не питам и не любопитствам, само казвам). Ако е като охраната да се наспиваш на нощната, но проблем. Аз по 12 часа бях в непрекъснато движение, докато хората сладко си спинкат у дома. :)

02.02.21
22:34

казано от Дени на 02.02.21, 13:59:

И да попитам какво вие мнението за 5х5, ще има ли ефект с тези смени и въобще възможно ли е с тази тренировка да изчистя мазнини докато качвам сила?

Какво ти е на смените? Да не би да работиш по 14ч.+. Ако след или преди работното ти време са отворени залите и имаш 1-2ч време за тренировка, аз лично не виждам никакъв проблем да тренираш във всеки един ден и да имаш супер резултати. Всичко е до нагласа. Можеш да чистиш мазнини качвайки сила, стига да е до разумни граници.

Ами не съм на 20 вече и все пак иам други ангажименти, жена, бебе и т.н. Не може все на зала и работа, ама малко от малко да му мяза

02.02.21
22:35

казано от Миро на 02.02.21, 22:03:

казано от Весо на 02.02.21, 10:08:

Мааалко трудно ще успееш за двата почивни дни. Ама опитай. То зависи пак каква е работата (не питам и не любопитствам, само казвам). Ако е като охраната да се наспиваш на нощната, но проблем. Аз по 12 часа бях в непрекъснато движение, докато хората сладко си спинкат у дома. :)

За радост не е охрана и не си поспивам на нощните. Има си движение. Ще пробвам в началото, а ще видим

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1